Hvorfor skal man besøge Frankrig + 5 spændende feriebyer

At rejse rundt i Frankrig kan være en fantastisk oplevelse. Dog kan det være svært at få tid til at udforske alle landets seværdigheder, da udbuddet er meget stort. Frankrig har mange forskellige regioner med hver deres særpræg og personlighed. Det er nødvendigt, at besøge dem alle for at kunne snakke med om forskellene.

På trods af regionernes forskelligheder har landet som hele naturligvis også nogle interessante særpræg. Det er karakteristika, som det kan være nyttigt at kende på forhånd som turist i Frankrig. Der er mange oplysninger, man kan have gavn af at sætte sig ind i, inden man drager hjemmefra. Det kan f.eks. være informationer om klimaet, mad, vigtige begivenheder og landets valuta.

Før man rejser til Frankrig er det vigtigt at vide hvilket klima, man som turist kan forvente sig – og dermed forberede sig på det. I det sydlige Frankrig kan man nyde behagelige temperaturer næsten hele året. Desuden er somrene længere her end i andre regioner. Modsat byder det nordlige Frankrig på flere kontraster i klimaet. Her er det normalt koldt om vinteren og varmt om sommeren.

Maden er en af de mest interessante og tiltrækkende attraktioner i Frankrig. Uanset hvilken region man som turist besøger, vil der blive budt på lækre lokale retter. Der kan naturligvis også fåes internationale retter over det meste af Frankirg. Så der er noget for enhver smag. Desuden skal det lige nævnes, at fransk gastronomi er meget mere end blot frølår …

petite france strasbourg - hvorfor skal man besøge frankrig
Område Petite France i Strasbourg

I de forskellige franske regioner er der mange muligheder for at lade sig underholde på alle mulige tider af året. I februar afholdes det nationale Mardi Gras Shrove Tuesday over hele landet. Det er en af de største og mest festlige begivenheder i Frankrig. Marts er en stor måned, når det gælder mode. Her finder Paris’ modeuge sted, som tiltrækker designere og andre modeinteresserede fra hele verden.

De turister, der besøger Frankrig i løbet af maj, kan nyde godt af filmfestivallen i Cannes (tæt ved storbyen Nice), som er en af de vigtigste af sin slags i hele verden. Et anden vigtig begivenhed i Frankrig er Carcassone, som finder sted i august måned. Det er en middelalderfestival, som finder sted på fæstningsanlæget i Carcassone. Det er er meget speciel og seværdig begivenhed.

5 Spændende byer at besøge i Frankrig

Rennes gamle bydel
Rennes gamle bydel

Hvis du er i tvivl om hvilke byer der kan være spændende at besøge i Frankrig, så kommer her nogle gode bud på skønne ferie byer – hvor der er en masse at opleve. Byerne der er valgt, er ikke de traditionelle Paris og Nice, men i stedet nogle andre men også spændende, historiske og oplevelsesrige byer.

  1. Nantes – Storbyen Nantes er den sjette største by i Frankrig. Der bot godt 300.000 mennesker i byen. Hvis du besøger Nantes, vil du opleve en perfekt forening af historiske bygninger og moderne storby. Samtidig er byen smukt beliggende ved de store floder Erdre og Loire. Nantes ligger midt i landet, ude ved kysten. Byen er perfekt til både børn og voksne.
  2. Marseille – Den franske storby Marseille, er faktisk Frankrigs anden største by. Den har en fantastisk beliggenhed, ned til den franske Rivera. Hvis du besøger Marseilles, vil du opleve en by fuld af liv og oplevelser. Byen tilbyder alt fra shopping, strand, museer og alverdens oplevelser. Byen kan være et godt bud til både kæresteparret eller familien, der vil afsted til syd Frankrig.
  3. Rennes – En anderledes historisk storby i Frankrig. Byen har en pæn størrelse for en fransk by, der bor omkring 220.000 mennesker i byen. Rennes er centralt beliggende i det utrolige Bretagne område, hvor det der er masser af oplevelser og natur. Det er oplagt at have bil med til Rennes og køre rundt i den skønne Franske region.
  4. Colmar – en af perlerne i Frankrig er den unikke mindre by Colmar i Alsace regionen. Byen ligger dermed i den østlige del af Frankrig, tæt ved den noget større Strasbourg by. Colmar er et godt sted at holde en mindre feire, eller bo i byen, også tage rundt og opleve noget af de skønne oplevelser og natur som Alsace området har at byde på. Man kalder Colmar centrum for Lille Venedig, da man reelt kan blive sejlet rundt i Gondoler, næsten ligesom i det rigtige Venedig.
  5. Strasbourg – Dette er endnu en skøn historisk perle i Frankrig. Byen ligger skønt i Alsace, tæt ved natur og vand. Faktisk løber vandet lige gennem byen. Byen emmer af historie og storhed. Det er en skøn blanding af storby, historie og nutid. Byen er desuden Europas 2. hovedstad, udover Bruxelles i Belgien.

Del denne artikel
Mads Riberholt

Mads Riberholt

Jeg hedder Mads Riberholt og det er mig der skriver her på StorbyGuide.dk. At rejse er min helt store passion. Jeg elsker at komme ud i verden og opleve nye steder, kulturer og ikke mindst byer.
Mit mål med siden, er at gøre det let for dig at planlægge din rejse. Det gør jeg gennem spændende indlæg, anbefalinger af hoteller og seværdigheder, interviews og meget mere.

Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments