Hvordan lejer man cykel i Barcelona? Alt om cykelleje i Barcelona

Hvis du overvejer at leje cykel i Barcelona – så er det bare med at gøre det. Det er fantastisk.

At cykle rundt i Barcelona, er en virkelig dejlig måde at opleve storbyen på. Du kommer let og hurtigt rundt til alle de spændende oplevelser i Barcelona. Det er faktisk en oplevelse i sig selv at cykle rundt og det er en fantastisk måde at opleve byen på. Det at cykle gennem en storby (i stedet for at tage metroen), er ofte en unik og afslappende måde at komme gennem byen og hen til de store seværdigheder.

I dette indlæg, får du en god guide, med alt nyttig info om det at leje cykel i Barcelona.

Indhold:

Er det sikkert at cykle rundt i Barcelona

Det er forholdsvis fint at cykle rundt i Barcelona. I Barcelona er der ofte brede boulevarder, men det er ikke alle der har cykelstier, så man vil nogle steder cykle på vejen sammen med bilerne. Da Barcelona er en rigtig dejlig livlig storby, betyder det også lidt ekstra trafik nogle steder, så man skal være ekstra opmærksom.

Det skal dog sige, at Barcelona, ikke rigtig føles som en by hvor der køres stærkt, så man kan køre rimelig sikkert rundt.

Kan man have børn med på cykel i Barcelona?

Ja, det kan du sagtens – men de skal have en vis alder, hvis de skal køre selv. Hvis børnene er omkring 12 år, burde de nok være gamle nok til at forstå trafikken i en storby. Men det kommer også an på hvilke type cykel i skal leje. De offentlig cykler er generelt kun i én størrelse, og er ikke som beregnet til helt små børn. Hvis I lejer cykel ved en cykeludlejer, er der bedre mulighed for at finde en cykel der passer i størrelsen til dig og familien.

Du skal i øvrigt være obs på at ved offentlig cykelleje, der kan man ikke låne en cykelhjelm.

Hvor kan man leje cykler i Barcelona

cykel leje i barcelona

Der er forskellige muligheder, når ma skal leje cykel i Barcelona. Du kan enten leje en af de offentlige cykler eller kan du leje ved en cykeludlejer.

  • Offentlig cykler: Det er nem måde at cykel på. Cyklerne står over store dele af byen, og du lejer den let cyklen med dit kreditkort. Der er over 6.000 cykler til rådighed i Barcelona. Der er både el og normale cykler – dog er langt de fleste normale cykler.
  • Cykeludlejning: Der er flere forskellige steder i Barcelona, hvor du kan leje cykler. Det ligger ofte i nogle små butikker rundt i de forskellige gader. Så det burde være rimelig let at finde et godt sted. Det kan være en god ide enten at vælge et sted tæt ved centrum, eller et sted der ligger tæt på det sted hotel du bor på.
  • Donkey Republic: Donkey Republic er et dansk firma der har specialiseret sig i nem cykeludlejning i storbyerne herunder Barcelona. De har cykler over det mest af Barcelona. Du finder let cyklerne via deres app og lejer også let igennem den.

Hvordan lejer man cykel i Barcelona

  • Offentlige cykler. Hvis du vil leje en af de offentlige cykler i Barcelona, så skal du bare gå hen til et af cykelstederne. Her står der hvordan man lejer cyklerne. Som regel skal man lige oprettes (det er ret let) og så tilknytte dit betalingskort. Så kan du begynde at cykel. Man betaler for den tid man cykler. Det vil sige, tiden starter når du tager cyklen og stopper igen når du sætter den tilbage i en af byen mange standere. Det er ret let.
  • Cykeludlejning. Hvis du lejer ved en af byens udlejningsfirmaer, så skal du ofte hente og levere cyklen det sted du lejer den. Det koster en anelse mere, end ved de offentlig cykler, men til gengæld er cyklerne lidt bedre. Udlejningsfirmaerne har et større udvalg af forskellige cykler – så hvis du har en bestemt type cykel du gerne vil leje(eks. el cykel, MTB, ladcykel), så har du bedre muligheder for det her.
  • Donkey Republic: Donkey Republic er et dansk firma der har specialiseret sig i nem cykeludlejning i storbyerne herunder Barcelona. De har cykler over det mest af Barcelona. Du finder let cyklerne via deres app og lejer også let igennem den.

Hvad koster cykeleje i Barcelona

  • Offentlig cykler. De offentlige cykler er ret billige at leje. Cykler står som nævnt mange steder i byen. På en normal cykel er den først halve time gratis, herefter koster det en lav takst pr. minut du bruger den. Efter 2 timers brug, koster det 5 EUR i timen at leje cykel. Så det er rimelig billigt.
  • Cykeludlejning. Der findes som nævnt flere forskellige steder du kan leje cykler i Barcelona. Det koster lidt mere, til gengæld er cyklerne ofte bedre. Prisen er fra ca. 7-8 EUR i timen, for første time og herefter falder prisen pr time. For et par hundrede danske kroner, kommer du langt omkring på en cykel.
  • Donkey Republic: Donkey Republic priser er lidt højere end de offentlige cykler – men til gengæld er det noget smartere. For du skal ikke levere cyklen tilbage til en stander – du kan blot stille den hvor ud har lyst og tjekke den ud. Så det kost en lille smule mere, men til gengæld sparer du tid. Du finder let cyklerne via deres app og lejer også let igennem den.

5 gode oplevelser på cykel i Barcelona

Som nævnt er det fantastisk at cykle rundt, men hvad skal man se på cykel i Barcelona? Du får her 5 gode bud på seværdigheder i Barcelona, som du kan cykle rundt.

Donkey Republic cykel udlejning – 15% rabat

Hvis du overvejer privat udlejning – kan du med fordel benytte det danske firma Donkey-Republic. De har udlejningscykler rigtig mange steder og specielt i Barcelona.

Ved Donkey Republic i Barcelona, lejer du cykle via en app. Cyklerne er fordelt over hele byen. Der er et kort, så du let kan den cykel der er tættest på dig. Så lejer du let den cykel du vil. Når du ikke vil cykle mere, tjekker du cyklen ud, der hvor du er (man skal ikke levere den tilbage til et bestemt sted).

Donkey Republic – gør cykel udlejning let
Del denne artikel
Mads Riberholt

Mads Riberholt

Jeg hedder Mads Riberholt og det er mig der skriver her på StorbyGuide.dk. At rejse er min helt store passion. Jeg elsker at komme ud i verden og opleve nye steder, kulturer og ikke mindst byer.
Mit mål med siden, er at gøre det let for dig at planlægge din rejse. Det gør jeg gennem spændende indlæg, anbefalinger af hoteller og seværdigheder, interviews og meget mere.

Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments