Storbyferie med børn i Europa – De 9 bedste storbyer

Hvor skal man tage på storbyferie med børn i Europa? Der er mange skønne storbyer, der er gode at besøge med børn. Nedenfor får du en gennemgang af nogle af de bedste storbyer.

I guiden er der lagt vægt på at de skal være gode til børn og der er taget hensyn til deres alderstrin.

Du kan også læse, om byen er god at køre med klapvogn i. Det er rart at vide inden man besøger byen. Generelt kan man komme rundt i alle byer med klapvogn, men nogle byer egner sig bare bedre end andre til at gå rundt med klapvogn.

Her er en lille vejledning til hvordan byerne passer til børn.

Oversigt over storbyer til børn (tryk på byerne):

StorbyBørne alderKlapvogn venligStrand
BarcelonaAlle aldre*JaJa
RomAlle aldreRimeligJa**
HamborgAlle aldreJaNej
StrasbourgAlle aldre*JaNej
NiceStørre børnJaJa*
ErfurtMindre børnJaNej***
PalmaAlle aldreJaJa
ParisStørre børnRimeligNej
PragAlle aldreRimeligNej
VenedigStørre børnNejJa**
*Særligt større børn. ** Uden for centrum. ***En å løber gennem byen. god at soppe i.

Storbyferie i Barcelona med børn

barcelona parc guell
Parc Guell i Barcelona
 • Børnealder: God til alle børn i alle aldre. Men de skal gerne kunne gå lidt eller sidde i klapvogn.
 • Klapvogn venlig: Byen er ok til at køre med klap og barnevogn.
 • Strand: Jaaa – fantastisk strand

TRYK HER FOR BØRNEVENLIG HOTEL I BARCELONA CENTRUM

Hvorfor er Barcelona god til børn: Barcelona er en fantastisk by at rejse til med børn. Den er en perfekt kombination af storbyferie og badeferie. For den har alle de skønne ting en storby skal have. Lækre restauranter, hyggelige bydele, masser af butikker og seværdigheder. Men Barcelona har også en fantastisk strand, som er god til børn og voksne. Samtidig er Barcelona heldig med at ofte have et fantastisk vejr.

Barcelona er god til børn i de fleste aldre – for der er noget for en hver smag.

Gode links til storbyferie i Barcelona:

Storbyferie i Rom med børn

colosseum i rom
Colosseum i Rom
 • Børnealder: God til alle børn i alle aldre. Men de skal gerne kunne gå lidt eller sidde i klapvogn.
 • Klapvogn venlig: Byen er rimelig, at køre med klap og barnevogn. Dog er der mange brosten/ujævnheder.
 • Strand: Ja, men den ligger et stykke uden for centrum

TRYK HER FOR CENTRALT BØRNEVENLIG HOTEL I ROM

Hvorfor er Rom god til børn: Den Italienske hovedstad, er en perle at besøge, særligt med større, for der en masse spændende historie at vise dem. Selve Rom er historisk og har en hel masse fantastiske seværdigheder samlet omkring centrum. Det vil sige du kan gå rundt til mange af de bedste seværdigheder i Rom.

Det skønne ved at have børn med i Rom, er at der er en masse pladser, hvor man kan hvile sig, se på springvand, købe is mv. Det er fantastisk. Ud over det, er der faktisk en del steder små legepladser, hvor børnene kan lege og lave andet end blot se på unikke bygninger. Der er en stor park i centrum af Rom, samt en zoologisk have. Rom er særligt godt til børn der gerne vil være i klap/barnevogn eller de lidt større der gerne vil/kan gå rundt.

Gode links til storbyferie i Rom med børn:

Storbyferie i Hamborg med børn

planten un blomen hamborg
Planten Un blomen – Park i Hamborg
 • Børnealder: God til alle børn i alle aldre
 • Klapvogn venlig: Byen er ok til at køre med klap og barnevogn
 • Strand: Nej

TRYK HER: PERFEKT BØRNEVENLIG LEJLIGHEDSHOTEL I HAMBORG

Hvorfor er Hamborg god til børn: I Hamborg er der rig mulighed for at hele familien kan hygge. Byen er enormt hyggelig og har et fantastisk og stort centrum. I og omkring centrum er der mange ting at se og mange seværdigheder er børnevenlige. Særligt er en Kanalrundfart, et besøg i Miniature Wunderland eller en tur i Planten un Blomen gode til alle aldre.

Særligt Planten un Blomen, som er en kæmpe park nær centrum af Hamborg, rigtig god at besøge. Her er grønne arealer, store legepladser, små søer, botanisk have – generelt bare rigtig hyggeligt. I Hamborg, kan du også finde små legepladser rundt omkring, særligt legepladsen i Gasbrookpark i Hafencity er rigtig fin og stor (og der plejer at stå en kaffe vogn med god kaffe ;o) )

Hamborg er god til børn i alle aldre.

Gode links til storbyferie i Hamborg:

Storbyferie i Strasbourg med børn

petite france strasbourg
Petite France – bydel i Strasbourg
 • Børnealder: God til alle børn i alle aldre, men særligt lidt større børn.
 • Klapvogn venlig: Byen er ok til at køre med klap og barnevogn
 • Strand: Nej

TRYK HER: BØRNEVENLIG HOTEL I STRASBOURG CENTRUM

Hvorfor er Strasbourg god til børn: Storbyen Strasbourg har en rigtig god størrelse når man rejser med børn. Byen har et fantastisk centrum, hvor de fleste seværdigheder er samlet. Selve centrum er forholdsvis stort, og virkelig smukt at gå rundt i. Der er både moderne bygninger, historiske bygninger, store flotte kirker, samt kanaler. Det gør, at du kan opleve en masse forskellige ting i Strasbourg midtby.

Dermed slipper du for at tage transport rundt i byen, samt at gå alt for meget – hvilket børnene heller ikke altid gider. Strasbourg har ikke en hel masse oplevelser for de helt små børn. Men er børnene bare lidt store, så de kan gå rundt – så er der faktisk en del at se. Særligt den store katedral, er fantastisk, specielt hvis du går helt op i toppen. Herfra har du en unik udsigt over Strasbourg.

Strasbourg er ikke oplagt til en hel uges ferie, så skal du i hvert fald være forberedt på at tage uden for byen også. Du kan købe guidede ture, eller også kan du køre selv. En god tur kan være at tage ud til et af de mange slotte der ligger i områder, samt tage en tur til byen Colmar – den ligger ca. 65 km. væk.

Gode links til storbyferie i Strasbourg

Storbyferie i Nice med børn

strand nice
Stranden i Nice
 • Børnealder: God til lidt ældre børn
 • Klapvogn venlig: Byen er ok til at køre med klap og barnevogn – men den er bakket nogle steder.
 • Strand: Ja – flot strand. God til store børn

TRYK HER: DEJLIG HOTEL I NICE TÆT VED CENTRUM OG STRAND

Hvorfor er Nice god til børn: En af de smukkeste byer i Frankrig er Nice. Byen ligger ud til Middelhavet og er kendt for sit Azur blå vand. Det er virkelig flot. Samtidig ligger Nice i Sydfrankrig, og har derfor også en dejlig temperatur. Så hvis du går efter Storbyferie med sol, varme og vand – så er Nice et oplagt bud. For du får det hele, lige i centrum af byen.

Dog er stranden i Nice (som ligger ved “den Engelske Promenade”) ikke den bedste til helt små børn. Der bliver rimelige hurtig dybt og det er ikke sandstrand – men i stedet små fine sted. Det er dog et dejligt sted at både og slappe af og nyde udsigten over Middelhavet. Nice et fint centrum, som både består af shoppegader, strandpromenader, den gamle bydel, ”lystbåd” havn og meget mere. Det betyder at når du er i Nice med børn, så skal du ikke bevæge dig en hel masse rundt og tage en masse offentlig transport for at komme rundt til de spændende steder. Meget er samlet inde i centrum. Hvilket er helt optimalt når man rejser med børn.

Byen er god til alle aldre af børn, men hvis I vil bade, er det nok primært de større børn der har glæde af dette.

Gode links til Storbyferie i Nice med børn:

Storbyferie i Erfurt med børn

Krämerbrücke Erfurt
Krämerbrücke Erfurt
 • Børnealder: God til særligt mindre børn
 • Klapvogn venlig: Byen er ok til at køre med klap og barnevogn
 • Strand: Ingen, men en smuk å gennemløber byen

TRYK HER: CENTRALT HOTEL I DEJLIGE ERFURT

Hvorfor er Erfurt god til børn: Den hyggelig by Erfurt ligger fantastisk i naturen. Byen er hovedbyen i naturregionen ”Thüringen”. Da byen er hovedby, har den en del butikker, små gader og et generelt livlig centrum. Det meste der er at se i Erfurt ligger i centrum af byen. Her er skønt at gå rundt. Særligt at gå hen til broen, hvor der er huse bygge på selve på broen. Det er ret specielt. Under broen løber en dejlig å, som børnene kan soppe i. Det er et hit om sommeren, hvor folk flokkes omkring åen (også grundet de omkringliggende cafeer).

Erfurt er nem at komme rundt i med børn og har en tilpas størrelse, til at man kan se meget uden at skulle med offentlig transport. Hvis du er i byen mere end en weekend, så skal du tage ud af byen for at finde nogle gode oplevelser. Tag eks. til nogle af de spændende borge i området eks. ”Wartburg” – det er smukt og fyldt med flot natur. Du kan også tage i en ”Sommer Rohdelbahn”, som er en rutsjebane der kører ned af et bjerg. Det er et hit for børnene.

Gode links til Storbyferie i Erfurt:

Storbyferie i Palma med børn

katedral mallorca
Katedral i Palma
 • Børnealder: God til alle børn i alle aldre.
 • Klapvogn venlig: Byen er ok til at køre med klap og barnevogn
 • Strand: Ja, perfekt strand til hele familien

TRYK HER: DEJLIGT BØRNEHOTEL I PALMA CENTRUM

Hvorfor er Palma god til børn: Palma de Mallorca er en perfekt by til at kombinere storby og strandferie. For byen ligger lige ud til havet og dermed en dejlig strand tæt ved. Palme er hovedbyen på Mallorca og en meget populær by at bo i samt besøge, når man er på Mallorca.

Da Palma er hovedbyen og har ca. 420.000 indbyggere, er der også et godt liv i byen og en masse ting at se. Så hvis du bor i Palma, bor du faktisk meget centralt og tæt på storby, strand og seværdigheder. Hvis du ikke vil bo helt inde i byen, er der også fine muligheder for at bo omkring Palma by – her findes også små byer, med strande.

Fra Palma har du i øvrigt også rigtig gode muligheder, for at tage ud og se nogle af de andre spændende seværdigheder på Mallorca. Eks. Cuevas del Drach (dragegrotterne) eller den fantastiske Klippe port “Es Portas”. Generelt har du gode muligheder for at komme rundt til de forskellige seværdigheder på Mallorca.

Gode links til storbyferie i Palma

Storbyferie i Paris med børn

eiffeltårnet i paris
Eiffeltårnet i Paris i baggrunden
 • Børnealder: God til særligt større børn
 • Klapvogn venlig: Byen er rimelig til at køre med klap og barnevogn – men den er bakket nogle steder.
 • Strand: Nej

TRYK HER: DEJLIGT HOTEL MED POOL I PARIS CENTRUM

Hvorfor er Paris god til børn: Byernes by, den skønne Paris. Det er en fantastisk by at besøge og særligt med større børn. For i Paris har du mulighed for at give børnene nogle virkelig fede oplevelser. Eksempelvis kan du tage dem med 300 meter op i Eiffeltårnet. Det er en stor oplevelse og lidt grænseoverskridende (på en god måde), da tårnet virkelig er højt. I kan også tage en dag i Disneyland, hvilket helt sikkert også vil være en stor oplevelse for børnene (og de voksne).

Ud over de store seværdigheder i Paris, så er det en store oplevelser bare at gå rundt i den store by. Den er smuk, autentisk, livlig – men samtidig afslappende at gå rundt i. Paris er generelt en by, man kommer til at gå en del rundt i, så hvis du vil gå rundt til oplevelserne i Paris, så, vil det fungere bedst med større børn. Alternativt, så hav et løbehjul eller en klapvogn med til børnene. 

Gode links til storbyferie i Paris

Storbyferie i Prag med børn

prag
Smukke Prag
 • Børnealder: God til alle børn i alle aldre
 • Klapvogn venlig: Byen er ok til at køre med klap og barnevogn
 • Strand: Nej

TRYK HER: FINT HOTEL TÆT VED PRAG CENTRUM

Hvorfor er Prag god til børn: Den tjekkiske hovedstad er fantastisk at besøge året rundt. Den er smuk beliggende, med den store flod Moldau, som snor sig gennem byen. Prag er en stor og historisk by, som har en fantastisk midtby. Der er masser at se og hyggeligt at gå rundt. Prag er stor, men ikke større end at meget af de spændende seværdigheder i Prag er samlet rimelig centralt.

Er du på udkig efter en billig storbyferie, så er Prag et godt bud. Priserne er ofte omkring 1/3 af hvad det koster at besøge andre storbyer eks. København. Hvis du er helt centralt i Prag, kan du dog godt opleve ekstra høje priser (ligesom eks. København centrum). Men generelt er det billigt i Prag og det gør byen til et oplagt sted at besøge med børn, for det kan være mere overkommeligt for en børnefamilie økonomi.

Gode links til storbyferie i Prag

Storbyferie i Venedig med børn

venedig gondol
Goldol er en perfekt oplevelse for børn i Venedig
 • Børnealder: God til særligt større børn
 • Klapvogn venlig: Byen er ikke helt optimal til at køre med klap og barnevogn
 • Strand: Ja, men den du skal med vandtaxa for at komme derhen (det er dog ret let)

TRYK HER: FINT HOTEL TÆT VED VENEDIG CENTRUM

Hvorfor er Venedig god til børn: En anden virkelig unik storby at besøge med børn er Venedig. Det er ikke den største storby, men den virker stor, for der er meget by samlet, på meget lidt plads. Du behøver ikke sætte flere uger af til at besøge Venedig – en forlænget weekend er ofte rigelig. Der er super hyggeligt at gå rundt i Venedig og du vil opleve en by man ikke kan opleve mange andre steder i verden. I det byen er omgivet af vand, er der mange små broen samt brosten. Det betyder at byen ikke er den bedste by at besøge med eks. en lille klapvogn med dårlig hjul. Men alt kan selvfølgelig lade sig gøre.

Der er faktisk mulighed for at bade i Venedig. De har en lang fin strand, man skal blot med en af vandtaxierne over på en ø, der ligger lige udenfor Venedig. Her er Venedig strand.

Gode links til storbyferie i Venedig:

Del denne artikel
Mads Riberholt

Mads Riberholt

Jeg hedder Mads Riberholt og det er mig der skriver her på StorbyGuide.dk. At rejse er min helt store passion. Jeg elsker at komme ud i verden og opleve nye steder, kulturer og ikke mindst byer.
Mit mål med siden, er at gøre det let for dig at planlægge din rejse. Det gør jeg gennem spændende indlæg, anbefalinger af hoteller og seværdigheder, interviews og meget mere.

Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments