La Sagrada Familia Barcelona – alt om katedralen

Introduktion

Når man tænker på Barcelona, så tænker man oftes på stranden, tapas, solskin og den store katedral La Sagrada Familia. Den enorme kirke er en af Barcelonas allerstørste seværdigheder og det er ikke uden grund. Den er fantastisk at opleve.

Hurtig info om La Sagrada Familia

Prisklasse: 💰💰💰 (Mellem)
Familievenlig: ✅ (Ja)
Lokal valuta: EUR

Fakta om La Sagrada Familia

La Sagrada Familia (oversat: hellig familie) er en af de største seværdigheder i Barcelona, der kommer årligt 3-4 mio. turister og besøger den store katedral.

Kirken er designet af den kendte designer Gaudi (som står bag flere spændende bygninger i Barcelona). Det er hans absolutte hovedværk. Byggeriet startede i år 1874 og har faktisk været i gang lige siden. Det er ikke uden grund, at man kalder kirken for den ufuldendte kirke. Der bygges fortsat på den, og forventer at den er færdig omkring 2026.

Så ender det også med at have taget næsten 150 år.

Det er en fantastisk bygning, i ægte gotisk Antonio Gaudi stil.

Praktisk info om La Sagrada Familia

  • Åbningstid normalt 9-18 (men det kan variere lidt hen over ugen)
  • Højde: 172,5 meter (det højeste tårn)
  • 18 tårne i alt. Du kan komme op i 2 af dem.
  • 3-4 mio. besøgende årligt.
  • Antonio Gaudi er begravet under kirken i Krypten
  • Beliggende centralt i bydelen Eixample
  • Fantastisk flot kirke både indvendig og udvendig

Book billetterne her og spring køen over

Billetter til La Sagrada Familia

Som du kan læse, er der virkelig mange besøgende – det skal dog ikke afholde dig fra også at besøge kirken. For der er rigelig plads til alle. Men det kan bestemt anbefales at booke billetter på forhånd og særligt spring-køen-over billet. Så er du sikret at du kan komme rimelig hurtigt ind.

Når du booker billetter, så vil jeg anbefale at booke billetter til at komme op i tårnene også. Det er unikt og smukt. Der er en fantastisk udsigt i toppen af tårnet.

Book også gerne billetter til så tidlig på dagen, der er flest ledige tider.

3 gode råd til at besøge La Sagrada Familia

Området omkring La Sagrada Familia

La Sagrada Familia ligger i det skønne arketiktoniske kvarter. Det er et kvarter der har gennemført en stor forvandling, særligt for en årrække siden. Her blev bydelen særligt præget af den kendte arkitekt Antoni Gaudi.

Du kan derfor i området, ser flere af han bygninger eks. Casa Mila. Det er et dejligt og spændende kvarter at gå rundt i.

Hotel og overnatning i nærheden af La Sagrada Familia

Som nævnt ligger La Sagrada Familia i et rimelig rolig og mondænt kvarter i Barcelone. Der er rimelig tæt på det helt centrale Barcelona samt stranden.

Det gør området til et godt område at bo i i Barcelona.

Nedenfor er et kort, som er centreret omkring La Sagrada Familia, så du let kan finde hotel i dette område.

Booking.com

Kilder og referencer

(Links)

Del denne artikel
Mads Riberholt

Mads Riberholt

Jeg hedder Mads Riberholt og det er mig der skriver her på StorbyGuide.dk. At rejse er min helt store passion. Jeg elsker at komme ud i verden og opleve nye steder, kulturer og ikke mindst byer.
Mit mål med siden, er at gøre det let for dig at planlægge din rejse. Det gør jeg gennem spændende indlæg, anbefalinger af hoteller og seværdigheder, interviews og meget mere.