Storby Ferie i Paris

Byernes by – oplev smukke Paris

Paris er et must at besøge. Byen har alt og emmer af oplevelser, kærlighed, historie og fantastiske arkitektur.

Byen har noget for en hver smag, så besøger du byen, vil oplevelserne stå i kø foran dig, uanset om du rejser alene, som par eller som børnefamilie.

I denne rejseguide til Paris, kan du læse ALT nødvendigt info om din tur til den franske hovedstad.


Hurtig info ferie i Paris

Anbefalet rejselænge: 3-6 dage
Valuta: Euro €
Prisniveau: 💰💰💰 (Mellem)
Familievenlig: ✅ (Ja)

Vil du ikke læse hele indlægget, men blot have et par hurtige link (reklame), så kan du benytte nedenstående link. Der er link til både centrale hoteller og seværdigheder i Paris. Så du let kan se oversigten, samt booke dit ophold.


Book hotel i Paris

Booking.com

Seværdigheder i Paris

Powered by GetYourGuide

Vejret i Paris

Hvordan er vejret i Paris og hvornår er det bedst at besøge byen – det får du en oversigt over her.

Det bedste tidspunkt at besøge Paris på i forårsmånederne (april-juni) eller efterårsmånederne (september-oktober), hvor vejret er behageligt, og turistmængderne er mere moderate.
Sommeren kan også være behagelig, men det kan være varmt og til tider overfyldt.
Vinteren er kølig og kan være charmerende, især i december med julelysene, men det er også den koldeste periode med mulig sne.

Vejret i Paris gennem året

Mange danske søger på “Paris vejr” og det giver god mening, for selvom Paris er en dejlig by i alt slags vejr – så er byen bare sjovest i tørvejr. Generelt er vejret lidt varmere og mere stabilt end i Danmark. Det betyder at vintrene er mere milde og sommeren er mere varm.

Vejret i Paris gennem året:

 • Forår (Marts til maj): Foråret i Paris markerer en overgang fra vinter til sommer. Temperaturen stiger gradvist i løbet af kvartalet. Det er normalt køligt i begyndelsen af marts, men temperaturen stiger, og det bliver mere behageligt. Nedbør er almindeligt i denne periode.
 • Sommer (Juni til august): Sommeren i Paris er varm og solrig. Maksimumtemperaturerne ligger typisk på det højeste niveau i løbet af dette kvartal. Sommeren er præget af behagelige temperaturer om dagen og mildere nætter. Nedbør er mindre hyppigt, men der kan være sporadiske tordenbyger.
 • Efterår (September til november): Efteråret bringer mildere temperaturer efter sommerens varme – det betyder at det kan være godt at holde efterårsferie i Paris. Temperaturen begynder at falde i løbet af kvartalet, og dagene bliver gradvist kortere. Efteråret er ofte betragtet som en behagelig tid at besøge Paris på grund af det milde vejr og færre turister.
 • Vinter (December til februar): Vinteren i Paris er kølig og fugtig – men mere mild end i Danmark. Temperaturen er lavest i dette kvartal, med maksimumtemperaturer på omkring 6-7°C. Snefald er sjældne, men det kan ske i løbet af denne periode. Tager du afsted til Paris i julemåneden, kan du forvente som i Danmark at det bliver hurtigere mørkt.

Vejret lige nu i Paris


Fakta om Paris

Grundlagt: 259 f.kr.
Indbyggertal: 2,2 mio. mennesker
Sprog: Fransk
Kendt for: Eiffeltårnet, Sacre Cour, Seinen
Flod: Seinen snor sig gennem byen
Land: Frankrig

Paris er en mytisk by, der opstod i middelalderen. Derfor er meget arkitekturen i byen præget af at være middelalderagtige. Det er virkelig flot. Det er en by, der er forholdvis ens i højden. De fleste bygninger er 5 etager høje og meget i samme farve – hvid.

Paris er også en by med brede boulevardgader og fortove. Selvom de fleste af bygningerne i Paris er middelalderlige, er området ”la Defense”, dog præget af skyskrabere og moderne faciliteter. Det er en flot kontrast til i den historiske by.

Paris er en virkelig flot by og grøn by. Træerne omkranser nærmest byen på flot vis. Ud over grønne områder, løber Seine-floden også gennem Paris centrum. Den løber ind i byen på det sydøstlige hjørne og løber ud i det sydvestlige hjørne.

Paris er desuden i centrum af Ile-de-France-regionen, med tre floder, der krydser den.  De tre floder er Oise, Seine og Marne.

Byen er grøn med træer langs grænserne.

eiffeltårn

⚠️ Vigtig viden om Paris⚠️

Lommetyve/Tricktyve: Kan forekomme i store forsamlinger
Tidspunkter: Der kan være travlt i offentlig transport om eftermiddagen, når folk får fri fra arbejde.
Undgå bil: Paris er en klimavenlig by. Derfor er det ikke altid let at være i bil. Mange veje er ensrettede og spærrede.


Kom rundt i Paris

Mange spørger sig selv, hvordan kommer man lettest rundt i Paris. Der er flere måder at komme rundt i Paris på – der er dog to måder der er bedre end alle andre (synes jeg).

De to måder, at kommer rundt i Paris er ved enten, at eller tage Metroen i Paris.

Ved at vælge at gå rundt i Paris, så får du oplevelet en masse i mens du går rundt. Paris er en dejlig by at gå rundt i. Du kommer til at gå en masse, men oplever samtidig en masse imens. Hvis du sørger for ikke at have travlt, så du har tid til at sætte dig ved en af de hyggelige fortorvs cafeer – så er det helt perfekt at gå rundt. Husk at bo centralt i Paris, hvis du gerne vil gå rundt til alt. Eks. på Hôtel Mathis Elysées i Paris.

Du kan også vælge at bruge metroen. Det er hurtigt og let. Det er ikke så dyrt og du kan komme rundt i store dele af Paris ret let og uden at skulle skifte tog alt for mange gange.

Men hvad koster metro i Paris? Det er faktisk ikke så dyrt. Paris har et turist travel pass, som koster fra ca. 7 EUR (2024) for en dag. Dette pass giver dig mulighed for at rejse rundt alt det du vil i Paris.

Hvis du gerne vil se en masse af Paris og blive guide imens, så kan du overveje at tage en sightseeing bus.

Powered by GetYourGuide


Bilferie til Paris

Hvis du tager bilen til Paris, så find et hotel der har parkering. For når først bilen er parkeret ved hotellet, skal du ikke bruge den mere. Det er ikke let at køre i Paris – hvilket er helt bevidst. Byen vil gerne have færre biler, så der er en del spærrede veje og ensrettede gader. Så lad bilen stå og tag evt. metroen.


Tag flyet til Paris

Charles de Gaulle lufthavn ved Paris
Charles de Gaulle lufthavn ved Paris


Paris har tre lufthavne. Der er Charles de Gaulle mod nordøst og den sydlige Orly. Disse to lufthavne er godt forbundet med byen, og der er forskellige måder, du kan bruge for at komme til byen. Du kan bruge lufthavnsbusser, og de varierer fra billige lokale busser til dedikerede busser. Busserne vil sætte dig af ved ethvert stop undervejs. Der er den hurtigste metode gennem lufthavnstog, og de har flere besøg på udfletningerne. Du kan også vælge en shuttle-tur til dit dørtrin eller hotellets dørtrin. Det er den mest overkommelige, og nogle taxaer kan tage dig til den destination, du ønsker i Paris.

Den tredje lufthavn i Paris er kendt som Beauvais, som ligger langt oppe mod nord. Det er almindeligt brugt af lavprisflyselskaber, og der er bustransport gennem offentlig transport. Der er dog andre alternativer.

Populær transport fra Paris lufthavn


Hvor skal man bo i Paris – 3 gode områder

Læs om nogle af de bedste bydele i Paris nedenfor. Kortet viser de forskellige arrondissementer i Paris.

Der er mange gode arrondissementer at bo i, nedenfor får du de tre bedste steder at bo i Paris.

Champs Elysees – centralt i Paris

Champs Elysées er et ikonisk område i Paris, kendt for sine butikker, caféer og smukke haver. Fra Triumfbuen til Concordepladsen tilbyder det et væld af aktiviteter og er ofte stedet for festlige begivenheder. Oprindeligt anlagt i det 17. århundrede af Medici-familien, har det gennemgået forandringer, herunder flere træer og udvidelse af fodgængerområderne i 1994. Et must-see for besøgende i Paris.

Montmartre – kunstnernes kvarter

Montmartre, Paris’ højeste punkt, byder på en unik udsigt fra 130 meters højde. Kendt for sin historiske betydning og kunstneriske atmosfære, tiltrækker det kunstnere og turister med sin unikke charme. Et must-see for enhver kunstinteresseret turist i Paris.

Tuileries kvarteret

Tuileries-kvarteret, hjemsted for Jardin des Tuileries, tilbyder enestående parkoplevelser og historisk charme. Designet af André Le Notre og senere hjemsted for Napoleon Bonaparte, er dette område perfekt til at bo i under dit besøg i Paris, med sin nærhed til attraktioner som Concordepladsen og Louvre.

Hvis du gerne vil læse om endnu flere bydele i Paris, kan du gøre det i dette store indlæg om alle de gode bydele at bo i i Paris.


Shopping i Paris

Paris, kendt som en af verdens mest romantiske og modebevidste byer, er et shoppingparadis.

Uanset om du søger designer mærker, vintage tøj eller mere prisvenlige alternativer, vil du finde et overflødighedshorn af butikker, der venter på at blive udforsket. Med omkring 20.000 butikker, der spænder fra små til store, samt specialbutikker med alt fra luksusvarer til antikviteter, er der noget for enhver smag.


De bedste Shopping centre i Paris

Hvis du leder efter et mere centralt sted at shoppe, bør du besøge et af de mange shoppingcentre i Paris. Med over 20 at vælge imellem er de fleste placeret i nærheden af de store turistattraktioner, hvilket gør dem nemt tilgængelige. Disse centre har et stort udvalg af butikker, der sælger alt fra tøj og sko til kosmetik og elektronik.

Nogle af de mest populære centre inkluderer:

 • Galeries Lafayette Maison: Kendt for sit udvalg af luksuriøse mærkevarer og beliggende tæt ved Tuileries-kvarteret.
 • Printemps: Et andet populært center, der tilbyder en bred vifte af designer mærker og også ligger i Tuileries-kvarteret.

For dem, der søger et mere budgetvenligt alternativ, er Les Halles et godt sted at starte. Dette center, som ligger tæt ved Louvre og det centrale Paris, har et bredt udvalg af butikker med alt fra dagligvarer til billigere tøj og sko.


Gode shoppe steder i Paris

De bedste shoppingområder i Paris inkluderer Champs-Élysées, Montmartre, Marais, Le Marais og Saint-Germain-des-Prés. Disse kvarterer har et bredt udvalg af butikker, der spænder fra designermærker til vintage og prisvenlige muligheder. Derudover er der rigeligt med restauranter, caféer og barer, der giver mulighed for afslapning under shoppingturen.

 • Champs-Élysées er et must-see for shoppingentusiaster med et imponerende udvalg af butikker, der tilbyder alt fra luksus til mere overkommelige muligheder.
 • Rue de Rivoli er en anden populær shoppingdestination med et bredt udvalg af butikker, der sælger alt fra tøj og sko til kunst og antikviteter.
 • Marais-kvarteret er perfekt til dem, der leder efter en mere lokal oplevelse, med små butikker, der tilbyder alt fra vintage tøj og møbler til håndlavede produkter.
 • Rue Montorgueil er ideel til budgetvenlig shopping med et væld af butikker, der tilbyder alt fra dagligvarer til prisvenlige tøj og sko.

Læs evt. mere om shopping i indlægget: De bedste steder til shopping i Paris


Seværdigheder i Paris

kanalrundfart paris seinen

Paris er en storby der emmer af oplevelser og seværdigheder. Det dejlige ved dem, er at mange af dem er centreret omkring det centrale Paris – så du let kan gå rundt til dem, samt opleve en masse af dem på samme dag.

Oplevelserne i Paris tæller lige fra Kulturoplevelser, mad oplevelser, sport og meget mere. Kort sat, der er noget at opleve for alle aldre i Paris.


Gør det let –> Hop-af Hop-på turist bus

Powered by GetYourGuide

Inden du begynder at læse om oplevelserne, kan du overveje at gøre det let for dig selv, at komme rundt til alle de forskellige oplevelser der er i Paris.

Med hop-af hop-på busserne, kan du let stige af og på og komme rundt i byen. Sightseeing busserne kører rundt i Paris til alle de forskellige seværdigheder. Der kører flere busser rundt hele tiden, så du kan vælge at stige af ved de spændende steder og stige på næste bus, for at komme videre.


Kulturoplevelser i Paris

Der er mange spændende kulturelle oplevelser i Paris. Nedenfor får du nogle af de bedre kultur oplevelser i den franske hovedstad.


Kom op i Eiffeltårnet

Powered by GetYourGuide

Du SKAL tage hen og opleve Eiffeltårnet. Når du er derhenne, skal du sørge for at have billetter til at komme op i toppen af tårnet. Det er FANTASTISK.

Der er flere muligheder for at komme op i tårnet og forskellige etager. Jeg vil anbefale dig at tage helt op til tredje niveau – det er her du får en virkelig flot udsigt over Paris og virkelig oplever hvor højt tårnet er.

Brug lidt ekstra Euro på at tage elevatoren, i stedet for trapperne.


Kanalrundfart på Seinen i Paris

kanalrundfart paris seinen - ferie i paris

Ved foden af Eiffeltårnet kan du hoppe på en kanalrundfart langs Seinen. Det er det perfekte tidspunkt til at slappe af og nyde udsigten, mens du får en pause og giver dine ben hvile.

En rundfart tager cirka en time og fører dig forbi flere af byens største seværdigheder. Du vil passere den smukke Musée d’Orsay, få et glimt af Louvre fra vandsiden og se toppen af monumentet på Concordepladsen samt Notre Dame.

Undervejs på turen, kan du opleve et særligt syn: Parisere, der danser langs bredden. De klæder sig ofte pænt på og danser med hinanden langs kajen, det foregår nær Notre Dame.


Moulin Rouge – Carbaretshow

På Moulin Rouge kan du opleve en unik kombination af underholdning, historie og kultur. Med sin legendariske cabaret-show, flamboyante atmosfære og ikoniske røde mølle er det et symbol på Paris’ boheme-liv og et must-see for dem, der søger en uforglemmelig oplevelse i byens natteliv.

moulin rouge paris

.


Louvre – Museet med Mona Lisa

Powered by GetYourGuide

Verdens største kunstsamling er på Louvre, som samtidig er verdens 3. største museum målt på kvm. Det dækker over 78.000 kvm. og har over 14 km. gangareal – så du når ikke det hele på én dag.

Selve museet, der har den kendte glaspyramide foran indgangen, har nogle af verdens mest kendte malerier bl.a. Leonardo da Vincis “Mona Lisa”.

Det er forholdsvis billigt at besøge Louvre, og børn under 18 år er gratis (pr. juli 2020).

Da museet er meget besøgt, kan det anbefales, at du køber billetter forud for dit besøg. Det sparer dig tid, og sikrer at du ikke skal stå i kø til at købe billet.


Versailles paladset og haverne

Powered by GetYourGuide

Cras vel diam auctor, molestie nunc id, luctus odio. Proin eleifend eget massa eget pharetra. Quisque ac lobortis lectus. Donec tincidunt felis a magna lobortis pellentesque. Vivamus sagittis ex quis nulla pharetra vulputate. Pellentesque habitant morbi tristique senectus et netus et malesuada fames ac turpis egestas. Aenean efficitur libero eu ante consectetur condimentum.


Madoplevelser i Paris

Hvis du er i Paris, skal du unde dig selv, at tage en madoplevelse. Byen har et væld af dem og du får her mulighed, for at opleve dele af det lækre franske køkken.

Powered by GetYourGuide

Chokolade og konditor rundtur

En af de mere spændende ting at lave i Paris, er at tage en guidet vandre tur rundt til lokale konditorer og cafeer.

Her får du mulighed for at lære og smage på lækre ting fra mesterbagere og chokoladebutikker. Samtidig får du en spændende gå tur rundt i Paris gader.


Ost, Vin og brød oplevelse i Montmartre

Powered by GetYourGuide

I den skønne bydel Montmartre (hvor du bl.a. også kan opleve kirken Sacre Cour), kan du komme på en fantastisk forkælelsestur, hvor du får smagt lækre specialiteter. Du vil smage friske ost, charcuteri, vin, kager og ikke mindste chokolade.

Det er en guidet madtur rundt i den skønne Montmartre bydel.


Dagstur til Champagne inkl. smagning og frokost

Powered by GetYourGuide

Vil du gerne prøve noget helt særligt, når du er i Paris – så tag med på en tur til Champagne regionen. Her vil du besøge et kendt champagnehus samt en vingård – hvor du vil smage på flere forskellige vin.

Du får desuden også en serveret en traditionel fransk frokost.


Sport-oplevelser i Paris

Rundtur på Stade de France

Powered by GetYourGuide

Oplev det enorme franske stadion og kom med om bag kulisserne i det fantastiske byggeri. Du får et unikt indblik i og mulighed for at udforske steder, som kun får har adgang til.

Stade de France er Frankrigs største stadion og har bl.a. været vært for VM i fodbold i 1998.

Du kan afslutte besøget, med at besøge museet der hører til stadion.


Oplev Montmartre og Sacre Cour

A photo of the roofs of houses in Paris with Eiffel Tower during spring. Shot from Montmartre area in Paris.

Montmartre er en charmerende og rustik bydel, berømt for sin autentiske stemning og fristende franske køkken. Udforsk de brostensbelagte gader og lad dig fortrylle af områdets unikke atmosfære.

Boulevard de Clichy og Blvd. de Rochechouart er de vigtigste gader i området og tilbyder et væld af underholdning, fra cabarets til livlige barer. Moulin Rouge, en af verdens mest berømte kabareter, ligger på Boulevard de Clichy og er et must-see, der inkarnerer bydelens legendariske charme.

Sacre-Coeur, et af Paris’ mest ikoniske steder, stråler majestætisk fra toppen af Montmartre-distriktet. Med panoramaudsigt over byen er det et perfekt sted at tage en pause og beundre den spektakulære udsigt.

Kirken er åben fra tidlig morgen til aften, og et tilstødende museum er også et besøg værd. For at nå toppen kan du enten tage trappen eller en kabelbane fra Place Saint-Pierre.


Hoteller og overnatning I Paris

Paris har et fantastisk udbud af hoteller og overnatnings muligheder. Så det er bare at finde et sted, der passer til dine behov og pengepung.

En vigtig ting at overveje, er at vælge et centralt hotel. Tid er værdifuldt i Paris, så hvis du bor for langt væk fra centrum, skal du bruge ekstra tid på transport.

Nedenfor er et kort over hoteller nær arrondissement 1, som er centralt, samt 3 udvalgte hoteller i Paris. Det er reklamelink.

Booking.com

Juliana Hotel Paris – hotel nær Eiffeltårnet

Stjerner: ⭐⭐⭐⭐⭐ (Fem-stjernet hotel)
Prisklasse: 💰💰💰 (Middel)
Familievenlig: ✅ (Ja)
Lokal valuta: EUR
Anbefalet opholdslænge: 3-5 dage

Hvis du søger et centralt beliggende hotel nær Eiffeltårnet i Paris, bør du overveje Juliana Hotel Paris.

Hotellet har en fremragende placering tæt på Seinen og Eiffeltårnet, hvilket gør det til et ideelt valg for dit ophold i byen.


Hotel Montpensier Paris

Stjerner: ⭐⭐⭐(tre-stjernet hotel)
Prisklasse: 💰💰💰 (Middel)
Familieværelser: ✅ (Ja)
Lokal valuta: EUR
Anbefalet opholdslænge: 3-5 dage

Hotel Montpensier Paris er et fremragende valg, der ligger ideelt placeret i det centrale Paris. Ud over sin gunstige beliggenhed er hotellet også tæt på metroen, hvilket gør det nemt for dig at udforske byen og alle dens attraktioner.


Hôtel Mathis Elysées i Paris

Stjerner: ⭐⭐⭐⭐(Fire-stjernet hotel)
Prisklasse: 💰💰💰 (Middel)
Familie værelser: ✅ (Ja)
Lokal valuta: EUR
Anbefalet opholdslænge: 3-5 dage

Dette dejlige hotel nyder en fantastisk central beliggenhed, der giver nem adgang til mange af Paris’ spændende seværdigheder.

Det gæsterne især værdsætter er hotellets gode beliggenhed samt den varme velkomst, de modtager. Da hotellet ligger tæt ved shopping muligheder, restauranter og andre attraktioner er det et ideelle udgangspunkt for dit ophold i Paris.


Kilder og referencer

(Links)

 • Information om metro og busser i Paris www.ratp.fr
 • Booking.com – hoteller og anmeldelser
 • Egne erfaringer fra rejse i Paris
 • GetYourGuide for seværdigheder
Del denne artikel
Mads Riberholt

Mads Riberholt

Jeg hedder Mads Riberholt og det er mig der skriver her på StorbyGuide.dk. At rejse er min helt store passion. Jeg elsker at komme ud i verden og opleve nye steder, kulturer og ikke mindst byer.
Mit mål med siden, er at gøre det let for dig at planlægge din rejse. Det gør jeg gennem spændende indlæg, anbefalinger af hoteller og seværdigheder, interviews og meget mere.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *