Afslappende dage i Søhøjlandet

Læsetid 5 minutter

Ofte forbinder vi rejser og oplevelser med tage lang væk fra hvor vi bor – men ikke denne gang.

Vi (mig og mine kone Karina og vores to børn Julie og Nikolaj) bor i Silkeborg, og 15 minutters kørsel herfra ligger feriepark Landal Søhøjlandet.

Vi har netop sat vores hus til salg, og har derfor brugt det sidste stykke tid på at klargøre det til fremvisninger og fotograf.

Så for at vi ikke skulle til at over hele huset igen, når det kommer på nettet (og de første fremvisninger kommer), så har vi valgt at tage ud og bo i Landal Søhøjlandet for en lille periode.

Vi havde brug for at bo tæt på vores hus, så vi let kunne komme til og fra huset og lige lufte lidt ud inden fremvisninger. Landal Søjhøjlandet ligger derfor helt perfekt til at huse os den næste uges tid – hvor vi forventer der er mange fremvisninger.

Landal Søhøjlandet er fantastisk

Selvom det ligger tæt på hvor vi bor, har vi egentlig aldrig brugt det – det er en skam. For her er virkelig meget at byde på for både kæresteparret, børnefamilien samt den aktive familie. Det er en lille idylist perle, som ligger i smukke omgivelser tæt på skov og søer.

Vi blev taget godt i mod af receptionisten, som formåede at tjekke os ind på ca. 2 minutter – så det var hurtigt. Hun fortalte os kort om feriecentret, som har restaurant, miniindkøb, minigolf, tarzanbaner, cykeludlejning, skattejagter, aktivitetsværksted og ikke mindst vandland.

Perfekt hus

Vi havde lejet et hus med plads til hund og masser af plads. Så vores hus var 105 kvm., havde 4 værelser to badeværelser og sauna og spabad. Virkelig perfekt!

Vores 8 personers hus
Afslapning i sofaen
Vores terrasse på Landal Søhøjlandet

Samtidig var der et stort køkken al rum, hvor vi kunne samles og være sammen mens vi lavede mad og hygge os med kortspil.

Der var en stor terrassen, med sol det meste af dagen – så det var rigtig dejligt – selvom det var for koldt til at sidde ude og nyde solen.

Det var ren afslapning og lige hvad vi havde brug for efter et par lidt lange dage, med rengøring og klargøring af hus.

Aktiviteter på Landal Søhøjlandet

Der var rig mulighed for at lave noget i ferieparken. Næsten lige udenfor vores dør var en stor legeplads. Jeg har ikke tal på hvor mange gange at børnene fik brugt tovbanen – men det var mange.

Julie på ved mod den største legeplads, med vandlege, legetårn, hoppepude mv.
Tarzan banen
Hygge tipi og udsigt

Ud over flere legepladser rundt omkring i de små hyttesamfund der var – var der rigelig med andre aktiviteter også.

Vi fik ved indtjekning udleveret en aktivitetsoversigt. Selvom vi var her nogle halvkedelige hverdage i november, så var der mange aktiviteter i feriecentret, vi kunne melde os på. Vi fik ikke prøvet det hele, da vi skulle på arbejde og børnene i skole – men nogle ting fik vi prøvet.

Vi prøvede bl.a. Tarzanbanen, legepladserne, hoppepuderne, minigolf og ikke mindst svømmehallen.

Specielt badelandet var et hit. Det har en god størrelse, så det passer til alle aldre. For vores børn var det vandrutsjebanen der var et hit.

Nikolaj elsker at lave lidt konkurrence ud af tingene – så han fandt på at jeg skulle se hvor hurtigt han kunne køre igennem vandrutsjebanen.

Han fik kørt ned at vandrutsjebanen på 12 sekunder – og var pavestolt. Jeg tror det tog ham 20 ture, inden det lykkedes.

Omgivelserne omkring Landal Søhøjlandet

På feriecentret, er det muligt at leje mountainbikes og køre en tur ud i det bakkede landskab. Der er nogle rigtig fine spor at køre på. Du kan sagtens får kørt nogle kilometer og få udfordret dig selv lidt i et fantastisk landskab.

Hvis du vil køre lidt mere mountainbike, kan det anbefales at tage til Silkeborg og køre nogle af de spor de har der. Læs mere om det her

Udsigt over landskabet ved Gjern Bakker

Ud over at cykle mountainbike, er det også fantastisk at gå en tur i landskabet. Det er noget af det flotteste landskab Danmark kan byde på og det er lige uden for døren.

En rask gåtur, kan gå hen til Gjernbakkers vare tegn ”Store Troldhøj”. Det store træ, der står alene og majestætisk på toppen af bakken.

Vi fik nyde lidt gå ture rundt ved feriecentret – men nåede ikke helt til Store Troldhøj denne gang.

Dejligt ophold på Landal Søhøjlandet

Vi havde bare et rigtig dejligt ophold i Søhøjlandet. Det var afslappede og med masser af muligheder for at lave en masse familie aktiviteter – hvilket vi virkelig nød.

Så selvom Landal Søhøjlandet kun ligger 15 minutters kørsel fra vores hjem, var det dejligt at komme hertil.

Vi kommer bestemt til at bruge Landal Søhøjlandet igen, specielt fordi det er så tæt på. Det er ikke altid afstanden til dit feriested, der gør en ferie til en ferie.

Du kan læse mere om Landal Søhøjlandet her

Del denne artikel
Mads Riberholt

Mads Riberholt

Jeg hedder Mads Riberholt og det er mig der skriver her på StorbyGuide.dk. At rejse er min helt store passion. Jeg elsker at komme ud i verden og opleve nye steder, kulturer og ikke mindst byer.
Mit mål med siden, er at gøre det let for dig at planlægge din rejse. Det gør jeg gennem spændende indlæg, anbefalinger af hoteller og seværdigheder, interviews og meget mere.

Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments