Guide til Hamborg med børn

En miniguide til ophold i Hamborg med børn

Læsetid 10 min.

Hvad skal man lave i Hamborg med børn – i denne miniguide, kan du læse om nogle af vores bedste oplevelser i Hamborg vores børn. Du kan også læse, nogle af vores gode råd omkring, hvad du skal overveje inden du booker dit ophold.

Vi har både være i Hamborg ved juletid i december måned, men også i forår og efterårs månederne. Du kan her, læse om vores bedste oplevelser fra vores ture.

Hvor skal man bo i Hamborg med børn

Vi har boet forskellige steder, de gange vi har været i Hamborg med børn. De har alle være ok, men det har været forskellige ture vi har haft og stedet vi boede definerede egentlig vores ophold i Hamborg.

Camping

På et af vores opholde var børnene ikke så gamle 3 og 4 år, så vi havde brug for let at kunne aktivere dem. Derfor fandt vi en campingplads, i den nordlige del af Hamborg. Her bookede vi et mobilehome, som gjorde vi let kunne lave vores eget mad, og egentlig leve lidt som derhjemme – hvilket vi var rart, da børnene ikke var ældre.

Fordelen ved campingpladsen var, at der var legepladser og dejligt trygge området at gå rundt i med børnene. Vi skulle ikke først gå langt for at finde en park – for dem skal man trods alt gå lidt efter i Hamborg.

Grasbrook legeplads i Hafencity

Ulempen var dog at vi havde små 20 minutter ind til Hamborg by, og vi skulle finde parkering når vi kom dertil. Det gik dog helt fint – vi fandt forholdsvis let parkering (læs mere om parkering i Hamborg her). Vi kørte ofte ind til Hamborg om formiddagen og tog hjem igen ved aften tid. Så vi følte vi havde en hel dag i byen og samtidig tid til at nyde campingpladsen.

Alt i alt, fik vi kombineret vores tur Hamborg tur med en campingtur. Det fungere rigtig fint.

Campingpladsen vi boede på var Knaus Camping Hamborg (ved siden af IKEA)

Lejlighedshotel

Et af vores ophold i Hamborg, var på et lejlighedshotel. Imens børnene var mindre, har vi synes det fungerede bedst, at vi selv kunne lave mad og ikke være afhængig af at skulle finde restauranter. Så på dette ophold fandt vi et fint lejlighedhotel i Altstadt. Vi fik en pæn stor lejlighed med 2 værelser, stue, køkken og badeværelse. Samtidig lå lejligheden på 7. etage, så vi havde lidt udsigt over byen.

Et Lejlighedshotel fungerer egentlig ligesom et almindelig hotel, men i stedet for små værelser, er det lejligheder man får. Så morgenmad spiste vi i hotellets restaurant – mens vi tilgengæld selv lavede aftensmaden i lejlighed.

Dette hotel, havde et indendørs pool område, det et altså en god ting når man har børn med. Det er en dejlig afveksling, at komme hjem fra en dag i storbyen og så hoppe en tur i poolen med børnene.

Hotellet lå i Altstadt, hvilket derfor var i rimelig afstand til selve centrum. Vi havde klarvogne med og kunne gå rundt til de fleste ting i byen.

Vi boede på Adina Apartments Hotel Michel

Hotel

Et par af vores ophold, har også være på almindelig hoteller eksempelvis i bydelen St. Georg, ikke langt fra hovedbanegården.

Det at bo på et hotel, fungerer fint med børn synes vi. Men mens børnene var mindre bookede vi dog så vi selv kunne lave mad. Det synes vi var rart, da børnene ikke altid var til restauranter og ventetid på mad, og samtidig kunne det godt knibe med at holde sig vågen til at vi eks. fandt en restaurant.

Men nu da vores børn er blevet større (7 og 8), booker vi ligeså tit et almindelig hotelværelse og spiser ude.

Fordelen ved at vælge et helt almindelig hotel, er at udvalget er rigtig stort. Så du vil næsten altid kunne finde et hotel i det område du gerne vil bo. Vi har som nævnt boet i bydelen St. Georg, mere eller mindre ved siden af hovedbanegården. Det var ret praktisk, da både gågaden starter her, samt at der er mange mennesker og dermed også muligheder for at spise uge. Men selve bydelen, synes vi dog ikke var noget særligt.

Hvad skal man opleve i Hamborg med Børn

Hamborg ved juletid

Vi har besøgt Hamborg i december måned, det er fantastisk! Her er virkelig mulighed for at opleve ægte tysk julestemning. Der er pyntet op mange steder i byen og det er bare virkelig hyggeligt at gå rundt i også for børn.

Hvis I rigtig skal opleve julestemningen og den flotte udsmykning, kan det være en ide at være inde i byen når mørket falder på. Så er byen nærmest lyst op af alle de mange julelys.

Jungfernsteig – Juleboder og lille tivoli

Området langs vandet ved Jungfernsteig, er en stor plads, som ved juletid bliver omdannet til et hyggeligt juleområde. Her er massevis af boder med mad og drikke der sælger alle mulige juletraditioner. Prøv specielt de tysk “Lebkuchen” – som er en særlig tysk julekage – de minder en anelse om en honningkage.

Ud over mad og drikke, er der også boder der sælger mange forskellige finde hjemmelavede produkter lige fra sæbe til thekrus.

Juletid hamborg
Jule pariserhjul ved Jungfernsteig

Juleboder ved Jungfernsteig

I området er desuden et par tivoliforlystelser – som børnene kan prøve. Der er ikke mange, da området primært bruges til boder og hygge. Men vi fik bl.a. prøvet et lille Pariserhjul, som børnene elskede.

Andre steder du med julestemning

Rådhuset – Pladsen foran rådhuset, bliver også omdannet til et rigtig hyggeligt juletorv, med boder og spisesteder – med rigtig tysk mad og juletradition.

Reeperbahn – Midt på Reeperbahn bliver der også opstillet en masse boder og hyggelig julestemning. Det ligger et lille stykke væk fra det helt centrale Hamborg. Hvis du har børn med og ikke lige skal omkring Reeperbahn, ville jeg bliver omkring det centrale Hamborg.

Miniature wunderland Hamborg

Vi har været i Miniature Wunderland og det er virkelig en oplevelse for både børn og voksne.

I Hamburg Miniature Wunderland, har de forsøgt at bygge mange forskellige kendte steder fra hele verden i miniformat. Så du vil kunne opleve Hamborg, Tyskland, Amerika, Venedig, en lufthavn og meget mere – bare i miniformat..

Tivoli Miniatur Wunderland Hamburg

Lufthavn Miniatur Wunderland Hamburg

Det hele er mere eller mindre forbundet af veje, både og ikke mindst tog. Der kører mange tog, og der er vist nok “togfører” ansat, som står for at minitogene kører som de skal. Hvilket man vist også kan tilkøbe til sin billet – altså at styre togene.

Det er et kæmpe område, og du skal i hvert fald afsætte et par timer til at nyde de mange detaljer.

Du kan læse mere om Miniature Wunderland her

Alpincenter Hamborg-Wittenburg og legeland

Hvorfor ikke kombinere din tur til Hamborg, med en skitur. En times kørsel fra Hamborg i retning mod Berlin, ligger Alpincenter Hamburg-Wittenburg.

På Alpincentret har du forskellige muligheder du kan eks. stå på ski i den 330 meter lange skihal. Der er forskellige niveauer, så alle kan være med. Det er også muligt at leje ski derude.

Har du ikke prøvet ski før, kan du tilmelde dig en skiskole – men gør det i god tid, så du er sikker på de har plads.

Ud over at stå på ski, kan du også bowle, spille spil, spise og ikke mindst besøge deres legeland. Her kan børnene også sagtens bruge noget tid i det 700 m2 store legeland. Hvis vejret er godt, kan du også benytte en stor udendørs legeplads, der hører til legelandet.

Du kan i øvrigt også vælge at bo på selve Alpincentret (det er jo et hotel) – dette har vi dog ikke prøvet, men umiddelbart kunne jeg forstille mig det ville være fint, da man sagtens kan bruge noget tid i Alpincentret.

Du kan læse mere om Alpincenter Hamburg-Wittenburg her

Grasbrookpark

Beliggende i Hafencity, er en af de bedste legepladser i Hamborg. I forbindelse med opførelsen af bydelen Hafencity (som jo stadig er i gang), blev der afsat et stort område til et flot legeplads.

Gynge i Grasbrookpark

park hamborg legeplads
Legeplads i Grasbrookpark – Hafencity

Her kan børnene virkelig få brugt noget krudt, imens forældrene kan slappe af med en kop kaffe. Normaltvis står der er en mand med sin TukTuk kaffevogn og sælger friskbrygget kaffe.

Vi har været i parken flere gang og børnene elsker det. Hvis du mangler en legeplads i Hamborg, er dette et godt sted.

Planten un blomen

Vi har været i parken flere gange under vores besøg i Hamborg med børnene. Det er altid et hit, da det er et godt break på en storby tur. Her er legepladser, rutschebaner og generelt bare rigtig flot at gå rundt i parken.

Om vinteren, kan du desuden leje skøjter og tage et en skøjtetur, på den skøjtebane de laver i parken.

Hamborg zoo – Hagenback Tierpark

Hagenbeck Tierpark er en af de flotteste zoologiskehaver jeg har været i. Den er både historisk og moderne på samme tid.

Du får mulighed for at opleve et væld af forskellige dyr i de mange forskellige områder de har. Specielt “polar” området er enormt flot – her har du mulighed for at komme helt tæt på eks. Isbjørne.

hamborg zoo for børn
Elefant fodring Hamborgzoo

Selve haven er rigtig stor – så det er et sted du sagtens kan bruge lang tid.

Både børnene og os var helt vilde med denne zoologiske have – et sikkert hit.

Du kan læse mere om Hagenbeck Tierpark her

Andre læste også

Seværdigheder i Hamborg

hamburg dom

Parken – Planten un Blomen Der er rigtig mange fine seværdigheder i Hamborg for alle aldre og uanset årstiden. Nedenfor kan du læse om de bedste seværdigheder i Hamborg. For at gøre det lettere for dig, kan du samtidig se, hvilke der er gode til børn og om der er en bestemt årstid det er bedst at besøge. Planten un Blomen Dette er en stor park, der uanset årstiden er … [Læs mere…]

Guide til weekendtur til Hamborg

hotel hamborg

Vi tog en kærestetur til Hamborg en varm april weekend – og det var fantastisk. Vi vil gerne dele vores tur med dig, så læs her vores rejsebeskrivelse, samt hvilke 3 oplevelser vi nød mest. Vores lækre hotelværelse i Hamborg Turen var faktisk nærmere en forlænget weekend i Hamborg, for vi havde taget fri fredag – så vi kunne tage af sted lige så snart børnene var … [Læs mere…]

Del denne artikel
Mads Riberholt

Mads Riberholt

Jeg hedder Mads Riberholt og det er mig der skriver her på StorbyGuide.dk. At rejse er min helt store passion. Jeg elsker at komme ud i verden og opleve nye steder, kulturer og ikke mindst byer.
Mit mål med siden, er at gøre det let for dig at planlægge din rejse. Det gør jeg gennem spændende indlæg, anbefalinger af hoteller og seværdigheder, interviews og meget mere.

Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments