Hvordan kommer man til Hamborg – Tog, Bus, Fly, Bil

Der er flere forskellige måder du kan komme til Hamborg. For ud over at være en Storby, er Hamborg også knudepunkt for meget af det trafik der sker i Norden. Så det betyder at der er mange muligheder for let at komme til Hamborg.

Indhold:

Tog til Hamborg

hamborg hovedbanegård

Du kan tage tog til Hamborg fra alle byer i Danmark, men du vil i såfald skulle skifte undervejs. I Jylland, kører der direkte tog til Hamborg fra Aarhus. Rejsetiden fra Aarhus til Hamborg er omkring 4-4,5 timer. Der kører også et direkte tog fra København til Hamborg , er rejsetiden ca. den samme, altså 4-4,5 timer. Så du kan altså komme til Hamborg med tog, rimelig hurtigt og afslappet fra hele Danmark.

Når du ankommer til hovedbanegården i Hamborg, er du allerede helt centralt i byen. For Hamborg banegård ligger for helt inde i centrum, for enden af den store shoppegade Möckenbergstrasse. Du er også tæt ved mange af de bedste seværdigheder i Hamborg.

Hvad koster en togbillet til Hamborg? Det er faktisk rimelig billigt at tage toget til Hamborg. Uanset om du tager tog fra Aarhus til Hamborg eller tog fra København til Hamborg, koster det omkring 230 dkr.

Der er i øvrigt flere daglige tog afgange til Hamborg.

Centrale hoteller i Hamborg tæt ved hovedbanegården (reklamelink)

Bus til Hamborg

Hvordan kommer man billigst til Hamborg? Svaret må være med bus. For hvis du eks. eksempelvis skal fra Aarhus til Hamborg med bus, så starter priserne fra omkring 100 kr. Så det er ret billigt. Rejsetiden fra Aarhus er omkring 5 timer. Tager du turen fra København til Hamborg med bus, så koster den lidt mere og tager ca. 5,5 timer. Så det er tager lidt længere tid at køre i bus, end det gør at tage toget.

Når du tager bus til Hamborg, ankommer du som regel til Hamborg Busterminal i bydelen St. Georg. Den ligger ret tæt på hovedbanegården og ligger i bydelen St.George.  

Jeg tænker at det er lige så komfortabelt om du tager bus eller tog.

Centrale hoteller i Hamborg tæt ved busstationen(reklamelink)

Bil til Hamborg

med bil i hamborg

En anden let måde at komme til Hamborg på er at køre selv. Hvis du vil hurtig til Hamborg og tage ture i det eget tempo, så er det at køre selv en god måde. Fra Aarhus til Hamborg er der ca. 350 km. og det tager ca. 3,5 time. Kører du fra København til Hamborg er afstanden lidt kortere ca. 330 km, men turen tager ca. 4,5 time. Når du kører fra København til Hamborg, skal du med færgen ved Rødby til Puttgarden. Det gør at turen er lidt længere end hvis du kørte fra Aarhus.

Generelt er Hamborg er fin by at køre i. Der er ikke en masse ensrettet og spærrede veje, som eks. i Paris. Jeg har kørt i Hamborg flere gange, det er ganske fint. Selvfølgelig er det en storby, med ekstra meget trafik – men vejen er rimelig gode. Hvis du kører til Hamborg, så værd obs på at du skal have et miljømærke. Det kan du eks. købe ved fdm.

Når du ankommer til Hamborg, så hav gerne undersøgt om dit hotel har parkering. Eller er der p-huse flere steder i Hamborg by, hvor du kan parkere – spørg gerne dit hotel, hvor de anbefaler du parkerer.

Et godt centralt hotel i Hamborg centrum med parkering er Mariott Hotel Hamburg(reklamelink)

Andre hoteller i Hamborg(reklamelink)

Fly til Hamborg

hamborg lufthavn

Den hurtigste måde at komme til Hamborg fra Danmark, er uden tvivl med fly. Hvis du flyver fra København til Hamborg, er flyvetiden ca. 1 time. Jeg synes dog ikke det er den letteste måde. For du lander i Hamborg lufthavn, og skal først finde ind til Hamborg by. Det kan dog klares med eks. taxaer.

Priserne på at flyve til Hamborg, er forskellige. Du kan være heltdig at finde dem rigtig billigt fra ca. 200 kr.

Har du mulighed for hurtig ind og udtjekning i lufthavnen, er det den hurtigste må at komme til Hamborg på.

Del denne artikel
Mads Riberholt

Mads Riberholt

Jeg hedder Mads Riberholt og det er mig der skriver her på StorbyGuide.dk. At rejse er min helt store passion. Jeg elsker at komme ud i verden og opleve nye steder, kulturer og ikke mindst byer.
Mit mål med siden, er at gøre det let for dig at planlægge din rejse. Det gør jeg gennem spændende indlæg, anbefalinger af hoteller og seværdigheder, interviews og meget mere.

Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments