Vi har booket sommerferie i 2021

Skal, skal ikke booke sommerferie i udlandet – læs om vores overvejelser og hvad vi endte med

Vi har været meget i tvivl om vi skulle booke vores sommerferie i år – for vi vil gerne til udlandet.

Men med alt det corona der er i ”luften” og lande der er lukket ned, rejseselskaber der går konkurs – så var i meget i tvivl om vi skulle booke ferie. Samtidig var vi lidt i knibe, for hvis vi ventede for længe, kunne det også være at feriesteder var udsolgt.

Vi har tidligere været på ferie sammen på camping i Italien ved Venedig. Det var en fantastisk tur.

Vi skal afsted med et hold venner, og vi vil gerne bo sammen eller ved siden af hinanden.

Vi har tidligere været på ferie sammen på camping i Italien ved venedig. Det var en fantastisk tur (selvom vi startede med lang kø ved Elbtunnelen – læs mine råd til at undgå kø ved Elbtunnelen). Vi boede på en stor Camping plads, med strand, legepladser, vandland, restauranter – kort sagt alt.

Den eneste udfordring, var at vi ikke bookede opholdet på samme tid – så vi boede ikke ved siden af hinanden. Jeg tror der var 100 meter mellem os – så rimelig tæt, trods alt.

Skal du til Nice området – så se oplevelser her? (Sponseret)

Men denne gang vil vi gerne bo tættere. Det gør at børnene let kan lege sammen og vi eks. kan putte dem om aftenen i den ene hytte, og sidde ved siden af i den anden og hygge.

Leje et hus i Sydfrankrig

Hus i Frankrig

Vi besluttede at vi ville prøve at leje et hus i Sydfrankrig i år. Det skulle være et hus med Swimmingpool og mange værelser. Så vi kunne bo sammen, men samtidig også trække sig og være sig selv.

Er perfekt hus til vores ferie sammen.

Der er virkelig mange flotte huse i Sydfrankrig man kan leje. Priserne er også gode (læs høje). Men da vi er to hold, var det egentlig ok. Vi fandt efter noget søgning, et perfekt hus ved Nice. Det var stor og havde græsplæne, trampolin, pool, grill område og meget mere.

Er perfekt hus til vores ferie sammen.

Men da vi skulle booke var det eet men. Vi skal betale forud – det er selvfølgelig fair nok – men hvis corona lukkede Frankrig ned, ville vi ikke være sikker på at få vores penge igen.

Dem ville vi selv skulle slåsse med den private udlejer om også selvom vi lejede gennem et bereau.

Så vi turde ikke. Det var trods alt 40.000 kr. vi kunne ende med at miste.

Camping i Frankrig

Nice hvor vi har booket mobilehome
Strand ved Nice – området hvor vi har booket mobilehome

Vi valgte i stedet at booke mobilehomes på en stor camping plads også i nærheden af Nice. Ved at vi bookede så tidligt som vi gjode, var det alle muligheder for at vælge et fint mobilehome.

Vi fik fundet den type vi gerne ville have og fik booket ved siden af hinanden.

Vi havde på forhånd været inde og læse samt ringet til selskabet vi købte ved. For de tilbød 100% refusion af vores penge, hvis rejsen blev aflyst på grund af corona.

Så hvis vi ikke kunne komme ind i Frankrig, ville vi få vores penge retur. Så det gav den tryghed, at vi godt turde bestille.

Så den eneste risiko for os, er nu, hvis rejseselskabet går konkurs – så tror jeg vi kan komme i klemme.

Så vi krydser fingre for at det ikke sker.

Friferie

Vi har booket gennem Friferie. Det har vi faktisk gjort en del gange efterhånden.

Det har været nogle finde steder vi har været.

Jeg vil dog sige, at sidste år, hvor vi havde booket på en af deres campingpladser i Frankrig – der var det ikke helt på toppen.

På grund af corona og på grund af at vi kom i uge 27, så var campingpladsen ikke helt lukket op.

Det vil sige, restauranter, legeland mv. var ikke åbnet. Det synes vi ikke var ok og vi mente at Friferie, godt kunne have fortalt os det inden. For de havde på deres hjemmeside lovet at alt var åbnet på pladsen.

De ville dog ikke høre på os, og tilbød et tilgodebevis på 300 kr.

Om ikke andet – prøver vi nu igen – så er vi lidt bedre forberdt på at det kan være dele af campingpladsen er lukket ned når vi kommer.

Men vi krydser fingre for at Corona er mere eller mindre væk til den tid og vi alle kan holde ferie som vi ”plejer”.

Hvad skal du i din Sommerferie? Giv gerne en kommentar nedenfor

Del denne artikel
Mads Riberholt

Mads Riberholt

Jeg hedder Mads Riberholt og det er mig der skriver her på StorbyGuide.dk. At rejse er min helt store passion. Jeg elsker at komme ud i verden og opleve nye steder, kulturer og ikke mindst byer.
Mit mål med siden, er at gøre det let for dig at planlægge din rejse. Det gør jeg gennem spændende indlæg, anbefalinger af hoteller og seværdigheder, interviews og meget mere.

Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments