Weekendophold i Hamborg – hotel og oplevelser

Læsetid 7 min.

Vi tog en kærestetur til Hamborg en varm april weekend – og det var fantastisk. Vi vil gerne dele vores tur med dig, så læs her vores rejsebeskrivelse, samt hvilke 3 oplevelser vi nød mest.

Turen var faktisk nærmere en forlænget weekend i Hamborg, for vi havde taget fri fredag – så vi kunne tage af sted lige så snart børnene var afleveret i børnehaven. Bedsteforældrene skulle hente dem om eftermiddagen og passe dem i weekenden.

Vi kørte fra Silkeborg til Hamborg, fredag formiddag, var rigtig fin. Der var ikke en masse trafik, så vi ankom efter ca. 3,5 timer. Perfekt.

Vi havde bestilt værelse i på Hotel Hamburg Marriott – hvilket er et virkelig flot hotel og centralt beliggende hotel. Det ligger i bydelen Neustadt.

Parkering i Hamborg

En af grundene til at vi valgte hotellet, er at de har en parkeringskælder. Generelt synes jeg altid det er smart at sikre, at det hotel man booker i Hamborg, har egen parkering, så man er sikker på at kunne forlade sin bil rimelig tæt på hotellet og i rimelig sikre rammer.

Jeg har prøvet at booke et hotel i bydelen Skt. George, tæt ved banegården. Selve kvarteret hvor hotellet lå, virkelig lidt a la Istedgade. Bilen kunne ikke holde ved hotellet, så den måtte holde i en sidegade 500 meter fra hotellet. Der var fest og gang i gaden hvor bilen holdt – så det var ikke særlig trygt. Men den slap igennem uden skrammer.

Shopping i Hamborg

europa passage shoppingcener hamborg
Europapassage ved Juletid

Dagen skulle mere eller mindre bare stå på at gå rundt og opleve Hamborg og shoppe. Vi startede med de hyggelige, men dyre gader i Neustadt. Butikkerne og deres priser tillod ikke at vi købte en hel masse, men det er hyggeligt, bare at gå rundt i gaderne og nyde de flotte butikker.

Fra de dyre gader i Neustadt, gik vi videre til op til selve midtbyen og de lange gågader. Selve gågaderne starter omkring Rådhuspladsen. Gaden ”Möckenbergstrasse” starter her og kan anses for at være lidt lig strøget i København, den er fyldt med butikker og cafeer, barer mv.

Den kan bestemt anbefales, hvis du vil shoppe i Hamborg. Vi var også omkring shopping centret Europapassage, som er et kæmpe center med vildt mange butikker. Det er nyt og moderne og kan findes tæt ved rådhuset.

Shopping i Hamborg kan sagtens anbefales.

Vi spiste en god bøf om aftenen på restaurant Block House – en rigtig bøf restaurant. Den ligger lige over for Europapassage.

Cykelleje i Hamborg

Lørdag morgen, nød vi en enorm lækker morgenmad. Er der noget bedre end at starte dagen med en lækker morgenbuffet. Nej vel.

Vi ville ud og udforske byen, og havde om fredagen set at man kan leje cykler ret mange steder i Hamborg.

Vi fandt et af de offentlige steder, hvor man kan leje cykler – det var på hjørnet af Jungsfernsteig og Neuer Jungfernsteig ved Binnenalster søen. Vi kunne leje dem elektronisk på stedet, med vores visa kort. Så var vi hurtig køreklar.

Vores cykelrute rundt i Hamborg

Vi cyklede først ud til Planten un Blomen, som er en stor park der er fantastisk til både børn og voksne. Her låste vi cyklerne og fik rundt lidt tid.

Bagefter kørte vi til St. Pauli og specielt Reeperbahn. Den gade skulle opleves, også selvom det var i dagslys. Det er dog ikke fordi gaden er særlig speciel synes vi. Men vi endte med at spise frokost på en af gaden restauranter.

Så gik turen videre til et af dagens højdepunkter, havnepromenaden, startende i St. Pauli og videre mod Hafencity. Det er virkelig flot at gå langs vanden og nyde Hamborg og havnen. Bare udsigten er fantastisk.

Vi cyklede videre ti Hafencity og nød en kaffe i parken Grasbrookpark. Der stod en mand med en TukTuk, som var ombygget til en kaffe vogn.

bro i hamborg centrum
Hafencity

Hvis du ikke har været i Hafencity, kan det virkelig anbefales – det er en god kontrast til resten af Hamborg.  

Til sidst kørte vi videre til banegården, hvor vi kunne tjekke vores cykler ud – så passede det også lige med at vi kunne tage Möckenbergstrasse igen på vej mod hotellet.

Centret Hanseviertel

Inden vi tog på hotellet, gik vi forbi centret Hanseviertel. Det er et rustikt og specielt indkøbscenter. Det er ligesom at træde tilbage i tiden. Det er virkelig et flot center og virkelig en kontrast til f.eks. det flotte og moderne Europapassage shopping center. I nederste etage, fandt vi en dagligvarebutik, hvor vi kunne købe lidt godt til ganen, som kunne nydes på hotellet.

TV-tårn Heinrich-Hertz-Tower Hamborg
TV-tårn Heinrich-Hertz-Tower

Efter lidt afslapning på hotellet, skulle vi ud og spise. Men på hotellet så vi de havde en Piano bar – det vil sige live Piano musik og cocktails. Det er da den perfekte måde at starte en aften!

Vi endte på en restaurant langs vandet Blichenfleet, det ligger mellem Neustadt og Rådhuspladsen. Der er en masse hyggelige restauranter beliggende her. Så at gå forbi her kan bestemt anbefales.

Børnemesse i Hamborg

Søndag morgen, tog vi en tur i poolen inden morgenmad og udtjekning af hotellet.

Vi lod bilen holde i hotellets parkeringskælder, og gik en tur op i Planten un Blomen og videre gennem parken. Vi sigtede efter det store TV-tårn Heinrich-Hertz-Tower, som ligger forenden af Planten un Blomen. Ved siden af tårnet ligger nemlig Messecentrene i Hamborg. Der var børne messe, så vi skulle jo se om der var nogle gode tilbud.

Det var dog ikke noget særlig, så vi var der kun kort.

Så tilbage igennem byen og hente bilen og så vende snuden mod Danmark igen.

Det var en fantastisk tur til Hamborg.

De 3 bedste oplevelser på vores weekendophold i Hamborg

Hvis jeg skal fremhæve 3 af de bedste ting på vores kærestetur til Hamborg er det:

  • Cykelleje. Det er både sjovt, hyggeligt og en super måde at se en masse af byen, når man ikke har oceaner af tid.
  • Det at gå rundt i Hamborg. Hamborg er bare en fantastisk by, og bare det at gå rundt og nyde byen sammen er fantastisk. Specielt stederne havnepromenaden ved St. Pauli og Hafencity synes vi var seværdigt.
  • Vores valg af hotel. Hotellet var oplagt til en forlænget kæreste tur. Det var et hyggeligt, afslappet wellnessagtigt hotel. Vi kunne nyde frugt, swimmingpools, lægger morgenmad, dejlig restaurant og ikke mindst Pianobar og gode drinks.

Booking.com

Andre læser også:

Seværdigheder i Hamborg

hamburg dom

Parken – Planten un Blomen Der er rigtig mange fine seværdigheder i Hamborg for alle aldre og uanset årstiden. Nedenfor kan du læse om de bedste seværdigheder i Hamborg. For at gøre det lettere for dig, kan du samtidig se, hvilke der er gode til børn og om der er en bestemt årstid det er bedst at besøge. Planten un Blomen Dette er en stor park, der uanset årstiden er … [Læs mere…]

Del denne artikel
Mads Riberholt

Mads Riberholt

Jeg hedder Mads Riberholt og det er mig der skriver her på StorbyGuide.dk. At rejse er min helt store passion. Jeg elsker at komme ud i verden og opleve nye steder, kulturer og ikke mindst byer.
Mit mål med siden, er at gøre det let for dig at planlægge din rejse. Det gør jeg gennem spændende indlæg, anbefalinger af hoteller og seværdigheder, interviews og meget mere.

Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments