Alt om franske Carnac, Bretagne – hoteller, oplevelser og fakta

Carnac ligger i den franske region Bretagne og er et af de mest spændende steder man kan besøge i Frankrig. Det skyldes dets berømte stenformationer, som stammer fra oldtiden og er blevet studeret af videnskabsfolk fra hele verden.

I dette indlæg, kan du læse alt hvad der er nødvendigt at vide om den franske by Carnac. Du får også bud hvor man skal bo i Carnac, hvilke hoteller der er godt, samt links så du let kan bestille. Yderligere kan du også læse om den skønne franske by, samt oplevelser i området omkrig Carnac.

INDHOLD

Fakta om Carnac

Carnac er den hyggelige franske by i Bretagne, som er mest kendt for sine store stenformationer.

Carnac ligger perfekt ud til vandet, men samtidig tæt på spændende seværdigheder og dermed udgør byen et godt sted at bo i Bretagne. Ud over at ligge ud til vandet, ligger Carnac også mellem Middelalderbyen Vannes og Quiberon. Nærmeste store by er Nantes, der ligger ca. 140 km. væk.

Selve byen er opdelt i to. Den centrale by og bydelen ved vandet. Det er dog ikke fordi der er den store forskel. Selve byen er ikke så stor, men den er forholdsvis turistet og derfor er der flere rigtig gode steder at bo og spise.

Generelt er det dog en by, som er dejlig at bo i, men også bruge som base og udgangspunkt for oplevelser i resten af Bretagne.

Hvad skal man se i Carnac – 4 gode oplevelser

Der er mange spændende steder og oplevelser i Carnac – det er ikke uden grund, at det er et af de mest spændende steder at besøge i Bretagne. Ud over de verdenskendte bautastenformationer, er der også museer, strande, hyggelig by, trætopklatring og meget mere.

Nedenfor er nogle af de spændende oplevelser i Carnac.

1. Bautastene ved Carnac

stenformationer carnac bretagne
Sten formationerne ved Carnac

Der er flere forskellige steder, hvor man kan se de specielle bautasten formationer ved Carnac – der er faktisk over 3.000 sten fordelt over Carnac område. Stenformationerne tiltrækker hvert år besøgende fra hele verden, fra videnskabsfolk og professionelle til folk i al almindelighed, som skal nyde de gamle mystiske sten formationer. Man har faktisk aldrig helt fundet ud af hvorfor man lavede disse stenformationer – har du et bud, så skriv det gerne nedenfor.

Udover de flotte stenformationer, er der i området en fantastisk udsigt over området.

To af de mest spændende steder er at se stenformationer på er:

Kermaio stenformationerne

Kermaio er et af de vigtigste områder med stenformationer i Carnac. Det ligger nordøst for Carnac centrum og man kan let nå dertil med bil. Der er adgang fra motorvejen og gode parkeringsmuligheder. Dette område rummer adskillige store formationer og der er et informationscenter, som er åbent for alle, som har behov for yderligere oplysninger.


LÆS MERE EFTER REKLAMEN


Keriescan stenformationerne

Efter Kermaio er det værd at gøre ophold ved Keriescan. Keriescan har nogle af de største sten i området, samt åbne vidder med vigtige stenformationer. Et af de mest berømte steder i Carnac ligger i Keriescan og er kendt som Quadrilateral, en rektangulær stenformation.

Der findes som nævnt adskillige stenformationer i området omkring Carnac. Det anbefales, at man henvender sig på et af de lokale informationscentre i Carnac for at få yderligere oplysninger om de forskellige formationer. De kan oplyse om de forskellige ruter og hvilke formationer, man ser undervejs.

2. James Mils museet

Udover ved selvsyn at betragte stenformationerne kan man også få mere betydningsfuld viden om dem ved at besøge James Mils Museet. Museet rummer vigtig information om formationerne og Carnacs historie og det kan anbefales at besøge det, før man besøger stenformationerne.

3. Stranden i Carnac – La Grande Plage

Carnac ligge perfekt ud til havet. Det betyder også at byen har en rigtig fin strand, med dejlig sand. Der er altså rig mulighed for at bade, hygge sig eller blot gå en god tur langs vandet. Vandet er generelt ret rent og gennemsigtigt.

En anden skøn ting ved La Grande Plage i Carnac, er at stranden er er lidt speciel og hyggelig. For mellem stranden og strandvejen, er et fint lille bælte af træer, lyng og klitter. Det er bare en hyggelig strand.

Der er desuden bar, toilet mv.

4. Trætopklatring i Carnac, Bretagnet – “Carnac’s Adrenaline Forest”

trætopklatring bretagne carnac
Træ topklatring er en perfekt måde at udfordre sig selv på

Nord for Carnac ligger Carnac’s Adrenaline Forest. Det er et perfekt sted at få et adreanalin kick, hvad en du er barn eller voksen. Som de selv siger vi kan har noget for alle mellem 2 og 82 år. Jeg har selv prøvet trætopklatring flere gange (eksempelvis trætopklatring i Alsace) – det er fantastisk for hele familien og de er gode til at lave baner i Frankrig.

Forêt Adrénaline Carnac, kan du afprøve din balance, udfordre din højdeskræk og svæve gennemskoven i i nogle af svævebanerne. Der er 13 forskellige ruter i man kan prøve sig selv af på, som er i forskellige sværhedsgrader. De går i højderne fra 1 til 17 meter.

Hvor skal man bo i Carnac – 3 gode hoteller i Carnac

Det er et godt spørgsmål “Hvor skal man bo i Carnac”? For selv om det ikke er den største by, er der faktisk et rimelig bred udvalg at hoteller i Carnac. Nedenfor er 4 bud på gode hoteller i Carnac, som alle har hver deres fordel. Nogle af gode til børn, andre er billige osv. Det er reklamelinks.


1. God til børn – Hôtel & Spa Les Salines Carnac by Thalazur

Er i en familie afsted og vil i gerne have et godt hotel til børn i Carnac, så kan Hôtel & Spa Les Salines Carnac by Thalazur være et godt bud. Her er indendørsswimming pool, familie værelser, morgenmad, samt spa. Yderligere er det kæledyrvenligt, hvis du har din firbenede ven med. Hotellet ligget flot og centralt samt tæt ved havet.


2. Centralt hotel i Carnac – Hotel La Licorne

De fleste hoteller i Carnac er centrale, for byen er ikke større end at man godt kan gå fra den ene ende til den anden. Alligevel, er Hotel La Licorne dog et godt bud på et dejlig og centralt hotel i Carnac. Hotellet får gode anmeldelser og ligger ret fint ca. 600 meter fra stranden og 1 kilometer fra de kendte stedformationer.

Der er mulighed for parkering samt morgenmad mv. på hotellet.


3. Billig hotel i Carnac, Bretagne – “Appartement cosy”

Leder du efter et billigt og centralt hotel i Carnac, så kan “Appartement cosy , bourg de Carnac” være et godt bud. Det ligger i den nordlige del af byen, og tilbyder faktisk en hel lejlighed for ca. 500 kr. pr. overnatning. I lejligheden har du alt hvad du skal bruge og du har ca. 1,8 km. til stranden, som ligger i den sydlige del af byen. Ankommer du i bil, har du mulighed for at parkerer ved lejligheden.


Der er selvfølgelig også andre muligheder for overnatning i Carnac – dem kan du se på kortet herunder:

Booking.com

Læs mere om Carnac på den officielle hjemmeside Carnar.fr eller på turistsiden Brittanyturism.com eller på Fdm-travel.dk)

Del denne artikel
Mads Riberholt

Mads Riberholt

Jeg hedder Mads Riberholt og det er mig der skriver her på StorbyGuide.dk. At rejse er min helt store passion. Jeg elsker at komme ud i verden og opleve nye steder, kulturer og ikke mindst byer.
Mit mål med siden, er at gøre det let for dig at planlægge din rejse. Det gør jeg gennem spændende indlæg, anbefalinger af hoteller og seværdigheder, interviews og meget mere.

Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments