13 seværdigheder i Strasbourg – dette skal du opleve

Læsetid 12 min.

Strasbourg er den store og historiske storby som har fungerer som hovedby i Alsace området. Byen er en perfekt by, til historisk, arkitektonisk og smuk storbyferie samtidig er der masser af seværdigheder i Strasbourg.

Indholdsfortegnelse:

Hvorfor skal man besøge Strasbourg

Strasbourg er en perle i Alsace området. Når først du er kommet ind til det store torv, med den store ”Katedral de Strasbourg” – så emmer du virkelig duften af storby og historie.

Byen har alt og opsummerer meget godt, alt hvad Frankrig står for. Der er små lækre cafeer, i gamle hyggelige gader. Dejlig fransk mad. Der er storhed og historie. Der er liv og stemning. Og så er Strasbourg også Europas 2. hovedstad (Bruxelles i Belgien den anden). Strasbourg er dog efter min mening – mere spændende end Bruselle.

Så du skal besøge Strasbourg, hvis du gerne vil opleve et strejf af en stor historisk fransk by – som giver dig masser af muligheder, for der er mange seværdigheder i Strasbourg.

Hvor skal man bo i Strasbourg

strasbourg
strasbourg

Strasbourg er forholdsvis stor. Men mange af de spændende oplevelser og seværdigheder i Strasbourg, er samlet inde i midten af byen.

Personligt kan jeg godt lidt at kunne gå rundt til mange af de forskellige seværdigheder en by har at byde på. Det betyder også, at jeg som regel forsøger at finde overnatning forholdsvis omkring centrum.

Det kan være dyrere at bo centralt, men til gengæld har du ofte seværdighederne og byen liv lige uden foran din dør. Bor du for langt fra centrum, kan du være nød til at enten peje en taxa eller bruge offentlig transport. Det kan du hurtigt både bruge tid og penge på – så kan man lige så godt betale lidt ekstra for at bo centralt 😉

I Strasbourg, synes jeg man skal bo forholdsvis omkring midtbyen af Strasbourg, for ikke at skulle gå for langt. For selve om Strasbourg er forholdsvis stor, så er den ikke større end, at de væsentlige ting samlet mere eller mindre omkring samme område – i midtbyen.

Jeg vil vælge at bo i områderne Caserne marbot Senarmont, Place Des Halles, Quarter de la Gare, Grand Ile, Petite France, Krutenau og Quartiers Centrtraux. De området ligger omkring midten og tæt ved nogle af de helt store seværdigheder i Strasbourg eks. Kathedralen og det smukke Petite France.

Men Der er bestemt også smuk og lækker at bo andre steder i Strasbourg, så jeg tror uanset hvor du vælger at bo – at du kommer til at bo godt.

Booking.com

Hvor skal man shoppe i Strasbourg

Er du ude efter shopping i Strasbourg, så er byen stor nok til at der er flere steder der er gode. Men særligt omkring centrum, er der et væld af forskellige muligheder. Med selve centrum, mener jeg området fra Petite France og området videre over mod Notre Dame Kathedralen.

Det er nærmest hele den ”ø”, som du ser midt på nedenstående kortet.

Her er masser af liv og masser af butikker at shoppe. Du kan her finde alt fra supermarkeder, lokale special butikker og store kendte kæder.

Samtidig er området forholdsvis stort, så du kan sagtens sætte en del tid af – og selvfølgelig skal du kombiner turen med nogle af centrale seværdigheder i Strasbourg. Dem kan du læse mere om nedenfor.

Seværdigheder i Strasbourg – hvad skal man se?

Strasbourg er som nævnt hovedbyen og en storby i Alsace området. Det betyder at der er masser at se i og omkring Strasbourg. Nedenfor har jeg skrevet om dem jeg synes er nogle af de bedste seværdigheder og oplevelser i Strasbourg.

HUSK Pass-Alsace. Det er et rabatkort, som giver dig mulighed for rabat eller gratis indgang til flere seværdigheder. Hvis du forventer at se blot et par stykker af de seværdigheder der er i og omkring Strasbourg – så overvej at købe kortet. Det kan hurtigt tjene sig selv ind igen.

GetYourGuide: Pass-Alsace, kan du læse mere og købe kortet. (Sponseret)

Katedralen Notre Dame De Strasbourg

strasbourg
Katedralen i Strasbourg. Indgangen til kirkener til venstre og indgangen til toppen af kirken er til højre midt i kirken.

Den mægtige Kathedral er et must at besøge i Strasbourg. Den ligger placeret midt i et historisk og smukt område – her tårnet den enorme Kathedral sig op næste lige gyldigt hvor du står. Engang var kirken med sine 142 meter, den højeste bygning i verden. I dag er den overgået i højden, men den er dog blandt de 10 højeste kirken i verden.

Du kan nyde det fantastisk byggeri ude fra – men du kan også komme ind i kirken, samt komme op oven på kirken (det skal du unde dig selv)

Det er gratis at komme ind i kirken. Herinde vil du opleve historie, et kæmpe verdens ur, enormt flot arkitektur. Det er virkelig fantastisk at opleve denne enorme kirke inde fra. Vær obs. på at de meget gerne ser, at man er meget stille der ind.

Op oven på Kathedral De Strasbourg

strasbourg
På vej op på toppen af Notre Dame Strasbourg

Når du står og kigger ind på indgangen til selve Katedralen, så skal du til højre rundt om kirken. Her finder du ca. midt på kirken, indgangen til at komme op oven på.

Ud over at opleve kirken indefra – så kan du også komme op oven på kirken. Det er fantastisk.

Det koster lidt, jeg mener det er ca. 8 EUR for en voksen og det halve for børn. Men det er alle pengene værd.

Når du har købt billetter, kan du begynde at bevæge dig op af de ca. 300 trappetrin der er til toppen. Der er desværre ingen elevator. Er du meget dårligt gående, skal du nok ikke vælge at tage derop.

Selve gå turen op, er meget unik. For det er en smal vindeltrappen, der fører dig hele vejen op. Det er fantastisk. Der er ”vinduer” på vej op – eller rettere sagt, der er åbninger med tremmer for. Så det er en meget autentisk tur op, for virkeligheden og Strasbourgs liv er lige udenfor – dog med mange meter ned.

Når du kommer helt op, får du testet om du er højdeskræk – for der er pænt langt ned. Jeg er ikke glad for højder, men jeg synes dog det var til at klare. Belønningen for at have taget turen op, er også enorm. For der er den mest fantastiske udsigt over hel Strasbourg – der er ikke andre steder der er højere end netop her. Så du kan se alt.

Du går ned igen på den anden side – så nedad får du også oplevet noget nyt.

Booking.com

Kanalrundfart i Strasbourg – smuk oplevelse

strasbourg
Kanalrundfart i Strasbourg

Strasbourg byder, ligesom eks. Hamborg og Paris, på kanalrundfart.

At tage en kanalrundfart, er en super måde at opleve byen. For du kan sidde og slappe af og bade nyde at du får serveret den ene flotte seværdighed efter den anden. På en kanalrundfart rundt i Strasbourg, vil du komme til at opleve det smukke område Petite France og videre rundt om den gamle bydel.

De lave både, kan sejle under broerne i Strasbourg, så der er ikke de store begrænsninger for bådende.

Nogle af turene går også forbi det europæiske hovedkvarter.

Du skal tage en kanal rundtfart rundt i Strasbourg, hvis du vil opleve den franske by fra en anden side. Samt hvis du har mere end én dag i byen. For har du kun én dag – synes jeg hellere du skal bruge tiden på land.

Du kan læse mere om kanalrundfart i Strasbourg på www.batorama.com

Men du kan også overveje Strasbourg rabatkortet, 3 dages city pass ved GetYourGuide.dk – det indeholder bl.a. gratis kanalrundfart. Sponseret.

Europa parlamentet i Strasbourg

strasbourg parlament

Ligger den europæiske hovedstad ikke i Bruxelles? Jo, men 1 uge om måneden ligger den i Strasbourg. Her flytter hele parlamentet i Bruxelles deres ting ned og så flyttes de til Strasbourg.

Det betyder, at Strasbourg har et kæmpe europæisk hovedsæde. Det er en enormt flot moderne bygning – som står i en vild kontrast til det historiske Strasbourg.

Du kan komme ind og opleve noget af stemningen i Europa parlamentet. Der er nemlig åbent for offentligheden i flere af stederne. Så du kan bl.a. se den store sal, hvor der debatteres, samt andre spændende steder i bygningen.

Du får desuden mulighed for at blive guidet undervejs.

Inden du tager derhen og vil ind, så undersøg gerne på EuropaParlamentets hjemmeside, om det er mulig denne dag.

Museer og Rohan Paladset (Palais des Rohan)

strasbourg
Rohan Paladset i Strasbourg, som i dag indeholder hele 3 spændende museer

Dette er en af de mest prægtige bygninger i Strasbourg. Slottet stammer helt tilbage fra 1700tallet og der har boet prægtige og storslåede personer. Af kendte personer der har boet på paladset er bl.a. Louis XV, Napoleon og ikke mindst Marie Antoinette. Så der er meget historie gemt i bygningerne – og det vil du også opleve hvis du besøger stedet.

I dag huser Rohan Paladset, ud over flotte historiske bygninger, tre af de mest spændende museer i Strasbourg. Det er museerne:

  • Musée des Arts Décoratifs – dette museum giver dig et indblik i historien i slottet. Du får mulighed for at se nogle af de flotte historiske rum og slotskamre. Museet er beliggende i stueetagen.
  • Musée des Beaux-Arts – kunstmuseet i Rohan Paladset. Her vises storslået kunst fra mange kendte malere og kunstnere fra hele verden. Museet ligger på de to øverste etager.
  • Musée archéologique – giver dig en masse spændende arkæologiske udstillinger fra flere forskellige tidsaldre. Så hvis du er arkæologi interesseret er dette museum helt sikker noget for dig. Museet er beliggende i kælderen.

Det er tre separate museer, så du kan vælge blot at købe indgang til de museer du har lyst til at se.

Vælger du at se alle tre museer, kan du fint afsætte en dagstur – for der er meget at se.

Rohan Paladset og museerne ligger i Grand Ile i det helt centrale Strasbourg.

Grande Ile og Petite France – de gamle bydele

strasbourg

I Strasbourg er der en nærmest magisk og unik gammel bydel, som hedder ”Grand Ile”. Dette er en af de seværdigheder i Strasbourg du SKAL se når du er i byen. For det er her du oplever historien og det unikke ved Strasbourg.

Området er virkelig charmerende, og du kan eksempelvis gå langs vandet og nyde de historiske og til tider skæve bygninger.

Petite France er en del af bydelen Grande Ile. Det er et fantastisk charmerende område, hvor særligt de små og skæve bindingsværkshuse ses overalt.

Parc de l’Orangerie

strasbourg
Parc de l’Orangerie – dejlig park omkring centrum af Strasbourg

Er du op udkig efter ting at lave i Strasbourg med børn – så kan Parc de l’Orangerie være et oplagt sted.

Parken er et smuk stort grønt i udkanten af midtbyen. Det er et oplagt sted til børn, da der er lidt legepladser og bare hyggeligt at få rundt i. Men det er dog ikke kun børnene der kan finde glæde af parken. Den er perfekt til alle, da den er smuk, grøn og med flotte vand arealer.

Du kan fint medbrige en madpakke, som du kan nyde i parken.

I øvrigt, kan man også kalde det ”Storke Parken”. Der er siden 1971, ført over 800 storke under i parken!

Du kan læse mere om den hyggelige park på Visitstrasbourg.fr

Lej en båd og sejl rundt i Strasbourg

strasbourg
Bådleje (tv) i Petite France Strasbourg

Selvom Strasbourg er en by der ligger midt inde i landet, er det en by med meget vand. Der er flere kanaler og mindre floder i Strasbourg. Det betyder også at det er muligt at leje små eldrevne både, og så selv sejle lidt rundt.

Jeg tænker ikke det er en heldagstur – men nærmere en time eller to. Det vil sige at, det kan være rigtig fint at leje en båd en eks. midt på dagen, hvor benene måske er lidt trætte efter meget traven rundt i Strasbourg.

Det er super hyggeligt at sejle rundt i de små både og det kan bestemt anbefales. Bådene har plads til omkring 4-5 personer.

Du kan leje bådene flere steder – ovenstående billede er til bådleje på Quai du Woertel

Broen Barrage Vauban

strasbourg
Barrage Vauban – fantastisk flot bro

At gå igennem Barrage Vauban, er noget man skal unde sig selv – for det er en af de flotte seværdigheder i Strasbourg. Det er ikke mange broer der ligner denne i verden. Broen er en stor bro, der tidligere fungerede som et forsvarsvæk ved Strasbourg by. Den forbinder bydelene Petite France og Quarter De La Gare.

I dag er broen nærmere en udstilling og en dejlig udsigts oplevelse.

Du kan gå igennem broen. Inde i broen er der én lang gang, med mange åbne rum på hver side. I rummene vil du kunne se mange gamle historiske skulpturerer, som ligger bag gitre i mange rum – det er meget interesant.

Yderligere er der trapper op i hver end af broen. Trapperne fører dig op oven på broen. Her oppe fra har du en fantastisk udsigt over området ”Petite France” – som er et af de smukkeste steder i Strasbourg.

Der er friadgang til Barrage Vauban

Vingård og vinsmagning i Alsace

Strasbourg ligger i det fantastiske og verdenskendte område Alsace. Området er særlig kendt for sine lækre hvidvine. Det betyder også at der er en hel masse vingårde, vinmarker samt mange steder med vinsmagning.

Dem kan du besøge.

Flere af vingårdene i Alsace området, er åben for offentligheden. Her kan du komme på besøg og smage deres og købe deres vine. Der er som regel vinsælgere på gårdene, som kan fortælle om vinene samtidig med at du smager på dem.

Man kan selv køre til nogle af vingårdene, men jeg vil næsten anbefale dig at tage en bustur dertil. For så slipper du får at spytte ud når du har smagt 😉

De gange jeg har været til vinsmagning på en vingård, der skulle jeg bestemt ikke køre bil bagefter.

Aventure Parc De Alsace – Trætop klatring

strasbourg
Trætopklatring i Acenture Parc de Alsace

Ikke langt fra Strasbourg (inden for 1 time i bil) ligger en fantastisk klatrepark. Den ligger på toppen af et bjerg, så du får en flot udsigt på vej dertil.

I selve Aventure Parc De Alsace, er der mulighed for at udfordre dig selv. Der er ca. 10 forskellige baner i træerne. Halvdelen af banerner er udfordrende for børn og voksne. Den resterende halvdel er kun for voksne, da sværhedsgraden er for stor til børn.

Men parken er god til alle (fra 7 år og op). Du kan sagtens får 4-5 timer til at gå i parken.

Der er mulighed for at købe en sandwich, crepez (pandekager) og vand i parken lille cafeområde.

Så du behøver ikke tænke på at have den store madpakke med selv – selvom det også er helt ok at gøre.

Du kan læse mere om Aventure Parc De Alsace på Parc-Alsace-Aventure.com

Besøg Colmar og lille Venedig

colmar
Lille Venedig i Colmar

Colmar ligger ca. 60 kilometer syd for Strasbourg. Det er en mindre by end Strasbourg, men byen har en fantastisk flot lille midtby. I midtbyen, vil du opleve lidt samme stil af huse som i Strasbourg, men dog mere kompakt og farverig, synes jeg.

I Colmars gamle bydel og midtby, er der specielle bindingsværkshuse, små springvand og ikke mindst små hyggelige franske pladser. Der er både souvenirbutikker og specialbutikker i den gamle bydel – så der er rig mulighed for at købe lidt

Colmar har også en ligge ekstra seværdighed, som man ikke ser mange andre steder (på nær måske lige i Venedig). Det er området eller nærmere kanalen ”Lille Venedig”. Området er rigtig smukt og et billede værd 😉

I lille Venedig, er det også muligt at tage en sejltur med en Gondol. De sejler frem og tilbage og turen varer ca. 30 minutter. Det skal du næsten unde dig selv, hvis du er i byen.

Langs kanalen, kan du sidde på cafe og restaurant og nyde den smukke kanal og gondolerne der sejler forbi.

Rundtur i Alsace

At tage en tur rundt i det flotte Alsace område – er bestemt også en tur værd. Du skal unde dig selv at køre en tur op i bjergene og nyde nogle af de smukke udsigter. Yderligere, vil du også komme igennem små hyggelige franske byer. Tag gerne et stop og nyd en kop dejlig lokal fransk kaffe.

Der findes også guidede ture, som bestemt kan anbefales at tage på. Her kommer du helt specifikke spændende steder i Alsace. Turerne er som regel med guider og ofte med transport til og fra dit hotel i Strasbourg.

En fantastisk tur kunne være denne:

Andre seværdigheder i Alsace

Del denne artikel
Mads Riberholt

Mads Riberholt

Jeg hedder Mads Riberholt og det er mig der skriver her på StorbyGuide.dk. At rejse er min helt store passion. Jeg elsker at komme ud i verden og opleve nye steder, kulturer og ikke mindst byer.
Mit mål med siden, er at gøre det let for dig at planlægge din rejse. Det gør jeg gennem spændende indlæg, anbefalinger af hoteller og seværdigheder, interviews og meget mere.

Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments