Spændende fakta om Nantes Frankrig

Hvordan er vejret i Nantes? Hvor ligger byen egentlig og hvorfor skal man besøge Nantes? Alt dette får du svar på i dette indlæg om Nantes. Du kan både læse fakta om byen, samt finde links til andre spændende Nantes indlæg.

Indhold:

 1. Spændende fakta om Nantes
 2. Hvor stor er Nantes?
 3. Hvordan er vejret i Nantes
 4. Hvor ligger Nantes
 5. Hvornår er det bedst at rejse til Nantes?

Spændende fakta om Nantes

Nantes historie er meget interessant, og der er nogle vigtige facts, man som besøgende gerne skulle kende til, før mødet med byens forskellige steder. Denne by ligger i den franske region Bretagne, og dens historie og kunstneriske levn er blandt de mest interessante i regionen.

Nantes slot er en af de mest attraktive konstruktioner set fra en både historisk og arkitektonisk synsvinkel. Dette slot blev påbegyndt i løbet af det 15. århundrede, ca. år 1465, og det blev ikke færdiggjort før adskillige år senere under hertuginde Annes periode. Det fremstår som et storslået eksempel på de arkitektoniske strukturer fra Renæssancen.

Den gotiske katedral, som ligger i nærheden af slottet, er endnu en fantastisk konstruktion, man kan opleve i Nantes. Denne katedral er kendt for sin marmorgrav, hvor hertuginde Annes forældre ligger begravet. Denne grav er lavet af sort og hvid marmor og rummer nogle spændende statuer og andre udsmykninger.

I nærheden af slottet og katedralen er der et andet interessant sted, man kan besøge. Det er Buffay kvarteret. Dette kvarter eller nabolag har mange smukke, antikke og charmerende bygninger lavet af træ. Hvis man besøger dette kvarter, kan man opleve konstruktioner, som daterer sig så langt tilbage som til det 15. århundrede og som stadigvæk fremstår i en god forfatning.


LÆS MERE EFTER REKLAMEN

CENTRALE HOTELLER I NANTES

Booking.com

I løbet af det 17. århundrede, blev Nantes kendt og anerkendt i regionen på grund af sit havn. I løbet af denne periode var havnen i Nantes velbesøgt og modtog hele tiden skibe og fragt fra mange forskellige steder. I de år opnåede havnen en sådan berømmelse, at mange af dens mest betydningsfulde skibsejere og handlende opførte deres hjem i byen.

Det 19. århundrede fik også en vigtig betydning for Nantes, og måden den opfattes på. I løbet af denne periode fik byen flere konstruktioner, som var typiske for den dominerende stil i den periode. Nogle af eksemplerne på disse konstruktioner er Titan kranen og tårnet Lu, samt andre bygninger man kan betragte i Chantenay kvarteret.

Hvor stor er Nantes?

Nantes er en af de største byer i Frankrig og hovedby i området Pays de la Loire. Der bor omkring 300.000 mennesker i byen. Det gør at byen faktisk er den 6. største by i Frankrig. Kun overgået af kendte byer som bl.a. Paris, Lyon og Nice.

Da byen er så stor og er en hovedby for hele regionen, er der også altid en masse liv i byen. En del af det liv kommer fra de mange unge mennesker der er i byen. Byen er nemlig kendt for sine mange uddannelsessteder, hvilket tiltrækker mange studerende.

Alt i alt, har byen en perfekt størrelse til at tage på ferie i. Der er både masser af seværdigheder, kulturelle steder og ikke mindst masser af liv. Samtidig er den ikke større end at mange ting er samlet omkring centrum.

Hvor ligger Nantes

Nantes ligger i den vestlig del af Frankrig, kun ca. 40 km. fra kysten. Byen er dog tæt på vand, da den store Loire flod løber gennem byen. Det er med til at gøre byen ganske enestående og smuk at gå rundt i.

Fra Nantes er der ca. 380 km. til Paris. Så der er lidt vej, hvis man gerne vil besøge den franske hovedstad. Der er dog fine veje og man kan også tage toget til Paris. Nantes har dog rigelig at byde på, så man behøver faktisk ikke forlade byen, når man er der.

Hvordan er vejret i Nantes?

chatau-de-duchs-nantes
Nantes slot

Nantes ligger ret godt ifht. vejret og en del bedre end i Danmark. Nantes ligger også ca. 1000 km. sydligere end Danmark – så vejret skal naturligvis også være varmere.

Nedenfor er ca. grader og nedbør i Nantes gennem året.

 • Januar – Temperatur mellem 3 til 8 grader og 10 mm. nedbør
 • Februar – – Temperatur mellem 3 til 10 grader og 90 mm. nedbør
 • Marts – – Temperatur mellem 4 til 15 grader og 80 mm. nedbør
 • April – Temperatur mellem 6 til 17 grader og 60 mm. nedbør
 • Maj – Temperatur mellem 9 til 18 grader og 70 mm. nedbør
 • Juni – Temperatur mellem 12 til 22 grader og 50 mm. nedbør
 • Juli – Temperatur mellem 14 til 25 grader og 50 mm. nedbør
 • August – Temperatur mellem 14 til 25 grader og 40 mm. nedbør
 • September – Temperatur mellem 12 til 21 grader og 50 mm. nedbør
 • Oktober – Temperatur mellem 9 til 17 grader og 80 mm. nedbør
 • November – Temperatur mellem 5 til 12 grader og 70 mm. nedbør
 • December – Temperatur mellem 3 til 8 grader og 100 mm. nedbør


LÆS MERE EFTER REKLAMEN


Hvornår er det bedst at rejse til Nantes?

Hvis vi bruger ovenstående oversigt over temperaturerne i Nantes gennem året, er der nogle måneder der er bedre end andre. Generelt skal det sige at man kan rejse til Nantes på alle årstider – det er en fantastisk dejlig by, uanset hvilken måned du besøger den i.

Men hvis du gerne vil have mest varme og mindst regn, så skal du naturligvis undgår vintermånederne. Her er det koldeste og regner mest. Hvis du rejser fra april til september/oktober, så vil du have fint vejr.

Læs mere om Nantes turistinformation Nantes | Bretagne turisme (brittanytourism.com)

Del denne artikel
Mads Riberholt

Mads Riberholt

Jeg hedder Mads Riberholt og det er mig der skriver her på StorbyGuide.dk. At rejse er min helt store passion. Jeg elsker at komme ud i verden og opleve nye steder, kulturer og ikke mindst byer.
Mit mål med siden, er at gøre det let for dig at planlægge din rejse. Det gør jeg gennem spændende indlæg, anbefalinger af hoteller og seværdigheder, interviews og meget mere.

Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments