Julemarked i Flensborg – alt om jul i Flensborg

Vil du gerne opleve den fantastiske tyske julestemning – så er det ikke langt væk – for julemarked i Flensborg, er en perfekt måde at opleve de unikke tyske julemarkeder.

Læs med i dette indlæg, og få alt det nyttige viden om at tage en juletur til Flensborg.

Indhold:

SPRING DIREKTE TIL JULE HOTELLER I FLENSBORG

Er der julemarked i Flensborg?

Ja, selvfølgelig er det julemarked i Flensborg! Flensborg er en halvstor by i Tyskland og dermed har de selvfølgelig også deres eget julemarked. Den skønne havneby, bliver flot klædt ud ved juletid og det er fantastisk smukt at få rundt i.

Ud over at gøre sig umage med at pynte byen pænt op, gør de sig også umage med at skabe et hyggelig julemarked. Det er et marked i klassisk tysk stil. Det vil sige der er masser af små hytter, hvor man kan købe alverdens ting. Du kan bl.a. købe jule souvenirs af alle mulige slags, få en masse at mad og drikke samt blandt andet smage på diverse specielle tyske juleretter.

I Flensborg er de særligt kendt for deres ærtesuppe og Tallin-punch, som man plejer at kunne få i “verdens mindste bar”.

På julemarked i Flensborg og generelt rundt i Flensborg centrum, er der også aktiviteter for børnene. Så man kan sagtens tage ene juletur til Flensborg med børn. Men kan bl.a. besøge honningkagehuset, ønsketræet og ikke mindst besøge julemanden.

Hvor er julemarked i Flensborg

Det er som regel altid den store Nicolai kirke, og pladsen foran der danner rammer for julemarkedet i Flensborg. Men julemarkedet udvider sig lidt år for år – det betyder at der nu er julemarked og julestemning flere steder i Flensborg.

Man kan sige at, julemarkedet i Flensborg er på Südermarkt (Starten af gågaden), men strækker sig herfra og videre rundt til de andre pladser i byen Nordermarkt (omkring slutningen af gågaden) samt videre ned til Willy-Brandt-Platz ved havnen.

I det store er det primære julemarked i Flensborg omkring Südermarkt, men strækker sig til resten af det centrale Flensborg.

jul flensborg
Stemningsbillede af klassisk tysk jul ( ikke fra Flensborg)

Hvor længe har julemarkederne åbent i Flensborg

Julemarkedet i Flensborg åbner som regel omkring sidste uge i November og slutter igen omkring nytår. I 2022 åbner det 22. November og slutter 31. december. Vær dog obs, på at ngle af aktiviteter, hytter mv. lukker ned tidligere end den 31. december (eksempelvis besøg julemanden).

HAR DU IKKE BOOKET HOTEL I FLENSBORG ENDNU – SÅ GØR DET HER

De fleste dage, har markeder ved Südermarkt længe åbent. Det åbner om formiddagen, og fortsætter til omkring kl. 22.00. Det vil sige der er rig mulighed for at opleve alle de mange smukke julelys. Nogle af de andre steder i byen, kan lukke tidligere.

FLENSBORGS JULEMARKED 2022 ÅBNINGSTIDER:

  • 21. november til 31. december: Holm, Große Straße, Schiffbrückstraße, Nordermarkt
  • 21. november til 23. december: Südermarkt
  • Mandag – Lørdag:  11:00– 22:00
  • Søndag: 11:00– 20:00
  • Den 24.12. + 31.12. åbent til kl. 14:00
  • Den 25.12. + 26.12. lukket

Gode hoteller i Flensborg centrum

Når man skal til Flensborg, og særligt ved juletid, synes jeg man skal bo centralt. Så slipper man for at skulle gå alt for langt når man skal til og fra centrum. Der kan være lidt pres på parkeringen i byen ved juletid, så det er rart at kunne gå rundt. Ud over det så er det også rart ikke at have for langt, hvis man ender med at lave en masse julegave indkøb. Ofte er prisen lidt billigere end i Danmark, så man kan som regel lave nogle gode køb.

Hotel Alte Post i Flensborg. Hvis du vil bo centralt i Flensborg, kan Hotel Alte Post være en oplagt mulighed. Det ligger helt centralt, har egen parkering, gode værelser egen restaurant mv. Det ligger næsten nede ved vandet.

Der er dog mange andre mulighed for at bo centralt i Flensborg. Nedenfor er et kort over andre centrale hoteller i Flensborg, der ligger tæt ved Grosse strasse.

Booking.com

Juleshopping i Flensborg

Der er rig mulighed for at jule shoppe i Flensborg. Flensborg har masser af butikker, samt shopping center der ligger i midtbyen. De har selvfølgelig åbent ved juletid. Hvis du ikke har shoppet i Flensborg før, så kan det altså bestemt anbefales.

Særligt det store strøg (Grosserstrasse) er ret fint, der er masser af butikker, restauranter og generelt mulighed for at gøre nogle gode indkøb. Det er også her du finder shoppingcenter. Så det er ret fint, at man både kan gå ude på strøget, men også gå i shopping centre, hvis vejret er dårligt.

Ud over de mange butikker, er der også mulighed for at shoppe lidt i de mange julehytter, som der er sat op, særligt på Südermarkt. Her kan du købe specielle varer, samt de klassiske jule ting (strikkede strømper, krus osv.)

SIDSTE CHANCE I DETTE INDLÆG – BOOK HOTEL I FLENSBORG HER

Læs evt. mere på Flensborg julemarked (flensburger-foerde.de)

Del denne artikel
Mads Riberholt

Mads Riberholt

Jeg hedder Mads Riberholt og det er mig der skriver her på StorbyGuide.dk. At rejse er min helt store passion. Jeg elsker at komme ud i verden og opleve nye steder, kulturer og ikke mindst byer.
Mit mål med siden, er at gøre det let for dig at planlægge din rejse. Det gør jeg gennem spændende indlæg, anbefalinger af hoteller og seværdigheder, interviews og meget mere.

Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments