Top 5 storbyer med strand i Europa

Findes der noget bedre en at kombinere en storby ferie med en strandferie? Nej vel. Derfor hat jeg samlet en liste over nogle af de bedste storbyer i Europa med strande. Så kan du nemt finde det bedste sted til din næste storby ferie.

Jeg har valgt at fokusere på Europa, da det er let at komme hertil, og fordi der er nogle rigtig gode storbyer, hvor strandende er nogle af de bedste i verden.

Storbyer med strand:

Barcelona

strand i barcelona

Den spanske storby Barcelona, er noget nær det perfekte rejsemål, hvis du gerne vil have storbyferie med stand. Barcelona strande ligger helt inde i byen, så det er let at enten gå til den eller tage metroen. Samtidig er stranden i barcelona, virkelig lang og fantastisk flot. Der er klar vand og fint sand. Nogle steder bliver det hurtigt dybt, mens andre steder er mere lavt, så det er godt til børn. Dermed er stranden perfekt til en ferie med eller uden børn.

Lang stranden er der masser af liv og muligheder for at spise.

Selve barcelona by er også fantastisk. Den katalonske hovedstad er en rigtig storby, hvilket betyder der er masser af liv og masser af oplevelser og seværdigheder.

Af specielle oplevelser i Barcelona er f.eks.

Hvis du skal bo i Barcelona, så er der flere gode bydele at vælge imellem. Generelt – lad være med at bo for langt uden for centrum, så slipper du for at bruge for meget tid på transport.

Athen

billede over athen
Vandet og strand oppe til venstre i billedet over Athen

Athen er også en fantastisk storby, som har stranden næsten helt inde i centrum. Hvor stranden i Barcelona, ligger mere eller mindre op af centrum, så ligger den i Athen et par kilometer væk. Men det er let at komme dertil. Så at tage til stranden Præius Beach er bestemt værd at gøre. Stranden er ikke helt så fin sandet, som eks. i Barcelona, men den er bestemt fin nok til at man sagtens kan tage en dase dag og nyde vandet. Det er også fint til børn.

Athen er perfekt til storby og strand ferie, for der er virkelig meget at se i den græske hovedstad. Af specielle seværdigheder og oplevelser i Athen kan nævnes:

Hvis du skal bo i Athen, så synes jeg det gælder lige som i andre storbyer – forsøg at bo forholdsvis centralt. Så slipper du for offentlig transport og sparer dermed en del tid.

Læs mere om Athen:

Palma de Mallorca

strand mallorca

På Mallorca har hovedbyen Palma en fantastisk kombination af strand og storby. Palma er centrum og hovedby på Mallorca, og det betyder generelt at der er rigtig storby stemning. Palma lidt udenfor centrum en fantastisk lang strand. Den ligger vest for byen. Sandet er perfekt og havet er også helt i top. Så det er en rigtig fin strand du finder her. Der er en fin strandpromenade, hvor der er flotte palmer – så det er perfekt sydlandsk stemning.

Palma by er også en rigtig fin by. Den er stor, flot og har masser af seværdigheder og opleveser. Så Palme er en perfekt kombi til en storby strandferie, enten med eller uden børn.

Af specielle ting at se i Palma er eks.:

Hvis du skal bo i Palma, synes jeg du skal forsøge at bo omkring gå afstand til stranden og centrum. Så bor du rimelig centralt.

Læs mere om

Nice

strand nice

Den smukke franske storby Nice, har noget af det flotteste vand. Det er ikke uden grund at man kalder det ”Cote d Azur”. For vandet er virkelig Azur blå og det er virkelig flot. Selve stranden i Nice ligger helt centralt, kun få 100 meter fra den gamle bydel. Så det er næsten ikke nemmere.

Samtidig er stranden virkelig lang og følger den flotte strandpromenade ”den engelske promenade”. Det er en af de flotteste promenader i Europa, for du har det Azur blå vand, stor bred promenade og skønne Nice by i baggrunden.

Stranden i Nice er ikke direkte sandstrand, men i stedet lidt stenet, med mange små sten. Det er dog ikke noget der strandoplevelser dårligere – for stenene er ikke skarpe. Ved stranden i Nice, kan du til tider opleve fede bølger.

I Nice by er der også et væld af oplevelser og bare det at gå rundt i byen er en oplevelse i sig selv.

Ting du skal gøre på din ferie i Nice er eks.:

Hvis du vil bo rimelige centralt, så bo i gå afstand til stranden og gerne i den ende mod slotsbjerget.

Venedig

venedig gondol

En by man nok ikke forbinder direkte med en standferie er Venedig. Men næste lige ved siden af Venedig, ligger en fantastisk lang og flot strand. Det er en af de længste strande (over 10 km.), så der er rigelig plads til at slappe og af og nyde det dejlige vand.

Stranden hedder Lido de Venezia og ligger på den kyst der strækker sig foran selve Venedig. For at komme dertil, skal du lige tage en vandbus – men vandtransport er helt normalt i Venedig, så det er meget let.

Langs Lido De Venezia ligger der også en masse hoteller. Så du kan vælge at bo her også sejle ind til Venedig, når du gerne vil se lidt mere by. Men at bo ved stranden i Venedig er dog også ganske fint. Der er lidt by samt muligheder for at spise og hygge. Samtidig er det fedt at bo helt tæt ved vandet. Skal du bo her eller til stranden, så vær i den ende der er tættest på Venedig.

Så Venedig er perfekt til strand og storby. Samtidig er Venedig er af de byer man bare skal opleve. Denne er unik – på sin helt egen måde.

Af oplevelser i Venedig er eks.:

Her er et par andre nyttige links, hvis du skal på ferie i Venedig:

Booking.com
Del denne artikel
Mads Riberholt

Mads Riberholt

Jeg hedder Mads Riberholt og det er mig der skriver her på StorbyGuide.dk. At rejse er min helt store passion. Jeg elsker at komme ud i verden og opleve nye steder, kulturer og ikke mindst byer.
Mit mål med siden, er at gøre det let for dig at planlægge din rejse. Det gør jeg gennem spændende indlæg, anbefalinger af hoteller og seværdigheder, interviews og meget mere.

Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments