11 seværdigheder og oplevelser i Colmar og Alsace

Læsetid 10 min.

Hvad skal man se i Colmar? Glæd dig, for det får du svaret på her – og det er ikke kedeligt!

Colmar Frankrigs venedig, er en lille perle i Alsace området. Byen er smuk og meget unik, særligt området ”lille Venedig”, hvor du kan sejle i gondol lidt ligesom i det rigtige Venedig. Colmar er bestemt et besøg værd og et godt udgangspunkt for en ferie i Alsace området.

TRYK HER – HVIS DU BARE GERNE VIL SE ALLE OPLEVELSER I COLMAR OG ALSACE

Indholdefortegnelse:

Seværdigheder i Colmar og Alsace

Hvad skal man se i Colmar ? Der er en del muligheder. For der er masser af seværdigheder i Alsace og Colmar området. Hvad end du er til historie, kunst, vin, action mv. området har det hele.

Jeg har valgt nogle af de ting jeg selv synes mest om af oplevelser i Alsace – så du let kan læse om dem, finde links til stederne, samt booke billetter – hvis det er nødvendigt.

Pass – Alsace – spar penge

Før du skal læse om seværdigheder i Alsace og Colmar området, så skal du vide, at der findes et Pass – Alsace. Det er et rabatkort, der giver dig en hel masse fordele, eks. gratis adgang til mange forskellige seværdigheder og oplevelser i Alsace området. Skal du rundt og se en masse i Alsace området, kan det være en fordel at booke kortet inden – så du har det klar.

Vinsmagning i Alsace

vinsmagning colmar

Alsace området er kendt verden over for sine dejlige hvidvine. Området ligger perfekt, da det ligger i læ af en storbjergkæde (vogeserne) – hvilket betyder at området er tørt og solrigt.

Denne kombination er perfekt til hvidvine.

Du kan komme til vinsmagning i Alsace på nogle af de forskellige vingårde der er i området.

IKKE BOOKET HOTEL ENDNU? SÅ SE ET DEJLIGT HOTEL I COLMAR HER

Du kan vælge din tur efter hvilken hvid vin de laver – men jeg synes næsten du bare skal være den tur du synes lyder bedst. For alle de vingårde der har besøgende, viser som regel altid noget forskelligt vin, samt nogle af deres bedste vin – så uanset hvad tænker jeg du får en dejlig smagsoplevelse.

Der finder mange forskelige vin tur – dem kan du læse mere om på her:

Lille Venedig (la petite venice)

lille venedig colmar

Er du i tvivl om hvad man skal se i Colmar – så er svaret lige her. For Lille Venedig, er nok den meste kendte og smukkeste seværdighed i Colmar.

Der går en lille flod inde i midtbyen i den gamle bydel. Heri ligger husene, som de også gør i Venedig, helt ned til vandet. Der ligger både almindelig huser samt restauranter langs vandet. Samtidig er de i Colmar virkelig gode til holde blomster – så der er mange blomster og det gør bare at det hele er virkelig flot.

Som i det rigtige Venedig, kan du også sejle en tur i en ”Gondol”. Det er dog ikke helt en gondol, som man kender dem fra det rigtige Venedig, da det er el båd med elmotor. Der kan også være nogle flere mennesker i båden. Men det er stadig en fantastisk dejlig oplevelse. Det er næsten et must at prøve, hvis du er i Colmar. Du stiger på og kommer af samme sted.

Særligt i højsæsonen, kan man ikke bare møde op og få en tur. Der skal turen booke på forhånd – du kan læse mere om både og booke en tur til lille Venedig i Colmar.

LÆS MERE EFTER REKLAMEN

Den gamle bydel i Colmar

colmar gammel bydel

Det er virkelig en fantastisk smuk gammel bydel Colmar har at byde på. Jeg har set virkelig mange gamle bydele i alverdens byer – og jeg synes bare der er et eller andet unikt over den i Colmar. Den er ikke stor (som eks. Barri Gotic i Barcelona), men den er unik på sin egen måde. Der er i rigtig fransk stil (dog tysk inspireret) skæve huse, blomster og små markeder. Det er fantastisk.

Der er mange små butikker, cafeer og restauranter rundt omkring i gaderne.

Man kan diskuterer hvor den gamle bydel starter og slutter – men generelt vil jeg mene at det er området omkring La Petite Venice (som selv er en del af bydelen)

Men uanset hvad så gå en tur rundt i midtbyen, så skal du nok helt automatisk komme til den gamle bydel.

Det er et must at besøge den gamle bydel (og lille venedig), hvis du er i Colmar.

Besøg sølv minen – Tellure

Dette er bestemt et besøg værd. Tellure er et moderne museum bygget oven på en rigtig Sølvmine fra det 16. århundrede, som hed ”Saint-Jean Engelsbourg”.

Tellure minen er rigtig god at besøge, for de har lavet en masse forskellige oplevelser. Du kan i selve sølvmine museet opleve en panorame biograf, et optisk teater, samt lydguider rundt i museet.

Men ikke nok med det, så har de også lavet et escaperoom du kan prøve – det er altid sjovt.

Det bedste af det hele er dog at du kan komme på opdagelse i minen. Der findes flere forskellige guidede ture af forskellige sværhedsgrad.

Den lette tur, er en almindelig gå tur og rundvisning rundt i de gamle mine gange.

Men du kan også få klatreudstyr på og blive udfordret ved at skulle klatre ned i nogle af de gamle mine gange – Fed oplevelse.

Du kan læse mere om sølvminen på Tellure.fr

Parc Alsace Aventure – Klartepark

klatring i alsace
Startområdet med god introduktion fra guiderne

Der er lidt køretur op til den, for parken ligger flot i skovene i ca. 800 meter højde. Så der er lidt hårnålesbing på vej der op. Men på toppen, finder du den hyggelige og halvstor klatre og adventurepark Pace Alsace Aventure.

Det er en park, der har en ca. 10 fine trætop klatrebaner og som virkelig kan få adrenalinen i gang.

Fælles for banerne er at du bliver spændt fast i en wire og får klatreudstyr på. Herefter skal du forcere forskellige forhindringer oppe i træerne. Forhindringerne kan være rebstiger, trappe, tarzan sving og ikke mindst tovbaner. Det er vildt sjovt og udfordrende.

Der er forskellige baner for både børn og voksne – tro mig, de kan udfordre alle aldre.

Jeg mener der er 5 baner børn kan prøve, som har hver deres sværhedsgrad. Banerne er dog ikke børne baner – så voksne vil bestemt også synes det er sjove og udfordrende.

LÆS MERE EFTER REKLAMEN

Området er ikke for helt små børn. Jeg tænker de skal være fra 7 år og op.

Der er også 5 baner som kun for voksne. De foregår noget højere oppe og de er sværere at klare.

For voksne er der også tovbane park – hvor du kan spænde dig fast og kure fra forskellige højder.

Sidst men ikke mindst – kan du også prøve fritfald. Jeg mener 20 meter oppe. Her bliver du spændt fast og kaster dig så bare du. Rebet gør at du komme til jorden stille og rolig efter hoppet.

Bliver du sulten undervejs, er der en lille bod på pladsen. Her kan du købe lidt forskellige lunt mad, Crepez (pandekager), vand og kaffe. Så du behøver ikke have madpakke med.

Strasbourg – den flotte gamle by

strasbourg gammel by

Ca. 65 kilometer nord for Colmar, ligger den fantastiske storby Strasbourg. Den minder i princippet lidt om Colmar. Det vil sige ret tæt på Colmar, kan du en mange af tingene fra Colmar bare i større format.

Strasbourg er efter Bruxelles, europas 2. hovedstad.

I Strasbourg kan du opleve, historie, vand, flotte bygninger og en kæmpe Kathedral – som en gang var et af de største steder i verden. Hvis du bor i Colmar, er Strasbourg en god destinaiton for en dagstur.

Les Trois Forêts – Subtropisk badeland

Ikke lang fra Colmar ligger et kæmpemæssigt subtropisk badelad. Hvis du har været i Tropical Island ved Berlin, ved du hvor smuk sådanne badelande kan være. Det er også tilfælget i i Les Trois Forêts. Det er stort og flot og ligger i fantastisk natur.

Les Teois Forêts har vand land for de fleste aldergrupper. Der er flere forskellige vand temaer som eks. action – med masser af vandrutschebaner, Børne bassiner og wellområder, med afslapning til de voksne.

Hvis én dag ikke er nok, er det envidere også mulig at bo på Les Trois Forêts. Det er også et hotel, med hytter. Så I kan leje en perfekt moderniseret hytte i det store badeland.

Der er desuden også restauranter og mulighed for lidt simpel indkøb på stedet.

Les Trosi Forêts er perfekt til enten et ophold eller en dagstur. Book gerne ophold inden du kommer, hvad enten det er dagsture eller ophold.

Læs mere og book dit ophold på Les Trois Forêts .

Unterlinden museum

Dette kunst museum beliggende i Colmar, er en af de største seværdigheder i Alsace området. Der er årligt over 200.000 besøgende på museet – så det er en populær ting at se i Alsace.

Museet er stor og fyldt med særligt skulpturer og kunst. Særlige altermalerierne er museet kendt for.

Du kan læse mere om museet på deres musee-unterlinden.fr

Bartholdi museum

Det lidt mindre Bartholdi museum i Colmar hylder byen ”søn” Frédéric Auguste Bartholdi. Han er nok mest kendt for at have lavet Frihedsgudinden i New York – men han lavede også mange andre værker og statuer.

En stor del af dem er samlet i Bartholdi Museum. Selve museet skulle efter sigende vist ligge i Bartholdis barndomshjem.

På museet kan du i øvrigt se nogle af de tidligere skitser til Frihedsgudinden.

Læs mere om museet på musee-bartholdi.com

Adresse: Musée Bartholdi, 30 rue des Marchands, Colmar

Frihedsgudinden i Colmar

frihedsgudinden i colmar
Frihedsgudinden i Colmar

Der står en kæmpe kopi af Frihedsguinden i COlmar. Den rigtige frihedsgudinde, var en gave fra Frankrig til USA. Den blev lavet af kunstneren Frédéric Auguste Bartholdi. Hvad har det med Colmar at gøre? Jo, Frédéric Auguste Bartholdi er født i Colmar i 1834. I 2004, blev der til ære for Bartholdi rest en kopi af Frihedsguiden – i halv størrelse. Så den er pænt stor. Den står i en rundkørsel i den nordlige del af byen.

Den står her:

Der er i øvrigt masser at Bartholdi kunst og statuer, rundt omkring i Colmar. Hvis du vil se det, så prøv at google :

  • Monument du Général Rapp –hans første store værk.
  • “Fontaine Schongauer” – foran museet “Unterlinden Museum”
  • “Fontaine de l’Amiral Bruat”
  • “Fontaine Roeselmann”
  • “Monument Hirn”
  • “Fontaine Schwendi”
  • Les grands soutiens du monde

Andre spændende seværdigheder i Colmar

Hvis du stadig er i tvivl om hvad man skal se i Colmar, så kan du evt. finde mere inspiration her. For der er et væld af andre spændende seværdigheder i Colmar og Alsace – for det er et stor område, med mange turister.

Du kan læse mere og bookebilletter til flere af dem på:

LÆS MERE EFTER REKLAMEN

Del denne artikel
Mads Riberholt

Mads Riberholt

Jeg hedder Mads Riberholt og det er mig der skriver her på StorbyGuide.dk. At rejse er min helt store passion. Jeg elsker at komme ud i verden og opleve nye steder, kulturer og ikke mindst byer.
Mit mål med siden, er at gøre det let for dig at planlægge din rejse. Det gør jeg gennem spændende indlæg, anbefalinger af hoteller og seværdigheder, interviews og meget mere.

Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments