Hvor skal man bo i Venedig? 5 gode hoteller

Venedig er en fantastisk by at besøge. Den har historie, den er smuk og ikke mindst meget unik. Man ser ikke mange byer som Venedig rundt om i verden. Men hvor skal man bo i Venedig? – udvalget er jo enormt. Læs svaret her.

Grunden til indlægget er, at jeg ofte er blevet spurgt “Hvor skal man bo i Venedig” – så det vil jeg gerne give dig mit bud på i dette indlæg. Jeg har fundet nogle af de hoteller som andre danskere har boet på og anbefaler andre at bo på.

Du får her lidt info omkring hvor det kan være godt at bo i byen, samt 5 bud på gode hoteller i Venedig, som er anbefalet af andre danskere.

Indhold:

Hvor skal man bo i Venedig

Det kan være nærliggende at booke et hotel i inde selve Venedig by, og det er bestemt også fantastisk – men du har også andre muligheder. Du kan eks. bo på en af de nærliggende øer lige uden for selve Venedig. Så du skal inden du booker hotel i Venedig gøre op med dig selv, om du vil bo centralt eller prøve at bo lidt længere væk. Bor du lidt længere væk, så skal du bruge de lokale vandbusser til transport ind til selve Venedig.

  • Bor du helt centralt i Venedig, det vil sige på selve “øen” Venedig – så bor du rimelig centralt. Der er ikke særlig langt fra de yderste bydele ind til det helt centrale Venedig. Der er nogle fantastiske hoteller (se nedenfor), når man er her. For det er i dette område at alle de mange små smukke kanaler findes. Der kan også være mange mennesker, så vær obs på at finde et godt hotel. De 5 hoteller nedenfor er gode bud herpå.
  • Bor du på en af øerne udenfor Venedig (som eks. Hilton Molino Stucky), så forbered dig på at skulle bruge lidt offentlig transport (vandbusser). Dem er der dog masser af og det er ganske let. Fordelen ved at bo lidt afsides, er at der ofte er færre mennesker og turister.

5 gode hoteller i Venedig – anbefalet af andre danskere

Når du går i gang med at lede efter et godt hotel i Venedig, så finder du hurtigt ud af at det kan være lidt af en jungle. For der er mange hoteller i Venedig og det er som andre steder dårlige hoteller imellem. Så selvom byen er vant til at tage i mod mange turister og lever af turisterne, så vil du kunne finde hoteller der ikke er værd at bo på.

Så hvad skal du gøre, når du leder efter et godt hotel i Venedig? Du skal lytte efter hvad andre danskere har gjort at gode erfaringer. De erfaringer har jeg samlet nedenfor. Her er 3 bud på hoteller i Venedig, som er anbefalet af andre danskere. Links til hoteller er i øvrigt reklamelinks.

Danskerenes 5 anbefalede hoteller i Venedig

  • Hotel American-Dinesen – fantastisk flot hotel, som er ligger ud til den smukke kanal “Rio de San Vio” – en rigtig venedig kanal. Hotellet ligger i bydelen Dorsoduro, som er lidt et kunstner kvarter – tæt ved seværdigheden Guggenheim samlingen. Det er klassisk Venedig hotel, i en gammel bygning, men i en moderne stil. Hotellet ligger rimelig centralt, med godt 15 minutters gang til Markuspladsen. Hotellet er både handicapvenligt, samt har almindelig og familie værelser.
  • Hotel flora – Et hotel der er anbefalet, bl.a. fordi det ligger tæt på alt det spændende i Venedig. Fra hotellet er der blot 5 minutter til den store seværdige plads “Markus Pladsen“. Selve hotellet ligger i en bygning fra 1700 tallet og stilen er holdt lidt historisk. På hotellet er der personalet tilgængelig 24/7 og er behjælpelig med at finde gode oplevelser i Venedig. Hotellet har både almindelig værleser, samt familie værelser.

  • Hotel Ateneo – hotellet ligger i det populære San Marco kvarter, men dog i den stille del af kvarteret . Hvis du bor her, bor du næsten så centralt som du kan komme til. Der er nok kun omkring 100 meter fra den centrale Markus plads. Selve hotellet er holdt i ældre antik stil – hvilket passer rigtig godt ind i Venedig. Der er fra flere værelser udsigt over en af kanalerne i Venedig, hvor eks. Gondolerne sejler rundt.

  • Hotel Palazzo Lion Morosini – et centralt beliggende hotel, men på den anden side af Canal Grande end de to ovennævnte hoteller. Det ligger i en populær del af Venedig, når man skal overnatte. Selve hotellet er i rigtig venetiansk stil (som mange andre hoteller), der passer så godt ind i oplevelsen af byen. Hoteller tilbyder både almindelige værelser, samt familie værelser. Som noget unikt, kan du tilvælge et værelse med lidt udsigt over Kanal Grande. Obs. hotellet har flere etager, men ingen elevator.

  • Hilton Molino Stucky – Dette er et helt perfekt og moderne hotel i Venedig. Det ligger tæt ved byen, men alligevel lidt væk fra den travle og turistede del. For selve hotellet ligger på en ø lige overfor det centrale Venedig. Så man lige over vandet for at komme ind til Venedig by, det er dog utrolig let med vandbussen. Selve hotellet er holdt i en moderne og flot stil. Her kan man kun føle sig hjemme. Hotellet har udsigt over Venedig by og har oppe på taget en fantastisk tag swimmingpool, som er helt unik. Herfra kan du bade og nyde udsigten over Venedig. Hotellet har i øvrigt ofte gode tilbud.

Andre centrale hoteller

Booking.com

Vejret i Venedig

Venedig har et mildt og fugtigt subtropisk klima, der påvirkes af dens beliggenhed i Adriaterhavet. Her er en generel beskrivelse af, hvordan vejret plejer at være i de forskellige kvartaler:

Forår (marts til maj): Foråret i Venedig er normalt mildt med stigende temperaturer. I marts kan dagtemperaturerne variere mellem 10°C og 15°C, mens de i maj kan nå op på omkring 20°C. Det kan være lidt regnfuldt i denne periode, så det er en god idé at medbringe en paraply eller regnjakke.

Sommer (juni til august): Sommeren i Venedig er varm og fugtig. Dagtemperaturerne ligger normalt mellem 25°C og 30°C, og nogle dage kan temperaturen nå over 30°C. Luftfugtigheden er høj, og der kan være nogle perioder med intense solskinstimer. Det er en populær tid for turister at besøge byen, så forvent at der kan være mange mennesker.

Efterår (september til november): Efteråret i Venedig er generelt mildt og behageligt. Temperaturen begynder at falde, og i september kan det være omkring 20°C. I november kan dagtemperaturerne være omkring 10°C til 15°C. Efteråret er normalt en mindre travl periode for turister, så det kan være en god tid at besøge byen uden for de største menneskemængder.

Vinter (december til februar): Venedig vinter kan være kold, især i januar og februar. Dagtemperaturerne ligger normalt mellem 5°C og 10°C, og om natten kan det falde til under frysepunktet. Der kan være periodevis regn og tåge i denne periode. Venedig er også kendt for oversvømmelser (aqua alta) i vintermånederne, hvor byen kan blive oversvømmet af tidevand. Derfor er det vigtigt at være opmærksom på dette, hvis du besøger Venedig om vinteren.

Hvornår er det bedst at besøge Venedig

Hvis man gerne vil have rimelig vejr, men færrest turister, så synes jeg man skal besøge byen udenfor sommerperioden. I foråret og efterår, vil du fortsat kunne opleve rimelige temperaturer og knap så mange turister.

Du kan dog besøge byen hele året. Der er flest turister i højsommeren og byen kan godt være rimelig varm.

Del denne artikel
Mads Riberholt

Mads Riberholt

Jeg hedder Mads Riberholt og det er mig der skriver her på StorbyGuide.dk. At rejse er min helt store passion. Jeg elsker at komme ud i verden og opleve nye steder, kulturer og ikke mindst byer.
Mit mål med siden, er at gøre det let for dig at planlægge din rejse. Det gør jeg gennem spændende indlæg, anbefalinger af hoteller og seværdigheder, interviews og meget mere.

Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments