Hvad skal man se på Gran Canaria – de største oplevelser

Læsetid 8. min.

En af de bedste canariske øer at besøge er helt sikkert Gran Canarie – den største af de Canariske Øer. Øen er et lækkert charterferie rejsemål og kan tilbyde både storbyferie, badeferie og en hel masse seværdigheder. Klimaet er som regel altid i top – da øen ligger langt nok syd på til at der er varmt og dejligt både sommer og vinter. Så Gran Canaria er et perfekt rejsemål.

Men hvad skal man se på Gran Canaria? Det får du svaret på i denne spændende artikel.

Indhold:


Hvorfor skal du besøge Gran Canaria

Hvad enten du vil besøge øen om sommeren, eller om vinteren, så er Gran Canarie et perfekt besøgsmål. Øen har et fantastisk klima til både ferie om sommeren og om vinteren, da der ikke er de store forskelle på temperaturen. Det er der ikke fordi øen ligger tæt ved ekvator, og samtidig ligger lidt seperart fra fastlandet – ude i vandet.

Det gør øen helt ideel til at bruge som ferie destination.

Mange tager til Gran Canarie for at holde dase ferie og bare slappe af ved poolen eller havet. Det er også helt perfekt. Men du kan også sagtens bruge øen til at opleve store seværdigheder.

5 fede byer på Gran Canaria

Der er flere fede steder at bo på Gran Canaria samt byer at besøge. Jeg har udvalgt 5, som du roligt kan besøge eller bo i. Jeg har selv været i alle byerne og synes de hver især er unikke og et besøg værd.

Las Palmas

hvad skal man se på gran canaria - las palmas strand gran canaria
Stranden i Las Palmas
katedral i las palmas
Den store Katedral i Las Palmas

Hovedbyen og den eneste rigtige storby på Gran Canaria. Las Palmas er faktisk blandt de 10 største byer i spanien og har over 400.000 indbyggere – så det er en rigtig storby.



Byen har en god blanding af moderne storby og samtidig gammel historie. I Las Palmas er der rig mulighed for at finde lækre restauranter, shoppe i nye og gamle butikker, opleve bydelen Vegueta der er UNESCO verdens arv. Nåe ja – så har Las Palmas også en fantastisk strand – som faktisk er over 2 km. lang.

Så byen har ligesom eks. Barcelona, en fantastisk blanding af storby, kultur og badestrand.

Du kan læse mere og booke spændende seværdigheder i Las Palmas ved GetYourGuide (sponseret)

Maspalomas og Playa del Ingles (den engelske strand)

De to byer Maspalomas og Playa del Ingles er to byer, der er vokset sammen med tiden. De er beliggende i den sydlige del af Gran Canarie og er en af de største byer på øen.

Byerne er turistbyer, så det er ikke fordi der som sådan er en masse specielt kultur mv. at se. Men da byerne er forholdsvis store, er der til gengæld masser af underholdning. Det er lige fra shopping centre, natteliv, vandaktiviteter, fede strande, forlystelsesparker. Fra byerne kan du ligeledes købe ture til alverdens aktiviteter. Du kan læse mere, samt booke billetter til flere af tingene igennem GetYourGuide (sponseret).

Jeg har været i Maspalomas flere gange og det er et fantastisk sted og vejret har været dejligt hver eneste gang.

Hvis du er i Maspalomas – så skal du i øvrigt tage til Dunas De Maspalomas – det kan du læse mere om nedenfor.

Puerto De Mogán – lille paradis

havn puerto de mogan gran canaria
Puerto De Mogan

Byen Puerto De Mogan er et lille paradis på Gran Canaria. I byen finder du en af de smukkeste strande på Gran Canaria – den hedder Playa Puerto De Mogan. Stranden er ikke så stor som stranden i Las Palmas, men tilpas stor nok til at man ikke føler sig klemt af de andre gæster.

Selve byen er charmerende, særligt omkring havnen, hvor du kan opleve smalle gader, hængende blomster og afslappet stemning.

Det er ikke den største by, men den har alligevel rigelig til at man sagtens kan bo der i en ferie, eller besøge den på en dagstur.

Artenara – fantastisk bjergby

Bjergbyen med den fantastiske udsigt. Byen er den højest beliggende i Gran Canaria. Gran Canaria er kendt for at have mange grotter, som i gammeltid blev brugt til huleboere. Grotterne kan de se flere steder i de store klipper. I Artenara kan du komme helt tæt på dem og se hvordan de i dag er omdannet til huse i stedet (læs mere om det i seværdighederne nedenfor).

I byen er kirken Ermita de La Cuevita, som er en meget unik grottekirke. Den er et besøg værd.

Det er med sine cirke 1.000 indbyggere ikke en særlig stor by– så byen er nok mest egnet til en dagstur eller en enkelt overnatning.

Jeg har fundet en dagstur, hvor du kommer bl.a. kommer forbi byen.

Dagstur til Artenara : Guided tur til Gran Canarias centrum inkl. mad

Teror – hyggelig halvstor bjergby

bjergbyen Teror - gågade
Gågade i byen Teror
bjerg by gran canaria gågade
Gågaden i Teror

Det er en dejlig afslappende halvstor bjergby (ca. 13.000 indbyggere). Byen ligger via lidt kringlede bjerg veje på toppen af et bjerg. Den har en rimelig størrelse, så der er muligheder for overnatning samt mange restauranter.

Byen er en klassiske spansk bjerg by, som er virkelig charmerende og hyggelig at gå rundt i. Der er som i andre spanske byer, ofte marked i byen.

Hvis du ikke selv har lejet en bil – så har jeg fundet en dagstur du kan tage: Tur til Teror og San Mateo sponseret

9 fede seværdigheder på Gran Canaria

Der er tons vis af seværdigheder og oplevelser på Gran Canaria. Nedenfor kan du læse om nogle af de bedste – jeg har selv prøvet dem og har selv været fascineret af dem.



Gran Canaria har oplevelser både til vand, på land og i luften – eller det føles sådan på Rogue Noble. Så uanset hvilken type ture og seværdigheder på Gran Canaria du vil opleve – så har øen oplevelsen til dig.

De bedste seværdigheder på Gran Canaria:

Roque Noble – Den største oplevelse på Gran Canaria

sti til roque noble gran canaria
Stien op til Roque Noble (th)

Den største seværdighed på Gran Canaria er efter min mening Roque Noble. Roque Noble er en kæmpe sten, som ligger lige præcis midt på Gran Canaria. Det er samtidig et af de højeste punkter på Gran Canaria.

Du skal besøge Roque Noble, hvis du vil have en natur oplevelse – du ikke finder mange andre steder. Du vil opleve en fantastisk udsigt 360 grader over Gran Canaria og ikke mindst det naturskabte i form af en kæmpe sten. Selve stenen menes at være blevet skudt op på toppen af en vulkan – nu står den majestætisk og er et meget unikt syn.

Du parkerer ved vejen (obs på det kan være svært at finde parkering) og skal herefter gå ca. 2-3 kilometer ind i skoven og via stier gå op igennem klipperne, til du kommer til toppen. Her vil du stå i 1.949 meters højde og kunne få fantastiske billeder. Du kan (hvis du tør), gå helt hen til den store sten – men vær obs på der kan være langt ned.

Populære billetter til Roque Noble (reklame):

Dette er en fantastisk seværdighed på Gran Canarie for både voksne og børn (selvom der er lidt vej at gå fra pakeringspladsen)

Der er som regel en lille pop-up kiosk ved parkeringspladsen, hvor du kan købe vand, is mv. – det kan være tiltrængt efter gåturen.

Jeep safari – book gerne på forhånd her

Hvis du vil opleve Gran Canaria på en anderledes måde – så skal du prøve en Jeep tur. Det er en forholdsvis billig måde at opleve noget af de vilde natur, som øen har at byde på.

Der findes forskellige ture, og der er mulighed for at blive hentet og afleveret direkte på dit hotel.

Det gode ved en Jepp safari tur, er at det er en guided tur. Så de kender alle de flotte steder og alle de gode restauranter.

Der er lidt forskellige ture, fælles for dem alle er, at det altid er en fed oplevelse.

Ørkenen Dunas De Maspalomas

dunas de maspalomas gran canaria
Ørkene Dunas De Maspalomas

Gran Canaria har en rigtig ørken, som du frit kan besøge. Den ligger i den sydlige del af Gran Canaria ved byen Maspalomas. Ørkenen hedder Dunas De Maspalomas.

Selve sandet i ørkenen, kommer faktisk fra Afrika, er er båret over vandet via blæsten og storme. Dunas De Maspalomas er et stort område og det er virkelig fantastisk at besøge.

Ørkenen er stor nok til at du faktisk føler du er kommet til en øde ørken. For hvis du bevæger dig ind i ørkenen, vil du opleve, at du går over den ene sandbanke efter den anden, uden at kunne se andet end sand og buske.

Du skal dog ikke være bange for at fare vildt – for bliver du ved med at gå kommer du til stranden. Hvis du følger stranden til højre i retning mod lystårnet – så kommer du til bydelen Meloneras – en hyggelig bydel lige op til Maspalomas. Går du til den anden side kommer du til Playa del Ingles.

Jeg har haft mine børn med i ørkenen og de elskede det. Det var fantastisk at løbe op og ned af de store sandbanker. (Jeg synes faktisk også det var vildt sjovt).

Det er i øvrigt muligt at komme på Camel safari i ørkenen – her rider du på Camel og oplever ørkenen på rigtig ørken maner. Book gerne billetterne på forhånd.

Fantastisk Aquarium – Poema del Mar

I den nordlige del af Las Palmas ligger et fantastisk og unikt aquarum – det er Poema Del Mar. Her kan du opleve virkelig mange forskellige arter af fisk og andre havdyr. Der er 35 forskellige økosystemer og over 350 forskellige havdyr.

I Aquariet har de verdens største buede glastank. Heri kan du bl.a. opleve hammerhajer, blæksprutter og andre spændende havdyr. Du kan også se dyrene land, idet der er også er lavet en indendørs jungle.

Puerto De Mogan – Gran Canarias lille Venedig

puerto de mogan gran canaria havnen
Gåtur rundt ved havnen i Puerto De Mogan
stranden i puerto de mogan gran canaria
Stranden ved Puerto De Mogan

Vil du besøge en hyggelig tur til en lille strandby, så skal du tage forbi Puerto De Mogan. Det er en fantastisk dejlig by, som ligger i en lille bugt lige ud til vandet. Byen kaldes også Gran Canaries Venedig – for omkring havne området, er der specielt og flot. Du må dog ikke forvente at det er ligesom det rigtig Venedig (for det er det slet ikke) – men det er hyggeligt og flot.



Som tidligere nævnt er der også en fantastisk strand. Selve stranden ligger i inde i byen i bugten. Det er en perfekt sandstrand – som bare er top lækker at besøge. Jeg synes det er en af de bedste strande på Gran Canaria.

Besøg evt. en af de lækre restauranter lang strand promenaden bagefter.

Canoying i Gran Canaria

Er du til en fed og lidt action oplevelse – så skal du prøve Canyoing. Det er så fantastisk.

Canoying går i sin helhed ud på af følge en kløft med vand fra et punkt til et andet. Men følger vandet. Det betyder, at nogle steder, skal du kurre ned gennem et vandfald, andre steder skal du hoppe fra et niveau til et andet og andre gange skal man rapelle, for at komme til næste niveau.

Det er virkelig en fantastisk oplevelse – som kan få adrenalinen op at køre, samt rykke nogle personlig grænser.

Der er forskellige ture og sværhedsgrader.

Artenara og Barranco de Guayadeque

Gran Canaria er kendt for sine mange klippehuler. Dem kan du bl.a. opleve når du kører rundt på øen. Hvis du holder godt øje med klippesiderne, kan du ofte ane små huler lavet i klipperne. Der har den oprindelige befolkning boet.

I byen Artenara er der et lille hulemuseum “Museo Etnográfico Casas Cuevas de Artenara“. Her kan du komme ind og se hvordan nogle af klippehulerne ser ud i dag – altså hvordan de er lavet om til “moderne” boliger. Det er meget unikt og en anderledes oplevelse. Du kan læse lidt mere om det Turisme De Artenara (desværre på spansk)

Book billetter: Guidet tur til centrum af Gran Canaria

Et andet sted du kan besøge klippehuler er i “Barranco de Guayadeque“. Her har de også klippehuler. I den ene er der også en restaurant – det er også virkelig et besøg værd.

Klippehule restauranten i Barranco de Guayadeque hedder “Restaurant El Centro” – den kan du læse mere om på Restauranteelcentro.com

Bådture på Gran Canaria

Det er så mange lækre steder at sejle ved Gran Canaria. Der er også rig mulighed for at tage på en sejltur fra næsten alle de større kystbyer på øen.

Der er forskellige ture, eksempelvis ture hvor i går efter at se delfiner, ture hvor man bader fra båden, fisketure og ture hvor man bare nyder havet og den smukke udsigt.

Så der er rigelig med forskellige ture, som kan dække de fleste behov.

Generelt er det bare utroligt smukt at tage en sejltur på Gran Canaria.

Jeg har fundet et link, som viser nogle af de forskellige sejlture du kan booke rundt omkring på Gran Canaria.

Andre spændende seværdigheder på Gran Canaria

Der findes i øvrigt masser af andre spændende oplevelser og seværdigheder på Gran Canaria. Blandt flere forskellige guidede tur i nogle af byerne, spændende bådture, dykker eller snorkleture.

Du kan læse meget mere om de forskellige ture på GetYourGuide – Seværdigheder på Gran Canaria sponseret

Del denne artikel
Mads Riberholt

Mads Riberholt

Jeg hedder Mads Riberholt og det er mig der skriver her på StorbyGuide.dk. At rejse er min helt store passion. Jeg elsker at komme ud i verden og opleve nye steder, kulturer og ikke mindst byer.
Mit mål med siden, er at gøre det let for dig at planlægge din rejse. Det gør jeg gennem spændende indlæg, anbefalinger af hoteller og seværdigheder, interviews og meget mere.

Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments