TOP 10 seværdigheder i Barcelona – Dette skal du opleve

Disse seværdigheder skal du opleve i Barcelona

Hvad skal man se i Barcelona? Du er heldig! For du får her en guide til top 10 seværdigheder i Barcelona. Jeg synes selv, det er nogle af de bedste oplevelser i Barcelona.

Samtidig kan du også få ideer til, andre spændende ting at opleve i Barcelona (nederst på siden) – nogle seværdigheder er gratis og andre koster penge. Fælles for dem er at de er et besøg værd.

Du får også lidt unikke tips til seværdighederne og tips til hvordan du sparer tid og penge.

Indhold:

Spar penge med Barcelona CityPass

Det er værd at overveje at købe rabatkortet “CityPass” til Barcelona, så sparer du ofte både tid og penge når du er i byen. Generelt giver det adgang til nogle:

  • Gratis adgang til store attraktioner
  • Rabat på udvalgte seværdigheder
  • Spring køen over
  • Benytte hop-af hop-på turistbus.

Top 10 seværdigheder i Barcelona

seværdigheder i barcelona - la sagrada famlia indefra
La Sagrada Familia indefra

Der er så meget at opleve i Barcelona. Nedenfor er 10 Must see seværdigheder i Barcelona, samt andre spændende oplevelser – der er ligeledes links til hvor du kan booke billetter – gør du det hjemmefra, kan det ofte spare dig tid og penge.

Først lidt omkring det at have børn med i Barcelona samt nyttigviden omkring placeringen af seværdigheden.

Børn i Barcelona

Der findes mange oplevelser for børn i Barcelona. I oversigten nedenfor, er angivet, om vi tænker de er værd at besøge med børn.

Når der snakkes om børn, tænkes primært på børn mellem 3-9 år. Det vil sige vores vurdering af om de kan gå noget ud af seværdigheden.

Generelt kan man have børnene med overalt i Barcelona, og næsten alle seværdigheder, kan man have børnene med. Men det er selvfølgelig ikke alle der er lige spændende for dem.

Placering af seværdigheder

Da seværdighederne ligger placeret ud over hele Barcelona, specielt den centrale del af Barcelona, kan det være en fordel at planlægge dine ture rundt lidt på forhånd. Så du ikke skal alt for meget frem og tilbage. Godt nok er det let at komme rundt i Barcelona, men alligevel.

Hvis du kan lide at gå, er det muligt at gå rundt til de fleste seværdigheder i det centrale Barcelona. Bare det at gå rundt i Barcelona, og opleve atmosfære, små gader, pladser, specielle bygninger, strandpromenaden er en oplevelse i sig selv.

Og lad os så komme til de bedste seværdigheder i Barcelona…

1. La Sagrada Familia – Fantastisk oplevelse

la sagrada famlia udefra
Indgangen til La Sagrada Familia
trapperne ned fra la sagrada familia tårnet
Trappen ned fra tårnet i La Sagrada Familia – ingen gelænder og man kan se helt ned!

Dette enorme evighedsbyggeri er så fascinerende på alle måder. Detaljerne i byggeriet, som har stået på i mere end 100 år, er så mange. Man forstår godt hvorfor det tager lang tid at bygge kirken.

Den ligger i bydelen Eixample lidt uden for det helt centrale af bydelen.

Det er et must at tage ind og se kirken, samt en tur i et af de to tårne. Fra tårnene kan du få en flot udsigt, og samtidig se kirken lidt fra oven. Har du højdeskræk? Så glæd dig til den smalle vindetrappe på vej ned.

Hvis du har planer om at skulle op i tårnet, så undersøg først om dine børn må komme med – der kan være aldersgrænse på dette.

Det vil anbefales at booke dit besøg til kirken og tårnet, så du er sikker på der er plads til dig (der er rigtig mange mennesker der gerne vil se kirken).

Du kan spare tid ved bestille billetter inden du kommer La Sagrada Familia.

Gode billetter til La Sagrada Familia (reklamelink)

BØRNEVENLIG: JA (MEST STØRRE) ÅRSTID: ALLE

KLIK PÅ BILLEDET for at finde flere billetter til La Sagrada Familia

Powered by GetYourGuide

TIP – Antonio Gaudi er begravet under kirken – det er også muligt at besøge dette, når du er ved kirken. Søg evt. på “Antonio Gaudis tomb” – for at finde yderligere info.

Gå til toppen

2. Parc Guell – Dejligt afbræk på ferie

parc guell i barcelona
Parc Guell lidt uden for Barcelona centrum er smuk og viser Gaudi fantastiske og kringlede arkitektur

Parken er har Gaudi som afsæt. Den er smuk og ligger i Gracia med en høj flot beliggenhed og er samtidig fyldt med speciel arkitektur. Her får du virkelig en ide om hvem og hvad Gaudi kunne med eksempelvis mosaik og arkitektur.

Det anbefales at tage transport derud, da det vil tage noget tid at gå.

Vil du til Park Guell, så køb billetter i god tid.

Gode billetter til Park Güell

BØRNEVENLIG: JA ÅRSTID: ALLE

3. Parc de la Ciutadella

park i barcelona med springvand
Springvand i Parc la ciutadella

Parc Ciutadella er en flot park midt i Barcelona, det er ved en af indgangene til parken at Triumf buen står.

Er du i Barcelona med børn, du elske at kunne rende lidt rundt i parken. Du kan med fordele tage en lille sandwich med at nyde den i parken. Her vil du også kunne se de lokale dyre eks. Yoga, løbe mv.

BØRNEVENLIG: JA ÅRSTID: ALLE

Gå til toppen

4. Barcelona Zoo

Barcelona zoo løve
Barcelona Zoo er fantastisk flot og et dejligt afbræk på din storbyferie

Barcelona Zoo ligger i forlængelse af parken Parc de la Ciutadella. Det er en flot og rimelig stor zoologisk have. Der er over 2.000 forskellige dyr, mange forskellige planter buske og træer. Den er bestemt et besøg værd.

TIP – En perfekt dag med eller uden børn i Barcelona – kunne være en tur i Parc La Ciutadella, efterfulgt af en tur i Zoo og afsluttet med en tur på stranden, som ligger i rimelig gå afstand herfra.

Læs mere om selve Barcelona Zoo

BØRNEVENLIG: JA

5. Tovbane og fæstningen på Mont Juic

tovbane til mont juic
Udsigt fra La Sagrada Familia – Mont Juic i baggrunden

Turen op til toppen af Mont Juic er fantastisk. Du vil se Barcelonas mere og mere skyde frem, som du kommer højere op – og du får virkelig fornemmelsen af at Barcelona er en kæmpe by.

Fra toppen er udsigten endnu bedre. Det er heroppe muligt at se den gamle fæstning.

Turen ned fra toppen er ligeledes rigtig flot og på vej ned, hvis du følger vejen, er der en lille cafe og legeplads, til en dejlig lille break. Der kan være lidt langt for mindre børn at gå.

TIP – Du kan yderligere kombinere en tur på Mont Juic med at tage videre til den olympiske by og se anlægget lidt udefra. Herfra er der heller ikke langt til Font Magica og Den spanske landsby (se mere nedenfor) eller shopping i den gamle tyrefægterarena.

For at komme frem til Tovbanen, kan du tage metroen. Alternativet er at gå op til Tovbanen, som først starter lidt oppe af bjerget – det er en frisk, flot og hård tur at gå.

BØRNEVENLIG: JA(MEST STØRRE) ÅRSTID: ALLE

Gå til toppen

6. Det olympiske stadion / område

olympiske stadion i barcelona
Noget af det Olympiske område i Barcelona – i dag et stor park område

Det olympiske anlæg, blev brugt til de olympiske lege i 1992. Det er et stort kompleks. I dag bliver eks. Stadion brugt til koncerter. Den store OL plads foran stadion, kan bruges til et lille break og børnene kan rende lidt rundt.

Et besøg på det olympiske stadion kan evt. kombineres med et besøg i Poblo Espanol. Her er det muligt at komme lidt tilbage i tiden. Det er ok til børn, og det er muligt at finde spise steder derinde.

BØRNEVENLIG: DELVIS

Gå til toppen

7. La Boqueria og ramblaen

Ramblaen må nævnes, når man snakker Barcelona. Det er ofte herfra man snakker ud fra, når det skal forklare hvad ting i Barcelona ligger. Ramblaen er i princippet en rigtig stor gågade, med veje på begge sider.

Der er som regel mange mennesker og området er forbindelsespunkt til flere steder. Eks. De gamle bydele, Place de Catalunya og havnen.

Gaden er spændende og seværdig. Der er masser af liv, folk der optræder, små gadebutikker, souvenirs og en masse restauranter på begge sider af gaden.

TIP – Vær opmærksom på at der kan være mange mennesker, hvilket kan tiltrække lommetyve.

I den ene side af La Rambla og ca. midtpå, ligger et specielt marked La Boqueria. Dette er et helt specielt marked, som byder alle dine sanser velkommen. Der er en meget speciel atmosfære på dette marked. Det er ligesom at træde tilbage i tiden! Det er muligt at købe primært mad, frugt, fisk, nødder mv. Prøv dig lidt frem og oplev nogle spanske specialiteter.

Et besøg på Placa Reial er et dejligt og smuk break på en tur på Ramblaen – her kan nydes en is og cafe besøg. Pladsen ligger lige op til Ramblaen, ca. midt på Ramblaen.

8. Barcelona Aquarium

Et besøg i Barcelona Aquarium på spansk L’Aquàrium de Barcelona, er et dejligt afvekslende stop på din Barcelona ferie. Det er et rigtig stort aquarium, med over 11.000 dyr og flere forskellige typer af aquarier.

Du kan bl.a. opleve hajer, rokker, pingviner samt en 80 meter lang undervandstunnel. Barcelona Aquarium er et af de mest besøgte steder i Barcelona.

Et besøg i Barcelona Aquarium kan fint kombineres med en tur på Ramblaen og den gamle bydel.

BØRNEVENLIG: JA

Klik på billedet for at læse mere

9. Font Magica

Font magica, arena shoppingcenter, plaza espanya
Springvandet Font Magica

Om aftenen når mørket nærmer sig, strømmer folk til dette springvand placeret op til Placa Espanyol – ja faktisk over 2,3 mio. besøgende over et år.

Font Magica er en gratis oplevelser, der består af musik, lysshow og springvand kombineret i en fest – det er en fantastisk afslutning på en forhåbentlig god dag i Barcelona.

Det er ikke hver aften du kan opleve springvandshowet. Fra april og til oktober, er det normalt 1-2 gange om aftenen, startende omkring kl. 21.00.

Font Magica, kan fint kombineres med en aften shoppingtur i Arenas Shoppingcenter, samt et besøge på Mont Juic(læs mere ovenfor), det olympiske område samt Poblo Espanyol (læs mere nedenfor).

OBS. Da der kan være mange mennesker, kan man komme til at stå lidt tæt – så være opmærksom på lommetyve.

BØRNEVENLIG: JA

10. Stranden og strandpromenaden i Barcelona

stranden i barcelona
Stranden ved Barcelona og Barceloneta

Hvis du er i Barcelona, er det et must at tage en tur til stranden, samt gå en tur på strandpromenaden.

Stranden i Barcelona har rigtig fint sand, og det fortsætter ud i vandet. Så der er rigtig gode badeforhold – både til børn og voksne.

En bade tur, kan fint kombineres med en gå tur på strandpromenaden – her er det også muligt at spise, da der ligger restauranter langs dele af promenaden.

Læs mere om stranden i Barcelona

BØRNEVENLIG: JA

Andre seværdigheder i Barcelona

  • Camp Nou – er et must, specielt hvis du er fodbold interesseret. Camp Nou har sin egen side på StorbyGuide.dk – læs mere her
  • Den spanske by Poblo Espanol (God til børn) – Landsby der ligger centralt i Barcelona, hvor man kan komme lidt tilbage i tiden. Lidt a la Den gamle by i Århus. Kan med fordel kombineres med en tur omkring det olympiske stadion og evt. Mont Juic. Du kan læse mere om landsbyen her
  • Case Mira – Et af Gaudis mest spændende byggerier – og samtidig museum. Det er fantastisk hvordan Gaudi kunne udforme bygninger – dette er et fantastisk eksempel. Læs mere om Casa Mila her eller BOOK BILLETER HER
  • Formel 1 i Barcelona køres engang om året omkring maj måned (dog er der træning et par gange yderligere) – men er du til de hurtige Formel 1 biler, har du mulighed for at se det i Barcelona. Se hvornår på Formel1 HER
  • Husk Barcelona CityPass  (sponseret)

Gå til toppen


Del denne artikel
Mads Riberholt

Mads Riberholt

Jeg hedder Mads Riberholt og det er mig der skriver her på StorbyGuide.dk. At rejse er min helt store passion. Jeg elsker at komme ud i verden og opleve nye steder, kulturer og ikke mindst byer.
Mit mål med siden, er at gøre det let for dig at planlægge din rejse. Det gør jeg gennem spændende indlæg, anbefalinger af hoteller og seværdigheder, interviews og meget mere.

Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments