Barcelona strand – blandt verdens bedste

Oplev en af verdens bedste strande

Stranden i Barcelona er en af de seværdigheder der bare skal opleves. Det er en af verdens bedste strande du finder i Barcelona, så selvfølgelig skal du forbi den lange strand.

Nyd enten de lækre vand, eller gå en dejlig tur på den lange strandpromenade.

Hurtig info om Stranden i Barcelona

Prisklasse: Gratis
Familievenlig: Ja ✅
Lokal valuta: EUR (Der er masser af restauranter og strandsælgere)

Fakta og vand temperatur i Barcelona

Stranden i Barcelona fås næsten ikke bedre andre steder i verden. Kontrasten mellem at have den historiske storby i baggrunden mens du ligger ved stranden er helt unikt. Samtidig er stranden helt fantastisk. Nedenfor er nogle af de gode strande, samt hvor det evt. kan være godt at have børn med.

Vand temperaturerne er varmest i fra Maj-november. I de to ydermåneder er der omkring 17 grader. I højsommeren er vand temperaturen omkring 25 grader. I vintermånederne er omkring 13-14 grader.

De 3 bedste strande i Barcelona

Hele Barcelona centrum støder ud til enten havnen, lystbåde havn eller strand. Hvad enten du er til at bade eller ej, er det fantastisk at gå en tur langs stranden.

Nedenfor er liste over de bedste badestrande i Barcelona. Generelt starter de gode badestrande ved bydelen Barceloneta. Herfra er der også rig mulighed for at prøve forskellige vandsports aktiviteter.

Du vil have rig mulighed for at skylle dig bagefter, på en af de mange brusere, der er over det meste af strandene. Ligesom der også er toiletter de fleste steder.

Vær opmærksom på nogle steder skal du betale eks. 1 EUR for at låne toilettet. Så husk at tage nogle mønter med. Yderligere går der en masse rundt og sælger alverdens ting på stranden – så hvis du føler trang til solbriller, en kold øl, drink eller lignende – kan du købe det.

Da der nogle steder er mange mennesker samme sted – anbefales det altid at være opmærksom på ens ejendele, for at undgå tyveri.

Barceloneta Beach

Den fantastiske bynære strand, ligger faktisk næsten hvor strandpromenaden starten. Det er en smuk strand, med et flot syn af bygninger, strandpromenade, kunst og mange mennesker. Strandbesøgende er ofte omkring dette sted, for at komme til stranden, eller for at gå på strandpromenaden.

Somorrosto Beach

En anden rigtig fin strand, ligger lige op til Port Olimpic. Her er en lille bølgebryder, hvor bådende sejler ind i Havnen Port Olimpic. Dette gør at du kan være heldig der ikke er så mange bølger – hvilket gør stranden til en god børnestrand i Barcelona.

Nova Icaria Beach (god til børn) 

En anden strand der er også er god voksne men også særligt børn, ligger på den anden side af Port Olimpic. Hvis du har børn med, kan dette også være et af stederne du kan bade med dem. Det føles som om, der er mere plads på denne strand og lidt færre mennesker.

Oplev Barcelona fra vandet, med et 2 timers katamaran cruise i Barcelona

Strandpromenade i Barcelona

kunst ved stranden i barcelona
Skulptur “Homage to swimming” af alfredo lanz ved Strandpromenaden

Strandpromenaden i Barcelona, starter ved bydelen Barceloneta. Herfra har du mulighed for at gå en lang god tur på den flotte promaden. Den er både bred og flisebelagt, hvilket betyder, at du nemt kan tage strandpromenaden på gåben, cykel, med klapvogn mv.

Du vil på turen opleve en enormt hyggelig promenade, hvor du kan se fantastiske strande, smukt vand og Barcelona fra den bedste side.

Der er flere steder langs promenaden gode restauranter og cafeer, så der er rig mulighed for at nyde turen på promenaden. Generelt er der et rigtig godt med liv flere steder på Strandpromeaden og særligt i starten omkring bydelen Barceloneta. Det er både om dagen og om aftenen, er strandpromenaden er værd at gå en tur på.

Vær obs på, at det kan være nogle restauranter på strandpromenaden, gerne ser man ikke bare kommer i badetøj – så hav evt. lige en t-shirt mv. med i tasken.

Området omkring Barcelona Strand

Stranden i Barcelona ligger helt centralt i byen, og strækker sig over flere bydele.

Stranden starter generelt fra bydelen Barceloneta. Det er en fantastisk hyggelig bydel, der emmer af liv, strand, lystbådhavn.

Hvis du leder efter hotel i Barcelona tæt ved stranden, kan denne bydel være et rigtig godt.

Hotel og overnatning i nærheden af Barcelona Strand

Som nævnt kan det anbefales at bo i nærheden af Barcelona strand, hvilket du eks. kan gøre i bydelen Barceloneta.

Herfra er du tæt ved vand, shopping, lystbådhavn og grønne områder.

Booking.com


Hotel 54 Barceloneta

Stjerner: ⭐⭐⭐
Prisklasse: Meget dyrt 💰💰💰
Familievenlig: Ja (delvis)

Det smukke Hotel 54 Barceloneta ligger centralt til storby, stranden og strandpromenaden.

Hotellet er et perfekt sted at bo, hvis du er til storby og strand.


Kilder og referencer

  • Egne erfaringer
  • Rejseerfaringer fra andre danskere bl.a. på booking.com
Del denne artikel
Mads Riberholt

Mads Riberholt

Jeg hedder Mads Riberholt og det er mig der skriver her på StorbyGuide.dk. At rejse er min helt store passion. Jeg elsker at komme ud i verden og opleve nye steder, kulturer og ikke mindst byer.
Mit mål med siden, er at gøre det let for dig at planlægge din rejse. Det gør jeg gennem spændende indlæg, anbefalinger af hoteller og seværdigheder, interviews og meget mere.