Elbtunnel kø: Sådan kan du undgå kø i Elbtunnellen

Hvordan undgår man kø ved Elbtunnellen og hvornår er det bedste tidspunkt at køre gennem Elbtunnellen? Det får du nogle gode råd til her. For har du været på kør-selv-ferie før, så har du sikkert haft fornøjelsen af at køre under Elben i Elbtunnellen ved Hamborg.

Tunnelen har ofte været samtale emne, når man skal på kør-selv-ferie, for kommer vi nu igennem tunnelen uden at skulle holde i kø.Men det behøver ikke være et sats om du kommer gennem passagen ved Elbtunnellen uden ventetid. Du skal bare planlægge din køretur, så du undgår de mest travle perioder, som beskrives nedenfor.

Planlæg din tur

Noget af det vigtigste er hvornår man skal køre gennem

elbtunnellen. For der er meget kø på nogle tidspunkter, og der er mange biler der skal igennem tunnelen.

elbtunnel
På vej sydpå en tirsdag middag – uden kø.

Jeg har prøvet at komme til elbtunnellen ved 20.00 tiden en fredag aften, midt i sommerferien. Det gik perfekt indtil indtil 3 km. før tunnelen. Så stod alt stille. Vi endte med at holde stille i 3 timer, før vi endelig kom gennem tunnelen. Så jeg ville egentlig gerne have haft denne lille guide til “Hvordan undgår man kø ved Elbtunnellen”

Køresyge? Køb Køresyge armbåndet

De mest trafikerede perioder ved Elbtunnelen er fredag til søndag i de travleste tidspunkter. De travleste tidspunkter er specielt om morgenen og om eftermiddagen, når folk skal til og fra arbejde. Men hvis du rejser i sommerferien, kan du opleve meget trafik hele dagen – men specielt fredag til søndag.

Vidste du at inde i Hamborg by, kan du prøve den gamle Elbtunnel. Den er stadig aktiv og ligger ved Landundgsbrücken i St.Pauli.

Overvej om du kan rejse midt i ugen, i stedet for fredag, lørdag eller søndag. Hvis du rejser i de store ferie perioder, kan der være meget tid at spare, ved at køre midt i ugen.

Alternativt, kan du tage en overnatning i Hamborg, og køre tidligt om morgenen. Det er både med til at dele din tur op og samtidig er Hamborg en fantastisk by at tage en overnatning i.

Booking.com

Så inden du kører syd på, så find ud af hvor lang tid det tager at køre til Hamborg. Når du kender den tid, så planlæg hvornår du skal køre hjemmefra, for at undgå de travle perioder.

Læs i øvrigt her om hvor og hvornår der er vejarbejde i Tyskland

Overvej at tage overnatning syd for Hamborg

Du kan overveje at tage en overnatning, når du er kommet igennem Elbtunnelen. Det at dele turen lidt op, og først holde pause, når du er igennem Elbtunnelen, er faktisk en rigtig god måde at starte ferien på.

Det gør at du kan stå op næste dag i ro og mag nyde morgenmaden og så køre videre derfra.

Nedenfor kan du læse om Hotel Gasthaus zur Linde – som ligger blot 20 min. syd for Hamborg og som andre danskere har haft gode erfaringer med.

Godt hotel syd for Hamborg ved motorvej A7

Inspirations billede

En anbefalet indkvarteringsmulighed syd for Hamborg er Hotel Gasthaus zur Linde. Beliggende cirka 20 minutters kørsel syd for Hamborg og praktisk tæt på motorvej A7, tilbyder dette hotel også en tilstødende tankstation. Deres egen restaurant serverer morgenmad og aftensmad, hvilket gør det til et bekvemt valg for dem, der er på kør-selv ferie.

Danskere har anbefalet dette hotel og fremhævet den fantastiske service fra det venlige personale samt de rummelige værelser.

En gæst skrev: “Fantastisk service af meget sødt og smilende personale. Ligger tæt på motorvejen, så det er det perfekte sted, hvis man skal videre dagen efter,” mens en anden nævnte, “Skønt sted med store værelser.”


Overnatning i Hamborg by

Erfaringer fra Elbtunnelen:

Her er nogle af de tidspunkter, jeg har krydset Elbtunnelen på nedenstående tidspunkter. Jeg har beskrevet ugen, dagen og tidspunktet – samt om der var kø.

 • Uge 5 – Tirsdag kl 13.00 – ingen kø. Fra Danmark.
 • Uge 6 – Mandag kl. 09.00 – ingen kø. Mod Danmark.
 • Uge 7 – Lørdag kl. 15.00 Ingen kø mod Danmark
 • Uge 15 – Lørdag kl. 17.00 – 1 times kø. Fra Danmark.
 • Uge 25 – Lørdag kl 13.00 – 1 times kø. Fra Danmark.
 • Uge 26 – Torsdag kl. 17.00. 20 min. kø. Mod Danmark.
 • Uge 28 – Fredag kl. 20.00 – lang kø på 3 timer. Fra Danmark.
 • Uge 29 – Onsdag kl. 18.00 – Ingen kø. Fra Danmark.
 • Uge 30 – Torsdag kl. 08.00 – ingen kø. Mod Danmark.
 • Uge 30 – Torsdag kl. 20.00 – ingen kø. Mod Danmark.
 • Uge 30 – Lørdag kl. 08.00 – ingen kø. Fra og Mod Danmark.
 • Uge 30 – Søndag kl 18.00 – ingen kø. Mod Danmark.
 • Uge 32 – Lørdag kl. 12.00 – ingen kø. Mod Danmark.

OBS – Har du krydset på andre tidpunkter – så skriv det i en bemærkning nedenfor – så vi alle kan få glæde af det 🙂

Gode råd til at undgå kø ved Elbtunnellen

Undgå travle perioder. Specielt morgen og eftermiddagstrafik samt fredag, lørdag og søndag i ferietid.
Husk vand og mad i bilen. Hvis du ender i kø, er det vigtigt at du har lidt at spise og drikke.
Toilet og benzin. Inden i kommer til Hamborg og Elbtunnelen, så sørg for at have tanket og tisset af
Husk toilet papir – hvis du ender i kø og skal på toilet (som bliver vejkanten)
Overvej en overnatning i Hamborg – Det gør at du kan køre tidligt og slippe for morgen trafikken.
Husk at væbne dig med tålmodighed, og husk turen til din destination er også en del af rejsen. Så uanset hvad – så nyd det (selvom kø er træls)

OBS – Har du krydset på andre tidpunkter – så skriv det i en bemærkning nedenfor – så vi alle kan få glæde af det 🙂Booking.com

Del denne artikel
Mads Riberholt

Mads Riberholt

Jeg hedder Mads Riberholt og det er mig der skriver her på StorbyGuide.dk. At rejse er min helt store passion. Jeg elsker at komme ud i verden og opleve nye steder, kulturer og ikke mindst byer.
Mit mål med siden, er at gøre det let for dig at planlægge din rejse. Det gør jeg gennem spændende indlæg, anbefalinger af hoteller og seværdigheder, interviews og meget mere.

Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments