De bedste oplevelser og seværdigheder i Berlin

Læsetid ca. 10 minutter

Berlin er blandt danskernes yndlings storbyer at besøge og det er der en bestemt grund til. Byen er rig på alt. Der er masser af kultur, shopping, arkitektur og ikke mindst historie.

Det er samtidig rimelig let at komme til Berlin med enten bus, tog eller kør-selv og tidsmæssigt er det overkommeligt. Så at tage til Berlin, er noget alle danskere burde unde sig selv, for der er noget at se for hele familien.

Men hvad skal man se i Berlin? Det får du svaret på i dette indlæg, om de bedste seværdigheder i Berlin.

Indhold:

  1. Brandenburger Tor
  2. Check Point Charlie
  3. Alexanderplatz og tv tårnet
  4. Kurfürstendamm og KaDeWe
  5. Færgerundfart
  6. Bunker besøg
  7. Reichstag – Parlamentet i Tyskland
  8. Tropical Islands – tropisk feriecenter

1. Brandenburger Tor

Brandenburger tor triumfbue
Triumfbue ved Brandenburger Tor

Er du i Berlin, er det et must at tage til den ikoniske og historiske plads Brancenburger Tor. Pladsen er flot og prægtig og du fornemmer hurtigt at det er et monument i Berlin, der har stor betydning for borgerne i Berling og Tyskland.

Så snyd ikke dig selv, for det klassiske billede af dig og den kendte triumfbue i baggrunden.

Læs mere om Brandenburger Tor på Wikipedia her

2. Checkpoint Charlie

check point Charlie berlin
Den gamle grænse overgang

Ikke langt fra Brandenburger Tor, ligger Check Point Charlie, som var en grænseovergang mellem øst- og vest Tyskland under den kolde krig. Det er den mest kendte grænseovergang fra den tid.

Check Point Charlie er i dag et meget kendt museum, som viser hvordan grænseovergangen fungerede dengang. Hvis du er bare lidt interesseret i historie, er det virkelig et besøg værd – det er vildt spændende.

Du kan bl.a. se hvordan borgerne fra vesttyskland hjalp østtyskerne med at blive smuglet ud. De har eks. en bil udstillet, hvor indholdet i sæderne er pillet, så man kunne smugle en person ud i selve sædet.

Husk Berlin rabatkort*

3. Alexanderplatz og tv tårnet

alexanderplatz berlin
Alexanderplatz med banegården i baggrunden

Denne plads anses vel for at være helt centrum af Berlin.

Det er et knudepunkt for trafik og mennesker. Der er flere u-bahn og s-bahn linier der samles her. Så hvis du er med offentlig trafik i Berlin, vil givetvis komme forbi Alexanderplatz.

Selve pladsen er flot og du kan her finde lidt let at spise eller drikke ”ToGo”.

Tvtårnet i Berlin

tv tårn berlin
Tvtårner i Berlin – her ses udsigt plateauet og 360 graders restauranten

På pladsen ligger Tv Tårnet, som kan ses på lang afstand, da tårnet er 368 meter højt og dermed en af de højeste bygninger i hele Europa. Tv tårnet er det første du ser af Berlin, når du er på vej til byen. Da tårnet kan ses fra rigtig langafstand.

Besøg i TV tårnet

Det er muligt at komme op i tv tårnet. Der er både restaurant og bar oppe i tårnet. Du kommer ikke helt op i, men ”kun” til ca. 200 meters højde, når du har taget elevatoren op. Det er også rigeligt – til at kunne opleve hele Berlin.

Restauranten er en 360 graders restaurant, hvilket betyder at den langsomt roterer. Så er du i restauranten, vil du i løbet af en time have haft udsigt over hele Berlin.

 

4. Kurfürstendamm og KaDeWe

shopping berlin kurfurstendamm

Denne gade er den mest kendte i Berlin. Den er mest kendt for de store fortove, store butikker og dermed shopping muligheder.

Hvad butikker angår, kan du sammenligne gaden med butikkerne på strøget i København. Kurfürstendamm ligner dog ikke strøget – da det er en trafikeret gade, hvor der kører biler mv.

Ved juletid, bliver store dele af gaden indrammet i julelys – det er virkelig flot. Så er du i Berlin ved juletid, så tag evt. er smut forbi Kurfürstendamm.

Shoppingcentret KaDeWe

kadewe shopping berlin
KaDeWe shopping center – et af Europas største

Ikke langt fra Kurfürstendamm ligger det enorme shoppingcenter KaDeWe, der er et af Europas største. Det er et center der har et væld af forskellige butikker og kan stille den næsten alle shoppelyster. Det er muligt at købe mad, shoppe tøj og boligvarer.

Det er nogle fine varer der er i centret, men samtidig også lidt dyrt.

KaDeWe er rigtig populært og der er ofte rigtig mange mennesker i centret. Jeg synes at have læst, at der skulle være op mod 50.000 besøgende om dagen i centret.

 

5. Færgerundfart i Berlin

kanalrundfart berlin reichtag
Kanalrundfart i Berlin – Reichtag set fra vandet

Man skulle ikke tro det – men Berlin er faktisk en by med en masse vand. Der er store og mindre floder der løber igennem byen og Berlin har faktisk flere broer end Venedig.

Så i Berlin, kan du selvfølgelig også tage en rundfart på vandet.

Da vi var i Berlin, tog vi en færgerundfart, hvor vi sejlede et par timer bl.a. forbi Reichstag og retur – det var en fin tur. Vi fik set en masse og fik set Berlin fra vandet.

Det at se en storby fra vandet, er noget vi synes er fedt. Du får set en masse af byen, som du måske ikke normalt ville se og samtidig, får du et lille hvil mens du er på båden.

Der er flere forskellige ture du kan tage på, alt efter hvor langt du vil omkring og hvad du vil se. Du kan eks. vælge at tage en længere tur til det flotte Postdam område, nord for Berlin.

Billet til kanalrundfart*

 

6. Bunker i Berlin

Der er mange bunkere og beskyttelsesrum i Berlin og nogle af dem er åbnet som et museum.

Det kan virkelig være en spændende oplevelse at se. Jeg har været nede og opleve en bunker/ beskyttelsesrum, der var bygget ind i en bro. Så vi gik ned langs en af pillerne og ind i selve bunkeren.

Det var virkelig facinerende at se, da bunkeren er lavet til et museum, og dermed står mere eller mindre som den gjorde i anden verdenskrig.

Der findes flere forskellige steder du kan besøge bunkere.

Vi brugte Berlin Unterwelt. De har flere forskellige ture du kan tage. Billetsalg og mødested i Berlin er her Myten Germania – Brunnenstraße 105, 13355 Berlin-Mitte.

Læs mere om Berlin Unterwelt her

 

7. Reichstag

Reichtag i berlin
Reichtag – Den enormt flotte bygning, der huser det tyske parlament

Den store flotte bygning ved Brandenburger Tor, er opført i år 1900. Så det er en gammel historisk bygning, der har været udsat for lidt af hvert.

Reichtag blev i 1933 hærget af en stor påsat brand, og ifm. med afslutningen af 2. verdenskrig, var den en af de sidste skanser der blev indtaget af Sovjet. Så under 2. verdenskrig blev den Reichtag både beskudt og bombet, og var efterfølgende meget skadet. Hvis du ser godt efter på bygningen, kan du muligvis se nogle af skaderne.

Men den er bygget op igen og fungerer i dag som parlaments bygning i Tyskland.

Du kan komme ind og se Reichtag, via guidede ture, hvor du bl.a. kan komme ind og se nogle af de store sale og specielt parlamentssalen.

Læs mere om Rigsdagen her

Rundvisning i Rigsdagen*

 

8. Tropical Island Berlin

En times tid syd for Berlin, ligger Tropical Island – som bringer troperne til dig.

Det er en tidligere kæmpe tidligere hangar for luftskibe, der er ombygget til det tropiske paradis.

Tropical Island kan generelt sammenlignes med en udvidet udgave af Lalandia. Der er altså både, hotel, restauranter, barer, små indørsluftballoner, legeland og selvfølge sandstrande, strandstole og vandland.

Det hele samlet et sted og indendørs.

Så har du et par dage til overs, kan det bestemt anbefales at tage til Tropical Island Berlin – det er virkelig et besøg værd.

Du kan læse mere og booke dit ophold i Tropical Islands her

Del denne artikel
Mads Riberholt

Mads Riberholt

Jeg hedder Mads Riberholt og det er mig der skriver her på StorbyGuide.dk. At rejse er min helt store passion. Jeg elsker at komme ud i verden og opleve nye steder, kulturer og ikke mindst byer.
Mit mål med siden, er at gøre det let for dig at planlægge din rejse. Det gør jeg gennem spændende indlæg, anbefalinger af hoteller og seværdigheder, interviews og meget mere.

Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments