Hvordan kommer man rundt i Hamborg – få svaret her

Da Hamborg er en storby, er det godt at have forberedt sig på forhånd, på hvordan du kommer rundt mellem de forskellige bydele i Hamborg.

Generelt er det vigtigt at vide, at de offentlige transport muligheder er åbent næsten hele døgnet fra tidlig morgen til overmidnat. I weekenderne kører de hele døgnet.

Nedenfor er samlet info til dig, så du let kan skabe dig en ide om hvordan man kommer rundt i Hamborg. For at hjælpe dig, har jeg indsats links til sider der kan være nyttige. Nogle link er reklame links, de er markeret med *.

Hamborg togstation
Hamborg banegård

Hvordan kommer man rundt i Hamborg

Nå nu til svaret på, “hvordan kommer man rundt i Hamborg” – der er flere muligheder. Nedenfor får du nogle af bedste muligheder, samt gode råd til at komme rundt i byen:

Til fods i Hamborg

Bor du omkring midtbyen, kan du godt lade bilen stå og gå rundt. Selvom Hamborg er en stor by, er de fleste spændende seværdigheder, rimelig centralt beliggende. Så hvis man godt kan lide at gå, er der fin mulighed for at komme rundt til fods.

Hamborg er en enormt charmerende by at gå rundt i. Den emmer af historie, arkitektur og storby. Det at gå rundt, er virkelig en god måde at opleve byen på – så det kan klart anbefales at gå rundt.

Normaltvis har hotellerne et lille Hamborg kort i deres reception, som du kan få med i lommen. Så spørg dem gerne – det gør gåturen lidt lettere – selvom byen er rimelig let at finde rundt i.

Gode seværdigheder i Hamborg når du er til fods:

Bus og sightseeing i Hamborg

Der er mulighed for at køre med de almindelig bybusser rundt i byen. De kører ofte og der er en del stoppesteder. Det kan som regel for turister bedst betale sig at købe et Hamburg Card, som giver fri benyttelse af busser mv. Om natten kører der natbusser som vi kender det i Danmark.

Bus hamborg
Sightseeing Hamborg

Du kan udover almindelig bybus, vælge at tage en sightseeing bus. Her få du virkelig muligheden for at komme rundt i hele Hamborg (eller den tur du nu vælger). Ofte kan du låne et headsæt, med hvor du på dansk får oversat hvad i kører forbi.

Læs mere om sightseeing busser i Hamborg her

Book på forhånd:

Tog og undergrundsbane i Hamborg

Det er en let måde at komme rundt med tog i Hamborg. Der er to type U-Bahn og S-Bahn. U-Bahn har fire linier og S-Bahn har seks linier i byen. Jeg har taget toget én gang i Hamborg – og ellers har det ikke været nødvendig. Men det var forholdsvis let at finde ud af, hvis man blot lige orienterer sig om hvor man ca. skal hen. Det er ikke altid du kan spørge nogen, og tager du et stop for meget – kan din turen blive noget længere end forventet.

Færgerundfart i Hamborg

Landungsbrücken Hamborg
Landungsbrücken Hamborg

Ligesom med tog og bussen, er det muligt at tage færgen rundt, og samtidig bruge færgerne som en anden måde at opleve byen på. Når du er i Hamborg, kan det stærkt anbefales at gå en tur langs Landungsbrücken. Det ligger syd for St. Pauli og lidt sydvest for Rådhuspladsen. Landungsbrücken er en lang havnepromenade, som virkelig er en flot tur af gå. Så samtidig med at du evt. tager en færge – kan du kombinerer det med en tur på Landungsbrücken – hvorfra alle færger ligger til.

Populære billetter til sightseeing båd tur i Hamborg:

Cykel og Cykel leje i Hamborg

Det er fantastisk at komme rundt i Hamborg på cykel. Men skal, som i alle storbyer, orienterer sig godt – men generelt er det fint at komme rundt i byen på cykel.

Hvis du ikke her din egen med – kan det anbefales at leje en cykel gennem StadtRAD bike Hamburg. Cyklerne står placeret mange steder rundt omkring i byen. Du lejer den simpelhen blot ved cykelstanderen, og betaler for det tid du bruger den, når du afleverer den igen. Det smarte er, at du behøver ikke afleverer den tilbage samme sted. Du kan blot leverer den tilbage ved en stander. Prisen er omkring 0,08 EUR pr. minut.

Læs her mere om StadtRad bike Hamburg

Rabatkortet Hamburg Card

Hvis du aktivt vil bruge nogle at de mange seværdigheder, transport muligheder mv. Hamborg har at byde på – så kan det være en fordel at købe rabatkortet Hamburg Card.

Kortet giver dig fri transport rundt i byen med tog, busser og færger. Samtidig får du rabat på mange seværdigheder pt. er der over 150 steder du får rabat. Rabatten er op til 50% i besparelse på en normal billet.

Så der kan være mange penge at spare, ved at købe kortet. Læs mere om de gældende tilbud her

Andre gode links


Andre læse også om Restauranter i Hamborg

Du kan her læse om at spise ude i Hamborg, samt tip til nogle af de mere anderledes samt bedste restauranter i Hamborg. Fiskerestaurant i Hamborg Der er muligheder for alverdens typer af mad og restaurant besøg i Hamborg – du kan få alt lige fra streetfood til Michelin restauranter. Du kan få det meste overalt i Hamborg, men alligevel kan man godt inddele det en smule. … [Læs mere…] om Restauranter i Hamborg

Del denne artikel
Mads Riberholt

Mads Riberholt

Jeg hedder Mads Riberholt og det er mig der skriver her på StorbyGuide.dk. At rejse er min helt store passion. Jeg elsker at komme ud i verden og opleve nye steder, kulturer og ikke mindst byer.
Mit mål med siden, er at gøre det let for dig at planlægge din rejse. Det gør jeg gennem spændende indlæg, anbefalinger af hoteller og seværdigheder, interviews og meget mere.

Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments