Guide til de bedste seværdigheder i New York

Læsetid 5 minutter

New York har så meget at byde på af store seværdigheder og oplevelser. Så hvad skal man så se når man er i New York? Det får du svaret på i denne artikel.

Det er Eric der har guide hjemmesiden NewYorkCity.dk, der lystigt fortæller om hans New York. Eric er nemlig bosat i New York og kender derfor byen bedre end de fleste. Han er en spændende dansker, der er endt med at bo i New York og fået byen så meget ind under huden at han lever at guide bl.a. os danskere der vil besøge New York.

Eric fortæller bl.a. om de oplevelser og seværdigheder i New York, som han synes er bedst. Samtidig giver han også gode råd til hvor man skal bo i New York, samt hvor man spiser bedst i New York. Han anbefaler eksempelvis at bo I Midtown Manhattan – da man her er tæt på seværdigheder og generelt bor centralt – det kan du læse mere om nedenfor.

Inden du skal læse om nogle af de spændende ting at lave i New York, vil jeg lade Eric introducerer sig selv:

Hvem er Eric fra New York?

”Jeg hedder Eric, og jeg har boet med min familie i New York i 6 år. Via min hjemmeside NewYorkCity.dk, min Facebook-side og min gratis app Eric’s New York inspirerer og hjælper jeg folk med planlægningen af deres rejse til New York.

Faktisk startede min hjemmeside som et slags opslagsværk til familie og venner, som ofte besøgte mig i New York, så jeg ikke hele tiden skulle gentage de samme gode råd. Det greb hurtigt om sig, og nu er min passion for New York blevet til min levevej.”

Hvad betyder New York for dig og hvorfor er det lige blevet din by?

”Det var kærlighed ved første blik, da jeg besøgte New York for første gang.

Byens atmosfære og uanede muligheder tiltalte mig virkelig, og jeg følte mig straks hjemme.

Sidenhen har jeg giftet mig med en newyorker og stiftet min virksomhed, så man kan vist roligt sige, New York på alle måder er det helt store omdrejningspunkt i mit liv.”

Hvilke seværdigheder er bedst i NewYork ?

edge new york
Edge observationsdæk i New York – Foto fra Eric

”Jeg er vild med byens observationsdæk, som der heldigvis bare kommer flere og flere af!

Især fejer udsigten fra det forholdsvist nye Edge (Book billet til spændende udsigt over New York) benene væk under mig. Her kan man stå på et glaspanel på terrassen og kigge 100 etager ned på det travle Manhattan.

Jeg er til fart og spænding og elsker derfor også at tage på speedbådstur langs skylinen. Det er en rigtig sjov og adrenalinfyldt måde at tage på sightseeing på!”

Hvor skal man bo i New York?

new york
Erics yndlings bydel i New York “East Village”. Foto fra Eric

”East Village er mit favoritkvarter. Det var det første sted, jeg boede i New York, så det vil altid have en særlig plads i mit hjerte. Her oplever man lidt en anden side af Manhattan, da East Village ikke er præget af høje bygninger og butikskæder, men en hyggelig stemning og unikke butikker.

Som turist synes jeg, man skal bo i Midtown Manhattan, især hvis man besøger byen for første gang. Det er her, man for alvor mærker, man er i New York, og så er man tæt på mange seværdigheder.”

Hvor skal man spise i New York – har du en yndlingsrestaurant?

new york mad
Erics yndlings pizza fra Pizzeria “Johns Pizza”

”Min yndlingsrestaurant er Manhatta, som ligger på Lower Manhattan. Foruden at byde på en forrygende udsigt og lækker mad, så er Manhatta en såkaldt no tipping-restaurant, hvilket er noget af en sjældenhed i New York. Personalet er ved at blive oplært, og det er derfor man ikke skal betale drikkepenge.

Min yndlingsret er pizza, for der er nu ikke noget som en rigtig New York-pizza! Byens bedste af slagsen får man efter min mening på John’s Pizza.”

Hvor er det bedst at shoppe i New York?

donut new york
Donut fra Krispe Kreme

”Jeg er ikke så meget til shopping, må jeg indrømme, men jeg kan godt lide butikkerne omkring Bleecker Street. Der er mange hyggelige, unikke butikker.

Hvis jeg skal pege på en favoritbutik, så bliver det Krispy Kreme. Her kan man se dem lave donuts, hvilket jeg synes er sjovt at kigge på, og så kan man selvfølgelig foretage sig yderst velsmagende shopping.”

Hvad skal man bare opleve i New York?

new york
Udsigt fra en af Erics mange helikopterture – Foto fra Eric

”Den ultimative ting, man skal unde sig selv, er en helikoptertur! Selvom det ikke er en billig fornøjelse, så er det virkelig en oplevelse for livet at se højdepunkter som Frihedsgudinden, Brooklyn Bridge og Empire State Building højt oppefra. Selv har jeg efterhånden været på en 25-30 helikopterture, og det er helt sikkert noget, jeg aldrig bliver træt af.”

YouTube video

 

Har du et yndlings spot i New York?

new york
Udsigt fra Empire Stores. Foto fra Eric

”Der er så mange spots, jeg kunne pege på, men et af mine favoritsteder er Empire Stores ved Brooklyn Bridge Park. Fra Empire Stores’ tagterrasse har man den mest vidunderlige udsigt over Brooklyn Bridge, parken og Manhattans skyline.”

Har du nogle gode råd inden og andre specielle ting at nævne om New York?

”New York byder på næsten uoverskueligt mange muligheder, så jeg anbefaler altid, at man hjemmefra – og gerne i god tid – går i gang med planlægningen. Desuden er det en rigtig god idé at købe et rabatkort, da det er den billigste og nemmeste måde at besøge New Yorks attraktioner på. Man kan også altid skrive til mig på kd.ytickroywenobfsctd@cire – jeg står altid klar med et godt råd.

New York er en forunderlig og foranderlig by, som altid byder på nye oplevelser, og her er virkelig noget for enhver smag. Når man først har været i New York én gang, så er det altså svært at holde sig væk.”

Tak til Eric for at fortælle om de bedste steder i New York

Jeg vil glæde mig til at besøge byen samt bruge Erics guide til oplevelser i New York.

Personligt kan jeg også godt lidt fart og spænding, men om jeg tør besøge observationsdækket Edge – hvor der er 100 meter ned – ved jeg ikke.

Jeg har tidligere prøvet at stå på en glas plade – det var på Salling Rooftop i Aarhus. Det var rigelig højt til mig.

Måske en helikopter tur efterfulgt af en lækkert pizza er mere mig 😉

Nyttige links hvis du skal til New York

  • Erics guideside NewYorkCity.dk – her finder du virkelig meget information til din New York tur.

Del denne artikel
Mads Riberholt

Mads Riberholt

Jeg hedder Mads Riberholt og det er mig der skriver her på StorbyGuide.dk. At rejse er min helt store passion. Jeg elsker at komme ud i verden og opleve nye steder, kulturer og ikke mindst byer.
Mit mål med siden, er at gøre det let for dig at planlægge din rejse. Det gør jeg gennem spændende indlæg, anbefalinger af hoteller og seværdigheder, interviews og meget mere.

Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments