Hvad skal man se i Flensborg – de bedste oplevelser

Læsetid 8 min.

Tysklands store nordlige by Flensborg, er et perfekt rejsemål for os danskere. Byen har en god størrelse, så der er masser af liv, butikker og ting at opleve i byen. Du får i dette indlæg en perfekt Flensborg by guide– som indeholder alt info om hvad man skal se i Flensborg.

Indhold

HAR DU IKKE BOOKET HOTEL ENDNU – SÅ GØR DET HER (reklamelink)

Fakta om Flensborg

Flensborg er en af de største byer i grænseområdet ved Danmark. Byen har godt 90.000 indbyggere, og fungerer som centrum for den nordlige del af Slesvig Holstein området. Det at den fungerer som hovedby, gør at der bare er lidt ekstra liv i byen og gaderne. For der er ofte en del mennesker og turister rundt omkring i byen forskellige rum og særligt på det store strøg.

Flensborg har en rig historie og når man går rundt i centrum, fornemmer man let at der har været meget liv i den gamle købstad. Byen, der har tidligere har været dansk, blev grundlagt helt tilbage i 1.100 tallet.

Flensborg
Et af de ældre huse, ved gågaden i Flensborg

Byen er særligt kendt for sit havneområde og historisk har det også haft stor betydning for byen. Nok også mere end det har i dag. Tidligere har der været en masse handel gennem havnen, ligesom der har været flere skibsværfter. Havnen i dag, er mere centrum for bådture og hygge – for det i princippet her centrum af Flensborg ligger.

Havnen i Flensborg er et sted man ikke kan undgå at besøge, når man er i Flensborg. Den er ikke til at komme udenom.

I dag er Flensborg tysk, men mange steder, snakker de faktisk dansk – så som dansker på besøg i Flensborg føler man sig faktisk lidt ”hjemme” i Danmark.

Flensborg ligger blot 7 kilometer fra den danske grænse, så byen er et yndet stop for danskere, der vil et ”smut over grænsen” og købe lidt ind. Men hvor lang tid tager det at køre til Flensborg?

GLEMT IKKE AT BOOKE HOTEL I FLENSBORG – GØR DET HER (reklamelink)

Køretider til Flensborg:

Hvor lang tid tager det at køre til Flensborg – nedenfor er lidt forskellige tider fra store danske byer.

 • Fra Aarhus til Flensborg er der ca. 2 time og 15 minutter.
 • Fra Aalborg til Flensborg er der ca. 3.15 minutter.
 • Fra Odense til Flensborg er der ca. 2 timer.

Overnatning Flensborg – Hvor skal man bo i Flensborg

Flensborg
Der er mange smukke gader og bydele i Flensborg

Hvis du er i Flensborg, synes jeg du skal bo i gåafstand til centrum. Der er selvfølgelig som i andre større byer, bybusser og tog – men byen har ikke metroer, S-tog osv. Så at bo i gåafstand til centrum vil jeg anbefale.

Så har man også et godt udgangspunkt for at komme rundt og se en masse. Samtidig er det let at tage til eks. busstationen, hvis du skal på oplevelse udenfor byen.

Der er 13 bydele i Flensborg. Hvis du vil bo i en af de centrale bydele i Flensborg – så kan følgende være rimelige bud.

HOP DIREKTE TIL HOTEL BOOKING HER (reklamelink)

Centrale bydele i Flensborg:

 • Altstadt (Indre by)
 • Nordstadt
 • Duburg
 • Westliche Höhe
 • Sandberg
 • Jürgensby
 • Fruerlund

Overnatter du i Flensborg, så hør gerne hotellet, om de har parkeringspladser til rådighed. Book gerne en af dem, for det vil alt andet lige være det letteste, at der er styr på parkering når du kommer til byen.

I stedet for at bo i Flensborg by, kan du også vælge at bo på nogle af de større hoteller i de grønne områder udenfor byen. Så kan du i stedet bruge Flensborg til en dagstur. Nogle af hotellerne har endda Spa områder.

Populære centrale hoteller i Flensborg :

Booking.com

Hvor kan man parkere i Flensborg

Der er flere parkeringskældre og åbne parkeringspladser i det centrale Flensborg. I højsæsonen kan der være pres på p-pladserne og særligt i weekenderne. Jeg har besøgt Flensborg mange gange, og jeg har altid kunnet finde en parkeringsplads.

Når man kører rundt i centrum, er der masser at skilte der viser vej til de store parkeringspladser. Nedenfor kan du finde et par bud på nogle af de centrale parkeringspladser. De ligger alle ved centrum og tæt på hinanden.

Centrale parkeringspladser i Flensborg

 • Konti Parkhaus. Adresse Speicherlinie 17, 24937 Flensburg.
 • Parkhaus City Süderhofenden APCOA. Adresse: Süderhofenden 4-6, 24937 Flensburg.
 • Parkplatz (ved havnen). Adresse: Schiffbrücke 502, 24939 Flensburg.
 • Rote Straße 32 Parking. Adresse: Rote Str. 32, 24937 Flensburg.

Shopping i Flensborg

Flensborg
Altstadt – Den centrale del af Flensborg, hvor gågaden ligger

Flensborg har en perfekt størrelse når man tænker på shopping. For størrelsen på byen gør og de mange turister, danner grundlag for et godt byliv. Der er således næste alle de butikker du kan tænke dig til. Det hele er mere eller mindre samlet et sted omkring den store brede gågade.

 • Shoppegader: De to gader ”Grosse Strasse” og ”Holm”. De fungerer som de egentlig hoved gågader i Flensborg.
 • Shoppingcenter Flensburg Galerie ved gågaden. Holm 57-61, 24937 Flensburg, Germany. 3 etager og 60 butikker. Toiletter. Parkering og restauranter
 • Shoppingcenter Förde Park. Schleswiger Str. 130, 24941 Flensburg, Germany. Butikker, restauranter i Sudstadt uden for centrum. Gode parkeringspladser.
 • Grænsehandel. Meget af den danske grænsehandel foregår lige uden for Flensborg – så det er oplagt at tage et smut forbi en af de mange butikker.
 • Designers outlet syd for byen i byen Neumünster. Der er ca. 130 kilometer på motorvej i retning mod Hamborg.

Gode restauranter i Flensborg

Flensborg er en rigtig tysk by, hvor man kan få en god ”schnitzel mit pommes” og en ”Flensburger” fadøl. Det elsker jeg at prøve når jeg er i byen. Men du kan dog få alt slags mad i Flensborg.

Har du børn med i Flensborg, så undersøg gerne lige deres børnemenuer. For det er ikke alle steder, det er lige varieret. De fleste steder kan man dog få en ”burger mit pommes”.

Du finder nogle af de bedste restauranter i Flensborg, langs havnen og omkring gågaden. Her er der lidt forskellige muligheder.

Det er god kutyme at betale lidt i drikkepenge til restaurantpersonalet. Det er som regel ikke lagt i beløbet, så det er noget du selv skal tilvælge. Du behøver dog ikke – men (som mange andre steder) ser de det gerne.

Hvad skal man se i Flensborg

Hvad skal man se i Flensborg? Da Flensborg er en mindre ”storby”, er der ikke uanede mængder af seværdigheder – men der er dog rigelig til at man sagtens kan bruge eks. en forlænget weekend i og omkring byen.

Jeg har nedenfor fundet nogle af de oplevelser i Flensborg jeg synes mest om.

BOOK HOTEL I FLENSBORG HER (reklamelink)

De bedste oplevelser i Flensborg:

Havnen i Flensborg

Flensborg
Flensborg havn ved aftentid

Det er must at opleve havnen i Flensborg, når man er i byen. For den er nerven i byen og vel grundlaget for byen størrelse og historie, som kan dateres tilbage til 1200 tallet.

Havnen har tidligere haft stor betydning for byen, da den ligger godt ifht. handel og skibsfart. I dag er der ikke så meget handel derfra, men det er et rigtig dejligt sted at besøge.

Når du besøger havnen, skal du gå en tur langs Skibsbroen. Det er her historien er og her der er hyggeligt at være. Skibsbroen er den store kaj, der går langs vandet. Den går fra Nordstaden i til Kilseng på østbredden. Selve skibsbroen er ca. 800 meter lang.

Så gå en tur langs skibsbroen i Flensborg og oplev flot syn ud over vandet, samt noget af Flensborgs historie.

Gågaden i Flensborg

Selve gågaden Grosse Strasse i Flensborg, er faktisk en af de seværdigheder turisterne kommer for at opleve i Flensborg. For det er en stor gågade, med masser af butikker, små hyggelige bag gårde og historiske bygninger med specielle facader.

Der er rig mulighed for at shoppe, spise og ikke mindst hygge sig. Fra gågaden er det let at gå videre til nogle af de andre centrale oplevelser i Flensborg – da gågaden ligger helt centralt.

BOOK HOTEL I FLENSBORG HER (reklamelink)

Rote strasse

En af de mest hyggelige (og kendte gader) i Flensburg – er Rote strasse. Det er en gade der er holdt i gammel stil. Så der er virkelig mulighed for at tage nogle smukke billeder, med tysk historie.

Selve gaden ligger lige i udkanten (nærmest i forlængelse) af shoppegaderne – så Rote Strasse kan du besøge imens du alligevel er i byen.

Glücksburg

Flensborg Glücksburg
Glücksburg ved Flensborg – fantastisk smuk

Lidt øst for Flensborg, i et dejligt skov- og naturområde, ligger byen Glücksburg. Det er både en lille by, men også et slot.

Selve Glücksburgs slot er betagende og et besøg værd. Det kan dateres tilbage helt til år 1.582, så der gemmer sig masser af historie i det store ”vandslot”. Det har faktisk tidligere været sommerresidens for det danske kongehus.

Ved slottet, som ligger prægtigt ude i vandet, er der virkelig smukt. Særligt deres store haver rundt ved slottet er flotte. Der er blandt andet en store rosenhave, med over 800 forskellige roser.

Trænger du til at slappe ekstra af, så kan du booke et Spa ophold Glücksburg. Stedet fungerer nemlig også som kursted og er et yndet sted at besøge for

Museumsberg – kunstmuseum

Et af de største museer i Slesvig-Holstein ligger i Flensborg. Det er det Store Museumsberg. Museet, som er grundlagt i år 1.876, rummer en masse historie fra det nordtyskområde.

Der er blandt andet kultur udstillinger, der viser hvordan man boede fra middelalderen og op til ca. 18.00 tallet. Særligt kultur udstillingerne, som giver et indblik i hvordan man tidligere levede, er rigtig flotte. Det er særligt godt til børn, da museet har indrettet rum med leg og læring. Yderligere er der ”skatkamre” med guld og sølv.

Der er også en storkunst udstilling, som har værker fra det 19-21. århundrede.

Læs mere aktuelle udstillinger og besøg på museumsberg-flensburg.de

Adresse: Museumsberg 1, 24937 Flensburg

Søfartsmuseum

Flensborg har en historie som havneby. Det har været livet omkring vandet, der har været med til at forme og skabe Flensborg by.

På Søfartsmuseet, kan du lære næsten alt om den gamle havne by. Du kan lære om livet til søs, havnen, rederier, reb, maskiner, kaptajner og alle skibene. Der er samlet hele 7 forskellige udstillinger, som alle omhandler livet til søs.

Udstillingerne er gode til både børn og voksne.

Adresse: Schiffbrücke 39, 24939 Flensburg

Dampskibet Alexandra

Flensborg havn
Det flotte dampskib Alexandra

Det gamle dampskib Alexandra, ligger til kaj i Flensborg havn. Det er det sidste kulfyrede dampskib i Tyskland, og det er helt tilbage fra år 1908. Det har altid været i Flensborg og er dermed en flydende del af Flensborgs historie.

Du kan komme ud og sejle med den historiske damper. Den har flere afgange og sejler fra centrum af havnen.

Læs mere om sejltider og Dampskibet Alexandra på dampfer-alexandra.de

Museumsværftet

STADIG IKKE BOOKET DIT HOTEL I FLENSBORG – GØR DET HER (reklamelink)

Museumsværftet er både et værft hvor de bygger både, men også et museum, hvor du kan se hvordan man bygge sejl og fragtbåde i gammeltid. Det ligger helt centralt ved havnen i Flensborg.

På museumsværftet sætter de stor ære i at gøre tingene og bygge som man gjorde tidligere. Så på museet kan du opleve hvordan eks. snedkere bruger deres gamle håndværk, til at bygge både. Det er primært både fra 1800-1900 tallet.

Det er et symbolsk beløb på 1 EUR, du skal betale i entre. Der er åbent de fleste dag fra kl. 10-18.00.

Adresse: Schiffsbrücke 44, 24939 Flensburg.

Du kan læse mere om museet på Museumswerft.de

Phänomenta

Tæt ved Nørreport ( en anden seværdighed i Flensborg), der ligger det store Eksperimentarium for naturvidenskab og teknik.

Det er over 3.000 kvm. stort og har mange forskellige små rum, hvor der er god plads til leg og læring. Selve eksperimentariet har fokus på læring via deres interaktive udstillinger. Her kan du eksperimenterer med alverdens naturvidenskabelige ting.

Det specielle ved Phänomenta, er at når du kommer til et ekperiment – så er der ingen vejledning. Der er ofte et spørgsmål – men hvad svaret er, det skal du selve finde ud af. Så du skal bruge dit hoved. Leg og lær i en god kombination.

Adresse: Norderstrasse 157-163, 24939 Flensburg

Nørreport i Flensborg

Flensborg
Nørreport – et ikonisk sted i Flensborg

En af de mest ikoniske og historiske bygninger i Flensborg er ”Nørreport”. Porten er opført år 1595 – så det er en meget gammel port, som er opført i renæssancestil. Den blev opført ifm. at Flensborg blev udnævnt til købstad – så var det nødvendigt at udvide bymurene og derfor byggede man bl.a. denne port.

Selve porten ligner nærmest en gavlbygning, hvori der er en port man kan gå igennem. På den ene side af gavlen, vil du kunne se Flensborgs våbenskjold.

Er du i Flensborg, skal du unde dig selv at gå en tur forbi Nørreport – da det som nævnt er noget af det mest historiske du kan se i byen.

Adresse: Norderstrasse 138, 24939n Flensburg

Bjergmøllen

En lidt anderledes men historisk seværdighed i Flensborg – er den store firevingede mølle ”Bjergmøllen”. Det er en stor tidligere kornmølle, som er tilbage fra år.1792. Så det er en gammel sag og faktisk den sidste store mølle i Flensborg, der fortsat virker.

Der er en lokal forening, der vedligeholder og restaurer møllen. Ved siden af møllen ligger en bondehave.

Du kan primært se den ude fra, men der er dog flere forskellige arrangementer i løbet af året – hvor de hele åbnes op.

Det kan du læse mere om på Bergmuehle-flensburg.de

Volkspark

Lidt uden for centrum i bydelen Fruerlund, (dog stadig i gå afstand fra centrum), ligger Volkspark Flensburg. Det er et stort grønt og skov rigt område, hvor der er lidt små grønne område, skov områder, sportspladser, kolonihavehuse og ikke mindst vandtårne. Særligt ”Mørvig vandtårn” er flot og prægtigt. Her kan du også komme op i 26 meters højde og få et godt kig ud over noget af Flensborg.

Adresse til området er: Am Volkspark 500, 24943 Flensburg, Germany.

Flensborg ligger i øvrigt tæt på en fantastisk storby – Hamborg – den kan du læse mere om nedenfor.

SIDSTE CHANCE I DETTE INDLÆG FOR AT BOOKE HOTEL I FLENSBORG (reklamelink)

Vejret i Flensborg

Mange googler “vejret Flensborg” og det er der en god grund til, for vi vil jo helt besøge byen, når det ikke regner alt for meget.

Flensborg ligger tæt på den danske grænse og vejret er ikke meget anderledes end i Danmark. Dog ligger byen ude til vandet og til en fjord, hvilket kan give lidt ekstra blæst til tider. Men generelt kan du normalt forvente vejr som i Danmark, så du kan tage lidt udgangspunkt i hvordan vejret er i Danmark hen over året.

Jeg vil nu ikke mene, du behøver tage højde for vejret når du besøger byen. Men Flensborg er en by der er god at besøge på alle årstider. Forår, sommer og efterår er det bare smukt at gå rundt i byen, nyde havnen og naturen.

Når det bliver vinter og jul er byen også dejlig at besøge. Det er næsten et must at besøge nogle af de gode tyske julemarkeder, herunder julemarkedet i Flensborg. Der er hyggelige tyske boder og pyntet op i byen.

Del denne artikel
Mads Riberholt

Mads Riberholt

Jeg hedder Mads Riberholt og det er mig der skriver her på StorbyGuide.dk. At rejse er min helt store passion. Jeg elsker at komme ud i verden og opleve nye steder, kulturer og ikke mindst byer.
Mit mål med siden, er at gøre det let for dig at planlægge din rejse. Det gør jeg gennem spændende indlæg, anbefalinger af hoteller og seværdigheder, interviews og meget mere.

Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments