7 unikke seværdigheder i Venedig – dette skal du opleve

Venedig er en fantastisk perle og meget unik på mange måder. Da en tur til Venedig ofte er en dagstur, giver jeg dig her 7 must see seværdigheder i Venedig. Blandt Gondol rundtur, Sukkenes bro og ikke mindst Doge paladset – kort sagt alt du skal opleve i Venedig. Artiklen hjælper dig med at finde gode billetter, det er reklame links.

Seværdigheder i Venedig:

Gondol tur rundt i Venedig

gondol seværdighed venedig
Gondol i Venedigs “gader”
seværdighed venedig gondoler i venedig
Gondoler ved havnen i Venedig

Når man tænker på Venedig, kommer man hurtigt til at tænke på de romantiske gondoler, der sejler rundt med syngende styrmænd, klædt i det klassiske sort/hvid stribede tøj.

Det er næsten sådan det foregår når du er i Venedig – dog har jeg ikke hørt nogle af dem synge endnu! Men de er klædt i det klassiske tøj og gondolerne er flotte og indbyder til en hyggelig tur rundt i Venedig.

Du kan tage med Gondolerne flere steder rundt i byen. Det siges at der er over 400 gondoler der sejler rundt i Venedigs ”gader” – så det burde være muligt at få plads i en. Næsten uanset tidspunktet på dagen.

Da gondolerne sejler rimelig langsomt, skal du ikke forventet at komme rundt over det hele. .

Man kan højest være 6 personer i én gondol og prisen er lidt turistet (læs dyr). Til gengæld får du en oplevelse for livet, og får lov at opleve Venedig til vands på den allermest klassiske måde man kan.

At tage en gondol tur i Venedig, skal du unde dig selv, når du besøger Venedig. Overvej at tage turen midt på dagen. Så du får et velfortjent hvil til dine fødder.

Læs mere om Gondol ture og bestil dine billetter hjemmefra på (reklamelink):

Det siges at hvis du sejler under Sukkenes bro ved solnedgang og kysser din udkårne – så vil det være jer to for evigt. Så overvej om det er der du skal tage din gondoltur.

Dogepaladset (Palazzo Ducale), Markus pladsen og Markus kirken

dogepaladset seværdighed venedig
Markus Pladsen og Doge paladset en sommer dag i Venedig

Den berømte plads i Venedig hedder “Markus Pladsen” og det nok en af de mest markante seværdighed i Venedig. Dogepaladset ligger ved den største og mest berømte plads i Venedig – Markus Pladsen. Selve paladset danner nærmest en stor mur rundt om Markus Pladsen. Så Dogepaladset er kæmpe stor. 

Selve Dogepaladset er meget gammelt – nogle mener næsten omkring 1.000 år. Da venedig var en bystat, var det Dogen der havde det højeste embede og dermed regerede i byen. Så Dogepaladset har huset Dogen og fungeret som regeringsbygning samt domhus.

Det er et fantastisk byggeri, læg specielt mærke til alle detaljerne, når du står på Markuspladsen og skuer over det hele.

Markus Kirken – Perlen på Markus Pladsen

markus pladsen seværdighed venedig
Markus Pladsen i Venedig med Markus kirken i baggrunden

Det fås næsten ikke mere flot. I enden af Markus Pladsen ligger Markus kirken – majestætisk og flot.

Der er enormt mange detaljer på Markus Kirken, som i øvrigt har taget næsten 800 år førend den endelig udgave af kirken var færdig i 1.600 tallet.

Domkirken er enorm og har 5 store kubler. Inde i kirken er der fantastisk mosaik og kunst, som fortæller Jesu historie. Det er fantastisk flot og et af de støste seværdigheder i Venedig.

Det kan bestemt anbefales at besøge kirken og der findes flere forskellige muligheder for billetter. Vælg gerne Spring-køen-over billetter, for der er som regel altid mange mennesker i Venedig.

Bestil billetter hjemmefra her (reklamelink):

Ved Markuspladsen er det i øvrigt muligt at spise og slappe af – der er både restauranter og kiosker mv.

Rundvisning i Dogepaladset

Du kan få en rundvisning i Dogepaladset. Du kommer ikke igennem hele det enorme palads, men du vil få set nogle af de mest spændende rum.

Du kan vælge ture, hvor du kommer til at gå over broen ”Sukkenes Bro” – og altså gå den tur som fangerne gik, når du skulle i fængsel.

Du kan læse mere om muligheder for billetter her (reklamelink):

Sukkenes bro – Ponte dei Sospiri

sukkenes bro seværdighed venedig
Sukkenes Bro i Venedig – fantastisk historie

En anden seværdighed i Venedig er Sukkenes Bro. Dette er vel en af de mest kendte og affotograferede broer i verden. Sukkenes bro er en af de seværdigheder der bliver taget flest billeder af i Venedig.

Det er ikke den største seværdighed i Venedig og du kommer ikke til at bruge en masse tid den. For det er ”bare” en bro, men når du kender historien bag broen, giver får den en historisk vinkel – som egentlig gør at man må se og tage billeder af den.

Det er en flot bro – så und dig at gå forbi og brug lidt tid på at studere den og tag et par gode billeder.

Historien om Sukkenes bro

På den ene side af Sukkenes bro lå rettergangsrummene i Dogepaladset. På den anden side lå fængslet.

Når en fange havde været i retten og var blevet tilkendt fængsel – så skulle vedkomne føres over sukkenes bro for at blive smidt i fængekælderen. Det at det var en kælder er straf nok i sig selv, da det er en fugtig og klam affære blot at være et sådan sted. Så fangerne glædede sig bestemt ikke.

Så navnet opstod ved at man forstillede sig fangernes suk, når de så ud igennem de små vinduer og fornemmede friheden en sidste gang – inden de røg i fængslet.

Her ligger Sukkenes Bro:

Besøg Øerne ved Venedig

Der ligger nogle skjulte skatte gemt lige uden for Venedig og du kan ret let kommer over til dem. Det er øerne Murano, Burano og Torcello.

Det er tre fantastisk øer, der ligesom Venedig er kendt verden over for deres farverige og kunstneriske håndværk. Det er et godt afbræk og en god kontrast til at gå rundt i de smalle Venedig gader.

Fra Markuspladsen tager det få minutter med båd, førend du er på den først ø Murano.

Der er guidede og planlagte ture (som tager 2-3 timer), dem kan du læse og bestille billetter til på (reklamelink):

Murano

murano seværdighed venedig
Øhop i Venedig – her er det fra Murano “Glas øen”

Øen kaldes også for ”Glas øen”, for Murano er særlig kendt for at lave særdeles flotte glas og glaskunst. Øen er fantastisk charmerende.

I det tidlige Venedig, blev det forbudt at fremstille glas, da der ofte var stor brandfare i forbindelse med fremstillingen af glasset. Så glaspusterne måtte rejse fra Venedig – og mange af dem endte med at tage til Murano. Så der blev og bliver stadig den dag i dag fremstillet meget glas på Murano.

Øen har også et glasmuseum, Museo del Vetro, hvor du kan få en oplevelse af glassets historie i Venedig, samt se nogle af de flotte produkter der er lavet gennem tiden.

Book dine billetter hjemmefra på (reklamelink):

Burano

burano seværdighed venedig
Øhop i Venedig – her er det fra Burano

Du har sikker set billeder af husene i de stærke farver – som øen er kendt for.

Øen ligger lidt længere væk, fra Venedig end Murano. Men den er bestemt et besøg værd – bare turen derhen er fantastisk flot. Når båden nærmer sig byen, vil det skæve kirketårn (man skulle næsten tro det var Piza) kommer frem.

Burano er enormt hyggelig og der er langs vandet mulighed for at spise og generelt bare nyde den lille landsby.

Book allerede dine billetter hjemmefra her:

Torcello

torcello seværdighed venedig
Øhop i Venedig – her er det fra Torcello

Sidst men ikke mindst er øen Torcello – øen hvor det hele startede.

Det var her at folk fra det italienske fastland først bosatte sig, inden at Venedig blev stor og overtog storheden fra Torcello. Torcello var stor engang og der var mange tusinde beboere – i dag bor der næsten ingen og øen lever af turisme. Samtidig er mange af bygningerne på Torcello ødelagt og materialerne blev genanvendt til at bygge Venedig med.

Du skal besøge Torcello, hvis du vil opleve historie og komme lidt væk fra det travle Venedig. For når du besøger Torcello kommer du væk fra det meget turistede Venedig – men samtidig tættere på hvor folk boede inden Venedig for alvor voksede sig stor. Du må dog ikke forvente en hel masse oplevelser på øen, for det er lang tid siden den havde sin storhedstid.

Skal du til Venedig – Overvej et stop i Hamborg på derned

Hovedattraktionen på øen er den stor kirke Basilica di Santa Maria Assunta. Det er en kirke der blev bygget i år 600. Det er en kirke byzantinsk-venetianske stil med mosaikker. Der er et stort klokketårn, hvorfra der er en god udsigt.

Der er som mange andre steder i Venedig området, broer i byerne. Det er der også i Torcello. Den mest kendte bro er Djævlens Bro (Ponte del Diavlo).

Book allerede dine billetter hjemmefra her:

Rialtobroen (Ponte di Rialto)

rialto broen seværdighed venedig
Rialtobroen i venedig set fra vandsiden
oppe på rialto broen seværdighed venedig
Udsigt fra Rialtobroen i Venedig

Broen er lige som Sukkenes Bro, en af de mest kendte broer i Venedig. Broen sikrer at de mange millioner turister der hver år besøger Venedig, kan komme over Canal Grande.

Det er en fantastisk flot og stor bro, designet af Antonio Da Ponte og færdiggjort i år 1.591. Broen er konstrueret med to skrå fag, der går skråt op af og samles på midten. Det ser meget specielt ud.

Selve broen er næsten 29 meter lang, og hæver sig så meget over vandet, at der er plads til store både. Broen er ca. 22 meter bred – så der er meget plads som fodgænger til at gå over den. Det er også nødvendigt, for der er som regel mange mennesker der gerne vil besøge den specielle bro.

Noget af det mest specielle er at der er butikker oven på broen. Så men du krydser broen, kan du se på souvenirs fra hele Venedig området.

Du kan booke bådture, der tager dig under Rialtobroen – det kan du læse mere om på:

I nærheden af Rialtobroen er desuden Rialtomarkedet – som er et lokalt marked hvor der sælges frugt, grønt samt diverse ting (billige ting), som man kender det fra andre markeder.

Lad dig fare lidt vild i Venedigs gader

gader i venedig
Små gader i Venedig
plads i venedig
En af de mange små pladser i Venedig

Hvis du har mod på det, så bare gå lidt på opdagelse i Venedigs gader. Det kan være en oplevelse i sig selv. Bare det at følge et kort, kan være lidt svært – så hvorfor ikke bare gå lidt rundt og opleve det hele. Vi startede med at gå efter et kort – men farede vild og gik så i stedet bare lidt rundt. Det var fantastisk.

Du vil komme igennem smalle gyder, trapper op, trapper ned, gå over utallige broen, komme til smukke pladser, skønne restauranter og fantastiske bygninger.

At gå rundt i Venedig og bare lade ens fornemmelse styre vejen, har jeg prøvet og det synes jeg var spændene og en oplevelse i sig selv. Samtidig kom vi lidt væk fra de store gader, hvor alle de andre turister var – hvilket kan være rigtig rart.

Det er på en sådan tur, man finder nogle af de små og skjulte seværdigheder i Venedig.

Andre spændende seværdigheder i Venedig

Del denne artikel
Mads Riberholt

Mads Riberholt

Jeg hedder Mads Riberholt og det er mig der skriver her på StorbyGuide.dk. At rejse er min helt store passion. Jeg elsker at komme ud i verden og opleve nye steder, kulturer og ikke mindst byer.
Mit mål med siden, er at gøre det let for dig at planlægge din rejse. Det gør jeg gennem spændende indlæg, anbefalinger af hoteller og seværdigheder, interviews og meget mere.

Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments