Den charmerende by Josselin i Bretagne

Josselin er en charmerende lille by som ligger i det nordlige hjørne af Frankrig, i regionen Bretagne. Ifølge dens historie, har byen været en del af Bretagne siden det femte århundrede, hvor de første briter ankom fra Wales. Derfor er dette område stærkt knyttet til Wales, England og den del af Europa i det hele taget.

Hvad skal man se i Josselin

Et af de mest interessante steder i denne by er Chateau Josselin og Josselin borgen, som stammer fra det 11 århundrede. Chateau Josselin har tre fantastiske tårne. Herfra har de besøgende en utrolig udsigt over omgivelserne og floden Oust. Udover landskaberne, som de besøgende kan se fra denne bygning, kan de også lade sig fascinere af dets arkitektoniske genstande og udsmykninger, som skyldes slottets rige stil, som viser hvordan det tydeligt repræsenterer den historiske periode, i hvilken slottet blev bygget.

Nogen tid efter slottet oprindeligt blev bygget, måtte Chateau Josselin genopbygges, fordi det blev fuldstændig ødelagt af King Henry den anden af England. Det blev endelig genopbygget i det 12 århundrede og fremstår den dag i dag stort set med de karakteristiske træk intakt, som det fik i den periode, selv om nogle dele har gennemgået forandringer gennem tiden.

I det 17og til dels det 18 århundrede stod Josselin slottet i flere årtier ubeboet. Dette ændrede sig omkring år 1836, hvor Rohan Duke overtog det og restaurerede det for at gøre det beboeligt igen. Fra den tid og indtil i dag har slottet været i Rohan slægtens eje.

Udover slottet, har Josselin også andre interessante bygninger at byde på. En af disse bygninger er basilikaen. Basilikaen i Josselin blev bygget i det 15 århundrede og den giver de besøgende et klart billede af den arkitektoniske stilart, som kendetegner dette århundrede. Fra dens tårn kan besøgende nyde en flot udsigt over byen og dens omgivelser og opleve dette områdes skønhed fra en ny vinkel.

Derudover kan du generelt opleve en skøn historisk mindre by, omgiver af flot natur og Oust floden løbende igennem sig.

Hoteller i Josselin

Det er ikke fordi der er en hel masse steder at bo i Josselin. Det behøver man dog heller ikke, for det udvalg der er kan dække de fleste behov. Der er både billige hoteller, dyre hoteller og mulighed for at booke lejligheder. Kort sagt, du har et rimelig udvalg.

Du kan også vælge at bo lidt uden for centrum, hvor naturen fortsat er skøn. Her er der lidt anderledes muligheder og ofte er det bed and breakfast i bedste fransk landidyl.

Det gode ved at bo i Josselin, er at byen ligger rimelig centralt i Bretagne. Det betyder, at de er i køreafstand til eksempelvis strandene ved Carnac, den hyggelige by Saint-Breuc eller du kan tage til storebyen Nantes.

Nedenfor er et kort med hoteller i Josselin og områder omkring. Det er reklamelink.

Booking.com
Del denne artikel
Mads Riberholt

Mads Riberholt

Jeg hedder Mads Riberholt og det er mig der skriver her på StorbyGuide.dk. At rejse er min helt store passion. Jeg elsker at komme ud i verden og opleve nye steder, kulturer og ikke mindst byer.
Mit mål med siden, er at gøre det let for dig at planlægge din rejse. Det gør jeg gennem spændende indlæg, anbefalinger af hoteller og seværdigheder, interviews og meget mere.

Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments