Sommerferie på Mallorca med børn – 4 perfekte byer

Sommerferien med børnene er for mange årets højdepunkt, hvor familien skal være sammen om en fantastisk oplevelse. Derfor er det vigtigt, at alle får en god ferie, både forældre og børn. Få nogle gode bud på hvor du skal holde sommerferie med børn.

For mange er det en stor investering, der er sparet op til over et helt år og derfor ønsker man sig en perfekt ferie, hvor børnene kan se tilbage på nogle unikke oplevelser. Der er uendeligt mange muligheder og derfor er det vigtigt at tænke sig godt om inden rejsen bestilles. I denne artikel vil vi se lidt nærmere på nogle oplagte rejsemål, hvis børn og voksne skal en uforglemmelig sommerferie.

Indhold:


Mallorca med børn – Den klassiske

Danskerne har i mange år haft Spanien som yndlingsdestination, når der skal vælges charterrejse og især Mallorca har, med god grund, været foretrukket af mange børnefamilier. Alene flyvetiden på ca. tre timer gør det overskueligt og let tilgængeligt for børnefamilier. I sommerferien lander der intet mindre end ca. 230.000 danske turister. Øen har I mange år været en turistmagnet, så det er ikke her man skal rejse til for at opleve uspolerede perler eller autentiske landsbyer, men Mallorca lever af turister, så de har helt styr på hvordan en god ferie skabes.

Alcudia

mallorca by
Alcudia

Læs også: De bedste oplevelser på Mallorca

Det er dog ikke helt lige meget, hvor på øen man som børnefamilie vælger at holde ferie. Der er fx stor forskel på strandene rundt på øen, hvor der flere steder er klippelignende strande, der ikke ligefrem indbyder til hygge for de mindste i familien. En sikker vinder for de fleste børnefamilier er området omkring Alcudia. Her er der store brede strande med fint sand og vandet er børnevenligt, da det kun langsomt bliver dybere. Alcudia er populært, så der er rigtig mange turister i sommerferien og mange børnefamilier. Heldigvis er der som nævnt brede strande, så en tur på stranden vil ikke opleves som en klaustrofobisk oplevelse med alt for mange mennesker. Ca. 5 kilometer fra Alcudia findes Playa De Muro, der byder på samme lækre strand som Alcudia, men i Playa de Muro er der mere roligt. Et oplagt valg, hvis man ønsker den fantastiske strand og gerne vil have muligheden for at besøge det mere pulserende Alcudia.

Booking.com

Port de Pollensa

Alcudia er uden tvivl den største magnet for børnefamilier, men der er bestemt også andre muligheder, hvis man vil vælge noget der er knap så overrendt af børnefamilier. En oplagt mulighed er byen, der hedder Port de Pollensa, hvor der er både smukt og ideelt for børnefamilier. I byen er der en afslappet atmosfære og noget af det tætteste I kan komme på det ægte Mallorca. I byen færdes turister side om side med de lokale, der bidrager til en afslappet og hyggelig stemning. Den 6 kilometer lange sandstrand byder på lækkert finkornet sand samt stille vand, der kun langsomt bliver dybere.

Booking.com

Cala Millor

Cala Millor strand mallorca

Ned langs Østkysten på Mallorca er der flere byer, der ikke egnet til badning for børn med flere klipper, der gør vandleg næsten umuligt. Flere steder er der dog små laguner, hvor der findes lidt sandstrand. Et oplagt valg på Østkysten er dog Cala Millor, der ligger halvvejs nede af Østkysten. Her er der en livlig strandpromenade med restauranter, barer og de obligatoriske souvenirbutikker.  Den lækre strand i Cala Millor er hele 40 meter bred og knap to kilometer lang. Stranden byder desuden på en lang række aktiviteter for børn i alle aldre.

Booking.com

Magaluf

Afslutningsvis skal det siges at byen Magaluf nok bør undgås med børn, da byen kendt for sit ekstreme festliv. Det er her mange af Nordeuropas unge mødes for at give den gas i en uge på byens forskellige barer og diskoteker. Så tager du hertil, har du mulighed for at fest og møde andre festgalde mennesker.

Booking.com

Del denne artikel
Mads Riberholt

Mads Riberholt

Jeg hedder Mads Riberholt og det er mig der skriver her på StorbyGuide.dk. At rejse er min helt store passion. Jeg elsker at komme ud i verden og opleve nye steder, kulturer og ikke mindst byer.
Mit mål med siden, er at gøre det let for dig at planlægge din rejse. Det gør jeg gennem spændende indlæg, anbefalinger af hoteller og seværdigheder, interviews og meget mere.

Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments