Cykelleje i Hamborg – sådan lejer man cykel i Hamborg

Hvis du overvejer cykel leje i Hamborg – så er det bare med at gøre det. Det er en fantastisk måde at opleve byen op. Men se lige denne guide først – her kan du læse alt nyttig info om at leje cykler i Hamborg.

Indhold:

Er det sikkert at cykle rundt i Hamborg

Ja det er lige så sikker at køre på cykel i Hamborg, som i andre storbyer. Der er rigtig mange steder gode cykelstier til cyklisterne, så det gør at man sagtens kan cykle sikker rundt. Du vil dog som i alle andre storbyer, opleve steder hvor du skal køre sammen med bilerne og steder hvor du lige skal tænke dig ekstra om. Men det er ikke anderledes end hvis man kørte rundt på cykel i eks. København. Så det er bestemt sikkert at leje cykel og cykle rundt i Hamborg.

Kan man have børn med på cykel i Hamborg

Ja, det kan man godt – men de skal have en vis alder, hvis de skal køre selv. Et bud kunne være mindst 10-12 år, så man er sikker på at de forstår trafikken ordentligt i en storby. Samtidig kommer det også an på hvilke type cykel i skal leje. De offentlig cykler er kun én størrelse, og er ikke som beregnet til helt små børn. Hvis I lejer cykel ved en forhandler, har de sikkert en cykel der passer i størrelsen til barnet.

Vær opmærksom på at man ved offentlig cykelleje ikke kan låne en cykelhjelm.

cykel leje hamborg
En af gaderne i Hamborg centrum – god plads til cyklister.

Hvor kan man leje cykler i Hamborg

Der er to muligheder når du vil leje cykel i Hamborg. Enten lejer du en af de offentlig eller også lejer du ved en cykeludlejningsforretning.

Stadt Rad (de offentlige cykler) : Det letteste er at leje de offentlige cykler. Der er omkring Hamborg centrum ca. 70 steder, hvor du kan hente eller afleverer lånecyklerne – så det er mange steder. De står over det meste af byen, og du lejer blot cyklen med dit kreditkort, i det tidsrum du bruger cyklen.

Cykeludlejning: Der er flere forskellige steder i Hamborg, hvor der er cykeludlejning. En god ide er enten at vælge en af de centrale steder, eller et sted der ligger tæt på dit hotel.

Hvordan lejer man cykel i Hamborg

Stadt Rad (de offentlige cykler). Hvis du vil leje en offentlig cykel, går du blot hen til et af de mange steder de står. Der står på cyklerne hvad du skal gøre. Det vil sige, du skal oprettet dig (ret let) og så tilknytte dit betalingskort. Lige så snart at du tager din cykel, så starter tiden. Du betaler for den tid du bruger cyklen. Tiden stopper når du sætter den tilbage i en af byen mange standere. Det er ret let.

Cykeludlejning. Hvis du lejer cykel i Hamborg, ved en af byen udlejningsfirmaer, så skal du afhente og levere cyklen samme sted. Prisen er en anelse højere, end ved de offentlig cykler, til gengæld er cyklerne lidt bedre. Der er et bredere udvalg af cykler ved udlejningsfirmaerne – så hvis du gerne vil have en speciel cykel (el cykel, MTB, ladcykel), så er mulighederne for det bedre her.

Hvad koster cykeleje i Hamborg

Stadt Rad (de offentlige cykler) er ret billige. Det koster ca. 0,08 EUR i minuttet at cykel rundt – det vil sige ca. 36 kr. i timen – de første 30 minutter er dog gratis. Hvis du lejer den i lang tid, er der en maks. pris pr. dag på ca. 90 kr. Så du kommer ikke til at betale mere end det.

Tip – De første 30 minutter er gratis. Så du hvis du “tjekker” cyklen ind i en stander hver halve time, så kan du reelt cykle gratis rundt.

Cykeludlejning. Hvis du lejer en cykel ved en af de private udlejere, koster det ca. 10 EUR for 4 timer. Så det koster ikke alverden. Du kan selvfølgelig tilkøbe mere eller mindre timer, samt ekstra udstyr, eller andre cykler. Ekstra udstyr der er værd at overveje er eks. GPS og el cykel.

Hvad skal man se på cykel i Hamborg

  • Planten un Blomen – fantastisk park midt i Hamborg. God til børn og voksne – perfekt at cykle rundt i.
  • Miniature wunderland – den største seværdighed i Hamborg. Ligger i Speicherstadt, tæt ved Hafencity og centrum.
  • Hamburg Dungeons – et levende teater, som altid er et besøg værd.
  • St. Pauli og Landungsbrücken – fantastisk lang båd kaj. Den er smuk at cykle ved og ligger lige neden for St. Pauli som også er fin at cykle til og eks. spise frokost.
  • Hafencity – den nye moderne bydel. Der er smuk arkitektur, vand, kanal mv. Rigtig dejlig sted.
Del denne artikel
Mads Riberholt

Mads Riberholt

Jeg hedder Mads Riberholt og det er mig der skriver her på StorbyGuide.dk. At rejse er min helt store passion. Jeg elsker at komme ud i verden og opleve nye steder, kulturer og ikke mindst byer.
Mit mål med siden, er at gøre det let for dig at planlægge din rejse. Det gør jeg gennem spændende indlæg, anbefalinger af hoteller og seværdigheder, interviews og meget mere.

Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments