De bedste oplevelser og seværdigheder på Rhodos

Hvad skal man se på Rhodos – det kan du læse om nedenfor. Vi har været på Rhodos en del gange, og derfor også set nogle af de forskellige oplevelser den dejlige græske ø har at byde på.

Du kan nedenfor læse om nogle af de bedste steder og seværdigheder Rhodos som vi har oplevet. De forskellige oplevelser på Rhodos er fordelt ud over øen og variere fra at være oplevelser i byer til fede strande der ligger lidt afsides. Vi har været alle stederne, og synes bestemt de er et besøg værd. For at gøre det let for dig, er der indsat links til hvor du kan booke billetter, det er reklamelinks.

Seværdigheder på Rhodos:

Rhodos by

Byen er en gammel by, som er grundlagt i middelalderen. Det er en flot og antik by, som har en del at tilbyde. Du kan blandt andet tage på en af strandene i byen f.eks. Paralia Elli eller Paralia Enidriuo. Her er der rig mulighed for at bade og leje strandstole.Hvis du går ned til havnen Mandraki Port, vil du kunne finde markeder, hvor der blandt andet er restauranter, samt mulighed for at købe lokale råvarer og specialiteter.

Populære ture fra Rhodos:

Den gamle bydel i Rhodos by

En af de største seværdigheder på Rhodos er den gamle bydel i selve Rhodos by. Det er en flot gammelbydel, som egentlig minder lidt om en miniudgave af de gamle bydele i Rom og Barcelona. Det er ganske smukt. For at komme ind i den gamle bydel, skal du igennem en af portene til bydelen. Selve den gamle bydel, er nemlig omgivet af en lang mur, som kunne holde fjenderne væk i middelalderen.

stormester palads rhodos
Den gamle bydel og Stormesterens Palads (øverst til højre) i Rhodos by – set fra vandet

Når du er i den gamle by, mødet fortiden nutiden. For den historiske bydel, er nu fyldt med restauranter og alverdens butikker, samt en lille smule gadehandlere.

Men det er godt forenet, og det følges som at gå i en tidslomme, hvor du på den ene side går i de historiske gader, men samtidig har nutiden butikker lige foran dig.

Gode billetter:

Stormesterens palads

På toppen i den gamle bydel, finder du Stormesterens Palads, som blev bygget i år 600, som fæstning og hovedkvarter for Rhodos. Det er et kæmpe palads, som har over 150 værelser. Det er dog ikke alle sammen, der er åben for offentligheden.

Men de værelser du kan se, er også rigelig til at fornemme den gamle historiske bygning.

Er du til historie, er der bestemt værd at besøge Stormesterens Palads, når du er i den gamle bydel.


Lindos og Akropolis

lindos rhodos
Lindos med Akropolis i baggrunden
lindos rhodos
Lindos by

Du må besøge Lindos og Akropolis, hvis du skal til Rhodos – det er en af øens største og mest unikke seværdigheder.

Den betagende antikke græske by, der er beliggende på bjergsiden, er bestemt et besøg værd. Du fornemmer det er et historisk sted, når du går gennem de snoede gader blandt de hvidkalkede huse i byen Lindos.

Du kan tryg booke billetter til at dejlig dagstur til Lindos gennem GetYourGuide på nedenstående link.

Gode billetter til Lindos (reklame):

Da byen er et af de største turistmål på Rhodos, er der rigelig med restauranter, små butikker og kiosker i byen. Når du skal finde en restaurant, kan du med fordel, se om ikke du kan finde en, som har en tagterrasse, så kan du nyde udsigten over vandet samtidig med du får lidt dejlig at spise.

Badestrand i Lindos

lindos strand rhodos
Fantastisk lille strand ved Lindos

Hvis du følger stien ned i stedet for at gå ind i Selve Lindos by, så kommer du ned til stranden. Det er en fantastisk lille lækker sandstrand i virkelig smukke omgivelser. SÅ har du børn med i Lindos, kan det være et godt lille break. Du kan evt. overveje at leje et æsel, til at bringe dig til toppen igen.

Akropolis

akropolis rhodos
Akropolis ved Lindos

På toppen af bjerget ved Lindos ligger Akropolis. Ikke at forbinde med Akropolis i Athen, som er i en lidt større skala, men Akropolis i Lindos er bestemt værd at gå forbi når du er i Lindos.

Akropolis er en ruiner, men du vil stadig fornemme storheden i det hele. Specielt søjlerne fra Athene templet, er fantastisk flotte og et postkort foto værd.

Det koster lidt at komme ind i Akropolis – men du vil til gengæld opleve bygninger, historie og udsigt, du ikke ser mange andre steder.

Sponseret:


Tsampika Beach

Tsampika beach rhodos
Tsampika beach udsigt mod syd
Tsampika beach mod nord
Tsampika beach udsigt mod nord

Hvis du mangler et sted at bade og slappe af, kan det anbefales at tage til Tsampika beach. Det er en fantastisk lækker og stor sand strand, som ligger i flotte omgivelser.

Selve stranden er nok 500 meter bred og er omgivet af høje klipper – hvilket giver en fantastisk kontrast til stranden. Der er mulighed for leje af solsenge, prøve mange forskellige vandsports aktiviteter samt købt mad i de barer der er mv.

Tsampika beach ligger lidt for sig selv ca. 25 km. sydøst for Rhodos by. Der er ikke nogen hoteller eller andre bygninger – der er kun en lækker strand og mange hundrede solsenge.Hvis du er i bil, tager det ca. 30 minutter at køre dertil, via hovedvej 95.

Du kan også tage dertil med offentlig transport fra eks. Rhodos – så tager det dog lidt længere tid.   


De syv kilder – ”Epta piges”

Fantastisk!

Vi startede en morgen, med at tage ud til de syv kilder. Vi havde læst at man kunne gå igennem en 150 meter lang vandtunnel – ganske rigtigt det kan man – og det det var en lidt grænseoverskride og spændende oplevelse. Læs mere om det nedenfor.

Fra den lille parkeringsplads ved de syvkilder, er der ikke langt til derfra hvor kilderne samles og bliver til en lille flod. Der hvor de samles, er der en restaurant og en lille souvenirbutik samt en hel masse påfugle (underligt nok). Da vi var der, var der nok 30 påfugle, som gik frit rundt.

Gode billetter til de syv kilder (reklame):

Tunnel ved de syv kilder

Når man følger floden et lille stykke, kommer du til selve tunnelen, som fører vandet videre til en lille sø.

Selve tunnelen er lidt grænseoverskidene at gå igennem. Du går i vandet, som i starten er ca. 30 cm dybt. Selve tunnelen er ved 180 meter høj og 60 cm. bred.

runnel ved de syv kilder rhodos
Indgang til tunnel ved de syv kilder Rhodos
syv kilder Rhodos gennem tunnel
På vej gennem tunnelen ved de syv kilder
udgand tunnel syv kilder rhodos
Så kom vi gennem tunnelen ved de syv kilder Rhodos

Der er 150 meter igennem tunnelen, som er helt sort. Vi havde lygter med, hvilket gjorde vi ikke helt famlede i blinde – for ellers er der helt sort derinde. Du kan ikke se enden, når du starter.  

Vandet stiger en anelse, da vi kom til udgangen, gik vandet mig til mine knæ. Men det er en anderledes og fin oplevelse.

På den anden side kan du følge vandet lidt, eller vælge at gå tilbage til bilen – vel og mærke uden om tunnelen.

Ligger på østsiden af Rhodos, i nærheden af Tsampika Beach

Book trygt en tur til de syv kilder gennem GetYourGuide – Billetter til dagstur til de syvkilder og græsk landsby (Sponseret)


Sommerfugle dalen – The valley of the butterflies

Dalen er et virkelig flot stykke natur på Rhodos. Det er frodigt, kølig og bare virkelig flot. Du kan enten køre derude eller tage en bustur.

Hvis du er i bil, kan du nemt parkerer gratis lige ved indgangen til dalen.

Gode billetter til Sommergufledalen (reklame)

Vi gav 6 euro for 2 voksne og 2 børn – så det er en næsten gratis oplevelse. Når du har betalt, har, kan du gå op igennem dalen på små stien og broer. De er lavet, så de følger dalen op – så du går lidt på kryds og tværs langs siderne og har en lille flod løbende i bunden af dalen.

indgang til sommerfugledal
Indgangen til sommerfugle dalen Rhodos
sø ved sommerfugledalen
Sø ved sommerfugledalen
op gennem sommerfugledalen rhodos
På vej op igennem sommerfugledalen
trappe ved sommerfugledalen
Trappe ved sommerfugledalen

I sommermånederne, er der et væld af sommerfugle – hvilket er rigtig flot. Ellers er der flod krebs, som går rundt i de klare vand – det er ret specielt.

Når du kommer op til toppen, er der en lille cafe, hvor du kan købe lidt mad og drikke, inden turen går ned igen.

Du skal tage til sommerfugle dalen, hvis du vil have en flot natur oplevelse, samt opleve noget andet end strande og swimmingpools.

Gode billetter til Sommerfugledalen (reklame)

gåtur sommerfugledalen sø
Børnene slapper af med fødderne i det kolde vand, efter gå turen i sommerfugle dalen.
(Sponseret)

Del denne artikel
Mads Riberholt

Mads Riberholt

Jeg hedder Mads Riberholt og det er mig der skriver her på StorbyGuide.dk. At rejse er min helt store passion. Jeg elsker at komme ud i verden og opleve nye steder, kulturer og ikke mindst byer.
Mit mål med siden, er at gøre det let for dig at planlægge din rejse. Det gør jeg gennem spændende indlæg, anbefalinger af hoteller og seværdigheder, interviews og meget mere.

Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments