Billetter til Louvre museum Paris

Det store museum midt i Paris

Skal du til Paris, så skal du unde sig selv at besøge Louvre og Mona Lisa. Det er et verdens klasse museum og har noget af det ypperst kunst, fra de største kunstnere.

Læs i dette indlæg, alt nødvendigt viden om at besøge Louvre. Der er indsat links til både selve Louvre, samt reklamelinks til gode billetter.

Hurtig info om Louvre

Prisklasse: 💰💰(Billig)
Familievenlig: ✅ (Ja)
Central seværdighed
Lokal valuta: EUR

Hvorfor skal man besøge Louvre i Paris

Louvre er er af de største kunstmuseer i verden og det er fantastisk at besøge. Du kender nok enten den kendte stor glas pyramide, som står ved indgangen til Louvre eller måske det verdens kendte Leonardo Da Vinci maleri Mona Lisa.

Dette Musset er dog mere end det.

Louvre har været museum i mere end to århundreder og indeholder kunstværker uden sidestykke. Museet er ikke kun verdenskendt grundet disse værker men også på grund af Louvre Paladset, hvor værkerne udstilles og som er et kunstværk i sig selv.

Louvre Paladset var oprindeligt et middelalderfort. Fortet blev bygget i 1100-tallet. Det blev løbende udvidet af de forskellige monarker, som boede der indtil 1800-tallet. Dette fort, palads eller museum om man vil, ligger i Paris på den højre bred af Seinen. Louvre Paladset bruges ofte som et referenceemærke, der adskiller byen i en nordlig og sydlig del.

Louvre Paladset havde værelser og andre områder, som indeholdt historiske objekter og kunstværker, der tilhørte den konge, som beboede stedet på et givent tidspunkt. Men bygningen var oprindeligt beregnet til museum. Henri VI tilegnede en del af paladset, til det der blev kaldt “salle des antiques” eller det antikke værelse, hvor der kun var adgang for kongens specielt inviterede gæster.

Powered by GetYourGuide

Først i 1790’erne udviklede paladset sig gradvist til et museum. Det skete, da paladsets beboere valgte andre bygninger som beboelse, og kunstværkerne vandt større indpas i Louvre. Således er Louvre et af de ældste museer i Europa. Af endnu ældre museer kan nævnes Vatikan Museet (1784), Dresden Museum (1744) og Ashmolean Museum (1683).

Louvre Museet er delt ind i 8 sektioner. Hver sektion fremviser kunstværker fra forskellige epoker fra de første civilisationer frem til værker kreeret i det 19. århundrede. Hermed kan både kunstens udvikling og menneskehedens evolution studeres på museet. På museet er flere tusinde værker udstillet. Det er både malerier og anden kunst. Faktisk er der udstillet over 35.000 værker i de over 400 forskellige rum, som bygningen indeholder.

et vil sige, at hvis man bruger ca. 5 sekunder på at se på hvert billede, så vil det tage 2 dage. Så du når aldrig at se det hele på første dag.

Så planlæg dit besøg på Louvre og book billetter på forhånd.

Louvre ligger desuden helt centralt i Paris, lige ud til Seinen og ikke langt fra nogle af de store seværdigheder i Paris –> Notra DameEiffeltårnet og Champs Elysee.

Info om Louvre

Åbningstider: 9-18 de fleste dage. Indgang lukker en time før
Værker: 35.000
Rum: 400 forskellige rum
Kendt for: Bl.a. Leonardo Da Vinci og Mona Lisa
Beliggenhed: Centralt i Paris, tæt ved Seinen
Adresse: Louvre Museum, 36, 75001 Paris – hvilket er helt centralt i Paris

Book billetterne her og spring køen over

louvre
Louvre er bare smuk

Som nævnt, kan det være godt at booke billet på forhånd. Allerede når du kommer til indgangen til Louvre, bliver du delt op i forskellige køer. Dem uden og dem med billet.

Der er flere forskellige billetter, der kan være spændende at booke til dit besøge på Louvre. Nedenfor er et udsnit af nogle af de mest populære billetter til Louvre.

Populære billetter:

Åbningstider på Louvre Paris

Louvre har faktisk åbent de fleste dage på året, dog er der få lukkede dage. Du kan med nedenstående billetsøger, se om museet er åbent og der er ledige billetter.

Museet har desuden som regel lukket om tirsdagen.

Museet er desuden som regel åbent fra 9 morgen til 18 aften. Indgangen  lukkes ca. 1 time før museet lukker.

Hvad skal man se på Louvre

Det er vigtigt at du planlægger dit besøg på Louvre. Allerførst skal du sørge for at booke billetter før du tager ind på Museet.

Herefter kan det være godt at planlægge dit besøg – altså overveje hvilke udstillinger du gerne vil se.

Særligt de mange kendte malerier er værd at se. Nogle af de kendte malerier på Louvre er Mona Lisa, Kroningen af Napoleon, Medusas tømmerflåde og Friheden fører folket på barrikaderne.

Kort fortalt, der er så mange spændende værker af de største kunstnere i verden. Selvfølgelig med Leonardo Da Vincis Mona Lisa, som det nok allermest kendte.

Powered by GetYourGuide

Gode råd til at besøge Louvre

  • Allerførst, skal du overveje at booke billetter på forhånd. Det kan du gøre her: Billet til Louvre.
  • Når du besøger Louvre, starter de fleste med at gå ind ved indgangen ved den store glaspyramide. Derfor kan der være en del kø her. Hvis der er meget kø, så overvej indgangen ved Shopping centret Carroussel. Det ligger til venstre for pyramiden (når du står og ser ind på den)
  • Planlæg dit besøg, og hvad du gerne vil se. Hvis du gerne vil opleve Mona Lisa, så overvej at starte med det, og så oplev de udstillinger der ligger i nærheden heraf.
  • Sæt gerne god tid af. Lad være at have en bagkant, sæt tid af til besøget – når ikke du gider mere, så husk at er i det centrale Paris og andre spændende oplevelser er lige udenfor museet. Eks. en kanalrundfart i Paris.
  • Der er 15 forskellige cafeer og restauranter på Louvre, så du kan sagtens får stillet tørst og sult undervejs.

Hotel og overnatning i nærheden af Louvre

Hvis du gerne vil finde overnatning i nærheden af Louvre, kan du bruge nedenstående kort. Det er centreret omkring Louvre og dermed det centrale Paris.

At bo omkring Louvre giver dig muligheder for at være tæt på det meste i Paris

Booking.com

Hotel og overnatning i nærheden af Tivoli Friheden

Der findes også andre gode steder at bo i Paris, nedenfor får du nogle bud på hotellet i Paris, som alle har en god og central placering i paris.

Juliana Hotel Paris – smukt hotel nær Eiffeltårnet

Stjerner: ⭐⭐⭐⭐⭐ (Fem-stjernet hotel)
Prisklasse: 💰💰💰 (Middel)
Familievenlig: ✅ (Ja)
Lokal valuta: EUR
Anbefalet opholdslænge: 3-5 dage

Tæt ved Eiffeltårnet er det smukke hotel Juliana Hotel Paris.

Hotellet er ideelt, hvis du vil bo tæt på Eiffeltårnet og tæt på det centrale Paris. Kort fortalt et hotel, hvor du har alt lige uden for døren.


Hotel Montpensier Paris

Stjerner: ⭐⭐⭐(tre-stjernet hotel)
Prisklasse: 💰💰💰 (Middel)
Familieværelser: ✅ (Ja)
Lokal valuta: EUR
Anbefalet opholdslænge: 3-5 dage

Hotel Montpensier Paris giver dig overnatning i det centrale Paris til en god pris. Hotellet ligger tæt ved shoppe muligheder, floden Seinen og ikke mindst alle de spændende seværdigheder i Paris.


Hôtel Mathis Elysées i Paris

Stjerner: ⭐⭐⭐⭐(Fire-stjernet hotel)
Prisklasse: 💰💰💰 (Middel)
Familie værelser: ✅ (Ja)
Lokal valuta: EUR
Anbefalet opholdslænge: 3-5 dage

Det flotte hotel, med unikke værelser er et fint og prisvenligt hotel i hjertet af Paris.

Hotellet får særligt flotte anmeldelser for sin beliggenhed, og hvilket er en fordel når man er på storby ferie, så man ikke bruger for meget tid på transport.

Bor du på Hotel Mathis Elysees, er du tæt på shopping, restauranter og hjertet af paris.Kilder og referencer

(Links)

  • Læs mere på Louvres hjemmeside Louvre.fr
Del denne artikel
Mads Riberholt

Mads Riberholt

Jeg hedder Mads Riberholt og det er mig der skriver her på StorbyGuide.dk. At rejse er min helt store passion. Jeg elsker at komme ud i verden og opleve nye steder, kulturer og ikke mindst byer.
Mit mål med siden, er at gøre det let for dig at planlægge din rejse. Det gør jeg gennem spændende indlæg, anbefalinger af hoteller og seværdigheder, interviews og meget mere.