Hvordan kommer man rundt i Paris – metro, båd, cykel mv.

Det er let at komme rundt i Paris, for mulighederne for at komme rundt er mange. Særligt den offentlige transport er god – men der er også nogle måder man ikke skal bruge, når man skal rundt til de forskellige steder i Paris.

Du kan i dette indlæg læse om de forskellige måder at kommer rundt i Paris. Der findes flere måder at komme rundt i Paris på, end dem der er nævnt her. Dem der er fokus på i indlægget, er enten de bedste måder hvor det enten er nemt, billigt, seværdigt – samtidig nævnes dog også de måder jeg tænker er mindre gode – eksempelvis hvis du selv vil køre rundt i Paris. Det bør du undgå.

Der er to måder der er særligt gode, når du vil rundt i Paris. De to bedste måder er:

  • Metro. Metroen i Paris er fantastisk og dækker store dele af Paris. Det er bestemt en af de bedste måder at komme rundt i byen på.
  • rundt. At gå rundt i Paris er fantastisk. Du kommer til at få lidt kilometer i benene, men oplever hvor fantastisk Paris by er samtidig med du går fra sted til sted.

Indhold – så kommer du rundt i Paris:

Kør i din egen bil i Paris

hvordan kommer man rundt i paris i bil

Hvis du overvejer at køre i din egen bil rundt i Paris – så jeg gerne opfordre dig til at lade være. Paris, som turist, er ikke en by der velegnet til selv at køre rundt i. Det skyldes at Paris, rigtig gerne vil fjerne meget trafik fra den indre by. Måden man vil fjerne det på er ved at spærre veje af, lave mange ensrettede gader mv. Så det gør det bestemt ikke let for folk, der ikke kender byen at køre rundt.

Men hvad skal man så gøre, hvis man har sin bil med i Paris? Skal du hen til et hotel og parkere, så er det selvfølgelig muligt, men være klar på, at det ikke er den letteste by at køre rundt i.

Er du på en dagstur, skal du overveje at parkere uden for byen og tage metroen ind til centrum. Der findes flere steder hvor man parkere i videoovervågede og aflåste parkeringshuse, lidt uden for Paris centrum – men tæt på metrostationer. Det er ret vigtigt, at det er aflåst og videoovervågnet, så er du bedre sikret med indbrud.

Gå rundt i Paris

gå rundt i paris

En af de bedste måder at opleve Paris på, er ved at tage sig god tid og så gå rundt. Der er hele tiden noget at se på, når man går gennem de smukke Parisiske gader. Så det at gå rundt i byen er en oplevelse i sig selv. Du kommer til at opleve byen på en anden og mere autentisk måde, end hvis du eks. tager metroen rundt.

Du skal dog være forberedt på at, hvis du vælger at gå – så får du nogle kilometer i benene. For der er et stykke at gå, hvis du skal få rundt til de store seværdigheder. De ligger lidt spredt rundt i byen – men dog alle omkring det centrale Paris. Så det kan sagtens lade sig gøre at gå rundt.

Sørg for at have god tid, at husk at stoppe op og tage en parisisk kaffe er en crepes undervejs.

Gode billetter når du går rundt i Paris(reklamelink)

Sightseeing bus

Det er ret smart at tage en sightseeing bus. For busserne kender de bedste steder at køre rundt, og de kører forbi de største seværdigheder som Paris har at byde på.

Turene fås meget fleksible, hvor du kan hoppe af og på busserne, efter dit behov. Det vil sige hvis du er ved en af de store seværdigheder. Det koster en anelse mere at komme rundt på denne måde, men til gengæld er det er måde der er lavet til os turister.

Populære billetter til sightseeing i Paris(reklamelink)

Metro

metro i paris

En fantastisk og let måde at komme rundt i Paris på, er ved at tage Metroen. Den er stor og har ca. 15 forskellige linier. De dækker mere eller mindre hele det centrale Paris, samt områderne omkring.

Det gør det let at bruge metroen til at komme rundt i Paris. Det er samtidig en rimelig billig måde at komme rundt på.

Du køber bare billetter på metrostationen, til det tid du skal bruge den. Eks. er du blot i Paris et par dage, så kan du købe et kort, der gør at du kan køre det du vil i den periode. Det er ret let.

Båd transport

Den store flod Seinen, løber smuk gennem Paris. Det betyder at der også er mulighed for at komme rundt i Paris via vandet. Der er to typer at transport, du kan bruge – det er kanalrundfart og bådbus.

Kanalrundfart

kanalrundfart paris

En fantastisk måde at opleve Paris på, er ved at tage en kanalrundfart. Her vil du komme forbi nogle af de store seværdigheder i Paris, smukke broer og spektakulære bygninger. Du kan flere steder langs Seinen, tage på kanalrundfart, eksempelvis ved foden af Eiffeltårnet – herfra afgår der mange både.

Jeg vil anbefale dig at booke din billet inden ankomst – da der kan være fyldt op. Hvis du tager en kanalrundfart fra området ved Eiffeltårnet, så kan det anbefales at tage en tur op i Eiffeltårnet bagefter båd turen. Tidspunktet for bådturen er ret fast, men turen op i Eiffeltårnet er mere flydende. Det anbefales at booke en spring køen over billet på forhånd – så undgår du lang kø.

Populære billetter til kanalrundfart i Paris (reklamelink)

Bådbus

Som et transport middel rundt i Paris, kan du også tage en Bådbus. Der er en del stop langs Seinen, så ved at tage en bådbus, har du mulighed for at komme vidt omkring i Paris – men jo selvfølgelig kun dertil hvor der er vand. Det vil sige, at når du tager en bådbus, så vil du fortsat skulle gå for at komme frem til de spændende steder i byen.

Men en bådbus er en let og anderledes måde at komme rundt i mellem de forskellige bydele i Paris.

Du betaler og stiger på båden og stiger af igen, ved det stop du gerne vil (ligesom at tage en almindelig bus)

Taxa

Der er mange taxaer i Paris. Så det er let at få fat på en, når du går rundt i byen. Særligt ved de store seværdigheder. Det gode ved at tage en taxa er, at den kører en vej man ikke selv ville have taget. Så du får set noget af byen du ikke normalt vil se. Ofte kan du chaufføren også fortælle lidt undervejs.

Men det er ikke billigt at tage en taxa rundt. Men er din tid i byen knap, så kan det være et godt alternativ til alle de øvrige måder at komme frem på. For det er nok den hurtigste måde at komme rundt i Paris på.

Lej en cykel

Paris er cyklernes by. Byen har som andre storbyer (eks. Barcelona og Hamborg), deres egen offentlig cykeludlejning. Paris vil meget gerne være en rigtig grøn og klimavenlig by, er derfor er der også gjort en ekstra indsats for at cykler kommer i centrum.

Der er omkring 20.000 udlejningscykler og små 2.000 lade stationer, fordelt ud over hele byen. Det vil sige, at når du går rundt i byen, vil du hurtigt finde et sted hvor du kan leje en cykel. Det er ret let og den billigste måde at komme rundt i Paris (ud over at gå).

Det at cykel rundt i en storby, er en fantastisk måde at opleve byen. Du kommer let og hurtigt rundt i store dele af byen og samtidig får du oplevet en masse. Så i forhold til at tage metroen, hvor du kører under jorden – så vil du opleve en masse af byen, men du transporter dig gennem den.

Gode links til cykelleje i Paris:

Bybus i Paris

En anden måde at kommer undt i Paris på, er ved at tage bybusserne rundt. Det er faktisk meget brugt i Paris. De kører selvfølgelig rundt i det meste af byen og kan være et godt alternativ til eks. af tage metroen rundt. Fordelen er at du ikke skal ned i metroen, men blot kan stige på fra gaden. Så har du klapvogn med, er dårligt gående mv. så kan være lettere at benytte busserne.

Ulempen er så, at det er ikke altid let at finde de rigtige buslinjer og stige af ved de rigtige stoppesteder. Så du skal muligvis spørge dig lidt frem.

Del denne artikel
Mads Riberholt

Mads Riberholt

Jeg hedder Mads Riberholt og det er mig der skriver her på StorbyGuide.dk. At rejse er min helt store passion. Jeg elsker at komme ud i verden og opleve nye steder, kulturer og ikke mindst byer.
Mit mål med siden, er at gøre det let for dig at planlægge din rejse. Det gør jeg gennem spændende indlæg, anbefalinger af hoteller og seværdigheder, interviews og meget mere.

Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments