Hvor skal man bo i Budapest? Gode hoteller i Budapest

Ungarns hovedstad er et perfekt rejsemål, det er smukt, tæt på Danmark og billigt. Men hvor skal man bo i Budapest og hvilke bydele er de bedste i Budapest?

I indlægget kan du bl.a. læse om hvorfor man skal besøge Budapest, men også om de bedste bydele at bo i når man skal besøge byen. Det er ikke alle bydele der er beskrevet, kun de bydele jeg synes er interessant at bo i. Yderligere er der indsat link, så du let kan booke et hotel i det område. Det er reklamelinks.

Indhold:

 1. Hvorfor skal man besøge Budapest
 2. Hvor skal man bo i Budapest?
 3. Distrikt 1 – Slot Distrikt
 4. Distrikt V – Belváros – Lipótváros
 5. Distrikt VI – Terézváros
 6. Distrikt VII – Erzsébetváros
 7. Distrikt IX – Ferencváros

1. Hvorfor skal man besøge Budapest?

Budapest er en fantastisk smuk by, som er blevet mere og mere populære for danskere at rejse til. Det er der ikke noget at sige til. Byen, som bl.a. er optaget på UNESCO´s verdensarvsliste, tilbyder flot arkitektur, et pulserende liv og en spændende historie. Ud over det, er der mange spændende seværdigheder i Budapest, ligesom der er mulighed for at spise rigtig godt på nogle af de gode restauranter i byen. Så Budapest er altså en by med mange muligheder og priser der passer alle.

2. Hvor skal man bo i Budapest?

Budapest er en rigtig storby, der har godt 1,75 mio. indbyggere. Det er to tidligere byer, der er vokset sammen til én by. Det var byerne Buda og Pest. De ligger på hver sin side af floden Donau. I 1849 blev de forener til en by og deres navne slået sammen til Budapest.

Buda og Pest er forskellige, hvilket gør at du skal besøge begge steder når du er i Budapest. Hvor Buda er mere historiske og bakket, er Pest mere flad og livlig. Byen minder lidt om franske Lyon (hvis du har været der) – fantastisk charmerende og smuk.

Kendetegn for Buda:

 • Historisk bydel, med store og flotte bygninger
 • Fantastisk udsigt, særligt fra Gellert Hill
 • Kuperet og meget bakket
 • Stejle gader, men med flot udsigt.
 • Ikke godt egnet til små klapvogne

Kendetegn for Pest:

 • Gode spise og shopping steder
 • Centrum for selve Budapest.
 • Mange seværdigheder, i rimelig gåafstand
 • Ligger lavt iforhold til Buda
 • Ikke kuperet
 • Bedre egent til de små klapvogne

Budapest består af flere små bydele, faktisk i alt 23 mindre bydele. Det er ikke alle bydelene der er værd at bo i. Nedenfor er skrevet om nogle af de gode og spændende bydele at bo i, når du besøger Budapest.

Et generelt godt råd til hvor man skal bo i Budapest, er at bo tæt på centrum. Bor du for langt uden for centrum, kan du komme til at bruge for lang til på at komme ind til selve byen. Det er ikke alle steder at det er lige nemt at komme med offentlig transport. Så over at bo tæt ved centrum, som er de bydele beskrevet nedenfor.


LÆS MERE EFTER REKLAMEN


3. Distrikt 1 – Castle District

budapest slot

I distrikt 1, som ligger i Buda delen af Budapest, finder du det mest centrale sted i selve Buda. Hvis du vil bo rimelig centralt i Budapest, er Distrikt 1, det eneste sted i Buda der er central at bo. Det er til gengæld et rigtig godt sted at bo. Bydelen kaldes også for “castle distrikt”.

Bydelen ligger lige ud til den vestlige bred af den store flod Donau. Lige ovre på den anden side af floden ligger selve centrum i Budapest.

I distrikt 1, vil du bo tæt ved fine seværdigheder samt smukke og historiske bygninger.

4. Distrikt V – Belváros – Lipótváros

Hvor er det bedste sted at bo i Budapest? Mange vil svare Distrikt 5? For det er bydelen hvor du bor tæt på seværdigheder, restauranter, centrum mv. Så hvis du vil bo centralt i Budapest, så skal du bo i distrikt V, for det er centrum af Budapest. Bydelen er beliggende på den anden side af floden Donau (ifht. Dirstikt 1) og Dostrikt V ligger dermed i Pest delen.

Hvis du er i tvivl om hvor man skal bo i Budapest, så er er Distrikt V et godt bud. For når du bor her, bor du i centrum og dermed i gå afstand til mange seværdigheder i Budapest.

Yderligere tilbyder Distrikt V også mange muligheder for shopping og restauranter. De ligger bl.a. i nogle af de hyggelige små gader eller på den store hovedgade.

5. Distrikt VI – Terézváros

Tæt ved og lige nordøst for distrikt V, ligger Distrikt VI. Det er dermed også beliggende i Pest bydelen af Budapest. Det er også et fint sted at op. Distrikt VI ligger som nævnt op af Budapest centrum, men du vil i denne bydel opleve færre turister og generelt et mere stille område. Så stille som det nu kan være, når man bor centralt i en storby.

Distrikt VI er også et godt sted at shoppe, særligt ved den kendte gade Andrasse Ut, som af mange er kendt som den ungarske udgave af Champs-Ellysse i Paris.

Så bor du Distrikt VI, så bor du centralt, men uden for centrum.

6. Distrikt VII – Erzsébetváros

gade i Budapest
Gaden Kazinczy i Distrikt VII

I den modsatte ende, nemlig syd for centrum, ligger distrikt VII – det jødiske kvarter. Dette er også et rimelig centralt sted, hvor du stadig vil have gode muligheder for at finde restauranter. Der er ikke så mange seværdigheder i denne bydel, men du vil være i rimelig afstand til at du kan gå til de fleste. Der er ikke så turistet i distrikt VII, som i centrum, så bydelen er mere præget af en lokal Budapest stemning.

Er du til liv og festglade mennesker, så er bydelen særlig om aftenen gode til dette. Der er et godt liv i denne bydel om aftenen, og der er rig mulighed for at finde en cafe, bar mv. hvor der er fest til ud på natten. De har de såkaldte Ruinbarer – hvor lokale har indrettet barer i forladte bygninger. Meget specielt. Særligt området Szimpla Kert, er et godt sted at besøge.

7. Distrikt IX – Ferencváros

Et sidste bud på hvor man skal bo i Budapest, hvis du vil bo i rimelig afstand til centrum, er i Distrikt IX. Der er ikke de store seværdigheder i bydelen, men til gengæld er det lidt billigere at bo her. Det er fortsat muligt at gå til centrum og nogle af oplevelser i Budapest, der er mest spændende. Bydelen ligger desuden ligesom distrikt V, langs Donau. Så der er rig mulighed for at gå langs den store flod

Hvis du vælger at bo i distrikt IX, så bo i den ende af bydelen der ligger tættest på centrum.

Booking.com
Del denne artikel
Mads Riberholt

Mads Riberholt

Jeg hedder Mads Riberholt og det er mig der skriver her på StorbyGuide.dk. At rejse er min helt store passion. Jeg elsker at komme ud i verden og opleve nye steder, kulturer og ikke mindst byer.
Mit mål med siden, er at gøre det let for dig at planlægge din rejse. Det gør jeg gennem spændende indlæg, anbefalinger af hoteller og seværdigheder, interviews og meget mere.

Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments