Oktoberfest München – alt info om oktoberfest i München 

Hvis du ikke har været til oktoberfest i München endnu – så er det bare med at komme afsted. Det er en fantastisk oplevelse.

I dette indlæg får du en stor guide, med alt info hvordan du besøger Oktoberfesten bedst – læs eksempelvis om ”hvor skal man bo i Munchen til oktoberfest?”

Vil du gerne bare finde et hotel tæt på Oktoberfestivalpladesen – så se her

Indhold:

Hvad er oktoberfest i München

Oktoberfest er en årlig kæmpe ølfestival, der afholdes i München og årligt tiltrækker millioner af besøgende fra hele verden.

Traditionelt set blev festivalen oprindeligt afholdt i 1810 for at fejre brylluppet mellem Kronprins Ludwig og Prinsesse Therese. Festivalen blev en årlig begivenhed og voksede gradvist i popularitet i Tyskland og i udlandet.

I dag er Oktoberfest primært kendt for sit store udvalg af øl fra de forskellige bryggerier i München og for den unikke atmosfære med store telte, musik, dans og traditionelle bayerske kostumer. Oktoberfest tilbyder også et bredt udvalg af bayerske madspecialiteter, herunder pretzels, bratwurst og schnitzel.

Oktoberfest er en af ​​de største festivaler i verden og er en kærkommen mulighed for at fejre tysk kultur og tradition med venner og familie.

Hvornår er der oktoberfest i München

oktoberfest mennesker

Det snyder lidt, for selvom det hedder oktoberfest, så starter den i september. Festivalen varer normalt 16-18 dage og starter sidst i september og slutter den første weekend i oktober.

Der er flest besøgende i weekenderne, så har du mulighed for at besøge oktoberfesten i hverdagene, så er der lidt færre mennesker.

Normalt åbner selve pladsen ved 10-tiden om formiddagen og har åbent til omkring midnat. Hvis du er klar på øl og mad tidligt på dagen, så er der færrest mennesker på dette tidspunkt. Selvom det er tidligt, er der dog stadig god mulighed for en hyggelig fest.

Hvor skal man bo når man er til oktoberfest

Nedenfor får du et bud på 3 gode steder at bo, samt hoteller i områderne. Det er vigtigt at bo rimelig tæt på selve pladsen, så du slipper for alt for meget transport.

Derudover, er det vigtigt når du skal til Oktoberfest i München, at reservere overnatning i god tid, da hoteller og andre overnatningssteder typisk bliver godt booket op til festen.

3 af de bedste steder at bo i nærheden af ​​Oktoberfest er:

  1. Ludwigsvorstadt-Isarvorstadt: Dette område er tæt på festivalområdet og har mange hoteller og lejligheder til rådighed. Bor du her, kan du gå til og fra festivallen.
  2. Maxvorstadt: Dette område er en kort metrotur fra festivalområdet og har også mange hoteller og lejligheder til rådighed. Det ligger lidt nord for selve pladsen og i luftlinie er der 2-3 kilometer. til ferstivalpladsen.
  3. Altstadt-Lehel: Dette område er lidt længere væk fra festivalområdet, men stadig inden for gåafstand. Det er også tæt på mange af Münchens andre turistattraktioner, samtidig ligger det tæt på smuk natur. Bestemt et godt sted, hvis du vil være i gå afstand, men stadig være i ro, når du ikke er på festivalpladsen.

Hvor køber man billetter til oktoberfest i München 

band oktoberfest munchen

Billetter til Oktoberfest i München kan normalt købes online på Oktoberfestens officielle hjemmeside eller på billetudbydere som Eventim og StubHub. Billetsalget åbner normalt i slutningen af april eller begyndelsen af maj, og det anbefales at købe billetter i god tid, da det er en meget populær begivenhed og billetter kan sælge hurtigt. Det er også vigtigt at bemærke, at der er forskellige slags billetter tilgængelige, afhængigt af hvilken dag og tid du ønsker at besøge Oktoberfesten.

Hvor afholdes oktoberfesten i München

Det fede ved oktoberfesten i München, er at den afholdes helt centralt i byen. Selve pladsen som festivalen holdes på ligger blot lidt syd for selve München centrum. Pladsen er den største åbne plads i München og hedder “Theresienwiese“.

Det er en kæmpe plads, hvor der er plads til mange mennesker, border, telte mv.

Gode råd når du skal til Oktoberfest i München :

oktoberfest telt

Her er lidt gode råd til når du skal til Oktoberfest i München. De er relevante lige at læse igennem, så du er bedst forberedt til din tur til oktoberfest.

  1. Dato: Oktoberfest løber normalt fra midten af september til begyndelsen af oktober. Det er vigtigt at bemærke, at weekenderne typisk er meget mere overfyldte end hverdage, så hvis du kan planlægge dit besøg på en hverdag, kan det være en god idé.
  2. Kom tidligt: Festivalområdet er åbent fra kl. 10.00 til midnat, men hvis du vil undgå de værste menneskemængder, er det en god idé at komme tidligt om morgenen. Der kan være lange køer for at komme ind på festivalområdet, så det kan være en god idé at være der lidt før kl. 10.
  3. Bryggeritelte: Der er mange forskellige teltområder på festivalen, men de største og mest populære er bryggeriteltene. Hvis du vil have en autentisk Oktoberfest-oplevelse, er det en god idé at finde en plads i et af disse telte. Husk at det kan være meget overfyldt, så det kan være en god idé at reservere pladser på forhånd.
  4. Øl og mad: Oktoberfest er kendt for sit øl og sin mad, så sørg for at prøve begge dele! Der er masser af traditionelle retter som bratwurst, pretzels og sauerkraut tilgængelige, og øllen er selvfølgelig en af hovedattraktionerne. Husk at drikke ansvarligt, og sørg for at spise noget, mens du drikker.
  5. Påklædning: Hvis du vil være en del af den autentiske Oktoberfest-oplevelse, er det en god idé at klæde dig i traditionelle tyske kostumer. Mange mennesker på festivalen vil bære Lederhosen
  6. Hvis du kører i bil til München, så kan et stop med overnatning syd for Hamborg anbefales.

HOTELLER NÆR VED OKTOBERFESTEN I MÜNCHEN

Booking.com

Del denne artikel
Mads Riberholt

Mads Riberholt

Jeg hedder Mads Riberholt og det er mig der skriver her på StorbyGuide.dk. At rejse er min helt store passion. Jeg elsker at komme ud i verden og opleve nye steder, kulturer og ikke mindst byer.
Mit mål med siden, er at gøre det let for dig at planlægge din rejse. Det gør jeg gennem spændende indlæg, anbefalinger af hoteller og seværdigheder, interviews og meget mere.

Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments