8 af de bedste seværdigheder i Rom – stor guide

Få her en stor guide til de bedste oplevelser og seværdigheder i Rom

Glæd dig til at besøge Rom. Den er romantastik, historisk og fyldt med spændende seværdigheder og oplevelser. Men hvad skal man se i Rom – når nu udvalget er så stort?

Nedenfor er samlet nogle af de must-see seværdigheder i Rom, som bare skal opleves.

Du kan læse om:

Pantheon

Pantheon
Pantheon i Rom
Pantheon
Loftet i Pantheon

Templet Pantheon er et fantastisk bygningsværk, som er bygget omkring år 120 og bestemt et besøg værd. Rent arkitektonisk er det en enestående perle, som ligger ca. midt i Rom.

Selve Pantheon er et stort rundt tempel, som faktisk stadig bruges den dag i dag.

Der er fri adgang til det store runde rum, som Pantheon egentlig er. Når du kommer ind i selve Pantheon, vil du hurtigt fornemme hvor speciel og fantastisk flot bygningen er.

Det eneste lys der er, kommer fra det 9 meter store runde hul i loftet. Op til selve hullet er over 40 meter, så Pantheon er rimelig høj.

Det er ikke en seværdighed du bruger flere timer på, men det er et fint stop på din færden rundt i Roms gader.

Pantheon ligger ved pladsen Piazza del Rontonda.

piazza navona
Piazza Navona

Det siges, at man kan få verdens bedste chokoladeis på Piazza Navona – om det er rigtig skal jeg ikke kunne sige. Men ja, den er god og stemningen og ikke mindst hyggen på pladsen er i hvert fald i verdens klasse.

Når du går rundt i Rom midtby, må du ikke snyde dig selv for en tur omkring denne plads. Den er helt lukket af bygninger og i midten er placeret hele tre springvand. Det ene er vist kendt fra Dan Brown filmen Engle og Dæmoner.

Pladsen har både cafeer, restauranter og butikker – så Piazza Navona, er et perfekt sted, at tage en pause og evt. en is eller frokost.

Vær obs på lommetyve, da der kan være mange mennesker, der samles sig. Du vil også opleve en gadesælgere af forskellige slags. Både dem der laver portrætter, men også dem der sælger små ubrugelige dimser.

Den Spanske trappe

den spanske trappe rom
Den spanske Trappe i Rom

Den verdens berømte trappe, ligger ved pladsen Piazza di Spagna. Det er en flot stor trappe, der forbinder Piazza di Spagna og toppen Trinita dei Monti.

På toppen ligger en fransk kirke, som vist skulle ligge på fransk grund, dermed hører noget af den Spanske trappe vist til Frankrig, og derfor betaler romerne vist en leje for brugen af trappen.

Trappen er rigtig flot udsmykket og kan generelt bruges til at gøre et godt stop. Der er også et stort flot springvand for foden af trappen, man kan nyde.

Vær obs. på lommetyve. Der er ofte mange mennesker omkring trappen, hvorfor du skal være ekstra obs. på lommetyve.

På selve pladsen Piazza de Spagna, kan du desuden finde lidt at spise, eller låne et toilet på eks. McDonalds der ligger ved siden af trappen.

Park og Zoologisk have – Bioparco De Roma

piazze del popolo
Opgangen til parken fra Piazza del Popolo
park rom
Børnene hygger i parken

Hvis du vil en tur i en park og nyde lidt tid, uden biler, travlhed og mange mennesker, så kan den store park ved siden af Piazza Del Popolo anbefales. Fra Piazza Del Popolo, går du op af trapperne og kommer til starten af parken. Selve parken ligger rimelig højt, så du kommer til at have en fantastisk udsigt over Piazza del Popolo.

I parken kan du nyde en købe en is eller kaffe, leje en firhjulet cykel eller bare gå en tur. Der er flot og grønt og ikke mindst skygge.

For enden af parken ligger Roms zoologiske have Bioparco De Roma. Hvis du er i Rom med børn og de trænger til at se noget andet en historiske bygninger og pladser – så kan I evt. tage en tur hertil.

Parken er hyggelig, der er mange forskellige dyr lige fra elefanter, løver mv. Det er en udendørs zoologiskhave, der er altså ikke indendørs udstillinger.

Colosseum

Colosseum
Colosseum i Rom
Colosseum
De underjordiske gange i Colosseum

En af Roms største og mest kendte seværdigheder er Colosseum. Du har sikkert set det i film eller på billeder, og fornemmet hvor stort Colosseum er.

Når du ser det i virkeligheden, ser du at billeder kan snyde – for Colosseum er større og endnu mere fantastisk end man kan forstille sig. Når man samtidig tænker på hvor lang tid siden det er at det blev bygget, samt hvor mange forskellige ting man kunne bruge Colosseum til – kan man kun blive betaget.

Colosseum blev bygget i år 70-80. Det er et kæmpe Amfiteater, med plads til over 50.000 siddende tilskuere. Det blev primært benyttet til gladiatorkampe. Colosseum var så genialt lavet, at man kunne lave forskellige typer af kampe eksempelvis kunne man lade vand fylde arenaen til kampe på vand eller lade dyr blive hejser op af gulvet.

Du må ikke nøjes med bare at se det ude fra. Du skal købe billet til at komme ind og opleve den gamle gladiatorarena. Godt nok, er den ikke så prægtig, som den var engang – men du vil sagtens kunne fornemme, hvilken storhed Colosseum har.

Da der er virkelig mange mennesker der gerne vil se Colosseum, kan det anbefales at tage tidlige derud og bestille billet inden.

Hvis du kommer midt på dagen, så have evt. lidt vand med, da det kan være varmt at stå i kø og det kan tage lidt tid, inden du kommer ind.

Vigtigt – overvej om du vil have en audioguide med, eller måske på en guidet rundtur. Da jeg var i Colosseum, var jeg lidt træt af, at jeg ikke fik tilkøbt en eller anden form for guide – der kunne fortælle lidt mere om alle de spændende ting.

Skal næsten kombineres med en tur i Forum Romanum.

Billige billetter – sponseret:

Forum Romanum

Forum Romanum fra Colosseum
Billede af Forum Romanum fra Colosseum

Dette er det store gamle centrale Rom. Det var har at alt det vigtige forgik for mange mange år siden.

Der er flere forskellige fortolkninger af, hvordan og hvem der har stået for de forskellige byggerier. Det siger, at Rom grundlægger Romulus, byggede sit hus på Palatiner højen ved Forum Romanum. Senere blev området virkelig omdannet af Roms første kejser, Augustus. Han fik bygget mange af de store bygninger der ligger ved Forum Romanum.

Generelt er området kæmpe stort, og du kan sagtens bruge en masse tid på at gå rundt og nyde historien. Så hvis du er interesseret i historie og gerne vil opleve noget af det gamle Rom – vil det være spændende at tage til Forum Romanum.

Titus buen er indgang til Forum Romanum
Titus buen er indgang til Forum Romanum

Du må dog ikke forvente at se en masse storslåede bygninger mv. fra det gamle Rom. Forum Romanum består af en del ruiner og beskadigede bygninger – men derfor kan du sagtens fornemme det storslåede i området. For det har virkelig været et fantastisk og livligt område. Det er det også stadig – nu er det bare turisterne der skabet livet i Forum Romanum.

Forum Romanum har tidligere været gratis at besøge, men det er pt. nødvendig at betale for indgangen.

Det koster dog alverden.

Da turen fint kan kombineres med et besøg i Colosseum, kan du vælge at købe combibilletter – det sparer dig både penge og tid.

Combi billetter – sponseret

Skt. Peters kirken

Udsigt fra tårnet i Skt. Peterskirken
Udsigt fra tårnet i Skt. Peterskirken

Er du i Rom, er det et must at besøge Skt. Peters kirken. Den enorme kirke er en perle i Rom. Lige fra du går ind på Peters pladsen, fornemmer du storheden, historierne og mystikken.

Selve Peterspladsen er enorm og bruges bl.a. i højtider til udendørs taler og messer. Stil dig i midten og brug lidt tid, på at se dig omkring. Nyd detaljerne der de mange figurer der omgiver pladsen og nye specielt Skt. Peters kirken.

Selve kirken er enorm og fantastisk at besøge. Du fornemmer først virkelig hvor stor den er. Du må ikke snyde dig selv for at gå ind i kirken.

Tag op i Kuppelen i Skt. Peterskirken

Smal trappeopgang til tårnet i Skt. Peterskirken
Smal trappeopgang til tårnet i Skt. Peterskirken

Du kan komme helt til tops i Peters kirkens kuppel. Det gør du ved at købe billetter ved indgangen til kirken.

Selve turen op til toppen af kuplen er spektakulær, da du bl.a. vil komme til at gå rundt i en smal gang, inde i kuplen – altså mellem taget og loftet i kirken. Der går en smal trappe, som fører dig til toppen af kuplen. Når du kommer helt til tops, er der ikke meget plads – men du få et rigtig flot syn ud over noget af Rom, samt kan se noget af Vatikanstatens haver og bygninger.

Når du tager turen op, kommer du også op på taget af Peters kirken – her kan du slappe af og nyde en is eller kaffe, samt købe lidt souvenirs.

Ligesom ved Colosseum, kan det virkelig anbefales at komme lige når du åbner (eller måske lidt før) – for der bliver hurtigt en lang kø for at komme ind.

Billetter – sponseret

Castle SantÁngelo (Engelsborg)

Castle SantÁngelo - Engelsborg rom
Castle SantÁngelo – Engelsborg

Det fungerer i dag som museum, men har tidligere været en fæstning og et fængsel. Det har haft stor sammenhænd til Vatikanet, som ligger tæt ved fæstningen.

Castle SantÁngelo har faktisk direkte forbindelse til Vatikanet, via en hul mur (Il Passetto), som fører hele vejen fra Castle SantÁngelo til Vatikanet. Hvis ikke du ved at der er en hul mur, tænker man faktisk ikke over det. Muren blev også brug i Dan Brown filmen Engle og Dæmoner.

Selve Castle SantÁngelo, er jo i dag et museum, og på toppen af fæstningen får du en af de bedste udsigter der er i hele Rom.

Området omkring fæstningen er omdannet til et grønt område, med træer, græs, bænke og legeplads. Så hvis du har børn med i Rom, kan du passende bruge det grønne område der omgiver SantÁngelo, til at lade børnene lege på legepladsen og selv nyde de dejlige omgivelser.

Andre seværdigheder i Rom

Trevi fontænen – romerne anser den for at være verdens flotteste fontæne

Det sixtinsk kapel – som ligger i forlængelse/er en del af Skt. Peters kirken.

En sidste ting, hvis du gerne vil vide mere om seværdigheder i Rom, så besøg evt. italien ekspert Jesper Storgaards hjemmeside

Del denne artikel
Mads Riberholt

Mads Riberholt

Jeg hedder Mads Riberholt og det er mig der skriver her på StorbyGuide.dk. At rejse er min helt store passion. Jeg elsker at komme ud i verden og opleve nye steder, kulturer og ikke mindst byer.
Mit mål med siden, er at gøre det let for dig at planlægge din rejse. Det gør jeg gennem spændende indlæg, anbefalinger af hoteller og seværdigheder, interviews og meget mere.

Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments