Hvad skal man se i Paris? Guide af Jane Faerber

Læsetid 10 minutter

Der er uendelig mange fantastiske seværdigheder i Paris – så du kan faktisk sammensætte og opleve lige hvad du vil. Så når du planlægger din tur til, samt hvad man skal se i Paris – så læs med nedenfor.

Interviewet om Paris, er en del af de efterhånden mange interviews hvor kendte danskere fortæller om ”deres” by og hvad man skal opleve i den.

Denne gang, har jeg fået en af de danskere, som måske kender Paris allerbedst, til at fortælle om hvor hendes yndlingssteder er, samt hvad hun synes man skal se i Paris.

Det er Jane Faerber, som er kendt fra hendes egen mad og livstilblog Madbanditten.dk. Bloggen er en af de mest kendte blogs i Danmark og har og er særligt inspirerende omkring mad med få kulhydrater (KETO).

Med sin blog forsøger Jane at hjælpe os danskere til at få en større madglæde og spise gode retter som ikke indeholder eks. kornprodukter. Hun vil hellere hjælpe os med at spise mere grønt, fedt og kød. Det gør hun så godt at op med 700.000 brugere er inde og følge med i hendes over 2.000 forskellige opskrifter (de er i øvrigt ganske gratis).

Udover at lave opskrifter, KETO kurser, skrive bøger – fortæller Jane også om hendes dagligdag samt oplevelser. Det er her Paris kommer ind i billedet.

For som du kan læse nedenfor, har Jane et meget særligt forhold til Paris. Hun har både boet i Paris samt besøgt byen mange gange. Nogle af de historier og glimt fra hendes hverdag i Paris kan du også finde på hendes blog.

Men lad os nu høre hvad Jane har at fortælle om seværdigheder og oplevelser i Paris.

Hvad betyder Paris for dig og hvorfor blev det lige Paris du tog på ”opdagelse” i?

Jeg boede i Paris fra 1997-99, og selvom det i dag er mere end 20 år siden, er længslen efter byen aldrig forsvundet helt.

For fire år siden begyndte jeg derfor at rejse derned en gang om året og være i byen i to uger alene. I starten syntes min familie, det var mærkeligt, at jeg havde brug for at rejse væk alene, men efter de har oplevet, hvordan jeg kommer gladere hjem, er de nu helt indforståede med det.

Jeg har også fået et mere nært forhold til Notre Dame, efter jeg i 2019 stod få hundrede meter derfra, da den brød i brand.

Jeg har et arbejde, der tillader mig at arbejde alle steder i verden. Hvis bare jeg har min Macbook med mig, så jeg flytter på en måde bare min hverdag til Paris i de uger. Dvs. jeg passer mit arbejde, som jeg plejer, og resten af tiden bruger jeg på at gå rundt i byen og suge til mig af alle indtrykkene.”

Hvad skal man se i Paris? Hvilke seværdigheder i Paris synes du mest om?

La Conciergerie ved aften tid (fængslet hvor Maria-Antoinette var fængslet
Jane var ret tæt på da Notre Dame stod i flammer

”Min yndlingsbygning i Paris er La Conciergerie, det gamle fængsel, hvor Marie-Antoinette tilbragte sin sidste tid, inden guillotinen ventede. Jeg ved ikke, hvorfor den taler så meget til mig. Måske fordi den er smuk og dyster på en gang.

Jeg har også fået et mere nært forhold til Notre Dame, efter jeg i 2019 stod få hundrede meter derfra, da den brød i brand. Det var enormt skræmmende at se dette ikoniske monument i flammer og ikke vide, om de ville få slukket branden, inden det var for sent. Tanken om et Paris uden Notre Dame er næsten ubærlig.

Jeg synes, Paris opleves bedst til fods, og går man fra Hôtel de Ville til Place de la Concorde, ser man en stor del af byens største seværdigheder – helt uden at føle sig som turist.”

Læs også: De bedste seværdigheder i Paris

Hvor skal man bo i Paris?

”Jeg bor altid i det 3. eller 4. arrondissement, oftest i Marais. Det var der, jeg boede, da jeg boede dernede, og det er det område, jeg føler mig mest hjemme i.

Dengang i slut 90’erne bød Marais på en finurlig blanding af ’Gay Paris’ og det jødiske kvarter, og der var små listige barer med regnbueflag og jødiske bagerier og spisesteder side om side. Begge dele findes stadig men i noget mindre omfang. I dag er Marais mere mondænt og fyldt med dyre modebutikker. Men der er noget med stemningen i Marais, som stadig tiltrækker mig.”

Læs her mere om nogle af de spændende bydele i Paris

Hvor spiser man godt i Paris?

Robert & Louise – foto Madbanditten.dk

”Jeg har et virkelig nært forhold til restauranten Robert & Louise (64 Rue Vieille du Temple, 75003 Paris), som var min nabo, da jeg boede dernede i mine unge år. Det er som at træde ind i en tidslomme at komme derind.

Selvom den har været igennem et generationsskifte og den i dag er et tilløbsstykke for turister og i mindre grad et spisested for lokale, kan man stadig se fatter vende bøfferne på ildstedet bagerst i restauranten. De serverer formentlig også byens bedste Côte de boeuf.”

Hvor er de bedste shoppe steder i Paris?

”Jeg arbejder med mad og livsstil, og derfor er det også tit denne type butikker, jeg går i. Jeg holder meget af Rue Montorgueil, som er en levende handelsgade med masser af caféer og madvarebutikker. Her finder du slagterbutikker, ostehandlere, lækre frugt- og grøntbutikker, steder med færdigmad som falafler, rôtisseriekyllinger og alt muligt mere.

Parallelt med Rue Montorgueil løber Rue Montmartre, hvor der er madmarked (Marché Saint-Eustache-Les-Halles) to gange om ugen.

Jeg elsker at du kan få denne landsbystemning i en storby som Paris.

Jeg har også en guide til madmarkeder i Paris her: https://www.madbanditten.dk/2018/04/11/madmarkeder-paris/

For mere High End madinspiration besøger jeg supermarkedet La Grande Epicerie i det 7. arr. eller supermarkedet under Galeries Lafayette.

Hvad SKAL man bare se i Paris?

Rue Crémieux – foto madbanditten.dk

”Det giver helt sig selv, men man skal altid gå en tur langs Seinen. I de seneste år har de gjort området bilfrit, og det har åbnet op for et væld af små madsteder og lege- og træningsmuligheder, og det er bare enormt hyggeligt.

Jeg synes også, man skal tænke mindre i seværdigheder og turde lade sig fare vild i alle de små gader. Seværdighederne kan man næsten ikke undgå at støde ind i alligevel bare ved at bevæge sig rundt i byen.

Og Paris skal opleves til fods, så medbring godt fodtøj og forbered dig på trætte ben ved dagens afslutning.

Har man lyst til en lidt anderledes form for sightseeing, kan man besøge Rue Crémieux, den fineste lille brostensbelagte vej med små byhuse malet i alverdens søde pastelfarver. Den ligger i et lidt kedeligt område mellem Place de la Bastille og Gare de Lyon, men man skal vide, at den er der for at finde den.

Jeg har flere tips til anderledes oplevelser i Paris her: https://www.madbanditten.dk/2017/05/22/anderledes-oplevelser-i-paris/

Gode råd til en rejse til Paris?

”Turistbureauerne sælger tit steder som Montmartre ind som ’det ægte Paris’ og stedet man bare skal bo, hvis man vil opleve Paris. Men sagen er, at det både er for langt væk fra alt det, man gerne vil opleve, og at der er mange områder deroppe, hvor det ikke er helt sikkert at opholde sig og slet ikke om aftenen.

Jeg vil råde til, at man går helt uden om hoteller i det 18. arrondissement og holder sig inden for det 1-4. arrondissement. Så bor man mest centralt. Du kan genkende arrondissementet på postnummeret – 75004 betyder fx det 4. arrondissement.

En af dagene kan man fint bruge på at trave op til Montmartre og se Sacre Coeur og Place de Tertre og herefter vil man formentlig gerne væk derfra igen. Husk at lægge vejen forbi kærlighedsmuren, Le Mur de Je T’aime på vejen ud eller hjem”

Paris er fantastisk – Tak til Jane Faerber

Tak for at tage dig tid til at fortælle om hvad du synes man skal se i Paris. Jeg har også selv været i Paris og det er en fantastisk by.

Jeg var egentlig lidt skeptisk inden vores tur til Paris, for man har jo hørt om at Franskmænd er arrogante osv. – men det blev hurtigt manet til jorden. De personer vi mødte i Paris – var simpelthen så søde.

Så jeg skal helt sikkert tilbage til Paris og opleve nogle af Janes yndlingssteder i byen.

Del denne artikel
Mads Riberholt

Mads Riberholt

Jeg hedder Mads Riberholt og det er mig der skriver her på StorbyGuide.dk. At rejse er min helt store passion. Jeg elsker at komme ud i verden og opleve nye steder, kulturer og ikke mindst byer.
Mit mål med siden, er at gøre det let for dig at planlægge din rejse. Det gør jeg gennem spændende indlæg, anbefalinger af hoteller og seværdigheder, interviews og meget mere.

Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments