Påske ferie i Paris – 3 dage i Paris

Mange spørger sig selv “hvor er det godt at rejse hen i påsken?” Et godt bud, er den franske hovedstad Paris. Den er altid et besøg værd, men særligt i påsken kan være et godt tidspunkt at besøge byen.

Nedenfor kan du læse om hvorfor, samt gode råd til påskeferie i Paris. Der er indsat gode links til andre indlæg om Paris, samt links til sider hvor du kan booke hotel og oplevelser. Det er reklamelinks.

Indhold:


Påske seværdigheder i Paris

Påske hoteller i Paris


Hvorfor skal man besøge Paris i påsken

Paris tager sig som regel rigtig flot ud i påsken. Forstil dig, at sidde i solen, på en fortovs cafe og nyde en Cafe Latte, imens du nyder den friske parisiske forårsluft. Alt imens, du ser på de skønne kirsebærtræer, der så smukt er ved at springe ud.

Det er Paris i påsken.

Det er smukt, som regel ok vejr og så er der ikke nær så mange turister i byen, end hvis du besøger Paris i højsommeren.

Så du skal besøge Paris i påsken, fordi byen og vågner fra vinterhi og er frisk og klar på at modtage en masse turister.

cafe paris påsken

Hvordan er vejret i Paris i påsken

Hvis du overvejer at rejse til Paris i Påsken, har du nok stillet dig selv spørgsmålet “Er der varmt i Paris i påsken?”. Det er selvfølgeligt forskellige hvor varmt der er fra år til år, men der er bestemt varmere end i Danmark.

I Paris, er der typisk omkring 10-15 grader omkring påsken. Hvor vi i Danmark nok nærmere ligger omkring 7-10 grader. Så vejret i Paris er generelt lige lidt varmere end i Danmark.

Der kan være lidt nedbør i påsken i Paris, men risikoen er mindre end i Danmark. Generelt er April måned, en af de måneder med lavest nedbør og rimelig temperaturer, så du kan sagtens være heldig at opleve en forholdsvis varm og tør påsketur til Paris.

 • Temperatur i Paris i Marts 9-14 grader
 • Temperatur i Paris i April 11-16 grader

paris påske vejr

Læs mere efter reklamen


Hvad skal man se i Paris i påsken

Når man er afsted på påske tur til Paris, er det ofte i en kortere periode. De fleste tager en smuttur på 3-4 dage til byen. Men hvad skal man så prioriterer, at opleve når man er på eks. en forlænget weekend i Paris i påsken.

Nedenfor, kan du læse nogle gode forslag til de ting du bør prioriterer at opleve i Paris, når du besøger byen i Påsken.

 1. Eiffeltårnet: Det er et must at besøge det ikoniske Eiffeltårn i Paris. Her er der mulighed, for at opleve en fantastisk bygning, samt få en helt unik udsigt over Paris. Du kan tage en elevator til toppen for at få en panoramaudsigt. Book gerne billet til at komme helt op i toppen af tårnet. Det er lidt grænseoverskridende, men et must at gøre.
 2. Louvre-museet: Udforsk Louvre-museet, der huser en imponerende samling af kunstværker, herunder Mona Lisa. Vær opmærksom på museets åbningstider, da de kan variere i påsken. Generelt er det en billig oplevelse, for du får virkelig meget kunst og historie for pengene. Det siges, at der er over 42 km. gange med kunst i Louvre.
 3. Montmartre: Gå op ad bakken til Montmartre og besøg Basilique du Sacré-Cœur. Herfra har du en fantastisk udsigt over byen, og Montmartre-området er kendt for sin kunstneriske og boheme atmosfære. Det er et virkelig smukt område at besøge. På vej ned igen, kan du gå forbi den kendte Moulin Rouge mølle.
 4. Kanalrundfart på Seinen: Tag en sejltur på Seinen og beundr byens ikoniske monumenter fra vandet. Det er fantastisk, og særligt, hvis det eks. regner, for så kan du nyde Paris, imens du sidder i tørvejr. At tage en kanalrundfart på Seinen, er afslappede og smukt. Det er perfekt at kombinerer med et besøg i Eiffeltårnet, da bådene sejler lige for foden af tårnet.
 5. Notre-Dame Katedralen: Selvom katedralen blev ramt af en brand i 2019, kan du stadig besøge området omkring den og beundre dens arkitektur. Der er også andre smukke kirker og katedraler i Paris, som du kan udforske.
 6. Påskegudstjenester: Hvis du er interesseret i religiøse aktiviteter, kan du overveje at deltage i en påskegudstjeneste i en af ​​de mange kirker i byen.
 7. Lækker mad: Nyd den franske madkultur ved at besøge hyggelige caféer, bagerier og restauranter. Prøv klassiske franske retter som croissanter, baguettes og crème brûlée.
 8. Forårshaver: I påsken begynder byens haver og parker at blomstre. Besøg steder som Jardin des Tuileries, Jardin du Luxembourg og Parc des Buttes-Chaumont for at opleve forårens skønhed.
 9. Shopping: Tag en tur langs Champs-Élysées eller besøg nogle af de trendy butikker i Marais-området for at finde unikke souvenirs eller nyde lidt shopping.
paris concordeplads eiffeltårn
Concorde pladsen og eiffeltårnet

Hvor skal man bo i Paris i påsken

Er du i tvivl om, hvor du skal bo, når du besøger Paris i påsken? Så får du nedenfor, 3 gode bydele af bo i i Paris. Fælles for dem er, at de ligger centralt. Når man besøger Paris i påsken, har man ofte ikke en masse dage og jeg synes derfor, at det gælder om at bo rimelig centralt. Så skal man ikke bruge en masse på transport, til de mange centrale seværdigheder i Paris.

Le Marais – kunst og historie:

Hvorfor bo her: Le Marais er et af de mest trendy og charmerende kvarterer i Paris. Det er fyldt med historie og har en unik atmosfære med brostensbelagte gader, middelalderlige bygninger og et livligt kulturelt miljø. Du finder mange kunstgallerier, butikker, restauranter og caféer her. Det er også tæt på mange af de store seværdigheder som Notre-Dame-katedralen og Louvre-museet.

Saint-Germain-des-Prés – behome og kunst:

Hvorfor bo her: Dette kvarter er kendt for sin boheme atmosfære og intellektuelle historie. Det er fyldt med hyggelige caféer, kunstgallerier og antikvitetsbutikker. Saint-Germain-des-Prés er også tæt på seværdigheder som Musée d’Orsay og Jardin du Luxembourg. Det er en perfekt base, hvis du elsker litteratur, kunst og en afslappet atmosfære.

Champs-Élysées – shopping og luksus:

Hvorfor bo her: Hvis du er interesseret i shopping og luksusoplevelser, er Champs-Élysées-området et godt valg. Du vil have nem adgang til de berømte Champs-Élysées, hvor du kan shoppe i designerbutikker og nyde gourmetrestauranter. Området er også tæt på ikoniske monumenter som Triumfbuen og Grand Palais.
Alle disse områder er centralt beliggende og giver nem adgang til offentlig transport, hvilket gør det nemt at udforske byen.

Som du kan se, er der flere gode muligheder for centrale overnatningssteder. Der findes også andre gode bud på hvor man skal bo i Paris.

Opsummering – Hvis du kan lide historie og kultur, kan Le Marais være et godt valg. Hvis du er interesseret i en mere boheme atmosfære og kunst, er Saint-Germain-des-Prés en god mulighed. Hvis shopping og luksus tiltaler dig, er Champs-Élysées-området det rette sted.

champs-elysees
Champs-elysees

3 dage i Paris – dette skal du lave

Mange har omkring 3 dage, når de rejser til Paris i påsken. Men hvad skal man lave i de tre dage? Nedenfor, får du et bud på nogle gode centrale oplevelser, som passer godt sammen. Det betyder, at de oplevelserne er gode at tage sammen.

Dag 1 – Eiffeltårnet, kanalrundfart og latinerkvarter

 • Start med at tage til Trocadero Plads. Herfra har du en smuk udsigt over Eiffeltårnet og Paris.
 • Gå herefter ned til Eiffeltårnet og brug dine forud bookede billetter, til at komme helt op i tårnet.
  • Forud bestil billetter her
 • Nyd en sejltur på Seinen. Der er afgang lige for foden af Eiffeltårnet.
 • Tag evt. på Musée d’Orsay, som ikke ligger langt fra Eiffeltårnet
 • Slut med mad i Latiernkvarteret i Paris (google maps)
eiffeltårnet i paris

Dag 2 – Kunst, park og shopping

 • Start dagen på Louvre – det store kunstmuseum
 • Gå gennem Jardin des Tuileries – den smukke park.
 • Oplev den kendte Concordeplads – for enden af Jardin des Tuileries
 • Gå videre op gennem Champs-Elysees og nyd den kendte shoppe gade
 • Gaden ender ved Triumf buen
 • Ny aftensmad i dette område
louvre

Dag 3 – Museum, udsigt og skøn bydel

 • Start dagen ved Musée National d’Art Moderne (3. mest besøgte sted i Paris)
 • Tag dig god tid, og gå igennem byen og nyd bydelen. Din retning skal være mod Basilikaen Sacre Cour.
 • Nyd udsigten fra skønne Sacre Cour
 • Gå ned igen fra Sacre Cour og ny bydelen Montmartre
 • Lad dig fare lidt vildt i bydelen og nyd en lækker aftensmad
montmartre

seværdigheder i Paris

Påske hoteller i Paris


Del denne artikel
Mads Riberholt

Mads Riberholt

Jeg hedder Mads Riberholt og det er mig der skriver her på StorbyGuide.dk. At rejse er min helt store passion. Jeg elsker at komme ud i verden og opleve nye steder, kulturer og ikke mindst byer.
Mit mål med siden, er at gøre det let for dig at planlægge din rejse. Det gør jeg gennem spændende indlæg, anbefalinger af hoteller og seværdigheder, interviews og meget mere.

Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments