Fakta om Hamborg – dette skal du vide før din tur

Læsetid 5 minutter

Læs om smukke Hamborg samt hvorfor du særligt skal opleve Hamborg ved juletid

For at hjælpe dig med at booke billetter mv., kan nogle links henvise til en samarbejdspartner, de er markeret med en *.

Hamborg er den 2. største by i Tyskland og har godt 1,8 mio. indbyggere i den centrale del. Ser man på hele metropolregionen, er der over 5 mio. indbyggere der hører til Hamborg. Byen er beliggende i den nordlige del af Tyskland, og er et perfekt rejsemål for os danskere, da den er let og hurtig at køre til fra Danmark.

Faktisk er Hamborg den 8. største by i Europa – dette fornemmer man hurtigt når man er i byen. Det er en travl storby, med dertilhørende stort og travlt havneområde.

Hamborg er ligger ved Elben, den lange flod som strækker sig over 1.000 km. Elben starter i Tjekkiet og går gennem Hamborg. Hvis du har været på ferie i Europa, har du sikkert også kørt under Elben i Elbtunnelen – tunnelen som man altid frygter at ende i en bilkø ved.

Elbtunnelen kan skabe store trafikpropper. Specielt ved travle perioder f.eks. sommerferien. Så planlæg din tur og undgå de travle perioder – ellers kan du komme til at bruge lang tid på at venter”

Når du er i Hamborg, vil du hurtigt fornemme at det er en historisk by –bl.a. omkring bydelen Speicherstadt. Selvom byen, har en historie, der går over 1.000 år tilbage i tiden, så opleves byen ikke helt så gammel.

En grund hertil er bl.a. at byen har haft store udfordringer gennem tiden. En stor brand i 1842, ødelagde over 20% af byen og fjernede med et, store dele af de historiske bygninger.

Samtidig var byen hårdt ramt af 2. verdenskrig. Her blev byen bombet så meget, at over halvdelen af byen var i ruiner. Men hver gang har byen rejst sig – og det har givet byen et specielt historisk og samtidig moderne udtryk.

fakta om Hamborg Havn
Containerskib – Hamborg havn

Så når du besøger Hamborg, vil du opleve en historisk gammel by, med et generelt moderne udtryk. Du vil få fornemmelsen at, at det er en rig storby. Faktisk er regionen omkring Hamborg den rigeste region i Tyskland. Hamborg har bl.a. fået sin storhed og rigdomme, gennem den gode placering ved Elben. Floden har gjort at Hamborg til en stor handels og havne by. Byen har faktisk den 2. største havn i Europa.

Hvis du ikke har besøgt Hamborg endnu – så er det bare med at komme afsted, for det er en fantastisk by.. Du kan læse meget mere om hvad Hamborg har at byde på StorbyGuide.dk/Hamborg.

Hamborg i juletid

Hamborg ved juletid
Hamborg ved juletid ved Jungfernsteig. Da vi var der, var der også opsat et lille tivoli og pariserhjul i forlængelse af boderne.

Hamborg er en by der har formået at gøre sig attraktiv næsten hele året. Specielt ved juletid, kan du opleve rigtig tysk julehygge.

Midtbyen bliver pyntet med massevis af julelys, nisser og julepynt. Der er mange steder opsat juleboder, hvor du kan købe alverdens julemad og gløgg og alle mulige specialiteter. Det er virkelig hyggeligt at gå rundt i det kolde december vejr og nyde et glas Glühwein og bare nyde julen i Hamborg.

Ved Rådhuspladsen er der normaltvis opsat en masse boder, som tilbyde alt hvad der skal til for at komme i julestemning. Så det kan bestemt anbefales at gå her forbi, hvis du vil opleve nogle tyske juleboder.

Gaden Jungfernsteig ud mod Binnenalster, er normalvis også pyntet rigtig fint op. Her er der opsat mange juleboder, masser af julelys og et lille juletivoli. Det er virkelig hyggelig her.


Hvor skal man bo i Hamborg – læs det her

reeperbahn

Hvor skal man bo i Hamborg? Der er mange spændende bydele, og de har hver deres charme. Så når du skal planlægge din tur til Hamborg, så overvej om du vil bo centralt, ved vandet, i hippe kvarterer eller måske mere festlige bydele. Nedenfor kan du læse lidt omkring de bedste og mest centrale steder at bo. De er beskrevet ud fra at centrum i Hamborg er ved … [Læs mere…]

Del denne artikel
Mads Riberholt

Mads Riberholt

Jeg hedder Mads Riberholt og det er mig der skriver her på StorbyGuide.dk. At rejse er min helt store passion. Jeg elsker at komme ud i verden og opleve nye steder, kulturer og ikke mindst byer.
Mit mål med siden, er at gøre det let for dig at planlægge din rejse. Det gør jeg gennem spændende indlæg, anbefalinger af hoteller og seværdigheder, interviews og meget mere.

Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments