Hvordan er vejret i Budapest – Alt om Budapest vejr

Jeg er blevet spurgt “hvordan er vejret i Budapest” og i hvilken måned er bedst at besøge Budapest?

I dette indlæg, kan du læse mere om Budapest vejr, temperaturer i byen samt hvordan vejret er gennem de forskellige måneder i året. Kort sagt, du kan læse alt nyttig om vejret i Budapest.

Indhold:

Hvordan er vejret i Budapest hele året

Nedenfor kan du se hvordan temperaturerne er i Budapest, fordelt på de forskellige måneder i året. Generelt kan man se at vejret er meget ligesom i Danmark. Koldt om vinteren og varmt om sommeren – dog er vejret i Budapest varmere og mindre vådt end i Danmark. Der kan godt blive koldt i Budapest om vinteren, men graderne når om vinteren ikke helt ned på samme kulde som i Danmark.

Så det er bare med at komme afsted.

Vejret i Budapest over året:

 • Januar – Temperatur fra -3 til 2 grader. Nedbør 38 mm.
 • Februar – Temperatur fra -1 til 4 grader. Nedbør 36 mm.
 • Marts – Temperatur fra 3 til 11 grader. Nedbør 37 mm.
 • April – Temperatur fra 7 til 18 grader. Nedbør 40 mm.
 • Maj – Temperatur fra 11 til 22 grader. Nedbør 60 mm.
 • Juni – Temperatur fra 14 til 25 grader. Nedbør 66 mm.
 • Juli – Temperatur fra 17 til 28 grader. Nedbør 55 mm.
 • August – Temperatur fra 17 – 28 grader. Nedbør 50 mm.
 • September – Temperatur fra 13 til 23 grader. Nedbør 47 mm.
 • Oktober – Temperatur fra 8 til 16 grader. Nedbør 40 mm.
 • November – Temperatur fra 4 til 10 grader. Nedbør 53 mm.
 • December – Temperatur fra -1 til 3 grader. Nedbør 42 mm.

LÆS MERE EFTER REKLAMEN


Hvornår er det varmest i Budapest?

De varmeste måneder er ved sommertid. Her sniger graderne sig gerne op på små 30 grader, hvilket er mere end i Danmark. Så i månederne Juli og august, er der varmest i Budapest. Så er du til varme, så er det et godt tidspunkt at besøge Budapest om sommeren.

Det betyder også at der er koldest om vinteren i Budapest. Generelt er det bedre og mere hyggeligt at besøge byen i de varmere perioder.

Hvornår er det bedst at besøge Budapest

Hvornår er vejret bedst i Budapest? Generelt kan man sige at Budapest ligger ret godt, for der er som regel tørt og varmt om sommeren, men der er koldere og vådere om vinteren.

Vi kan bruge ovenstående tabel til at hjælpe med at svare på “hvornår er det bedst at rejse til Budapest?” Den viser at der kan være koldt ved vintertid. Jeg vil synes at fra April til omkring september/oktober, vil være rimelig, for her er vejret stadig rimelig varmt. Særligt en måned som April, kan være god her er foråret virkelig på vej i Budapest, og der er ikke så meget nedbør.

Så hvis jeg skal give et bud på hvornår det er bedst at rejse til Budapest, så kommer der selvfølgelig helt an på dig og om du er ligeglad med vejret. Hvis jeg skulle vælge, ville jeg tage til Budapest i April måned samt nogle af månederne frem til september. Så får man en rimelig varme. Når man går rundt i en storby, er det rart at man ikke går og fryser samt bliver våd. Samtidig er der lige flere af seværdigheder i Budapest der er åbne om vinteren.


OVERNATNING I BUDAPEST – SE CENTRALE HOTELLER HER (reklamelink)

Booking.com

Læs evt. mere om at være turist i Budapest på Budapest Travel & Tourism Guide – Tourist information of Budapest Hungary.

Del denne artikel
Mads Riberholt

Mads Riberholt

Jeg hedder Mads Riberholt og det er mig der skriver her på StorbyGuide.dk. At rejse er min helt store passion. Jeg elsker at komme ud i verden og opleve nye steder, kulturer og ikke mindst byer.
Mit mål med siden, er at gøre det let for dig at planlægge din rejse. Det gør jeg gennem spændende indlæg, anbefalinger af hoteller og seværdigheder, interviews og meget mere.

Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments