Historiske storbyer i Europa du skal besøge

Hvor skal man rejse hen, hvis man gerne vil besøge en historisk storby i Europa. Altså en storby der er mere end blot stor – den skal have historie, gamle bygninger og charme. Jeg giver dig her et bud på nogle rigtig gode storby du kan rejse til, hvor du vil oplevel historisk storby atmosfære.

Det at tage til en storby er i sig selv, rigtig dejligt, for der er altid en masse at se, indenfor kort afstand. Men ikke to storbyer er ens og nogle skiller sig ud, ved at have et meget historisk islæt over sig.

Her er 4 gode bud på historiske storbyer i Europa, der bestemt er et besøg værd. Byerne er:

Rom, Italien

colosseum i rom

En af den mest unikke og historiske storbyer er Rom. Når man går rundt i Rom, mærker man med det samme byen historiske vingesus. For der er mange unikke bygninger, pladser og seværdigheder i Rom. Det spændende ved Rom er, at de unikke steder dukker op nærmest hele tiden, og ret uventet. For bedst som du går rundt, dukker der en lille unik plads op, en flot statue, en trappe eller et historisk springvand mv.

Hvor andre storbyer har historiske bydele, er nærmest hele den centrale del af Rom en stor historisk by. Der er ikke mange moderne højhuse og bygninger i Rom. Så det gør byen perfekt til at kombinerer det historiske og med en storbyferie.

Gode links om Rom:

Athen, Grækenland

zeus tempel athen

Athen er en af de mest historiske byer i Europa og måske hele verden. Byen har spillet en vigtigt rolle i historien og det bærer byen også præg af. Athen er en gammel by, og en by der nærmest er bygget ovenpå historien. At tage til Athen er en spændende, hvis man er historie interesseret.

Byen er, ligesom Rom, fyldt med historiske steder, bygninger og seværdigheder. Så når du går rundt i centrum af Athen, så vil du være tæt på historien, som særligt omhandler De græske guder. Man siger at Athen, har er moderen til meget at Europas arkitektur.

Så hvis du tager til Athen, så beundre de flotte bygninger og den enormt historiske storby.

Gode links til Athen

Strasbourg, Frankrig

petite france strasbourg

Strasbourg er en anderledes historisk by end eksempelvis Rom og Athen – men det er en fantastisk flot by, hvor særligt den gamle bydel er meget unik. Der er flere grunde til at det er værd at besøge den gamle historiske by Strasbourg. En af grundene er bl.a. det middelalderligere centrum Grande-Ile også kaldet “Petite France“. Det er et fantastisk smukt og meget gammelt område, hvor vandet løbet flot langs de gamle bygninger.

Strasbourg er en gammel og historisk by, der går helt tilbage til Romertiden. Det ses særligt i det den gamle bydel. Men ud over at have historie og spændende arkitektur, er det også en meget moderne by. Dog mest moderne uden for centrum og den gamle bydel, hvor der holdes fast i det historiske islæt. Men Strasbourg er hovedstad for Europa, sammen med Bruxelles. Det betyder at byen har masser af udvikling og liv.

Så I Strasbourg vil du både opleve en historisk og nutidig by.

Gode link til Strasbourg

Berlin, Tyskland

berlin rigsdagen
Rigsdagen og Tvtårnet i Berlin

Den tyske hovedstad Berlin, er bestemt også en by der er værd at besøge, hvis du vil opleve historie. Men i modsætning til eksempelvis Rom og Athen, som rummer meget gammel historie, så vil du i Berlin opleve mere nutid historie.

Berlin er selvfølgelig en gammel by, men byen har et moderne udtryk, og det er også den mere nutidige historie der er spændende i byen. Som du ved spillede Berlin en kæmperolle under 2. verdenskrig og det bærer byen fortsat præg af. På godt og ondt. For du vil eks. kunne opleve en koncentrationslejr lige uden for Berlin. Det er et skræmmende syn, men samtidig vigtigt at vise den grumme historie, for at den ikke gentager sig.

I Berlin vil du kunne opleve mange forskellige oplevelser, der har et historisk præg fra 2. verdenskrig. Det er ganske fascinerende.

Gode link til Berlin

Booking.com
Del denne artikel
Mads Riberholt

Mads Riberholt

Jeg hedder Mads Riberholt og det er mig der skriver her på StorbyGuide.dk. At rejse er min helt store passion. Jeg elsker at komme ud i verden og opleve nye steder, kulturer og ikke mindst byer.
Mit mål med siden, er at gøre det let for dig at planlægge din rejse. Det gør jeg gennem spændende indlæg, anbefalinger af hoteller og seværdigheder, interviews og meget mere.

Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments