Corona rejseguide – sådan rejser du i corona tid

Hvad skal man være opmærksom på når man rejse i en corona tid – få min råd nedenfor

Læsetid 10 minutter

Vi har rejst en del siden Corona brudte ud, selvfølgelig kun til steder hvor det har været ok at rejse til.

Vi har bl.a. være på charter ferie på Rhodos, været på kør selv-ferie i Tyskland og Frankrig, samt Paris – samt taget et par forskellige ophold i Danmark.

Så vi har gjort os nogle erfaringer, i at rejse rundt, mens Corona hærger ude i samfundet. Både hvad vi skal gøre som voksne, men også hvordan du skal forholde dig over for børnene.

Vores erfaringer vil vi gerne dele ud af – du kan læse om:

Oppe i Eiffeltårnet med mundbind
 • Kørselv-ferie – hvad skal du huske
 • Sommerhus
 • Charterferie
 • Storbyferie
 • Gode råd til at rejse i Corona tid

Kør selv-ferie

Vi havde i sommer en kørselv ferie til Tyskland og Frankrig – imens Corona hærgede begge lande. Her er hvad vi lærte at, af vores være på kørselv ferie i en coronatid.

 • Husk mundbind – denne er vigtig – specielt fordi det i mange lande er et krav at have mundbind på, når man er i det offentlige rum, hvor der er andre mennesker. Da vi var i Tyskland og Frankrig i sommers, var det et krav mange steder, at vi brugte mundbind. Specielt når vi skulle tanke og i butikker.
 • Husk håndsprit – denne er vigtig. Når du har tanket, været på toilet eller lignende, har du brug for at spritte dine hænder af og specielt hvis du har børn med på din ferie – så er det rart at få fornemmelsen af at have rene hænder igen
 • Mad. Hvis du har en køletaske, så overvej at lave en stor madpakke hjemmefra. Så kan du i ro og mag holde ind på en af rastepladserne og spise din mad. Fordelen er, at du slipper for at skulle ind i restauranter, cafeer mv. hvor der kan være mange mennesker og smitte risikoen er stor.
 • Brug toiletterne på de større tankstationer eller restauranter, de bliver ofte gjort mere rent end de toiletter der er på rastepladserne langs motorvejene. Det betyder også, at du skal huske at have lidt EURO med, så du kan betale for at bruge de gode toiletter. Det koster ca. 70 cent at bruge toilettet, og børn er som regel gratis. Vi benyttede som regel toiletter fra ARAL, Serways eller Sanifair. De tre synes vi altid havde fine toiletter.

Sommerhus

Det er en fin måde at tage på ferie. Vi har f.eks. været i Landal Søhøjlandet i oktober i et sommerhus og det fungerede godt.

Landal Søhølandet, havde en regel der sagde at husene skulle stå tomme i 4 timer efter rengøring. Det skulle vist sikre at huset er corona venligt.

Husk sprit til eks. fjernbetjening, grydeskeer mv. Det at kunne spritte tingene af, giver en lille form for tryghed.

Når du er i et sommerhus, er du samtidig dig selv – du føler ikke at du er sammen med en hel masse andre mennesker. Havde det være charter ferie, havde vi været en masse mennesker samlet samme sted – men ved at leje et sommerhus, er du bare dig selv.

Charterferie

Vi har været på charter ferier på Rhodos i Grækenland i oktober 2020. Rhodos var på det tidspunkt, et af de eneste steder man måtte rejse til.

Vi gjorde os nogle erfaringer fra turen og kan her fortælle lidt om vores oplevelse med corona i lufthavnen og på flyet.

Alt på turen fungerede bare rigtig fint. Selvom det var i en corona periode, var de restriktioner der var, til at leve med.

Faktisk tror jeg turen endte med at være bedre end hvis der ikke havde været corona. For rigtig mange steder var der næsten ingen mennesker. Det er selvfølgelig synd for lokalbefolkningen, der savner os turister, men for os var det ok.

Charterferie: På hotellet

Vi rejste med Spies og havde valgt et deres egne hoteller. Så hotellet fulgte meget de danske regler og de havde tilpasse hele hotellet til at være så corona venlig som muligt. Det var rigtig rart.

F.eks. var hotellet et all inclusive hotel, så det var med buffet til måltiderne. Det var vi meget spændte på, for det tænke vi kan være en rigtig smitte spreder. Men vi tog fejl. Der var håndsprit mange steder i restauranten og bestikket fik vi udleveret i små poster – så der ikke var nogen der rørte ved det.

I buffeten var maden afskærmet og vi måtte ikke selv tage det. Så man fortalte og pegede på det mad man ville have, og så serverede personalet det til en. Det var rigtig fint.

Generelt virkede det meget corona venligt at være på hotellet.

Charterferie: I lufthavnen

Det fungerede egentlig rigtig fint i lufthavnen. De havde været gode til at indrette lufthavnen til de forskellige corona forholdsregler de skal. Så som gæst i lufthavnen bemærkede vi ikke corona i særligt omfang.

Det vi mest mærkede var, at vi skulle bære ansigtsmaske, når vi gik rundt. Når vi sad ned og f.eks. spiste, var det ikke nødvendigt.

Ud over det var lufthavnen god til at sørge for at vi holdt afstand og at der var håndsprit ved diverse steder.

De havde også laver begrænsninger på hvor mange der måtte være samlet på samme områder i lufthavnen.

Afsæt ekstra tid

Det kan være en god ide, at afsætte lidt ekstra tid til check-in, da corona gør at det kan tage længere tid.

Vi blev f.eks. udtaget i Rhodos lufthavn til at skulle kort testes. Det tog ikke så land tid, men det gjorde generelt at vi brugte længere tid.

Ud over det, skulle vi i grækenland udfylde nogle papirer inden vi kom til lufthavnen. Dem skulle de se, efter vi landede – og det skabte også lidt kø, inden vi kunne komme til bagagebåndet.ac

Storby rejse

Vi har både været i Paris og Hamborg imens Corona har hærget i verden. Det at være i en storby, gav egentlig lidt udfordringer og i forhold til f.eks. charterferie eller kørsel ferie, synes jeg du skal være mere påpasselig når du er på storbyferie i coronatid.

Med mundbind i metro I Paris

Vi gjorde lidt forskellige da vi var på storbyferie:

Undgå offentlig transport

Vi undgik offentlig transport så meget vi kunne. Da vi var i Paris, parkerede vi udenfor byen og tog metroen ind til selve Paris – ifht. Corona, var det ikke særlig rart. Folk var gode til bruge mundbind i metroen – men der var mange mennesker, så vi stod meget tæt i toget. Samtidig rørte vi ved en masse håndtag mv. i toget – da man bliver nødt til at holde ved noget, når toget kørte.

Så husk håndsprit og mundbind.

Taxa og cykel leje

Vi valgte efter vores oplevelse med metroen i Paris, at tage en taxa fra sted til sted derfra. Det var lidt dyrere, men til gengæld, så vi mere af byen og kunne slappe af i taxaen. Det var en noget mere corona venlig måde at komme rundt på og selv taxaenchaufføren var afskærmet, så han ikke var i kontakt med os.

Hvis du ikke vil med en taxa, kan du vælge at leje en cykel. Det er en nem og hurtig måde at komme rundt på i byerne. Samtidig finder du nok ikke en mere corona venlig måde at komme frem på.

Men det gælder som med alt andet. Husk håndsprit og mundbind. Håndsprit er vigtigt efter din tur i taxaen, eller til at afspritte cykelhåndtagene med.

Gode råd til at rejse i corona tid

Jeg har nedenfor samlet nogle gode råd, til hvordan du rejser i en corona tid.

 • Regler. Undersøg de gældende regler for det land du skal til. Der kan være forskellige regler fra land til land og det er godt at være forberedt på hvordan du skal gribe corona an på din destination.
 • Seværdigheder kan have begrænsede tilbud. Er der specielle seværdigheder du gerne vil se, så kontakt dem inden og hør om hvordan det er at besøge dem, under corona.
 • Ophold. Undersøg om det sted du skal bo, om de har ændrede forhold i corona tid. Da vi boede i Frankrig, valgte vi en campingplads på grund af de mange muligheder til børnene. Men da vi kom var meget lukket ned, pga. af corona. Det skulle vi have undersøgt inden.
 • Indkøb – hold afstand og brug håndsprit. Undersøg om du skal bruge mundbind. Skal du selv lave mad på din ferie, så overvej at køb ind til flere dag – så du slipper for at skulle handle alt for meget ind.
 • Offentlig transport er generelt godt – men vi oplevede at det ikke var særlig corona venligt. Jeg vil klart forsøge at undgå de travle perioder, hvor der samles mange mennesker samme sted, samt generelt overveje om det er bedre at tage en taxa eller cykel.
 • Husk mundbind og håndsprit. Vi købte nogle seje mundbind til børnene, det synes de var fedt og det hjalp lidt på at det ikke er særlig rart at gå med mundbind. Vi har samtidig købt håndsprit i miniformat – så vi nemt kan have et par stykker med i tasken.
 • Lav evt madpakke hjemme fra så du ikke skal ind alle mulige steder vi
 • Sprit af når børnene har været på legeplads mv. bed dem om ikke at røre sig i ansigtet – inden de har sprittet af. God huske regel.
 • Undersøg hvordan din rejse og afbudsforsikring dækker – hvis nu du skulle blive syg inden eller under din rejse. Du kan iøvrigt læse mere om rejseforsikringer på Rejseforsikringsguiden.dk

Helt generelt

Tag det roligt. Husk at leve selv om der er corona, det er også vigtigt for børnene at mærke. Det er i forvejen meget underligt og anderledes for dem, og de kan hurtigt blive utrygge. Så vi har forsøgt at lære dem, at det er vigtigt at spritte af, ikke røre sig i ansigtet og det har virket rigtig godt. De leger og hygger som de plejer på vores ferier også selvom alting er anderledes, har de ikke oplevet det som en hel masse restriktioner.

Har du andre råd – må du meget gerne skrive en kommentar nedenfor 😉

Du kan læse yderligere på rejsevejledningen.dk

Del denne artikel
Mads Riberholt

Mads Riberholt

Jeg hedder Mads Riberholt og det er mig der skriver her på StorbyGuide.dk. At rejse er min helt store passion. Jeg elsker at komme ud i verden og opleve nye steder, kulturer og ikke mindst byer.
Mit mål med siden, er at gøre det let for dig at planlægge din rejse. Det gør jeg gennem spændende indlæg, anbefalinger af hoteller og seværdigheder, interviews og meget mere.

Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments