Forlænget weekend i Paris – 5 fede seværdigheder

Alle burde unde sig selv en forlænget weekend i Paris – for det er virkelig fantastisk. Byen har så mange skønne oplevelser og seværdigheder (og fortovs cafeer), at du kan være i byen flere uger uden at se det hele. Derfor får du her den perfekte guide til hvad man skal se på en forlænget weekend i Paris.


Champs Elysses

Den majestætiske Triumfbue for enden af Champs Elysses

Den store brede gade, er nok en af de mest kendte gader i verden. Det er her du finder alle de store kendte modebutikker og den nyeste mode. Gaden er store og bred og generelt flot at gå på. Den er ved at blive omdannet til en grøn gade, hvilket betyder at antallet af biler skal reduceres markant og der skal etableres store grønne områder på fortovene.

Gaden er i øvrigt kendt for have forskellige arrangemeneter i løbet at året. Eks. er der militær optog på Bastilledagen (den franske nationaldag) samt opløbsstrækning i cykelløbet ”Tour de France”.

Champs Elysses går fra den kendte Concorde Plads og op til den store triumfbue.

Så ved at gå på Champs Elysses, så får du også set nogle af de andre store seværdigheder.

Eiffeltårnet

Eiffeltårnet i Paris

Er du I Paris er det et must, at gå hen til Eiffeltårnet. Det er ikke uden grund tårnet er et af verdens 7 vidundere. Det 324 meter høje tårn, ligger i smukke omgivelser bl.a. ved siden af den store ”Parc Du Mars”. Ved selve tårnet er der også en lille park, hvor man kan gå rundt.

Du skal unde sig selv at komme op i Eiffeltårnet og gerne helt op (ca. 300 meter). Herfra vil du opleve en fantastisk udsigt, ud over hele byen. Book gerne Spring køen over billetter – for der kan være lang kø.

Læs mere Billetter til at komme op i Eiffeltårnet

Når du har været oppe i tårnet, så gå evt. til Place du Trocadero – herfra har du mulighed for at tage et smukt billede af tårnet.

Sightseeingtur på Seinen

Kanalrundfart i Paris er fantastisk flot

Har du været ved Eiffeltårnet, så kan du lige nedenfor, tage en kanalrundfart rundt på Seinen. Det er en fantastisk måde at se Paris på og turen kan være en velfortjent hvil – for man går meget rundt i Paris.

På en kanalrundfart fra Eiffeltårnet, vil du komme forbi nogle af de fantastiske bygninger i Paris. Du vil bl.a. komme forbi museet Louvre samt den store kirke Notre Dame.

Jeg har personlig været på en del kanalrundfarter og jeg synes denne i Paris er særlig god.

Billetter til Kanalrundfart i Paris

Montmatre og Sacre Cour

Hyggelige Montmatre med kirken Sacre Cour i baggrunden

Bydelen Montmatre er nok den mest kendte og besøgte bydel i Paris. Det er en bydel, der emmer af Parisisk fortorvs hygge. For der er masser af små gader, som du kan gå rundt i. Man siger at ”man skal tage til Montmatre og lade sig fare vild – her oplever du det ægte Paris”. Det kan du eksempelvis gøre omkring Sacre Cour.

I Montmatre er der to ikoniske steder. Det ene er kirken Sacre Cour, som ligger majestætisk på toppen af Montmatre. Fra Sacre Cour, kan du opleve en af de bedste udsigter i Paris. Det er enestående. Er i på kæreste tur, så er kan i købe en lille lås af gadehandlerne, som du kan sætte på hegnet ved Sacre Cour 😉

En anden ikonisk ting i Montmatre, er den kender Cabaret Moulin Rouge. Den ligger på hovedgaden ”Boulevard de Clichy”. Den er altid et billed værd at se.

En anden historisk ting at besøge i Montmatre er ” Place de Tertre” – det er en historisk plads, hvor der er hyggelige cafeer og restauranter. Yderligere vil du på pladsen ofte kunne opleve kunstmalere, der står og maler – nærmest som en hyldest til bydelen. Montmatre, var engang et kulturelt centrum for kendte kunstnere og det holder ved.

Kunstmuseet Louvre

Louvre – et museum i verdensklasse

Det verdenskendte museum er også oplagt, hvis du har en forlænget weekend i Paris. Du når nok ikke rundt i hele museet, da det er på ca. 78.000 kvm. Men du kan vælge nogle af de forskellige udstillinger, du vil se. Det kan eksempelvis være Leonardo Da Vincis kendte maleri af Mona Lisa. Det  hænger smukt i Louvre.

Prismæssigt koster det ikke alverden at besøge museet.

Læs mere om billetter til Louvre

Spring-køen-over billetter til Louvre

Forslag til to dage i Paris:

Dag 1:

Dag 2:

  • Tag på opdagelse i Louvre
  • Gå igennem byen til Montmatre (ca. 6-7 kilometer)
  • Nyd Montmatre og gå gerne forbi moulin Rouge og
  • Gå op til Sacre Cour
  • Spis mad på Place de Tertre

Læs også om andre seværdigheder i Paris

Del denne artikel
Mads Riberholt

Mads Riberholt

Jeg hedder Mads Riberholt og det er mig der skriver her på StorbyGuide.dk. At rejse er min helt store passion. Jeg elsker at komme ud i verden og opleve nye steder, kulturer og ikke mindst byer.
Mit mål med siden, er at gøre det let for dig at planlægge din rejse. Det gør jeg gennem spændende indlæg, anbefalinger af hoteller og seværdigheder, interviews og meget mere.

Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments