Bydele i Hamborg – hvor skal man bo i Hamborg

Stor guide til hvor du skal bo i Hamborg på din ferie

Der er mange spændende bydele, og de har hver deres charme. Så når du skal planlægge din tur til Hamborg, så overvej om du vil bo centralt, ved vandet, i hippe kvarterer eller måske mere festlige bydele.

Nedenfor kan du læse lidt omkring de bedste og mest centrale steder at bo i Hamborg. De er beskrevet ud fra at centrum i Hamborg er ved Rådhuspladsen. For at hjælpe dig til at spare tid og penge, har jeg indsat nyttige links, nogle links er samarbejdspartnere, de er markeret med *.

Bydele i Hamborg:

HafenCity

En ny by i byen. Hafencity er et kæmpe stort byggeprojekt, hvor man vil omdanne den gamle havn på øen Grasbrook. Når bydele er færdig udbygget, vil der være bygget boliger til over 12.000 mennesker, yderligere vil der arbejde over 40.000 i bydelen. Så det er stort.

elbphilharmonie
Elbphilharmonie – Hafencity

Hafencity er speciel, fordi alt er nyt, flot og i speciel arkitektur. Det er en fin kontrast til bydele Spiecherstadt, som ligger op til HafenCity.

Selvom Hafencity ikke er helt færdig endnu, kan du dog sagtens bo eller besøge bydelen. Der er allerede meget at se på og lidt cafeer mv. at besøge.

Perlen i Hafencity er Elbphilharmonie, som er et koncerthus, hotel og P-hus. Elbphilharmonie er et monument I faktisk hele Hamborg og er betagende at se på.

Hvis du vil besøge Hafencity, så kan du evt. overveje at parkere i Elbphilharmonie (en af de store seværdigheder i Hamborg). Det er forholdsvis let at komme rundt i bydelen herfra.

Hvis du er med børn i Hamborg, så er Grasbrookpark i HafenCity et rigtig godt sted til børn. Det er en rigtig stor legeplads/park, som kan give et godt pusterum til alle. Der står desuden ofte en mand i en tuktuk og sælger formidabel kaffe.

Karolineviertel

Et af de kreative kvarterer i Hamborg. Hvor de i centrum af Hamborg er meget er hverv, er der har almindelige lejligheder. Det er et ældre kvarter og flippet kvarter, hvilket giver bydel charme.

Området ligger nord for St. Pauli, er en anelse længere væk fra centrum. Det vil sige, du kan godt gå, ind til selve centrum, men det tager lidt tid. Du kan evt. læse mere om at komme rundt i Hamborg her.

Hvis du er til messe i Hamborg, som har nogle enorme messe haller, så ligger området lige op til Messehallerne. Så du bor helt centralt i forhold til at komme på messe.

Yderligere ligger området op af den store park Planten und Blomen – som altid er et besøg værd.

St. Pauli

Denne bydel er nok den mest kendte og berygtede bydel i Hamborg. Bydel skiller sig ud, for den er bare sin egen. Her kan du opleve lidt af hvert

Reeperbahn, som er den store gade der går gennem St. Pauli, er om dagen er en rolig gade, hvor du kan finde lidt godt at spise. Men hvis du er i Hamborg, og ikke har oplevet Reeperbahn om aftenen/natten, så kan det anbefales.

reeperbahn hamborg
Sidegade til Reeperbahn
Billede af Bernd Hildebrandt fra Pixabay

Om aftenen begynder der at komme rigtig komme i gang i gaden, og det er her muligt at finde hyggelige cafeer med live musik, fodbold barer, stripklubber eller Hamborgs egen Redlight gade.

Ud over Reeperbahn, ligger nedenfor Landungsbrücken, hvor du bl.a. kan tage en havnerundfart fra eller blot gå langs vandet. Det er et flot sted.

Du kan også tage ind og se på fodbold. St. Pauli har deres eget fodboldhold, som i fodbold kredse, nærmest har kultstatus. De spiller I St. Pauli på Millerntor-Stadion.

St.Georg

Denne bydel ligger lige op ad hovedbanegården, men på den anden side end de øvrige og måske lidt mere fine bydele i centrum. Bydelen virker mere alternativ og rustik, men bestemt et sted der kan anbefales at gå rundt og nyde.

Der er rigelig af hoteller og spisesteder langs gaderne, specielt i området tæt ved banegården.

Prismæssigt, virker det en anelse billigere end andre af de nævnte bydele – til trods for at det ligger rimelig centralt. Lige ovre på den anden side af hovedbanegården, starter Möckenbergstrasse, som er en af de store hoved/shoppinggader i Hamborg.

Neustadt

hamborg rådhus alster
Restauranter langs vandet (th)

Neustadt ligger helt centralt i Hamborg. Selve bydelen er historisk og lidt mere eksklusiv end de øvrige. Det er i denne bydel, at der ligger mange eksklusive butikker og hoteller. Specielt omkring gaden Neuer Wall, vil det være muligt at shoppe i lidt mere eksklusive butikker.

Bydelen ligger op af Rådhuspladsen, så du kommer ikke tættere på centrum i Hamborg. Det er en dejlig bydel, som bestemt er et besøg værd. Langs kanalerne er der mulighed for at nyde lidt lækkert mad på nogle af de fine. Du er også tæt på den store Alster sø. Den er hyggelig at gå rundt om. Alternativt kan du tage en kanalrundfart på den.

Gode links:

Altona-Altstadt

Altona er en stor bydel, som faktisk først blev en del af selve Hamborg by omkring 1937-38. Indtil da, var det en selvstændig by. Altona har faktisk danske rødder, da den danske konge Frederik 3., mere eller mindre var med til at grundlægge byen. Yderligere var Altona frem til 1864 en dansk by og faktisk den 2. største.

Byen har hvert år, sin egen alternative festival, som varer i små tre uger. Her kan du opleve Streetart, koncerter, teater mv. Der er over 2.000 forskellige artister der optræder. Du kan læse mere om Festivalen Altonale her

Denne bydel ligger en anelse længere væk fra centrum, vest for St. Pauli. Afhængig af hvor i Altona du bor, vil du nok skulle benytte dig af transport, hvis du vil rundt i byen.


Fik du læst om Hotellerne i Hamborg

hotel hamborg

Elbphilharmonie – hotel og koncerthus Der er rigtig mange forskellige muligheder for at bo i Hamborg, så overvej hvordan du vil bo inden du booker din overnatning. Først og fremmeste er det vigtigt at gøre op med sig selv, hvor centralt man vil bo. Hvis du bor i den ende af St.Pauli der er ligger længst væk fra centrum, vil du have et god stykke ind til centrum. Det vil … [Læs mere…]

Del denne artikel
Mads Riberholt

Mads Riberholt

Jeg hedder Mads Riberholt og det er mig der skriver her på StorbyGuide.dk. At rejse er min helt store passion. Jeg elsker at komme ud i verden og opleve nye steder, kulturer og ikke mindst byer.
Mit mål med siden, er at gøre det let for dig at planlægge din rejse. Det gør jeg gennem spændende indlæg, anbefalinger af hoteller og seværdigheder, interviews og meget mere.

Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments