Hvor skal man shoppe i Hamborg

Hvor skal man shoppe i Hamborg? Du får her en guide til hvor du finder bedste shoppesteder – både shopping gader, shopping centre og indkøbscentre. Så kort sagt alle de gode råd, om Shopping i Hamborg.

Hamborg er en kæmpe storby og derfor er der også masser af muligheder for en god shoppetur. Byen byder på alle typer af shopping – lige fra dyre designer butikker til små alternative butikker.

Når du læser nedenstående, vil du hurtigt kunne fornemme, at du finder de store shoppegader og shoppingcentre tæt på hinanden.

Nedenfor kan du læse om:

HAR DU BOOKET HOTEL I HAMBORG? – FIND de mest centrale her reklamelink

Shopping gader i Hamborg – de bedste steder at shoppe i Hamborg

europa passage shoppingcener hamborg
Europa Passage Shoppingcenter – juletid

Der er mange steder med butikker i Hamborg, men hvis du er omkring midtbyen i Hamborg ved Rådhuset – så er de tre nedenstående gader, gode steder du kan shoppe i Hamborg.

 • Neuer wall er et fantastisk flot og historisk sted at shoppe. Du går blandt de gamle historiske bygninger, som er omdannet til nye moderne butikker. Det er her du finder alle de store og eksklusive brands.
 • Mönckenbergstrasse anses som en hovedgade, lidt som strøget i København. Der er masser af liv og mange forskellige butikker, barer og cafeer. Gaden strækker sig fra rådhuset og op til hovedbanegården. Du kan parkerer i bil tæt på Mönckenbergstrassen, læs mere om det parkering nedenfor.
 • Jungfernsteig har på den ene side en masse store flotte butikker og på den anden side søen Binnenalster. Det er et smukt sted at gå en tur og samtidig er der mange flotte store butikker. Neuer Wall er i øvrigt en sidegade til Jungfernsteig, ligesom stormagasinet Alsterhaus (læs mere nedenfor) også ligger på denne gade.

Shoppingcentre i Hamborg

Nedenfor er nogle af de største og bedste shoppingentre. De er alle omkring midtbyen (ved Rådhuset) og du kan dermed sagtens gå mellem dem.

 • Europa passage er et af de helt store shopping centre i Hamborg. Der er over 120 butikker og spisesteder fordelt på hele 5 etager. Det er flot, morderne og velholdt – bestemt værd at tage på shopping i. Læs mere om Europa Passage på Europa-passage.de
 • Hanseviertel er et anderledes shoppingcenter. Her vil du fornemme historien når du går rundt i det gamle og unikke center. Det er nærmere et arkadecenter, hvor du både  shopping og arkade center med indkøb. Så hvis du skal købe mad kan du også gøre det her. Centret ligger i Neustadt og i nærheden af  gaden Jungfernsteig. Læs mere om centret på Hanseviertel.de. Hanseviertel ligger desuden i nærheden af den gode restaurant Die Bank.
 • Stormagasin Alsterhaus er et stor magasin a la Magasin. Det er virkelig flot og virker meget eksklusivt. Det ligger ud til gaden Jungfernsteig, og lige ud til den store sø Binnenalster.  Læs mere på Alsterhaus.de
 • Langs Mönckenbergstrasse ligger der blandt andet også centret PERLE Hamborg og centret Levantehaus. Efterhånden som du bevæger dig op af gaden, vil du støde på dem.
 • Kaisergalerie flot og elegang shopping center. Du kan finde lidt af alt her designer varer, spisesteder og almindelig butikker. Læs mere på Kaisergalerie.net

HUSK BOOK ET CENTRALT HOTEL I HAMBORG HER reklamelink

Parkering i Hamborg

Hvis du er i bil, er der flere muligheder for at parkerer i Hamborg midtby. Du kan være heldig at finde en plads langs vejsiderne i midtbyen – men det er også muligt at parkerer i nogle af de mange parkeringshuse.

Når du er i omkring midtbyen, vil du sikkert kunne se skilte med et parkeringshus på. Hvis du vil parkerer i nærheden af nogle af de store shopping steder, så er nedenfor et par gode bud på, hvor du kan parkerer rimelig centralt.

 • CONTIPARK Tiefgarage Europa Passage. Det ligger i nærheden af det store shoppingcenter Europa Passage. Adressen er: Hermannstraße 11, 20095 Hamburg.
 • Parkhaus Karstadt Mönckebergstraße, ligger tæt på den store gågade Mönckebergstraße. Adressen er Kleine Rosenstraße 8, 20095 Hamburg.
 • DB BahnPark Parkhaus Hauptbahnhof Centrum P1 – det ligger som navnet siger, tæt på hovedbanegården. Adressen er: Hühnerposten 1-2, 20097 Hamburg.
 • Et andet alternativ til parkering i Hamborg er at parkere uden for byen, ved en togstation. Herfra kan du tage toget ind til centrum. Det kan være lettere og hurtigere. Det er ofte gratis at parkerer og det koster ikke alverden at tage toget. Læs mere om at komme rundt i Hamborg.

Åbningstider shopping Hamborg

Mange spørger sig selv, “hvornår lukker butikker i Hamborg” eller “Hvor lang tid har shopping centrene åbent i Hamborg?”

Jeg vil her forsøge at give dig lidt hjælp til åbningstider, når du shopper i Hamborg. Svaret er dog ikke et enkelt kokkeslet. For butikkerne har nemlig åbent lidt forskellige. Jeg synes at centrene plejer at have åbent lidt længere end butikkerne på gaderne.

Normale åbningstider er lidt længere end i Danmark. Eksempelvis plejer butikker i den store shoppegade Möchenbergstrasse, at have åbent indtil 19.00. Centrene synes jeg ofte har åbent til kl. 20.00. Men det er lidt forskellige.

Har butikkerne i Hamborg åbent om søndagen?

Normalt har butikker og centre ikke åbent om søndagen, hvilket skyldes den tyske lukkelov. Det er selvfølgelig stadig fedt at gå rundt i gaderne og der er masser af restauranter mv. du kan besøge.

Der er udvalgte butikker i byen, der har åbent om søndagen eks. på togstationen, lufthavnen mv. Men generelt er det ikke muligt at shoppe i Hamborg om Søndagen.

Der er dog fire søndage i 2023, hvor midtbyen holder åbent. De fire søndage er:

 • Marts 2, 2023
 • juli 2, 2023
 • 24. september 2023
 • 5. november 2023

Læs iøvrigt mere om shopping i Hamborg, på Hamborg Turistmus

Designersoutlet i Neumünster

Er du på vej til Hamborg i bil, kan det anbefales at tage omkring McArturGlen Designers Outlet Neumünster. Det er et slaraffenland af fede butikker, hvor der normalt er mulighed for at gøre nogle gode køb. Priserne er laver end hvis i normalt butikker.

Der er over 120 butikker og 6 restauranter samlet et sted.

Du kan læse mere om McArturGlen Designer Outlet Neumünster her


Del denne artikel
Mads Riberholt

Mads Riberholt

Jeg hedder Mads Riberholt og det er mig der skriver her på StorbyGuide.dk. At rejse er min helt store passion. Jeg elsker at komme ud i verden og opleve nye steder, kulturer og ikke mindst byer.
Mit mål med siden, er at gøre det let for dig at planlægge din rejse. Det gør jeg gennem spændende indlæg, anbefalinger af hoteller og seværdigheder, interviews og meget mere.

Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

6 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments