Hvor skal man bo i Paris – 12 bedste bydele & hoteller

Hvor skal man bo i Paris? Der er så mange spændende steder og bydele i Paris. Derfor kan du her læse om de bedste steder at bo i Paris, samt hvad man skal opleve i det forskellige bydele.

Hver bydel har sin egen karakteristika og charme Nedenfor kan du, som nævnt, læse om de bedste bydele i Paris, lige hostorie og fakta om bydelen, samt hvad bydelen har at byde på af oplevelser. Der er indsat videoer, biller samt kort over bydelene. Kortene er reklamelinks.

Læs om kvartererne og find et du gerne vil bo i. Min personlige top 3 over bydele hvor man skal bo i Paris er.

Hvor skal man bo i Paris – 12 bedste bydele:

 1. Champs Elysées – central bydel i Paris
 2. La Villete – den grønne bydel i Paris
 3. Latinerkvarteret i Paris
 4. Montmartre – kunstnernes samlingssted
 5. Poesi i Montparnasse
 6. Tuileries kvarteret – bydel ved Louvre og Eiffeltårnet
 7. Det elegante Chaillot kvarter
 8. Jardin des Plantes kvarteret – GODT TIL BØRN
 9. Le Marais – Centralt og charmerende
 10. Operakvarteret – historie og opera
 11. St. Germain des Prés kvarteret
 12. Luxembourg kvarteret – kunst og park

1. Champs Elysées – central bydel i Paris

Champs Elysées er et de mest kendte områder i Frankrig – ja, måske endda i Europa eller hele verden. Området kan besøges via Champs Elysées avenuen, som strækker sig fra Triumfbuen til Concordepladsen. Det er et af de centrale steder for de fleste turister i Paris. Man bør ikke gå glip af et besøg her, da stedet er meget smukt og har stor historisk værdi.

Champs Elysées er fyldt med teatre, butikker, caféer, restauranter og biografer på den vestvendte side. På området, der vender mod Concordepladsen, ligger Jardins des Champs Elysées. Således er der masser at se på og foretage sig, hvis man vælger at tage turen til fods fra den ene ende til den anden. Der skal i hvert tilfælde som minimum sættes en hel dag af, hvis man skal nå det hele.

Jardins des Champs Elysées er et meget smukt område – specielt for den naturinteresserede besøgende. Området indeholder nogle helt fantastiske haver, som bliver passet og plejet og er dekoreret med diverse springvand.

Champs Elysées er stedet det sker, når noget skal fejres i Paris. F.eks. i forbindelse med nytår bliver området fyldt op med festglade mennesker. Også nationaldage – som f.eks. mindet om historiske begivenheder – bliver holdt ved og omkring Champs Elysées.

Champs Elysées opstod i 1600-tallet, da Medici-familien besluttede at bygge en vej omgivet af træer i området. Før bestod området kun af marker og haver, og det var først på et meget senere tidspunkt at stedet virkelig tog form til det Champs Elysées, vi kender i dag.

I 1994 blev området omkring Champs Elysées redesignet og gennemgik nogle forandringer, som gør, at stedet fremstår lidt anderledes i dag. Blandt de største forandringer er beplantningen af mange flere træer og udbyggelsen af en zone for fodgængere.

HOTELLER VED CHAMPS ELYSEES

Booking.com

2. La Villete – den grønne bydel i Paris

La Villete er et område fuld af planter, træer og liv – ideelt for alle som kan lide grønne områder og haver. Området breder sig over flere fantastiske haver, som alle passes godt og er særdeles smukke. Anerkendte landskabsdesignere, arkitekter og kunstnere står bag. Der er lagt meget kreativitet i haverne, hvilket man som besøgende ikke er i tvivl om.

En af de mest interessante af La Villetes haver er Jardin des Miroirs eller Spejlhaven. Denne have indeholder 28 lygter med spejle, der i forening med gran- og egetræer skaber et magisk miljø. Det er meget spændende, og besøgende i alle aldre vil få udbytte af et besøg i haven.

En anden smuk have i La Villete er Jardin des Dunes. Her er masser af sjov og spas for både unge og gamle. Den indeholder mobile sejlstykker og en antik pedalvindmølle blandt mange andre attraktioner.

Jardin de la Treille er en anden smuk oase i La Villete. I haven er der 90 små springvand og masser af vinplanter. Denne kombination skaber et meget specielt og interessant landskab, som også er et meget dejligt område at besøge.

Bambushaven og Bevægelseshaven er to andre fantastiske steder i La Villete. Bambushaven ligger i et lavere niveau end de andre haver, og man skal gå ad trapper for at komme dertil. Som navnet antyder, indeholder haven et stort antal bambus. De findes i mange forskellige størrelser og farver. Bevægelseshaven – eller Jardin des Voltiges – har også et meget interessant særpræg. Selvom man står flere meter fra hinanden og hvisker sagte, kan man tydeligt høre, hvad der bliver sagt.

La Villete har mange andre haver som f.eks. Øhaven, Balancehaven, Haven af barndomsfrygt, Dragehaven og Skyggehaven. Hver eneste have er charmerende og smuk på sin helt egen måde.

HOTELLER VED LA VIELLETE

Booking.com

3. Latinerkvarteret i Paris (Sorbonne Universitetet)

Det område i Paris, som omkranser Sorbonne Universitetet, kendes som Latinerkvarteret. Således har området været særdeles kendt siden universitets begyndelse. Navnet stammer også fra universitetet, da det oprindeligt var latinsktalende studerende, som gik på Sorbonne.

Sorbonne er et af de vigtigste og mest kendte universiteter i verden. Derfor tiltrækker det ikke kun studerende fra Frankrig men også fra mange andre lande. Således er Sorbonne, og de nærliggende områder, beriget med mennesker fra mange forskellige kulturer, hvilket giver området en interessant og venlig stemning.

Latinerkvarteret vrimler med studerende og kunstnere, som er med til at give kvarteret en helt unik personlighed. En ganske stor del af latinerkvarterets beboere er studerende, folk med anden tilknytning til Sorbonne eller kunstnere. Derfor virker kvarterets livsstil meget bohemeagtigt.

Latinerkvarteret har stor historisk betydning, og der er mange andre interessante steder at besøge foruden Sorbonne Universitet. Så efter et besøg på universitet kan det anbefales at gå en tur rundt i kvarteret og blot observere den unikke livsførelse og det spændende miljø – foruden naturligvis de mange smukke bygningsværker.

Der ligger mange store museer og monumenter i latinerkvarteret. Det anbefales at noteres sig deres placeringer inden en tur i kvarteret for ikke at gå glip af noget. Blandt de museer, man som turist i latinerkvarteret bør besøge, kan nævnes Museum National D’Histoire Naturelle og Middelaldermuseet Cluny.

Et andet vigtigt sted i latinerkvarteret er Pantheon, der blev bygget som en kirke i 1789. Senere blev det lavet om til et mausoleum og begravelsesplads, hvor kendte franskmænd som f.eks. Jean Jacques Rousseau, Voltaire, Louis Braille, Jean Moulin, Pierre Curie og Marie Curie ligger begravet. Denne Pantheon har en kuppel, som besøgende kan tilgå og få en unik udsigt over Paris.

HOTEL I LATINERKVARTERET I PARIS

Booking.com

4. Montmartre – kunstnernes samlingssted

hvor skal man bo i paris - montmatre-og-sacre-cour
Montmartre med Sacre Cour i baggrunden

Montmartre er en bakke, som ligger i den nordlige del af Paris og siges at være byens højeste punkt. Fra dette område – Montmartre – kan man i cirka 130 meters højde få en ganske anderledes udsigt over Paris. Ikke mindst derfor er denne parisiske perle så unik.

Navnet Montmartre stammer fra termen “Mont des Martyrs“. Området gik under navnet “Mont des Martyrs”, fordi ærkebiskoppen Eleuthere, præsten Rustique og biskoppen Saint Denis alle blev halshugget her omkring år 270.

I løbet af det 12. århundrede blev der etableret et vigtigt kloster i Montmartre, i forlængelse af at Benedictine-gruppen byggede deres religiøse bygning i området. Det var ikke før i 1800-tallet, at området for alvor blev velbesøgt og fik væsentlige aktiviteter.

I løbet af det 19. århundrede begyndte Montmartre for alvor at blive kendt for sine kunstneriske aktiviteter. Således blev området et “must” for enhver kunstner i Paris, som gerne ville udstille sine værker. En stor del af disse kunstnere brugte dog ikke kun Montmartre som udstillingsvindue, men valgte også at bosætte sig i bydelen.

Området er helt specielt på grund sin historie og unikke livsstil. Enhver turist med interesse for kunst, bør ligge vejen forbi. De fleste kunstnere, som er på ferie i Paris, har først og fremmest fokus på et besøg i Montmartre.


LÆS MERE EFTER REKLAMEN


Mange af verdens mest kendte kunstnere har boet og udstillet deres værker i Montmartre. Picasso er et eksempel herpå. Andre kunstnere med knap så stor succes, har også været tiltrukket af området. Fælles for alle har dog været ønsket om en bohemeagtig livsstil, som karakteriserer stemningen i Montmartre.

En sjov ting er, at de indfødte i Montmatre, har deres eget flag og mange føler sig ikke som parisere. Hvis de skal på indløb, tager de selv ind til Paris (selv om de bor i Paris). Det vil sige at det er en lidt speciel og unik bydel.

På de store gader, Boulevard de Clichy og Blvd. de Rochechouart, som går gennem Montmartre ligger den verdenskendte cabaret Moulin rouge. De to gader er også hjemsted for billig kebab, stripklubber og en masse mennesker. Så hvis du eks. er på drenge tur i Paris, kan denne gade sikkert være spændende, men eller er det ikke de store gader i Montmartre der er et besøg værd.

Det er mere de små gader i byen. Det siges, at man skal lade sig fare vild i Montmartres små gader eksempelvis omkring Sacre-Ceour. Det er her du vil opleve det rigtige og gamle Paris. Ikke nok med at det er rigtig flot og bakket at gå rundt, så vil du også støde på nogle lækre og anderledes muligheder for at spise og shoppe.

HOTEL I MONTMARTRE I PARIS

Booking.com

5. Poesi i Montparnasse

Montparnasse, oprindeligt kaldet Mount Parnassus, er en bydel i Paris, hvor folk engang samledes for at læse og recitere poesi. Det blev mere og mere populært blandt kunstnere i starten af det 20. århundrede. I løbet af denne epoke blev Montparnasse det vigtigste og mest populære sted i Paris for kunstnere.

På sit højeste blev bydelen besøgt af mennesker fra hele verden, som var tiltrukket af områdets store kunstneriske udbud. Desuden blev Montparnasse i denne periode kendt som et sted, hvor en fri og bohemeagtig livsstil var udpræget. Et andet kendetegn var det store udbud af underholdning, sjov og ballade.

Et af Montparnasses centrale områder er Boulevard Montparnase – en af de mest kendte boulevarder i Paris. Boulevarden blev færdiggjort under den franske revolution. Siden er der åbnet mange forretninger, caféer, pubs og diskoteker langs boulevarden. Således er boulevarden blevet en central del af Montparnasse, som tiltrækker mennesker dag og nat. Området tiltrækker parisianere fra hele byen, som er ude på sjov eller blot ønsker at nyde en kop kaffe på en café.

Flere af Montparnasses caféer er nærmest historiske. Her mødes folk for at snakke og diskutere litteratur, politik og musik. Caféerne er igennem tiden blevet besøgt af store kunstnere og andre kendisser fra hele verden.

Listen over berømte caféer i Montparnasse er meget lang. Blandt nogle af de mest kendte kan nævnes La Coupole, Le Dome, Le Rotonde og La Cloiserie des Lilas.

Væggene på hver eneste af disse caféer kan fortælle gode historier fortalt af nogle af verdens største personligheder gennem tiderne. Blandt disse berømtheder kan nævnes Hemingway, Picasso, Soutine, Modigliani, Breton, Fitzgerald, Miro, Henry Miller, Max Jakob og Apolinaire.

Montparnasse kvarteret ligger i den sydlige del af Paris centrum.

HOTELLER I MONTPARNASSE

Booking.com

6. Tuileries kvarteret – bydel ved Louvre og Eiffeltårnet

concordepladsen paris

Tuileries kvarteret er kendt for Jardin des Tuileries. Det er en park med mange attraktioner og underholdende aktiviteter for besøgende i alle aldre. Såvel børn som voksne vil altid kunne finde noget interessant og sjovt at tage sig til i Jardin des Tuileries og Tuileries kvarteret generelt.

André Le Notre var den første designer, som var tilknyttet opførelsen af Tuileries Paladset i løbet af 1660’erne. Der skulle dog gå noget tid, før denne originale bygning fik opmærksomhed. Le Notre var Kong Louis den 14.’s gartner. Han var også den person, som kongen havde størst tillid til, hvad angik udsmykning af bygninger – både udvendigt og indvendigt. Således var Le Notre også ansvarlig for designet af andre store projekter som f.eks. Versailles Parken.

I løbet af 1790’erne blev Tuileries Paladset Napoleons hjem. Derfor blev der gjort meget mere ud af udsmykningen end tidligere. Imens Napoleon beboede Touileries Paladset, blev nogle af datidens bedste designere og arkitekter bedt om at redesigne stedet. Blandt disse kompetente personer kan nævnes Fontaine og Percier.

Tuileries haven tog sin begyndelse, mens Catherine de Medici boede i området og fik idéen til haven. Tuileries haven ligger ved bredden af Seinen tæt på andre attraktive områder som f.eks. Concordepladsen, Rue de Rivoli og Louvre. Haven er ikke kun interessant grundet sin historie men også på grund af sin skønhed. Desuden er Tuileries haven kendt for sin enorme størrelse. Haven strækker sig over mere end 2500 hektar.

Jardin des Tuileries byder på adskillige antikke statuer og bassiner som f.eks. Maillol kvinden. Haven har gennemgået enkelte forandringer i de senere år, men fremstår stadig med sine oprindelige karakteristika. Den er også meget kendt for sine udkigsposter. Fra haven kan man se andre seværdigheder som f.eks. Triumfbuen og Louvre og Eiffeltårnet.

HOTELLER I TUILERIES KVARTERET

Booking.com

7. Det elegante Chaillot kvarter

Nationalteatret i Chaillot
Nationalteatret i Chaillot

Chaillot kvarteret var oprindeligt en landsby, som ikke blev betragtet som en del af Paris før 1800-tallet. Herefter blev Chaillot kvarteret en meget vigtig del af Paris og en af de mest velbesøgte. Kvarteret er et af de fornemmeste i hele byen og indeholder nogle af de mest luksuriøse og største palæer.

Som turist i Chaillot kvarteret er der mange interessante steder at besøge som f.eks. området ved Trocadero Plaza, hvor man kan opleve Museet for moderne kunst og marine museet. Museerne i Chaillot kvarteret hører til blandt de mest imponerende i Paris – ja, faktisk i hele Frankrig.

Områder som Triumfbuen og Champs Elysées ligger også i Chaillot kvarteret og er i den grad med til at forskønne området. Grundet de mange attraktioner og spændende bygningsværker er Chaillot kvarteret et af de mest besøgte områder i Paris.

Chaillot kvarteret ligger centralt placeret i Paris og er et godt udgangspunkt for den besøgende i byen. Herfra er der nem adgang til Eiffeltårnet, Concordepladsen og Avenue Montaigne. Avenue Montaigne er ekstra interessant, hvis man interesserer sig for mode. Her ligger mange designerforretninger, som sælger de nyeste kreationer af topdesignere som f.eks. Dior, Lancel, Estrada, Cartier og YSL.

Chaillot kvarteret er let tilgængeligt grundet de mange gode transportmuligheder. Området kan nås med bus, undergrundsbanen, taxa, bil eller til fods.

HOTELLER VED CHAILLOT KVARTERET

Booking.com

8. Jardin des Plantes kvarteret – Godt til børn

Jardin de Plantes kvarteret er et område, som indeholder Jardin des Plantes og Musée National D’Histoire Naturelle. Således har den besøgende mulighed for at besøge to seværdigheder, som er meget forskellige fra hinanden men alligevel særdeles interessante.

Denne have blev grundlagt i løbet af 1620’erne af Louis den 13., og er et af de smukkeste grønne områder i Paris. Foruden Musée National D’Histoire findes der en zoologisk have, som også er åben for besøgende. Naturen og historien er godt og grundigt blandet i denne park, som byder på mange gode oplevelser for såvel ung som gammel.

YouTube video

Musée National D’Histoire Naturelle er et meget komplet museum med naturvidenskabelig historie. Her findes mange forskellige udstillinger som blandt andet udstillinger om mineralvidenskab, botanikvidenskab, læren om insekter og sygdomsvidenskab. Museet indeholder også et meget spændende område, som hedder Grande Galerie. Her beskrives dyrenes evolution på en meget underholdende facon.

Jardin des Plantes blev først etableret, da Louis den 13.’s læge ønskede at dyrke en medicinsk urtehave. Han spurgte sin konge om tilladelse, og fik lov til at etablere det område, som senere ville blive Jardin des Plantes kvarteret. Området blev først åbnet for offentligheden et par årtier efter dets færdiggørelse.

I dag kendes det område, hvor læges dyrkede sine urter, som École de Botanique. Foruden denne skole indeholder Jardin des Plantes kvarteret adskillige områder eller haver, hvor der dyrkes forskellige planter fra hele verden. F.eks. flora fra Himalaya og tropiske planter.

Har du børn med i Paris, vil de elske denne bydel. For den ligger tæt på parken Jardin des Plantes, som også har en zoologiske have. Den hedder Ménagerie du Jardin des Plantes og kan fremvise et ganske stort antal forskellige dyr. Desuden er det en af de ældste zoologiske haver i verden.

HOTEL VED JARDIN DE PLANTES

Booking.com

9. Le Marais – Centralt og charmerende

Kvarteret ligger meget fordelagtigt placeret tæt på Louvre og Sorbonne. Faktisk ligger Le Marais i gå afstand fra Louvre, Sorbonne og andre turistmål som Seinen og Notre Dame. Som turist i Le Marais vil man opleve, at stemningen er nærmest farverig og munter. Lidt af en kontrast til andre lokale attraktioner som Louvre og Sorbonne, som virker mere kølig og formel.

Det franske udtryk “le marais” betyder sump. Kvarteret fik navnet grundet sit tidligere udseende og aner. I dag fremstår kvarteret meget charmerende og er et af de mere magiske og unikke områder i Paris. Mennesker fra mange forskellige kulturer og nationaliteter lever i harmoni med hinanden, og som turist føler man sig altid velkommen.

YouTube video

Le Marais udviklede sig som kvarter i det 12. århundrede, da religiøse institutioner blev bygget. Efterfølgende steg indbyggertallet i forbindelse med at Henry IV byggede La Place Royale i området og gjorde Hotel Saint Pol til sit nye hjem. Siden da er Le Marais blevet en endnu mere vigtig del af Paris, som er tæt befolket og rig på aktiviteter.

Selvom Le Marais mistede en del af sin skønhed og attraktionsværdi i det 17. århundrede, blev det tabte vundet tilbage i det 19. århundrede. I løbet af 1960’erne blev nogle af Le Marais’ historiske steder ødelagt – men en stor del blev dog stående tilbage. Området fik et helt nyt udseende, da der blev bygget meget nyt, hvilket tiltrak mange kunstnere.

Le Marais er et af de mest kendte kvarterer i Paris. Områdets berømmelse skyldes ikke mindst det aktive natteliv og den energi, som sitrer i luften. Området emmer af kreativitet og innovation. De nyeste trends indenfor mode og kunst kan opleves her.

Bydelen er det helt gamle Paris – her kan du opleve Paris, som det var engang. Stedet emmer af historie og gamle bygninger og det er helt sikkert et af de mere charmerende steder i Paris.

Der er sket meget med stedet og dets indbyggere og bydelen rummer meget mangfoldighed og liv og glade dage. Du vil eksempelvis i den ene del, hvor der er mange jøder bosat, kunne se jødestjerne, mens du ved siden af vil kunne se regnbueflag. Der lever altså mange forskellige typer af mennesker sammen.

Bor du Le Marais bor du rimelig centralt, men vil nok skulle benytte offentlig transport hvis du eksempelvis skal til Montmartre.

HOTEL I LE MARAIS PARIS

Booking.com

10. Operakvarteret – historie og opera

opera bydel paris
Opera i Paris

Der er mange spændende steder at besøge i og omkring Operakvarteret. Nogle af de centrale steder, som man ikke bør gå glip af, er Palais Royal, Hermes, Place Vendome, Opera Garnier og Sainte Marie Madelaine.

Palais Royal er et af de mest interessante steder i Operakvarteret. I Palais Royal virker den statslige rådsforsamling og der er derfor ikke adgang for turister. Det er der til gengæld i stedets haver, som virkelig er et besøg værd. Disse haver emmer af historie. Her blev talen holdt, som opfordrede folket til at vælte kong Louis den 16’ende.

Sainte Marie Madeleine er et andet interessant sted i Operakvarteret. Denne bygning blev opført på foranledning af Napoleon og minder på mange måder om et græsk tempel. Omkring 1815 blev bygningen konverteret til en kirke tilegnet Saint Mary Magdalene.

Et andet interessant område med historisk værdi i Opera kvarteret er Place Vendome. I det centrale område af Place Vendome blev der opstillet en søjle til ære for Napoleon. På søjlens top står en statue af Napoleon. En del af statuen er konstrueret af metal fra de kanoner, som blev erobret af franskmændene under slaget ved Austerlitz.


LÆS MERE EFTER REKLAMEN


Opera Garnier – eller det parisiske operahus – er en berømt bygning designet af Garnier. Opera Garnier blev bygget omkring 1875. Bygningen har været inspirationskilde til historien om “Phantom of the Opera” på grund af sin ejendommelige bygningsmåde. Bygningen står på en underjordisk sø, hvor spøgelset ifølge historien gemte sig.

Operakvarterets nærområde byder også på mange gode caféer og restauranter, hvor man kan nyde et karakteristisk frank måltid i charmerende omgivelser. Foruden caféer og restauranter er der også mange specialforretninger, hvor man f.eks. kan købe vin og oste, som det kan være svært at opdrive andre steder.

HOTELLER VED OPERA BYDELEN

Booking.com

11. St. Germain des Prés kvarteret

YouTube video

St. Germain des Prés er et kvarter i Paris, som ligger ved den sydlige bred af Seinen. Dette kvarter omfatter adskillige vigtige bygningsværker og avenuer som f.eks. Boulevard St. Germain og den østlige del af St. Michel boulevarden.

Dette parisiske kvarter er omgivet af Luxembourg kvarteret mod syd, Latinerkvarteret mod vest, Eiffeltårnet mod øst og Seinen mod nord. Områdets attraktive placering gør, at her altid er mange besøgende fra hele verden året rundt.

St. Germain des Prés er et af de vigtigste mødesteder for kunstnere og intellektuelle, da det indeholder mange caféer, boghandlere og forlag – foruden mange andre områder med fokus på kunst. Således ses området som et vigtigt samlingspunkt for enhver kunstrelateret aktivitet.

Der er mange vigtige bygningsværker og steder at besøge i St. Germain des Prés. Blandt disse kan nævnes Ecole Nationale d’Administration, Institut de France, Ecole Nationale Supériore des Beaux Arts, St. Germain des Prés Kirken, Palais Abbatial og National de l’Odéon Teatret. Således er området fyldt med seværdigheder, som det vil tage mere end én dag at udforske.

Palais Abbatial er en af de mest interessante bygninger, man som turist kan opleve i St. Germain des Prés. Bygningen blev opført omkring år 1585 på befaling af Charles af Bourbon, mens han var kardinal. Foruden at være særdeles smuk har bygningen en spændende historisk fortid.

Et andet velbesøgt turistmål i St. Germain des Prés er Ecole Nationale Supérieure des Beaux Arts. Dette er Frankrigs kunstskole nummer et og en af de mest anerkendte af slagsen i verden. Mange verdenskendte kunstnere har studeret på denne skole. Det anses som et stort privilegium for studerende at modtage undervisning her.

HOTELLER I ST. GERMAIN DE PRES

Booking.com

12. Luxembourg kvarteret – kunst og park

Luxembourg kvarteret ligger syd for Latinerkvarteret og har været tilholdssted for mange dygtige kunstnere. I det meste af Luxembourg kvarterets historie har der boet mange kunstnere og området huskes i dag som meget kunstfokuseret.

I dag er Luxembourg haverne et af det centrale Paris’ største beboelsesområder. Her er desuden et rigt udvalg af boghandlere og kunstforretninger. Disse kunstforretninger er naturligvis opstået som en effekt af områdets stærke historiske bånd med kunsten og kunstnere. Således har Luxembourg kvarteret formået at bevare sit kunstneriske præg og tiltrækker stadig turister og kunstnere på det grundlag.

Luxembourg kvarteret opstod i middelalderen som et klosterområde og blev senere tilholdssted for de royale, som etablerede deres hjem her. I dag er Luxembourg haverne tilgængelige for turister og andre besøgende. Der er åbent fra tidligt morgen til aften.

Et stort antal meget kompetente kunstnere har været med til at skive Luxembourg kvarterets historie. Heriblandt kan nævnes kunstmalere som Renoir, Van Gogh, Matisse og musikere som Offenbach. Alle disse kunstnere og flere til har spillet deres musik, malet og udformet deres kunstværker i Luxembourg kvarteret.

Det franske senat holder til i Luxembourg parken i Palais du Luxembourg – eller Luxembourg Paladset. Dette palads, som i dag kaldes Petit Luxembourg, blev bygget med ordre fra Marie de Medicis i løbet af det andet årti af det 17. århundrede. Det tog Maries arkitekter og bygningsarbejdere 5 år at bygge paladset. Efter selv at have beboet det i nogle år, gav hun det til kardinal Richelieu.

Efter Richelieus tid blev paladset beboet af mange andre royale og den elitære adel. Siden hen fungerede paladset desuden som fængsel i en periode. Således har paladset været hjem for mange forskellige indbyggere og har en rig historie.

HOTELLER VED LUXEMBOURG BYDELEN I PARIS

Booking.com

Læs evt. mere på Paris tourist office – Official website (parisinfo.com)

Del denne artikel
Mads Riberholt

Mads Riberholt

Jeg hedder Mads Riberholt og det er mig der skriver her på StorbyGuide.dk. At rejse er min helt store passion. Jeg elsker at komme ud i verden og opleve nye steder, kulturer og ikke mindst byer.
Mit mål med siden, er at gøre det let for dig at planlægge din rejse. Det gør jeg gennem spændende indlæg, anbefalinger af hoteller og seværdigheder, interviews og meget mere.

Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments