19 bedste Seværdigheder og oplevelser på Mallorca

Læsetid 12 min.

Læs om alle de gode oplevelser på Mallorca – Perlen i middelhavet. Mallorca er et perfekt rejsemål til dig der gerne vil have varme, flot hav og unikke oplevelser. For Mallorca har det hele. Som du kan læse, er det ikke uden grund, at øen er en af de mest populære rejsemål.

Indhold:

Fakta om Mallorca

oplevelser på mallorca solnedgang mallorca
Fantastiske Mallorca – med de smukke solnedgange

Mallorca er en af de store øer i middelhavet. Øens befolkning tæller ca. 900.000 mennesker – hvor af lidt under halvdelen bor i ”hovedstaden” Palma. Rundt om på øen, er bor befolkningen samlet mange mindre byer, primært inde i landet. Men ingen af byerne kommer dog i nærheden af Palma. Palma er en rigtig storby – og selvom byen ligger i den sydligvestlige del af øen, er det centrum og hovedby på Mallorca.

De største områder på Mallorca er:

 • Palma ca. 420.000 indbyggere
 • Calvià ca. 45.000 indbyggere
 • Manacor ca. 40.000 indbyggere
 • Inca ca. 35.000 indbyggere
 • Llucmajor ca. 35.000 indbyggere
 • Alcudia (en af de store danske turistbyer) ca. 20.000 indbyggere

Vidste du at Michael Laudrup har boet på Mallorca – nærmere bestemt i det eksklusive område i Antrax på den vestlige side af øen.

Temperaturen på Mallorca

Hvordan er temperaturen på Mallorca? Noget bedre end i Danmark, for Mallorca ligger perfekt i Middelhavet. Det er en ø du kan besøge nærmest hele året. De varmeste måneder er fra Maj til oktober og de koldeste er fra november til April.

I de varme måneder kan du opleve temperaturer fra 22-29 grader og i de koldeste måneder kan du opleve 15-19 grader – så det er noget varmere end i Danmark.

Så det er ikke kun de mange oplevelser på Mallorca der er værd at rejse efter – det er bestemt også klimaet!

Hvor skal man bo på Mallorca

oplevelse på mallorca smuk havn mallorca
Port de Sóller – hyggelig by på Mallorca

Der er flere gode steder at bo på Mallorca. Jeg har et par steder som du kan overveje at bo i. De har hver deres charme.

 • Alcudia. En af de største byer i den nordlige del af Mallorca er badebyen Alcudia. Byen er et yndet turistmål for danskere og det er ikke uden grund at vi rejser hertil. Byen er en af perlerne på Mallorca. Den er tilpas stor til at der er ok med liv og fine butikker – samtidig har byen en fantastisk strand (som du kan læse mere om nedenfor). Alcudia er en rigtig turist by.
 • Can Picafort. Ikke så langt fra Alcudia ligger den noget mindre by Can Picafort. Det er en by hvor, hvor der er lidt butikker og steder at spise og fin strand. Der er ikke lige så meget liv i byen, så er man til ren afslapning, så kan Can Picafort være et ok rejse mål. Man kan enten gå eller tage en bus ind til den noget større Alcudia.
 • Palma. Hovedbyen på Mallorca er en rigtig storby. Det er noget af en kontrast til alle de andre meget mindre byer der er på Mallorca. Palma kan (ligesom eks. Barcelona) tilbyde storbyferie og badeferie samme sted. For ud over masser af butikker, restauranter og seværdigheder, så har Palma også en god strand helt centralt i byen. Hvis du gerne vil have storby stemning og oplevelser tæt på dig, så kan Palma være et godt sted.
 • Port de Sóller. Stik nord for Palma på den vestlige side af øen ligger den hyggelige lille og stille badeby Port de Sóller. Det er ikke det største rejse mål og der er ikke mange hoteller, men hvis du blot ønsker at bo i en mindre by, tæt ved vandet – så kan det være et godt bud Der bor cirka 12.000 mennesker i området.

De bedste badestrand på Mallorca

oplevelse på mallorca smuk badestrand mallorca
Cala del Moro – fantastisk unik strand på Mallorca

Der er mange gode badestrande på Mallorca, for de ligger rundt omkring i de små kløfter og bugter på hele øen – særligt på østsiden, er der mange gode badesteder. Nedenfor, får du en liste over nogle af de gode, unikke og turistede strande.

Gode badestrande

 • Playa de Palma – den store lange strand i storbyen Palme de Mallorca. Hvis du bor i byen, ska du tage et smut omkring den store
 • Stranden i Alcudia er efter min mening en af de flotteste strande. Den er lang og smuk, med sig hvide sand. Den ligger nærmest inde i en bugt, hvilket giver forholdsvis roligt badevand. Hvis du bader helt oppe i bugten, hvor stranden starter, så går der lidt tid inden den bliver dyb – så stranden i Alcudia er god til børn. Stranden ligger tæt ved byen og der er rig mulighed for at finde mad mv. langs strandpromenaden eller i byen.
 • Can picafort ikke langt fra stranden i Alcudia ligger stranden i Can Picafort. Strandenen hører begge under til kystområdet ”Badia d Alcudia” – så det næsten det samme som i Alcudia og så alligevel ikke. Can Picafort er et mindre område og man har mere en følelse af at kigge ud over det store hav. Hvilket er rigtig flot. Det er lige som i Alcudia et godt sted at bade og slappe af. Der er strandstole der kan lejes og yderligere en strandpromenade, hvor man kan spise og slukke sin tørst.
 • Playa Cala Gran og Cala Esmeralda. I byen Cala Dór, som er en halvstor turist og kyst by, her ligger der to gode mindre strande. Strandene er ikke særlige store, men de ligger centralt i byen og er virkelige hyggelige. Der er desuden godt at snorkel i dette område, for både børn og voksne.
 • Platja d’Albercutx I byen Port de Pollença. I denne kystby ligger endnu er fantastisk dejligt strand. Den ligger, som mange andre strande, centralt i byen.
 • Caló del Moro enestående strand. På sydøst siden af øen, ikke langt fra byen Cala Llombards, ligger en af de mest ikoniske og specielle strande. Inde i en bugt, finder man den fantastiske strand. Der er lækkert vand, som er perfekt til en bade tur. Samtidig er der enormt flot, med de høje klippesider, der nærmest omringer stranden. Adressen er 07650 Sant Antoni de Portmany.

Seværdigheder og oplevelser på Mallorca

Nedenfor får du en stor liste over nogle af de allerbedste oplevelser og seværdigheder på Mallorca. Oplevelserne er lige fra smukke landskaber, historiske bygninger, adrenalin-kick og ikke mindst store vandland.

Der er oplevelser for alle aldre på Mallorca, i listen nedenfor. Der er indsat links til de fleste oplevelser, så du let kan læse mere. Nogle oplevelser er fundet via en samarbejdspartner, dem er der også link til, så du både kan læse om oplevelsen, samt booke billetter.

Seværdigheder på Mallorca

 1. Katedralen i Palma – fantastisk bygning
 2. Shopping i Palma – alle de gode steder
 3. Den gamle bydel i Palma
 4. Dragegrotterne på Mallorca ”Cuevas del Drach”
 5. Sejltur ved Mallorca
 6. Vandland på Mallorca – 3 gode bud
 7. Sightseeing tur op Mallorca i bus
 8. Forestal Park – Svævebane for hele familien
 9. Palma Aquarium – storslået aquarium
 10. Dykkertur på Mallorca
 11. Snorkling på Mallorca
 12. Veterantog gennem Mallorca
 13. Bellver Slottet ved Palma
 14. Katmandu Park på Mallorca
 15. ATV tur på Mallorca
 16. Genova drypstenshulerne
 17. Klippeudspring på Mallorca
 18. Den Sorte Madonna
 19. Klippe porten “Es Portas”
 20. Andre seværdigheder på Mallorca

1. Katedralen i Palma – fantastisk seværdighed

oplevelse på mallorca katedral palma mallorca
Den enorme Katedral i centrum af Palma

Er du i Palma, skal du unde dig at tage hen og se den enorme katolske Katedral. Den er med sine 44 meter, blandt de største katedraler i verden. Selve opførelsen af katedralen startede i 1200 tallet og sluttede først godt 400 år senere.

Selve katedralen er utrolig unik og smuk både udvendig og ikke mindst indvendig. Så gå en tur rundt om den, og bagefter gå en tur indenfor – for det er fantastisk flot.

Book Spring-køen-over billet til Katedral i Palma på forhånd – for der kan være kø for at komme ind.

2. Shopping i Palma

Der er mange muligheder for at kombinerer oplevelserne i Palma, med en god shoppe tur. Fordi Palma er så stor, så har de også mange forskellige typer af butikker og shoppegader. Så det er en by der kan tilbyde dig en varieret shoppetur med både store kendte brands, men også små lokale butikker.

Nogle af de gode shoppe steder i Palma er fra området omkring Plaza Mayor og ned mod den store Katedral. Her kan du finde mange typer af butikker både kendte brands som Jack and Jones, Zara mv. – men der vil også være mindre lokale butikker. Det er her de store shoppe gader i Palma er.

Hvis du ved Katedralen og det først stykke mod Plaza Mayor, bevæger dig lidt væk fra de store gader – så kommer du til små hyggelige snoede gader. Her vil du også kunne finde små lokale butikker med eks. håndlavet glas – du vil også finde små souvenir butikker.

3. Den gamle bydel i Palma

En ting man altid skal unde sig selv at se i historiske storbyer, er de gamle bydele. For her gemmer der sig ofte en masse historie, hyggelig gader og skæve hus. Den gamle bydel i Palma er ingen undtagelse.

Man regner den helt gamle bydel i Palma, for at være området fra Katedralen og op til den fantastisk smukke plads Placa Cort.

Du skal lade dig selv gå rundt i det område, og bare nyde stemningen, cafeerne, menneskerne og de smukke gader og bygninger.

Selve Placa Cort er en hyggelig smuk og gammel plads. Sæt dig ved en af cafeerne og nyd stemningen og dejlige Palma.

Gode billetter til sightseeing i Palma:

4. Dragegrotterne på Mallorca ”Cuevas del Drach”

oplevelse på mallorca drypstenshule mallorca
Et lille udsnit af de mange flotte stalakitter og stalagmitter i dragegrotten

Der er mange drypstenshuler på Mallorca – det er en af de ting som øen verdenskendt for. En af de bedste drypstenshuler på Mallorca er Dragegrotterne eller ”Cuevas del Drach” som de hedder på spansk. Det er næsten et must at opleve dem – for det er virkelig fantastisk.

Når du har købt billetter (det gør du på linket nedenfor), så kommer går du ind i grotten og via en halvsmal sti, ned i grotten.

Grotten er oplyst, så du let kan se de flotte Stalakitter og stalagmitter – der er dannet gennem mange mange år.

Når du kommer i bunden af grotten, vil du opleve en fantastisk stor sø. Her spillet ofte en koncert, som du kan nyde. Det er meget specielt og unikt.Søen hedder i øvrigt Lago Martel og er ligesom resten af grotten oplyst.

Du finder dragegrotterne på østsiden af øen, lige ved siden af byen Porto Cristo.

Der er åbent hele året.

  LÆS OGSÅ: DE BEDSTE SEVÆRDIGHEDER PÅ GRAN CANARIA

5. Sejltur ved Mallorca – stor oplevelse

oplevelse på mallorca sejltur på havet mallorca
Det er helt unikt at tage en sejltur ved Mallorca

Er du på Mallorca, er det oplagt at tage en sejltur på det smukke vand der omgiver øen. Øen er flot fra land, men mindst lige så smuk set fra havet. På en sejltur ved Mallorca, vil du ofte opleve noget af det dyreliv der er i havet omkring Mallorca. Eksempelvis Delfiner er der ofte rig mulighed for at se.

På en del af sejlturene bliver der ofte lagt til ved nogle af de gode strande, som man ikke lige normalt kommer til eller også kan man bade fra bådene.

4 bud på gode sejlture på Mallorca:

6. Vandland på Mallorca – 3 gode bud

Selvom hotellerne har nogle gode swimmingpools, havet er dejligt og strandene er lækre – så kan det bestemt være et besøg værd at tage i et rigtigt vandland. Der er tre gode vandland på Mallorca og de er fordelt med et på den nordlige side og to på sydsiden ved Palma.

Gode vandland på Mallorca

 • Hidropark Alcudia. I den nordlige del af Mallorca, ligger det store vandland Hidropark Alcudia. Der er mange forskellige bassiner og rustsjebaner – så vandlandet er godt for hele familien både de små og de store. Der er også grønneområder, hvor man kan slappe af hvis børnene eks. trænger til en pause fra nogle af ruschebanerne.

 • Aqualand El Arenal. Ligger i udkanten af Palma på den østlige side. Det afslappede skønne vandland Aqualand El Arenal er et perfekt sted at tage hen og slappe af og samtidig virkelig bade igennem. For der er rigelig med både små og store vandrutshe baner og generelt forskellige badebassiner. Det er godt til hele familien.

 • Western Water Park ligger syd vest for Palma. Det er et fantastisk og stort vandland, som du sagtens kan få en dag til at gå i. Der er flere forskellige typer af bade og rutsjebaner. De er kendt for deres lidt høje vandrutsjebaner eks. The Beast, hvor de glider i nærmest 30 meters fritfald. Når du ikke vil bade, kan du slappe af i deres grønne områder.

7. Sightseeing tur på Mallorca i bus

oplevelse på mallorca udsigt mallorca
Der findes utrolige udsigter på Mallorca

Det kan virkelig anbefales at tage en sightseeing tur med bus enten rundt i Palma eller også på selve Mallorca. Fordelen ved at tage en sightseeing tur er, at du får set alle de spændende seværdigheder og oplevelser på Mallorca på en og samme tur. Du finder ikke altid selv de steder de kører forbi. For de kender øen og byerne og ved hvad hvad man skal se på Mallorca.

Sightseeing ture på Mallorca:

8. Forestal Park – Svævebane oplevelse for hele familien

Kan du godt lide at udfordre dig selv og familien lidt og vil i gerne prøve en lidt anderledes oplevelse på Mallorca. Så tænker jeg at Forstal Park Mallorca, kan være oplagt for jer at besøge.

Det er en klassisk trætop klatring (ligesom Aventure Park de Alsace). Det betyder, at de har lavet baner i træerne, som du skal igennem. Det foregår ved at du får sikkerhedsudstyr på og bliver spændt fast til en wire (den er du hele tiden spændt fast til). Herefter er det bare at komme igennem banerne. Banerne er i forskellige længe og sværhedsgrad – så ALLE kan blive udfordret. Eksempelvis kan du via en zipline svæve 200 meter eller komme op i 20 meters højde på en af banerne.

De anbefaler banerne fra børn over 1,10 meter høje.

Book på forhånd billet til Forestal Park Mallorca

9. Palma Aquarium – storslået seværdighed i Palma

Helt klart et besøg værd, og en god seværdighed for børn i Palma. Det er egentlig et meget unikt Aquarium der er i Palma – for det er bygget op efter de forskellige økosystemer der er i verden. Der er mange forskellige fisk og dyr – faktisk over 8.000 forskellige arter.

Af de største oplevelser, kan nævnes hajbassinet. Her kan du opleve hajer fra store dele af verden og i forskellige størrelser. Du har faktisk mulighed for at komme ned og dykke med dem, det kræver dog dykkerlicens.

Hvis I bliver trætte af fisk – er der også en fin legeplads som børnene kan boltre sig på.

Billetter til Palma Aquarium:

10. Dykker tur på Mallorca

smuk vand mallorca
Der findes mange gode steder og laguner at snorkle eller dykke på Mallorca.

Fra Palma kan du komme på en rigtig fin dykkertur til Cala Delta bugten. Du bliver transporteret til bugten og får mulighed for at dykke ned i noget af de spændende undervandsmiljø der omgiver Mallorca. Guider vil forklarer og fortæller undervejs.

Læs mere om Dykker tur i Cala Delta-bugten

11. Snorkling på Mallorca

Kan du lide at snorkel, så er det næsten bare at få købt noget snorkle udstyr når du kommer til Mallorca. For der er flere steder er godt at snorkel. Du kan reelt snorkel alle steder – men der er flere små bugter rundt omkring, der er spændende at opleve.

SnorkleAroundTheWorld.com har lavet en god guide med de bedste steder – dem kan du bestemt prøve at se om du kan komme til.

12. Veterantog gennem Mallorca

oplevelse på mallorca veteran tog mallorca
Veteran sporvogn i byen Sóller

Fra hovedbyen Palma, kan du tage en skøn togtur i et veterantog Tren de Sóller. Toget kører fra Plaça d’Espanya centralt i Palma og kører gennem smukke omgivelser og bjergtagende landskaber indtil du kommer frem til Sóller dalen.

Sóller ligger mere eller mindre stik nord for Palma. Besøg gerne Port Sóller også – det er et perfekt sted at nyde solen og stranden.

Læs mere om turen på Trendesoller.com

13. Bellver Slottet ved Palma

bellver slot mallorca
Det unikke runde slot Bellver på Mallorca lige uden for Palma by

Vil du nyde Palma lidt ovenfra og samtidig opleve det historiske slot. Slottet er over 800 gammel og er et af få runde slotte i verden. Det har tidligere huset ”kongen af Mallorca” – i dag er det udstilling, hvor du kan komme lidt tilbage i tiden og opleve noget af Mallorcas historie.

Bellver slottet ligger ca. 3 kilometer uden for Palma by, så det er ikke længere end at du kan gå derud.

14. Katmandu Park på Mallorca

Sydvest for Palma i byen Magaluf, ligger en fantastisk oplevelsespark. Det er et sted hvor fantastisk og leg, får frit spil i parken mange forskellige oplevelser. Der er både vandland, legeland, interaktive spil, 4D biografer, adventure golf og meget andet.

Det er et anderledes og spændende sted at tilbringe en dag.

Du kan læse mere om oplevelsesparken på Katmandupark.com

15. ATV tur på Mallorca

oplevelse på mallorca smuk klippe mallorca
På en ATV tur, har du mulighed for at komme steder hen, der normalt ikke er helt fremkommelige

Du kan komme på et fantastisk lille eventyr og opleve Mallorca på en anderledes og mere autentisk måde. Det gør du ved at booke en ATV tur. Selve turen foregår på de små hurtige ATVer. De får dig let gennem det meste terræn og du kan derfor komme spændende steder, som man normalt ikke oplever.

På turene er der tid til hvil og tid til at nyde det natur man kommer forbi. På nogle ture, kommer man også forbi flotte strande, som man kan gøre stop ved og tage en bade tur.

Der er flere forskellige ture fra flere steder på Mallorca – læs mere om Guidet ATV tur på Mallorca

16. Genova drypstenshulerne

Ikke langt fra Palma ligger endnu en af de fantastiske drypstenshuler på Mallorca – det er ”Cuevas de Genova” eller på dansk Genova hulerne.

Det er en grotte som man går ned i, som er ca. 1 kilometer lang og har et fald på ca. 36 meter samtidig. Så man føler man kommer ”under jorden”.

I grotten er der flot og oplyst – du går selv rundt, så du kan udforske hulerne, drypstenene og selve grotten i dit eget tempo.

Er du tæt ved Palma, er det et perfekt sted at opleve de kendte drypstenshuler i Mallorca.

Book på forhånd Billetter til Genova hulerne

17. Klippeudspring på Mallorca

klippe udspring mallorca
Der findes mange unikke steder at springe fra klipper på Mallorca.

Er du til adrenalinfyldte seværdigheder på Mallorca – så skal du unde dig selv at prøve klippespring fra klipper i Mallorca. Der er koblet professionelle instruktører på, og du får også udleveret nødvendig sikkerhedsudstyr – så du lærer på en sikker måde, hvordan man springer fra klipper. Den læring kan i øvrigt også bruges på andre ferie (jeg har eksempelvis selv brugt det på vores tur til Gorge du Verdon)

Der er forskellige højder at springe fra, så du kan tage springene i dit eget tempo. Jeg lover dig – det er altså virkelig fedt. Det adreanalin man får efter man har overskredet en personlig grænse og hoppe ned i det flotte hav – det er fantastisk. Man skal unde sig selv, at blive udfordret på denne måde en gang i mellem.

Hvis du ikke tager på en guidet tur (linket nedenfor) – så husk at tjekke dybden i vandet – inden du hopper!

Der er en guidet tur til klippespring du kan prøve: 4 timers guidet klippespring på Mallorca

18. Den sorte Madonna – unik oplevelse på Mallorca

Rundt om i verden findes de mytiske figurer ”Den sorte madonna” (på spansk La Moreneta) – Mallorca er et af de steder.

Det siges at en hyrde i gammeltid fandt Den sorte madonna, han tog den med til sin lokale præst og kirke. Som var begejstrede og tilbedt figuren. Dagen efter lå den dog samme sted som den blev fundet af hyrden. Den blev igen taget med til kirken, men dagen efter var den igen væk og lå hvor den først blev fundet. Præsten vidste da, at den skulle tilbedes hvor den blev fundet. Så hvor den oprindelig er fundet, er i dag bygget et kloster og figuren står der den dag i dag. Den er en stor attraktion, særligt for pilgrimme. Men også for almindelig turister.

Selve klostret ligger på toppen af en smuk dal – så det er rigtig flot at besøge. Ved klostret er der både mulighed for overnatning, spisning og der er også et museum.

Adressen er: Plaza Pelegrins, 1, 07315 Lluc, Balearic Islands, Spain

Læs mere om den et besøg på Mallorca.com

19. Klippeporten “Es Portas” – flot oplevelse på Mallorca

oplevelse på mallorca Es portas klippen på mallorca
Es Portas også kaldet Klippe porten

Hvis du kører til sydøst siden af øen, så kommer du til byen Cala Santanyi. Liige uden for byen ligger en fantastisk og unik klippe formation “Es Portas”. Klipperne danner nærmet en port i vandet. Det er flot og meget unik – det er ikke alle steder man ser sådanne klippe formationer.

På dette kort kan du finde Es Portas

20. Andre oplevelser på Mallorca

Der er naturligvis mange andre spændende ting at opleve på Mallorca. Den store billetportalen GetYourGuide, har samlet alle de spændende ture der er på Mallorca – således du let kan finde og købe billetter til oplevelserne.

Læs mere om de spændende ting på Mallorca på siden GetYourGuide Oplevelser på Mallorca

Kender du til andre seværdigheder og oplevelser på Mallorca, som ikke er nævnt i denne guide – så skriv den gerne i kommentarfeltet nedenfor. Så tilføjer jeg den til listen over de bedste oplevelser på Mallorca.

Del denne artikel
Mads Riberholt

Mads Riberholt

Jeg hedder Mads Riberholt og det er mig der skriver her på StorbyGuide.dk. At rejse er min helt store passion. Jeg elsker at komme ud i verden og opleve nye steder, kulturer og ikke mindst byer.
Mit mål med siden, er at gøre det let for dig at planlægge din rejse. Det gør jeg gennem spændende indlæg, anbefalinger af hoteller og seværdigheder, interviews og meget mere.

Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments