Oplev storbyen Barcelona

Fantastiske Barcelona giver dig strand og storby

Barcelona er en fantastisk storby at besøge. Byen har alt. Storby atmosfære, gamle hyggelige kvarterer, unikke arkitektur, sport og ikke mindst en af verdens bedste strande.

Alt sammen lige inden for gå afstand. Det er det der gør byen helt særligt at besøge.

Nedenfor får du alt det vigtige info, du skal bruge, når du besøger byen.


Hurtig info om Barcelona

Anbefalet rejselænge: 3-7 dage
Valuta: Euro
Prisniveau: 💰💰💰 (Mellem)
Familievenlig: ✅ (Ja)
Hotel i Barcelona
Seværdigheder i Barcelona
Billeje i Barcelona


Book hotel i Barcelona

Booking.com

Seværdigheder i Barcelona

Powered by GetYourGuide

Vejret i Barcelona

Nedenfor kan du læse lidt om temperaturerne året rundt i Barcelona. Som du kan se, har byen rimelig gode temperaturer helt året rundt og en hel del varmere end i Danmark.

 • Januar-februar:
  • Gennemsnitstemperatur: 8-15°C
  • Kølige vintermåneder med mulig regn.
 • Marts-april:
  • Gennemsnitstemperatur: 11-18°C
  • Stigende temperaturer, foråret begynder.
 • Maj-juni:
  • Gennemsnitstemperatur: 16-24°C
  • Behagelige temperaturer, lav nedbør, ideel forårstid.
 • Juli-august:
  • Gennemsnitstemperatur: 20-30°C
  • Varmt sommervejr med høje temperaturer, lav regnrisiko.
 • September-oktober:
  • Gennemsnitstemperatur: 16-25°C
  • Fortsat behageligt vejr, mindre varmt end sommermånederne.
 • November-december:
  • Gennemsnitstemperatur: 10-17°C
  • Køligere efterårsmåneder, nogle regnfulde dage.

Hvornår er det bedst at besøge Barcelona

Generelt er det bedst at besøge Barcelona i forårsmånederne (april-juni) eller efterårsmånederne (september-oktober), når vejret er behageligt og byen ikke er overfyldt med turister.

Sommeren kan også være en god tid, men det kan være meget varmt, og nogle steder kan være overfyldte. Vinteren kan være køligere, men det er stadig muligt at nyde byens charme med mindre folkemængder.

Vejret lige nu i Barcelona

More forecasts: Madrid tiempo 25 días


Fakta om Barcelona

Folketal: 1,7 mio.
Folketal med forstæder: 4,8 mio.
Højeste punkt: TIbidabo 512 meter
Kendt for: OL, FC Barcelona, Stranden, Gaudi
Land: Spanien
Region: Catalonien

Barcelona er en af Europas største byer, hvilket du også hurtigt oplever, når du kommer til byen. Byen er hovedstaden for Catalonien.

I selve centrum bor der små ca. 1,6 mio. indbyggere og i hele Barcelona området små 5 mio. Barcelona er dermed den 2. største by i Spanien.

Barcelona er præget af historie og historiske bygninger, og er dermed ikke en by med en masse store skyskrabere og moderne bygninger.

Selve byen er opstået mange hundrede år f.Kr. og har gennem årerne været på forskellige hænder fra romere, arabere, franskmænd mv. I dag er byen en stolt catalonsk by, som er centrum for fantastisk kultur, historie og badestrande.

Mange turister er intet problem

Byen har op mod 30 mio. besøgende (jfr. Turisme.nu), så der er mange turister i byen. Men Barcelona er også en stor by, så generelt vil det mest være ved de store seværdigheder, at du vil mærke de mange mennesker. Kommer du lidt væk fra seværdighederne er der ikke trangt. Men i højsæsonen, vil eksempelvis La Rambla være et meget befolket sted. En rejse lidt udenfor højsæsonen, kan være en ide, hvis du vil have ”lidt bedre plads”.

Barcelona adskiller sig ikke fra andre store byer – lommetyve og tricktyve kan dermed også forekommer her. Specielt steder som er meget befolket (befolkede steder er eksempelvis Ramblaen og Metroen, kan være specielt præget af lommetyve. Men hvis man blot er opmærksom og tager sine forholdsregler, så burde det ligesom andre steder ikke være noget problem.

At der er så mange turister i Barcelona, er primært på grund af de mange fantastiske seværdigheder og stranden. I Barcelona har du en unik mulighed for at opleve historie, storby, kunst, kultur kombineret med en badeferie. Det er helt unikt og gør Barcelona til en fantastisk.

triumf buen barcelona

⚠️ Vigtig viden om Barcelona ⚠️

Lommetyve/Tricktyve: Kan forekomme – vær særlig opmærksom på stranden
Tidspunkter: Butikker kan have varierende åbningstider midt på dagen
Telefon: 112 bruges til nødsituationer
Drikkevand: Du kan normalt godt drikke vandet i hanen – men er du i tvivl, så køb i supermarkedet
Varme: Besøger du byen i højsommeren, så kan der være rigtig varmt

Barcelona er som alle andre storbyer, en by hvor man selvfølgelig skal tage sine forbehold. Der vil være lommetyve, trafikanter der ikke kører som i Danmark og steder der ikke tager kreditkort. Dette kan som regel imødekommes ved at passe godt på sine ting, se sig godt for og altid have lidt euro med sig.

Så lang tid du bare tager dine forbehold, så skal det nok blive en fantastisk ferie.


Fra Barcelona lufthavn til Barcelona by

barcelona lufthavn fly solnedgang
Der er masser af afgange til og fra Barcelonas Lufthavn

Barcelona Lufthavn (BCN) også kaldet “Josep Tarradellas Barcelona-El Prat“er en stor lufthavn, med afgang til store dele af verden. Lufthavnen ligger ca. 15 km. syd for Barcelona, så det er forholdsvis tæt på selve byen.

Lufthavnen har mange afgange og har i omegnen af samme antal rejsende som eksempelvis Kastrup lufthavn. Så det er en kæmpe lufthavn. Det er kun lufthavnen i Madrid der har flere passagere – på tredje pladsen kommer Mallorcas lufthavn.

I og med den er så stor, er der også fantastisk mange butikker og restauranter. Så der er mulighed for at lave en masse shopping. I lufthavnen har er der mange forskellige butikker, så du har mulighed, for at gøre de sidste indkøb inden du skal hjem.

Ud over shopping muligheder, er det selvfølgelig også muligt at få lidt at drikke eller spise i en af de mange restauranter og cafeer. Der er alle de kendte smarte kaffe cafeer, fastfood og restauranter.

Terminaler i Barcelona lufthavn

Der er to terminaler i Barcelona Lufthavn. Terminal 1 “T1” og Terminal 2 “T2”.

Terminal 1 er den største og mest travle terminal. Det vil sikkert være her du ankommer eller skal rejse fra. Terminalen har både Schengen- og ikke-Schengen afgange. Selve terminalen består af flere niveauer – som du let finder rundt i mellem når du er der.

Terminal 2 er den oprindelig terminal og ikke nær så stor som T1. Fra Terminal 2 er det primært indenrigsrejser, men der er også nogle lavprisselskaber, der flyver herfra. Selve terminalen er ligesom T1 fordelt på flere niveauer, som du let finder rundt i når du er der.

Transfer til og fra lufthavnen

Barcelona lufthavn
Busserne holder klar ved Barcelona lufthavn

Det er mulig at komme med Lufthavnsbus, metro, Taxa eller ved at leje en bil i lufthavnen. Lufthavnsbussen og metro afgår forholdsvis ofte og er en billig måde at komme til Barcelona by på. Men undersøg altid lige om

Lufthavnebus og metro Barcelona Lufthavn

er den billigste måde at komme til og fra lufthavnen på. Ved metroen skal du skifte undervejs. Det betyder også at både metro og bus er en anelse mere besværlig også da du sikker ikke helt ender hvor dit hotel ligger. Undersøg gerne om de kører i eller om der kan være spor arbejde mv. Dette kan dit hotel evt. hjælpe med.

Vil du bestille transfer til og fra lufthavnen – kan du gøre det HER (sponseret)

Taxa Barcelonas Lufthavn

Dette er også en mulighed, som i andre lufthavne er der taxaer ved lufthavnen. De er noget dyrere end bus eller metro, men til gengæld lettere at tage, da du slipper for lidt af besværet med at finde stoppe steder mv. Det er desuden ofte muligt at få dit hotel til at booke en taxa til dig. Dette er en del dyrere men igen gør det at der står en taxa og venter på dit, og du slipper derfor, for at evt. skulle vente på en ledig taxa.

Billeje Barcelonas Lufthavn

Det er selvfølgelig også muligt at leje bil i Barcelonas Lufthavn. Der er masser af udlejningsselskaber, både de store kendte mærker og de mindre kendte mærker. Fælles for dem er dog, at det plejer at være fine de biler de har. Der er to terminaler i Barcelonas Lufthavn og begge terminaler plejer at have biludlejning.

Hvis du lejer en bil i Barcelona – så sørg evt. for at have sikret dig parkering. For det gør billejen lidt nemmere, hvis du ved hvor du vil parkerer din bil. Ofte har hotellerne parkeringspladser – så spørg evt. der inden du lejer en bil.

Læs ogsåGod råd til billeje på din ferie

Læs i øvrigt mere om Barcelona Lufthavn på Eena.es


Transport rundt i Barcelona

vordan kommer man rundt i Barcelona? Det har jeg prøvet at lave en guide til dig omkring. For som du kan læse nedenfor, er der mange forskellige måder og de har hver deres fordele og ulemper. 

Barcelona er en storby med masser af muligheder for at komme rundt. Nogle måder er bedre end andre, og der er fordele og ulemper ved de forskellige måder. Men generelt er du godt stillet når du skal rundt mellem de forskellige bydele og seværdigheder i Barcelona.

Du får nedenfor en guide til de mange forskellige muligheder.

De tre bedste måder:

 • Metro – Metronettet i Barcelona er ret stort og dækker dermed meget af byen. Det er let og billigt og hurtigt.
 • Gå rundt – Det er fantastisk at gå rundt i Barcelona. Byen emmer af liv og er rimelig let at finde rundt i.
 • Cykel – En måde hvor man får mulighed for at bevæge sig hurtigt gennem byen, samtidig med at man oplever en masse.
 • HUSK – Hola BCN Card: 48-, 72-, 96- eller 120-timers transport

Sightseeing bus

Der er Sightseeing busser i Barcelona, som gør det rigtig nemt at opleve en masse seværdigheder. De er tilpasset turisternes behov. Turene er lavet som hop-af / hop-på ture, hvilket betyder, at når du har købt billet – så hopper du bare af, når du kommer til noget spændende.

Sightseeing busserne kommer ofte forbi mange af de store seværdigheder i Barcelona. Det gør busserne til et oplagt valg, hvis du gerne vil direkte hen til de store seværdigheder.

Populær billet til sightseeing busser i Barcelona:


Til fods i Barcelona

Det går forholdsvis hurtigt med at lære at finde rundt i Barcelona. Udenfor den gamle by, er gaderne rimelig lige, hvilket gør det forholdsvis enkelt at finde rundt via et kort. Den gamle by, er en anelse mere kringlet, men spændende at gå rundt i. Det kan anbefales at have et lille kort med, så du lette kan finde de ting du søger i den gamle by.

Hvis du tager udgangspunkt i La Rambla (Ramblaen), samt at du vil gå rundt, så kan du gå rundt til det meste herfra (Park Guell – anbefales dog at tage metro). Det kan være en ide, at planlægge din tur, så du eksempelvis tager en bydel af gangen og ser de seværdigheder der er at se, så du ikke skal gå alt for meget frem og tilbage.

Det er flot at og nærmest befriende at gå rundt i Barcelona. Det kan anbefales at gå en tur på strandpromenaden ved Barceloneta.

Populære billetter når du går rundt i Barcelona


Metro i Barcelona

Metro netværket i Barcelona er stort og rigtig godt. Der er ca. 11 metro linjer og der arbejders fortsat på at bygge flere. Men de 11 linjer strækker sig over store dele af byen og du kan dermed komme langt omkring og frem til de største seværdigheder i Barcelona. Det er forholdsvis let at finde rundt i metroen og togene kommer de fleste steder med rimelige mellem rum. I perioder med mange turister, kan togene være fyldt op hvorfor det ikke er sikkert man kan få plads, og samtidig kan der gå lidt tid inden næste tog kommer. Det er en forholdsvis let og hurtigt måde at komme rundt i store dele af Barcelona.

Metrotogene i Barcelona kører fra tidlig morgen omkring kl.6 og frem til ca. midnat.

At bruge metroen i Barcelona, er en let, billig og hurtig måde at komme rundt i storbyen på.

Vær opmærksom på at man til tider kan stå tæt i metroen, og man derfor skal tage sine forholdsregler ift. lommetyve mv.


Bus i Barcelona

Der er mulighed for at komme rundt overalt med bus i Barcelona. Der er mange busser, der kører med få minutters mellemrum og de køre alle steder hen i byen. Hvis du ser på busnetværket, kan det dog virke mere uoverskueligt end at tage metroen. Generelt kører mange af bybusserne omkring den centrale plads ”Place de Catalonya” – så tager du bussen har du ofte mulighed for at stige af her og så er du helt centralt i Barcelona. Umiddelbart synes metroen lettere at bruge – dog har busserne den fordel, at du oplever lidt af byen mens du kører i bussen. Hvis du ikke skal så langt, så overvej at gå rundt – det ofte lige så let og hurtigt.

Skal du hjem om natten, kan du flere steder tage natbusserne – dog vil jeg anbefale dig at tage en taxa. Så er du sikkert på at komme direkte hjem, uden at skulle skifte bus mv. undervejs.

Cykel i Barcelona

cykel leje donkey republic
Donkey Republic – Cykel leje

En dejlig måde at opleve Barcelona på, er ved at leje en cykel. Der er mange steder, hvor dette er muligt – for der er faktisk næsten 200 km. cykelsti i Barcelona.

Ved at cykle oplever du byen på en helt anden måde, og du vil faktisk have mulighed for at se store dele af byen og seværdighederne i Barcelona på ret kort tid.

Trafikken i Barcelona er selvfølgelig en anden end i Danmark, men hvis man orienterer sig godt og følger rådene fra cykeludlejningen, burde det ikke være noget problem.

Der er flere muligheder for at leje cykler. Offentlig står der mange steder de røde cykler, som vist på billedet. Hvor du selv lejer cykler direkte ved standen. 

Hvis du overvejer at leje en cykel, kan du også prøve en af de lokale butikker. Et eksempel her kunne være Donkey Republic. De har cykler fordelt ud over det meste af byen. Det hele foregår via en app, hvor du lejer en cykel nær dig. Herefter bruger du cyklen til du ikke vil mere og afleverer den tilbage et tilgængeligt afleveringssted. Nemt og smart.

De offentlig cykler er den ens, og der er ikke plads til eks. børn, og du får ikke en cykelhjelm. Men lejer du ved en privat udlejer, har du mulighed for at leje forskellige typer af cykler. Så kan du eks. have dit barn bagpå, leje en elcykel, tandem eller hvad du nu har lyst til. Det koster lidt mere at leje cykel ved en privat udlejer.

Har du lejet en cykel, kan du tage den med i metroen i hverdagene.

Gode billetter på cykel i Barcelona:


Taxa i Barcelona

Det er rimelig let at få fat i en taxa i Barcelona. De kører mange steder og er lette at finde ved de store pladser som eks. Place de Catalonya og de store seværdigheder i byen. At tage en taxa rundt, er en nem måde at kommer rundt i byen på. Prisen for en taxa er lidt billigere end i Danmark. Generelt er det dog en dyr måde at komme rundt på ifht. metroen. Så overvej evt. kun at bruge det hvis du skal hurtigt frem eller du skal godt hjem om natten.


Bydele i Barcelona

Barcelona bydele

Der er mange bydele i Barcelona og de har forskellige udtryk, historie, seværdigheder. Nedenfor får du først et billede over Barcelona by – herefter kan du læse om, de interessante bydele at besøge i Barcelona.

Ved at vide lidt om bydelene, får du også en ide til hvor skal bo når du er i Barcelona.

Se mine 3 yndlings bydele i Barcelona

Hvis du ikke vil læse hele indlægget, får du her mine to yndlings bydele i Barcelona.

 • Bydelen Eixample. Bydelen ligger centralt, og tæt ved eks. gågaden La Rambla, men også La Sagrada Familia. Hvis du vil til stranden er der lidt vej at gå – men det opvejes af den centrale placering.
 • Bydelen Barri Gotic. Den gamle bydel i Barcelona er fantastisk smuk. Det er små gader og det er nærmest en lille labyrint. Bydel ligger helt centralt i Barcelona og er et godt sted, hvis du vil bo centralt og der er lidt liv i gaden.
 • Bydelen La Barceloneta. Hvis du bor her, bor du lidt fra centrum (dog stadig gå afstand), men til gengæld bor du tæt ved den fantastiske strand og strandpromenade i Barcelona. Det er et dejligt sted at bo.

Bydelen “Eixample”

Barcelona oversigt

Området er meget centralt og har store brede lige gader. Det er ikke en del af den gamle bydel i Barcelona, men ligger i op til det. Området er dog meget stort og omringer nærmest den gamle bydel (Ciutat Vella) og områderne El Raval og Barri Gotic.

Placa de Catalunya ligger centralt i bydelen og kan anses lidt som centrum i Barcelona.

Der er gode cafeer, butikker og smuk Gaudi arkitektur bl.a. “Casa Mila” – som er et besøg værd.

En af de centrale og store gader er Passeig de Gracia. Her er de dyre mærker, pæne restauranter mv. Det er også på denne gade at du finder Case de Mira, samt andre spændende Gaudi inspirerede bygninger.

La Sagrada Familia, er beliggende i denne bydel, fra Passeig de Gracia, kan du gå dertil på en times tid.

Bydelen Barri Gotic / Ciutat Vella

plads i den gamle bydel i barcelona

Dette er primært den gamle bydel i Barcelona. Bydelen starter på den nordlige side af La Rambla Der er hyggelige smalle gader, nærmest en labyrint nogle steder – men dog til at finde rundt i. Pludselig når du går rundt, er du på en smuk lille plads – hvor du tage et velfortjent og hyggeligt hvil blandt Barcelonas historiske gotiske smukke bygninger.Denne bydel er enormt hyggelig, og er et sted man må forbi, når man er i Barcelona. Bydelen er nogle steder præget af rigtig mange turister, eksempelvis området omkring La Rambla.

Pladser i den gamle by (Barri gotic)

I den gamle by kan specielt pladserne Place Reial og Place del Pi anbefales at besøge og evt. hygge på en af cafeerne.

 • Place de Sant Filip Neri er en flot plads – Det er en firkantet brostensbelagt lille gammel plads, der emmer af historie. Der er ikke nogen butikker eller cafeer – blot historie.
 • Place de La Vila Madrid, er en lidt anderledes plads og vel nærmest en lille nedgravet park. Det er ikke fordi den er synderlig spændende, men der er en meget lille legeplads og lidt parkområde – som evt. kan bruges hvis du har børn med.

Bydelen El Raval

Ravel er centralt og ligger op til ramblaen og har Mont Juic på den anden side. Der er som i Barri Gotic en masser at se på, og seværdighederne er mange.

Bydelen er en del af den gamle bydel, men personligt ikke nær så charmerende end Barri Gotic. Men hvis du vil opleve Barcelonas hjerte, er Raval også en del af dette, og skal opleves.

I Raval finder her du blandt andet markedet La Boqueria og Güell Paladset (en af Gaudis prægtige bygninger). Specielt La Boqueria er enormt fascinerende at se og handle i.

Der sker meget i Raval og som i Barri Gotic er der mange turister, små specielle forretninger og restauranter.

Et besøg på Placa Reial er et super break på en tur på Ramblaen eller den gamle by – her kan nydes en is og cafe besøg. Pladsen ligger lige op til Ramblaen, ca. midt på Ramblaen.

Bydelen Mont Juic

Foto fra Place Espanyol. Det olympiske område på højre side og Mont Juic bagerst til venstre.

Bydelen er egentlig navnet på bjerget, hvorfra du har en fantastisk udsigt over Barcelona. Det er muligt at tage en tovbane op til toppen af bjerget. Hvis du vil udfordre dig selv, kan du også vælge at gå – men det er en hård tur.

På toppen af bjerget kan du se den store fæstning, som er rigtig flot. Yderligere er det en smuk tur at gå ned af igen. Der er mange ting at se i denne del af Barcelona.

Ud over selve bjerget og tovbanen derop, er det Olympiske område, den spanske Landsby Poble Espanyol, Museu Nacional d’Art de Catalunya.

En anden spændende del i bydelen er Placa Espanyol. Vejen op mod national museet, er der de fleste aftener til et stort springvand show – som er virkelig seværdig. Yderligere er der på Place Espanyol en tidligere tyrefægter arena, der er omdannet et stort og flot indkøbscenter – udsigten på toppen heraf er igen rigtig flot.

Bydelen Vila de Gracia (Gracia)

Bydelen ligger lidt uden for det helt centrale Barcelona, hvilket du også mærker på stemningen på de forskellige pladser og gader. Gracia er nærmest en by i byen og har også tidligere været en selvstændig lille by.

Du kan komme til Gracia med metro eller bus. Hvis du bor her, vil det være nødvendig at benytte offentlig transport, hvis du vil ind til det mere centrale Barcelona.

I Gracia ligger i øvrigt Parc Güell. Dette er igen et must see, hvilket igen (som meget andet i Barcelona) er med unikke Gaudi bygninger. Virkelig seværdig.Bydelen La Barceloneta

barcelona strand

Er en yderst lille bydel, men speciel og værd at gå igennem, ifm. et besøg på stranden. Der er en enormt flot og hyggelig strandpromenade. Ligeledes er stranden hele perfekt. Du vil i havnen kunne se vældig store yachter, med helikoptere mv. samt gadehandlere, der sælger tøj, solbriller mv.


Hvordan er maden i Barcelona?

Maden er bestemt en af de gode grunde til at tage til Barcelona. Da byen er rig på kultur er det afspejlet i udvalget af mad. Det er muligt at prøve alle former for mad og kvalitet. Specielt kvaliteten kan variere, og det kan være svært at finde de restauranter der er bedst. Omkring Ramblaen, som er præget af at tingene skal gå hurtigt, da der er mange mennesker, kan kvaliteten af maden varierer. Hvilket også kan være tilfældet langs Strandpromenaden. Men begge steder finder du også fantastiske og hyggelige cafeer og restauranter.

I den gamle bydel, finder du også rigtig spændende restauranter, rundt omkring i de smalle gader og pladser.

Når du spiser i Barcelona, vil du ofte opleve at de lokale (som ofte spiser ude) spiser meget sent. Ofte spiser de lokale først efter 21 – hvilket gør at nogle restauranter åbner lidt senere end i Danmark. Men mange af de centrale restauranter har åbent hele dagen.

Hvis du er i Barcelona med børn og spiser tidligt, kan det være en fordel at de lokale spiser sent, da der ikke er så mange mennesker på restauranterne. 

De bedste restauranter i Barcelona

En af de mange pladser i Barcelona med hyggelige restauranter

Det er svært at sige, for udvalget er enormt. Men nedenfor er en lille liste over nogle anderledes og spændende restauranter i Barcelona – som du kan overveje at besøge.

Midt på Ramblaen ligger Place Reial, her kan du finde flere flotte og spændende restauranter. Det er en rigtig hyggelig plads og spise på.

Tapas 24 – hyggeligt og lækkert mad. Stedet er startet af rigtig god kok. Det er som navnet angivet et Tapas sted og virkelig lækkert. Det er ikke den største restaurant og det kan være svært at få bord. Så bestil evt. i forvejen. Tapas 24 ligger på gaden Diputatio i Eixample

Oven på Shopping centret Arenas, er der mulighed for at få en lækker frokost eller aftensmad – samtidig med at du sidder på taget med en fantastisk udsigt.

Lav selv mad i Barcelona

Et alternativ til at gå ud at spise, er selv at lave maden. Har du lejet en lejlighed i byen, hvor du har et køkken, skal du næsten unde dig selv at lave mad et par aftener. Det at gå på et marked, her kan eksempelvis La Buqueria anbefales, og købe ind af alle de lokale råvarer – det er bare en oplevelse.

En ide til en ret kunne være den spanske ret Paella med enten skaldyr eller kylling.

Sangria

Som afslutning på en dejligt dag – kan det være rigtig lækkert at med at tage på marked eks. La Buqueria og købe ind til en lækker Sangria (opskrift), som lige kan afslutte en god dag i Barcelona.

Vi har prøvet at købe ind til denne Sangria (opskrift fra Valdemarsro), det var vidunderligt. Opskriften er rigtig god – og kan du ikke finde alle råvarerne, kan du evt. købe nogle der mindre om dem.

Vi købte ind på et lokalt marked, samt de varer vi ikke kunde finde – dem fandt i et i supermarked. Da vi kom hjem, lavede vi Sangriaen. Den er meget let at lave, og kræver ikke de store køkken redskaber.

Vi synes det gav vores rejse lidt ekstra. Det at sidde i en smuk spansk lejlighed i Barcelona og nyde et glas Sangria (eller to), lavet på gode spanske råvarer – det var simpelthen så godt.


Shopping i Barcelona

Der er rig mulighed for at shoppe i Barcelona. Det er alt fra gadehandlere, souvenirbutikker, delikatesser og designer butikker. Generelt er bydelene lidt inddelt i forskellige typer af butikker. Eksempelvis gaden Passeig De Gracia er meget præget af dyre butikker og knap så mange gadehandlere.

Prisniveauet

Prisniveauet er lidt under Danmark, men samtidig bærer det også præg af at være turistet. Hvis du kommer lidt uden for midtbyen, kan du opleve at priserne er en anelse lavere. Eksempelvis La Buqueria, vurderer jeg ikke at være det billigste sted at købe frugt, grønt mv. – men tilgengæld er det en lille oplevelse i sig selv at besøge.

Åbningstiderne

Åbningstiderne er generelt næsten lig Danmark. De fleste åbner omkring 10 tiden og lukker ved 20.00 tiden. Shopping centrene, som ofte indeholder restauranter, har normalt lidt længere åbent og til omkring 22.00 tiden.

Man skal være opmærksom på at de mindre butikker, kan holde siesta, et par timer midt på dagen – ligesom søndag ofte ikke er den store shoppedag.


De bedste Shopping gader i Barcelona

La buqueria barcelona
La buqueria – madmarked på La Rambla
 • Den gamle bydel har generelt mange gader og små pladser . Gaderne er præget af mindre butikker – men bestemt interessante butikker. Mange butikker har de samme varer og souvenirs – men det er også muligt at finde spændende og anderledes butikker lige fra tøj til lokalt producerede varer. Det er ikke de helt store butikker der ligger her.
 • La Rambla er man nød til at nævne når man siger Shopping – da der også her ligger en del butikker og det er en slags “strøg” for Barcelona. Det er primært kendte mærke butikker der ligger her. La Ramble er en central del af Barcelona, så du kan næsten ikke undgå denne gade på din Barcelona tur.
 • Passeig De Gracia, er en stor bred gade, men dyre butikker. Den starter ved Place de Catalunya og går modsat vej end Ramblaen. Casa Mila ligger også oppe af denne gade, og et besøg der kan kombineres med lidt shopping.
 • Ved havne området Barceloneta, er der ofte en masse gadehandlere, hvis man er interesseret i at se der mange varer – vær dog opmærksom på at varerne ofte er kopi og lidt dårlig kvalitet.

Shoppingcenter Maremagum

For enden af La Rambla, ved havnen, går en gangbro over vandet til Maremagnum. Dette shopping center er godt beliggende og har som de øvrige et bredt og stort udvalg af butikker. I centret er der mulighed for at spise på flere forskellige restauranter – nogle af dem, byder på en fantastisk udsigt ud over havnen og Barcelona, set fra en anden vinkel.


Shoppingcenter Arenas shopping center 

Arenas shopping center er en tidligere tyrefægter arena, der er omdannet til et meget store shopping center, men man har bevaret den oprindelige form og arkitektur. Det er både hyggeligt, fascinerende og flot. Der er mange butikker og muligheder for at købe mad.

Det er muligt at tage en elevator helt op, og gå rundt langs taget, på en stor gangbro. På taget er der ligeledes restauranter – hvor du får en flot udsigt. Arenas er beliggende ved Place de Espanya. Et besøg her kan kombineres med at se aften springvandshowet ved Font Magica.


Shoppingcenter El Corte Ingles og El Triangle

Ved Place de Catalunya ligger der to shopping centre El Corte Ingles og El Triangle. De er begge et besøg værd. Specielt El Corte Ingles minder meget om en Salling eller Magasin, som vi kender det fra Danmark.


Seværdigheder i Barcelona

er er så meget at opleve i Barcelona. Nedenfor er 10 Must see seværdigheder i Barcelona, samt andre spændende oplevelser – der er ligeledes links til hvor du kan booke billetter – gør du det hjemmefra, kan det ofte spare dig tid og penge.

Først lidt omkring det at have børn med i Barcelona samt nyttigviden omkring placeringen af seværdigheden.

Seværdigheder for Børn i Barcelona

Der findes mange oplevelser for børn i Barcelona. I oversigten nedenfor, er angivet, om vi tænker de er værd at besøge med børn.

Når der snakkes om børn, tænkes primært på børn mellem 3-9 år. Det vil sige vores vurdering af om de kan gå noget ud af seværdigheden.

Generelt kan man have børnene med overalt i Barcelona, og næsten alle seværdigheder, kan man have børnene med. Men det er selvfølgelig ikke alle der er lige spændende for dem.

Placering af seværdigheder

Da seværdighederne ligger placeret ud over hele Barcelona, specielt den centrale del af Barcelona, kan det være en fordel at planlægge dine ture rundt lidt på forhånd. Så du ikke skal alt for meget frem og tilbage. Godt nok er det let at komme rundt i Barcelona, men alligevel.

Hvis du kan lide at gå, er det muligt at gå rundt til de fleste seværdigheder i det centrale Barcelona. Bare det at gå rundt i Barcelona, og opleve atmosfære, små gader, pladser, specielle bygninger, strandpromenaden er en oplevelse i sig selv.

Og lad os så komme til de bedste seværdigheder i Barcelona…


Naturoplevelser i Barcelona

Selveom Barcelona er en storby, er det også en by, hvor der er rig mulighed for at få en masse natur oplevelser.

Det er lige fra en tur på stranden, en tur i den store park eller måske en tur på det store fæstningsbjerg MontJuic.

Powered by GetYourGuide

Enestående naturoplevelse på MontJuic

Nærmest midt i Barcelona, stiger det store bjerg MontJuic. Det store fæstningsbjerg, hvor de kan opleve dejlig natur, udsigt og museum.

Turen op til toppen af Mont Juic er fantastisk. Du vil se Barcelonas mere og mere skyde frem, som du kommer højere op – og du får virkelig fornemmelsen af at Barcelona er en kæmpe by.

Fra toppen er udsigten endnu bedre. Det er heroppe muligt at se den gamle fæstning.

Turen ned fra toppen er ligeledes rigtig flot og på vej ned, hvis du følger vejen, er der en lille cafe og legeplads, til en dejlig lille break. Der kan være lidt langt for mindre børn at gå.

TIP – Du kan yderligere kombinere en tur på Mont Juic med at tage videre til den olympiske by og se anlægget lidt udefra. Herfra er der heller ikke langt til Font Magica og Den spanske landsby eller shopping i den gamle tyrefægterarena.

For at komme frem til Tovbanen, kan du tage metroen. Alternativet er at gå op til Tovbanen, som først starter lidt oppe af bjerget – det er en frisk, flot og hård tur at gå.

BØRNEVENLIG: JA(MEST STØRRE) ÅRSTID: ALLE


Stranden i Barcelona

En af verdens bedste strande ligger i Barcelona. Det er et must at enten tage tur på straden og bade eller også gå en tur på den lange strandpromenade.

Stranden ligger helt centralt i Barcelona, så det er let at kombinerer Storby og badeferie.


Gaudis perle – Parc Guell

Park Guell in Barcelona
Park Guell in Barcelona, Spain.

Den fantastiske Parc Guell, er en af de største oplevelser i Barcelona. Det er en stor Gaudi inspireret park, med dejlig natur og skørt (men smukt) arkitektur.

Hvis du vil have en fantastisk dejlig dag i storbyens park, så skal du tage til Parc Guell og bare lade indtrykkene komme til dig.


Parc de la Ciutadella

park i barcelona med springvand
Springvand i Parc la ciutadella

Parc Ciutadella er en flot park midt i Barcelona, det er ved en af indgangene til parken at Triumf buen står.

Er du i Barcelona med børn, du elske at kunne rende lidt rundt i parken. Du kan med fordele tage en lille sandwich med at nyde den i parken. Her vil du også kunne se de lokale dyre eks. Yoga, løbe mv.

BØRNEVENLIG: JA ÅRSTID: ALLE


Kulturoplevelser i Barcelona

Der er et væld af kultur oplevelser i Barcelona, det er noget af det der gør byen særlig spændende at besøge.

Nedenfor kan du se nogle af de mere kulturelle oplevelser i Barcelona. Der er lidt for en hver smag og aldersgruppe.

Powered by GetYourGuide

Kultur – den smukke La Sagrada Familia 

la sagrada familia

Dette enorme evighedsbyggeri er så fascinerende på alle måder. Detaljerne i byggeriet, som har stået på i mere end 100 år, er så mange. Man forstår godt hvorfor det tager lang tid at bygge kirken.

Den ligger i bydelen Eixample lidt uden for det helt centrale af bydelen.

Det er et must at tage ind og se kirken, samt en tur i et af de to tårne. Fra tårnene kan du få en flot udsigt, og samtidig se kirken lidt fra oven. Har du højdeskræk? Så glæd dig til den smalle vindetrappe på vej ned.

TIP – Antonio Gaudi er begravet under kirken – det er også muligt at besøge dette, når du er ved kirken. Søg evt. på “Antonio Gaudis tomb” – for at finde yderligere info.

Hvis du har planer om at skulle op i tårnet, så undersøg først om dine børn må komme med – der kan være aldersgrænse på dette.

Det vil anbefales at booke dit besøg til kirken og tårnet, så du er sikker på der er plads til dig (der er rigtig mange mennesker der gerne vil se kirken).

Du kan spare tid ved bestille billetter inden du kommer La Sagrada Familia.

Gode billetter til La Sagrada Familia (reklamelink)

BØRNEVENLIG: JA (MEST STØRRE) ÅRSTID: ALLE


Barcelona Zoo

Barcelona zoo løve
Barcelona Zoo er fantastisk flot og et dejligt afbræk på din storbyferie

Barcelona Zoo ligger i forlængelse af parken Parc de la Ciutadella. Det er en flot og rimelig stor zoologisk have. Der er over 2.000 forskellige dyr, mange forskellige planter buske og træer. Den er bestemt et besøg værd.

TIP – En perfekt dag med eller uden børn i Barcelona – kunne være en tur i Parc La Ciutadella, efterfulgt af en tur i Zoo og afsluttet med en tur på stranden, som ligger i rimelig gå afstand herfra.

Læs mere om selve Barcelona Zoo

BØRNEVENLIG: JA


Kulturoplevelse Krydstogt i Barcelona

Du kan vælge at kombinere din rejse med et Krydstogt til Barcelona eller fra Barcelona. Med sin perfekte beliggenhed i Middelhavet, er Barcelona en populær destination for krydstogtskibe. Så på den måde kan du kombinere et Barcelona besøg med en krydstogt ferie.

Et tip til et krydstogt kunne være, at starte dig krydstogt fra Barcelona. Det kan betyde, at du kan tage til Barcelona nogle dage inden dit skib sejler og på den måde holde ferie i Barcelona inden. På den måde får du en storby ferie, inden dit krydstogt (som ofte ikke har flere dage i samme by)


Barcelona Aquarium

Et besøg i Barcelona Aquarium på spansk L’Aquàrium de Barcelona, er et dejligt afvekslende stop på din Barcelona ferie. Det er et rigtig stort aquarium, med over 11.000 dyr og flere forskellige typer af aquarier.

Du kan bl.a. opleve hajer, rokker, pingviner samt en 80 meter lang undervandstunnel. Barcelona Aquarium er et af de mest besøgte steder i Barcelona.

Et besøg i Barcelona Aquarium kan fint kombineres med en tur på Ramblaen og den gamle bydel.

BØRNEVENLIG: JA


Font Magica

Font magica, arena shoppingcenter, plaza espanya
Springvandet Font Magica

Om aftenen når mørket nærmer sig, strømmer folk til dette springvand placeret op til Placa Espanyol – ja faktisk over 2,3 mio. besøgende over et år.

Font Magica er en gratis oplevelser, der består af musik, lysshow og springvand kombineret i en fest – det er en fantastisk afslutning på en forhåbentlig god dag i Barcelona.

Det er ikke hver aften du kan opleve springvandshowet. Fra april og til oktober, er det normalt 1-2 gange om aftenen, startende omkring kl. 21.00.

Font Magica, kan fint kombineres med en aften shoppingtur i Arenas Shoppingcenter, samt et besøge på Mont Juic(læs mere ovenfor), det olympiske område samt Poblo Espanyol (læs mere nedenfor).

OBS. Da der kan være mange mennesker, kan man komme til at stå lidt tæt – så være opmærksom på lommetyve.

BØRNEVENLIG: JA


Madoplevelser på Mallorca

La Boqueria og ramblaen

la buqueria
La buqueria

Ramblaen må nævnes, når man snakker Barcelona. Det er ofte herfra man snakker ud fra, når det skal forklare hvad ting i Barcelona ligger. Ramblaen er i princippet en rigtig stor gågade, med veje på begge sider.

Der er som regel mange mennesker og området er forbindelsespunkt til flere steder. Eks. De gamle bydele, Place de Catalunya og havnen.

Gaden er spændende og seværdig. Der er masser af liv, folk der optræder, små gadebutikker, souvenirs og en masse restauranter på begge sider af gaden.

TIP – Vær opmærksom på at der kan være mange mennesker, hvilket kan tiltrække lommetyve.

I den ene side af La Rambla og ca. midtpå, ligger et specielt marked La Boqueria. Dette er et helt specielt marked, som byder alle dine sanser velkommen. Der er en meget speciel atmosfære på dette marked. Det er ligesom at træde tilbage i tiden! Det er muligt at købe primært mad, frugt, fisk, nødder mv. Prøv dig lidt frem og oplev nogle spanske specialiteter.

Et besøg på Placa Reial er et dejligt og smuk break på en tur på Ramblaen – her kan nydes en is og cafe besøg. Pladsen ligger lige op til Ramblaen, ca. midt på Ramblaen.


Flamenco show og mad oplevelse

Powered by GetYourGuide

Tag til det historiske centrum i Barcelona og få en anderledes og autentisk oplevelse.

Med denne oplevelse får du både et fantastisk flamenco show, samtidig får du en dejlig madoplevelse, som vil bestå af lokale råvarer og specialiteter.


Sport-oplevelser I Barcelona

Der finder flere forskellige sport oplevelser i Barcelona.

De største er nok at besøge det olympiske område, samt opleve det fantastiske stadion Camp Nou.

Nedenfor kan du læse mere om oplevelserne

Powered by GetYourGuide

Det olympiske stadion / område

olympiske stadion i barcelona
Noget af det Olympiske område i Barcelona – i dag et stor park område

Det olympiske anlæg, blev brugt til de olympiske lege i 1992. Det er et stort kompleks. I dag bliver eks. Stadion brugt til koncerter. Den store OL plads foran stadion, kan bruges til et lille break og børnene kan rende lidt rundt.

Et besøg på det olympiske stadion kan evt. kombineres med et besøg i Poblo Espanol. Her er det muligt at komme lidt tilbage i tiden. Det er ok til børn, og det er muligt at finde spise steder derinde.

BØRNEVENLIG: DELVIS


Oplev mægtige Camp Nou

camp nou

Hvis du er fodbold interesseret, eller bare interesseret i at opleve en fantastisk smukt stadion – så skal du tage en stadion rundtur på Camp Nou, FC Barcelonas hjemmebane.

Stadion der har plads til ca. 100.000 tilskuere er en unik oplevelse og utrolig seværdig for hele famlien.


Hoteller og overnatning i Barcelona

Der finder rigtig mange gode overnatnings muligheder i Barcelona. Jeg har nedenfor, forsøgt at finde nogle forskellige hoteller, som kan opfylde lidt forskellige behov.

Der er bl.a. hoteller tæt ved Nou Camp, tæt ved stranden.

Kortet nedenfor, er centreret omkring den gamle bydel, hvilket er et perfekt og hyggeligt sted, hvis du gerne vil bo helt centralt.

Læs dette inden du booker hotel

Som udgangspunkt er det en god ide, at læse om de forskellige bydele. Der er stor forskel på hvad de har at byde på og hvordan de ser ud rent arkitektonisk – hvilket også ofte afspejler atmosfæren i bydelen. Hvis du er turist i byen og ikke har så mange dag, kan det måske være en fordel at vælge et af de mere centrale områder i byen, for på den måde hurtigere kunne komme frem til de forskellige seværdigheder.

Booking.com

Prisniveauet er meget varieret, hvilket kvaliteten af hoteller også kan være. Der er selvfølgelig de helt store hotelkæder, men også helt små lokale hoteller, B&B mv. som også kan være rigtig hyggelige.

Da der er varmt i Barcelona, kan du opleve at ruderne kun er et lags vinduer, hvilket kan give lidt ekstra støj, hvis du bor ud til nogle af de helt store veje.


Expo Hotel Barcelona

Stjerner: ⭐⭐⭐⭐⭐ (Fem-stjernet hotel)
Prisniveau: 💰💰💰💰💰 (Meget dyrt)
Familievenlig: ❌ (Nej)

Det dejlige Expo Hotel Barcelona, ligger fantastisk ned til Barcelona Strand – en af de bedste strande i verden.

Hotellet ligger i bydelen La Barceloneta, som er bydelen hvor midtby, strandpromenade.

Hotellet er særligt anerkendt for sin beliggenhed.


Hotel 54 Barcelona

Stjerner: ⭐⭐⭐ (Tre-stjernet hotel)
Prisniveau: 💰💰💰 (Mellem)
Familievenlig: ✅ (Ja)

Leder du efter hotel tæt på Nou Camp, så prøv at se om Hotel 54 Barcelona er noget for dig.

Med en beliggenhed både tæt på Camp Nou og i gå afstand til andre centraler steder i byen – så kan dette hotel være et godt bud, når du vil kombinere fodbold og storbyferie i Barcelona.


Hotel Nuevo Triunfo

Stjerner: ⭐⭐ (To-stjernet hotel)
Prisniveau: 💰💰 (Billigt)
Familievenlig: ✅ (Ja delvis)

Tæt ved det meste. Sådan kan man godt beskrive Hotel Nuevo Truinfo. Det ligger centralt både tæt på det store bjerg MontJuic, men også i gå afstand til den kendte hovedgade La Rambla.

Hotel Nuevo Triunfo er et prisvenligt bud på et centralt hotel i Barcelona.


Lejlighed eller hotel i Barcelona

overblik over barcelona
Hvor skal man bo i Barcelona?

Det kan være værd at overveje en lejlighed, frem for et hotel. Hvis du eksempelvis har børn med, kan det være rart at have mulighed for at selv lave mad. Der er findes supermarkeder, hvor du har mulighed for at gøre dine indkøb til dagens måltuder. I supermarkederne er det muligt at købe de fleste varer, som i Danmark.

Da der som nævnt kan være varmt, kan det være dejligt med en tur i poolen efter en lang dag. Det er langt fra alle hoteller der har swimmingpool, så overvej om det skal være med i dit valg. Alternativt kan du også vælge nogle af de lidt dyrere hoteller ved eks. strandpromenaden. Dette vil gøre det nemt at komme til stranden og bade.

Mange hoteller tilbyder at sørge for transporten. Hvilket ofte betyder, at de kan sørge for at der står en taxa klar i lufthavnen til at hente og bringe en til ens hotel. Dette er ofte en anelse dyrere end blot at tage en normal taxa, bus mv. – men til gengæld slipper du for at vente på en taxa og får generelt en let start på din Barcelona tur. Spørg dit hotel, om de kan hjælpe med dette.

Køb en lejlighed eller hus

En helt anden mulighed for at bo i Barcelona (eller generelt Spanien), kan være at købe en lejlighed eller et hus. Hvis du elsker at komme i byen, så kan det jo være en overvejelse værd, om det kunne give mening at købe sit eget sted. Det er dog ikke noget jeg selv har prøvet og jeg har ikke erfaring med dette. Men jeg kan se, at der findes flere sider der kan hjælpe med sådanne overvejelser eksempelvis Bolig-i-spanien

Kilder og referencer

Del denne artikel
Mads Riberholt

Mads Riberholt

Jeg hedder Mads Riberholt og det er mig der skriver her på StorbyGuide.dk. At rejse er min helt store passion. Jeg elsker at komme ud i verden og opleve nye steder, kulturer og ikke mindst byer.
Mit mål med siden, er at gøre det let for dig at planlægge din rejse. Det gør jeg gennem spændende indlæg, anbefalinger af hoteller og seværdigheder, interviews og meget mere.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *