3 storbyer for småbørn – Alt om Storbyferie med børn

Hvor skal man rejse hen, når man har børn med? Jeg har selv rejst rigtig meget med mine børn og særligt til storbyer. Nedenfor giver jeg dig 3 gode storbyer, som jeg selv har haft succes med at besøge – med klapvogn og bæresele.

Indhold:

Det er ikke alle byer der er lige gode, at besøge når man har småbørn med. Eksempelvis, vil jeg ikke mene at Venedig er det bedste sted at rejse hen med baby eller mindre børn. Det er simpelthen for besværligt at komme dertil, samtidig med at man har en hel masse pikpak (klapvogn, barnevogn mv.). Yderligere er det ikke det nemmeste at gå rundt i de gamle snoede gader i Venedig, hvis man samtidig skal føre en klapvogn.

Men alt kan lade sig gøre, og det kan det selvfølgelig med at rejse med småbørn til Venedig – men der er bare andre byer der er mere oplagte.

Ud over at vælge en god by at rejse til, er det også vigtigt lige at være helt skarp på hvordan man rejser med småbørn. Eksempelvis hvad skal man pakke når man rejser med en baby, hvordan planlægger man bedste flyveturen og hvad gør man hvis planerne ikke holder? På BabyHelp.dk, har de lavet en god oversigt med ” Rejse med baby – 7 gode råd til en succesfuld rejse med dit barn” – den artikel giver dig et godt udgangspunkt til hvordan du bedst rejser med dit lille barn.

Her kommet et par bud på nogle storbyer, som er gode at rejse i med babyer og småbørn.

I Hamborg med børn

hamborg kanalrundfart
Spiecherstadt i Hamborg

Tysklands 2. største by (kun overgået af Berlin), synes jeg er fantastisk med småbørn. Der er masser af ting at opleve i Hamborg for alle aldre.

Hamborg er ikke som sådan en gammel by. Selve byen har efter de forskellige krige, gennemgået en større forvandling og fornyet sig selv. Det har bl.a. betyder, at byen har store brede gader og og fine fortorv.

Det vil sige der er ikke en masse brosten, som stopper hjulene på eksempelvis klapvognen.

Når I er i byen, skal I selvfølgelig finde oplevelser, som I synes er spændende og tro mig, der er mange seværdigheder i Hamborg der er spændende! Det er dog ikke sikkert det lige er alle seværdigheder børnene synes er lige spændende – nedenfor er tre bud på gode steder i kan tage hen og hvor børnene kan brænde lidt krudt af.

I kan:

  • Tage i Grasbrookpark. En flot og ny stor legeplads i den skønne bydel Hafencity. Adresse: Am Grasbrookpark, 20457 Hamburg, Germany
  • Tage i Planten un blomen. Den største park i Hamborg. Her er dejligt både sommer og vinter. Adresse: Holstenwall 30, 20355 Hamburg, Germany
  • Gå en tur på Mönckebergstraße. Den store gågade er altid spændende at opleve og der er rig mulighed for at gøre et stop undervejs.

Gode links til ferie i Hamborg

I Rom med børn

gadekunstner i rom
Gadekunstner i Roms gader

Italiens hovedstad er perfekt hvis du har mindre børn med.

Der er så fantastisk mange seværdigheder inde omkring midtbyen, så der er rigelig at se på din ferie. Det at de fleste  seværdigheder i Rom, er samlet omkring centralt – gør at du kan gå rundt til det meste. Du er ikke afhængig af at skulle med offentlig transport – hvilket er rart når du har børn med.

Så har du mindre børn med, så er det bare at få dem op i barne- eller klapvognen og så gå derud af. Jeg tænker de vil nyde at sidde i vognen og blive kørt rundt, for der er gang i Rom by. Så der er masser at se på for børnene imens i går fra seværdighed til seværdighed.

Der er ét men – der er lidt brosten i Rom. Men jeg har selv kørt mine børn rundt i klapvogn i Rom, og det var bestemt til at klar.

Hvis børnene trænger til at spæne lidt rundt – så er der masser af åbne pladser overalt i byen, ligesom der også er små legepladser at finde.

I Barcelona med børn

barcelona oversigt
Oversigt over stranden i Barcelona. Storby og Strandferie kombineret.

Cataloniens hovedstad er endnu en by, der bestemt kan anbefales at rejse til, hvis du har mindre børn. Byen er stor og den har brede fortov og føles egentlig meget sikker at færdes i. Byen er meget fremkommelig for eks. barne- og klapvogne.

Barcelona har mange spændende bydele og oplevelser tæt på hinanden – og oplevelserne er vidt forskellige. Inden for et par kilometer har man den gamle bydel Barri Gotic, Gågaden La Rambla, den børnevenlige park ”Ciutadella Park”, Zoologisk have og ikke mindst stranden.

Særligt stranden i Barcelona er perfekt til børn. Det er en dejlig sandstrand, som ligger helt centralt i Barcelona. Du kan reelt kombinere din storbyferie med en strandferie. Området ved Port Olímpic, er meget godt hvis du har børn med.

Har du brug for lidt inspiration til planlægningen af din rejse, så kan du som nævnt læse den fine artikel “7 gode råd når man rejser med små børn

Del denne artikel
Mads Riberholt

Mads Riberholt

Jeg hedder Mads Riberholt og det er mig der skriver her på StorbyGuide.dk. At rejse er min helt store passion. Jeg elsker at komme ud i verden og opleve nye steder, kulturer og ikke mindst byer.
Mit mål med siden, er at gøre det let for dig at planlægge din rejse. Det gør jeg gennem spændende indlæg, anbefalinger af hoteller og seværdigheder, interviews og meget mere.

Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments