Storbyferie i påsken – gode og billige påske storbyer

Opdateret februar 2024

Vil du gerne holde storbyferie i påskeferien – så kommer her nogle gode bud på storbyer der er værd at besøge i påsken og foråret.

Der er så mange spændende storbyer, der er værd at besøge i påsken. Men nogle synes jeg er mere spændende end andre. Så du får her min liste over storbyer, jeg vil overveje at besøge i påsken. Særligt én by, synes jeg er speciel at besøge i påsken

Gode påske storbyer:


Storbyferie i Prag i påsken

prag slot

At tage til den tjekkiske hovedstad i foråret er rigtig dejligt. Det er ikke i Prag du finder de helt varme grader, men den flotte by giver nærmest varmen i sig selv. Det er en rimelig tæt bymidten, så byen er ikke så kold at gå rundt i.

Vil du gerne have en billig storbyferie i påsken, så er Prag også et godt bud. Jeg synes mange af de steder jeg har været, at priserne på mange varer, har været omkring 1/3 del af priserne i Danmark.

Prag i påsken og foråret er smuk og dejlig, og mange af seværdighederne er åbne. I marts er temperaturerne omkring 5-8 grader, mens det i april stiger til 8-14 grader.


Storbyferie i Barcelona i påsken

barcelona oversigt

Byen er altid fantastisk at besøge, men hvis du trænger til lidt forårsvarme i påsken, kan Barcelona være et godt bud. I marts er temperaturerne i Barcelona omkring 13-17 grader, mens de i april stiger til 16-19 grader. Samtidig er der god mulighed for møde solen.

Barcelona er perfekt til en kombi af storby og badeferie, for byen har en fantastisk strand. Men tager du afsted i det tidlige forår, skal du ikke forvente at vandet er meget mere end 14-15 grader – så det er lige til den kolde side.

Til gengæld er byen klar til turister, og der er bedre plads i byen ved denne tid, end eks. højsommeren.


Storby ferie i Rom i påsken – min favorit

colosseum i rom

En af de mest ikoniske og traditionsrige byer at besøge i foråret eller påsken er Rom. Med byens historie og religion, er der masser at opleve i Rom i påsken. For påsken er en højtid i Rom. I påsken kan man bl.a. se Paven velsigne folk på Peterspladsen foran Skt. Peterskirken. Samtidig er der fakkeloptog langfredag, hvor paven også deltager. Men udover at påsken betyder meget for de romerne, så er Rom ved påsketid, et fantastisk sted at besøge. Byen er åben for turister, men det er ikke højsæsonen – så der er god plads i byen.

I det tidlige forår i Rom, kan temperaturerne kommer helt op på 20 grader. Så en dag i Rom, med sol og 20 grader er nærmest som en sommer i Danmark. Det er fantastisk. Tænk dig til at sidde udenfor på en af Rom smukke pladser, på en lille cafe og nyde solen og en kop kaffe. Så bliver foråret ikke bedre.


Storbyferie i Venedig i påsken

venedig gondol

Åh Venedig. Den smukke by norditalienske by, er oplagt at besøge i påsken. Det er ikke en by, man bor i flere uger, for større er den ikke. Men den er perfekt til en forlænget weekend i påsken.

Venedig ved sommertid, er meget turistet, så hvis du besøger Venedig i påsken, slipper du for de mange turister. For Venedig i foråret, er ikke højsæson for turister. Temperaturen i Venedig ved påsketid er rimelig god. I marts ligger temperaturen i Venedig på 10-12 grader, mens de i april ligger lidt højere med 15-17 grader. Så det er fine temperaturer.


Storbyferie i Paris i påsken

eiffeltårnet i paris

Byernes by Paris, er oplagt at besøge i ved påsketid. Det er her den franske hovedstad for alvor vågner fra sit vinterhi og både by, blomster og træer springer ud. Der er mange oplevelser i Paris i påsken, men byen er ved denne tid, lige så skøn blot at vandre igennem. Paris er en storby, men mange af de flotte steder og seværdigheder, kan man godt gå rundt til. Så tag dig god tid, gå rundt i byen og nyd bygningerne og de flotte seværdigheder eks. Montmatre, Eiffeltårnet og Louvre.

Der er lidt påske arrangementer rundt om i påsken, hvis du er interesseret i det. Eks. holder mange kirker påskegudstjenster og der arrangeres påskeægjagt i nogle parker. Eks. Bois de Boulogne og Chaumont.


Storbyferie i Athen i påsken

akropolis athen

En af de varmeste storbyer at besøge i påsken er Athen. Den græske hovedstad, ligger med sin sydlige placering ud til Middelhavet, ret godt i forhold til sol og varme i påsken. Temperaturerne i marts i Athen er omkring 14-16 grader, men de i april stiger til omkring 17-20 grader. Så du kan få en behagelig forårsvarme i Athen. Athen ligger ud til vandet, men det er nok ikke en badetur du skal tage, for bade vandet i Athen i påsken er kun omkring 15 grader.

Der er masser af oplevelser og seværdigheder i Athen i påsken. Byen er vant til turister på denne årstid, og derfor er mange steder åbne. Bl.a. Akropolis, Zeustempler og nogle af de fine markeder i Athen.


Storbyferie i New York i påsken

oversigt manhattan i new york

Vil du på en lidt længere rejse i påsken, kan du vælge at tage til Storbyernes storby New York. Den fantastisk by, ligger på østkysten i den nordlige del af USA.

Temperaturerne i New York i marts er omkring 7-9 grader og stiger til 12-15 grader i april. Så du vil ikke opleve lige så varmt vejr som eks. i Athen eller Barcelona, men det er heller ikke nødvendigt. For hvis bare du husker lidt varme tøj, så mærker du det ikke, når du går rundt i byen. For der er så mange spændende ting i New York, der tager din opmærksomhed. Det at gå rundt på Manhattan mellem de mange store højhuse, smukke parker og seværdigheder er fantastisk.

Tager du til New York i påsken, er det ikke som sådan noget du vil mærke noget til. For påske er ikke som sådan, noget de fejrer en hel masse i New York (modsat eks. Rom). Der er ikke som sådan påske helligdage, og lukket i flere dage, som vi kender det fra Danmark – så de fleste butikker og seværdigheder har åbent.

Der vil dog stadig være forskellige påske arrangementer rundt om i byen både for børn og voksne. Eks. kan du opleve påskeægjagt rundt om i byen samt på Fifth Avenue kan du opleve en påskeparade.

Booking.com
Del denne artikel
Mads Riberholt

Mads Riberholt

Jeg hedder Mads Riberholt og det er mig der skriver her på StorbyGuide.dk. At rejse er min helt store passion. Jeg elsker at komme ud i verden og opleve nye steder, kulturer og ikke mindst byer.
Mit mål med siden, er at gøre det let for dig at planlægge din rejse. Det gør jeg gennem spændende indlæg, anbefalinger af hoteller og seværdigheder, interviews og meget mere.

Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments