Hvordan kommer man rundt i Berlin – Gå, U-bahn, Båd, cykel mv.

Hvordan kommer man rundt i Berlin? Det får du her en stor oversigt over – for Berlin er en by med gode muligheder for at komme rundt. Både mht. til at gå rundt, for hvis du har lidt gode ben, så kan du faktisk gå rundt til meget i Berlin.

Men du får sikkert brug for også at komme rundt på andre måder, for der er trods alt rimelig langt fra den ene ende af byen til den anden – dem kan du læse om her. For der er en del muligheder, Berlin er nemlig ret godt udstyret med både gode cykelstier og offentlig transport muligheder.

Hvordan kommer man rundt i Berlin, her er mulighederne:

Kør selv rundt i Berlin

Mange danskere der ankommer til Berlin, er kørt i deres egen bil. Det giver en stor frihed. Hvis du selv er kørt til Berlin, er det vigtig at du sørger for at vide hvor du skal parkere bilen, når du kommer til Berlin. Det er træls at komme til byen, og ikke vide hvor man skal parkere og hvor langt der ender med at være til ens hotel.

Når det er sagt, er det dejligt at have din egen bil i Berlin. Hvis du bor helt centralt i Mitte, får du nok ikke så meget brug for den – men bor du udenfor selve centrum, vil du få gavn af den. Trafikken i Berlin er rimelig at køre i (men det er selvfølgelig en storby), så du kan roligt tage bilen rundt til de store seværdigheder, der ligger lidt uden for centrum.

Et populært alternativ til at køre selv er:(reklamelink)

Gå rundt i Berlin

gå rundt i berlin

Det letteste at gøre, hvis du bor i Berlin er at gå rundt. Du får oplevet en masse storby stemning og Berlins historie, når du går rundt i byen. Hvis du bor omkring den centrale bydel ”Mitte”, kan du gå rundt til det meste. Men bor du længere udenfor selve centrum, skal du være forberedt på at du får lidt kilometer i benene. Så har du børn med i Berlin, så skal du nok overveje at bo meget centralt eller bruge noget af det offentlige transport.

Husk i øvrigt et kort eller en gps – når du går rundt i byen.

Populære billetter, når du går rundt i Berlin:(reklamelink)

Sightseeing bus i Berlin

En spændende måde at komme rundt i Berlin på, er ved at tage en sightseeing bus. De afgår fra mange forskellige steder i byen, og du kan købe billetter, hvor du kan hoppe af og på hvor du vil. Samtidig er der ofte en guide der fortæller, mens i kører rundt i bussen. Det er ikke den billigste måde at komme rundt på – men den er bestemt spændende.

Populær sightseeing tur i Berlin:(reklamelink)

U-bahn (undergrundsbane / Metro) i Belin

metro berlin
U-bahn stationer er der mange af i Berlin

Dette er den mest populære måde at komme rundt i Berlin på. Både turister og de lokale. Berlins U-bahn net er det største i Tyskland, så det er meget omfattende og giver rig mulighed for hurtigt at komme rundt i meget Berlin. Der er mange stoppesteder og togene kører fra tidlig morgen til lidt efter midnat.

Fordelen ved U-bahn er at du kommer hurtigt frem – ulempen er at du får ikke set særlig meget at byen imens.

S-Bahn (Letbanen) i Berlin

Der er ligesom i bl.a. København, et S-tog net i Berlin. Det strækker sig også vidt rundt i Berlin, men det er ikke nært så stort som U-bahn og der er heller ikke nær så mange steder de togene stopper. Skal du benytte tog rundt i Berlin, så synes jeg at U-Bahn systemet fungerer bedre. Der er flere stationer, hvilket giver gør du lettere kan komme tættere på der hvor du gerne vil hen. Skal du udenfor Berlin, kan du dog overveje S-Bahn, for her kører U-Bahnen ikke.

Kanalrundfart

Kanalrundfart i Berlin
Kanalrundfart i Berlin

En fantastisk måde at komme rundt og se meget af Berlin, er ved at tager på Kanalrundfart. Der findes flere forskellige ture, hvor du får set mange af de spændende seværdigheder i Berlin fra vandsiden. At tage en kanalrundfart, er måske ikke direkte en måde at komme rundt i Berlin by på. Men det er en måde at komme rundt og se en masse spændende ting af byen på. Mange af de ting, man ser fra land, ser man på en anderledes og spændende måde fra vandet.

Der findes flere forskellige kanalrundfarter, man kan tage i Berlin. Der er den klassiske, hvor du 1 times guidet rundfart. Sådan en tur er perfekt midt på dagen, da du får et velfortjent hvil til dine fødder (som sikker har gået meget rundt i Berlin). Der er også andre alternativer, eksempelvis, kan man få en aftensejltur, hvor du vil se Berlin oplyst på smukkeste vis. Læs mere om nogle af de gode ture nedenfor.

De bedste og mest populære kanalrundfart i Berlin.(reklamelink)

Lej en cykel i Berlin

cykelleje i berlin

Fantastisk! Min personlig favorit måde at kommer rundt i storbyer på, er ved at leje en cykel. Det er rimelig godt at cykel i Berlin og selve nettet at cykelstier er ret omfattende – det kan måske sammenlignes lidt med København.

Du kan leje cykler flere steder i Berlin, ofte står de klar og du betaler blot med dit kreditkort. Når du er færdig afleverer du den blot ved et af de mange steder. Du kan desuden have cyklen med i U-bahn.

Fordelen ved at cykle i Berlin, er at du får oplevet en masse af byen – samtidig med at du kan komme hurtigt vidt omkring.

Husk at have et kort på dig, så du ved hvor du befinder dig.     

Bybus rundt i Berlin

Man kan også tage almindelig bybusser rundt i Berlin. Det er ret billigt – måske den billigste måde at komme rundt i Berlin på. Men det er ikke nær så let at finde ud af. For at køre med busserne, skal du kende de forskellige stoppesteder – for ikke at ende i en helt forkert bydel. Så personligtlkmlksmfdlkdmalskfmalskdmalskdmalkds

Transport fra Berlin lufthavn til centrum

For at komme fra Berlin Lufthavn til centrum. Der er to lufthavne (Tegel eller Schönefeld) Se her hvordan du kommer til Berlin centrum:

  1. Offentlig transport (S-Bahn eller U-Bahn): Begge lufthavne er godt forbundet med Berlin S-Bahn og U-Bahn-netværket. Du kan finde stationer inde i lufthavnene, og der er typisk skilte, der angiver retningerne til centrum. Du skal købe en billet, før du går ombord på toget eller metroen. Rejsetiden varierer afhængigt af den specifikke rute, du vælger og trafikken, men det tager normalt omkring 30-40 minutter at nå centrum.
  2. Bus: Der er også flere buslinjer, der forbinder lufthavnene med centrum og andre dele af Berlin. Du kan finde busstoppesteder uden for lufthavnsterminalerne, og der er informationstavler med ruteoplysninger. Rejsetiden afhænger af trafikken, men det tager normalt omkring 45 minutter til 1 time at nå centrum med bus.
  3. Taxi: Der er taxiholdepladser uden for begge lufthavnsterminaler. Du kan nemt finde en taxi og bede chaufføren om at køre dig til centrum. Vær opmærksom på, at taxaer kan være dyrere end offentlig transport, især i myldretiden eller under travle perioder.

Det er vigtigt at bemærke, at Berlin har to lufthavne: Tegel (TXL) og Schönefeld (SXF). Afhængigt af hvilken lufthavn du ankommer til, kan nogle af transportmulighederne være mere tilgængelige end andre. Sørg for at dobbelttjekke dine ankomst- og afgangsterminaler samt de aktuelle transportmuligheder, når du planlægger din rejse.

Book – TRANSPORT MULIGHED FRA Berlin lufthavn til centrum af Berlin reklamelink

Andre spændende måder at komme rundt i Berlin på:(reklamelink)

Del denne artikel
Mads Riberholt

Mads Riberholt

Jeg hedder Mads Riberholt og det er mig der skriver her på StorbyGuide.dk. At rejse er min helt store passion. Jeg elsker at komme ud i verden og opleve nye steder, kulturer og ikke mindst byer.
Mit mål med siden, er at gøre det let for dig at planlægge din rejse. Det gør jeg gennem spændende indlæg, anbefalinger af hoteller og seværdigheder, interviews og meget mere.

Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments